Jump to content

Katılımsız Kurulumla İlgili Temel Sorunlar


blackman12
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar sitedeki son postlara baktığımda devamlı başa sararak her üyeye aynı cevaplarımızı verdiğimizi farkettim.Bunun üzerine böyle bir konu açmaya karar verdim.Burada tam olarak açıklanmamış teğet geçilmiş ve katılımsız kurulumun temel soru ve cevapları bulunacaktır.Arama yapmasına rağmen üye ilgili cevabı bulamıyorsa buraya yazsın lütfen.Cevap ya burada aşağıda verilenler gibi olacaktır ya da linklerle daha açık bir anlatım yapılacaktır. İlk soru ve sorunları daha önce yazdığım şekilde buraya koyuyorum sizde altına dediğim kriterlerdeki sorunlarınızı yazın cevaplar eklenecektir.

Soru 1 : SP2siz bir cd ye nasıl güncelleştirme ekleyebilirim sorusunu cevaplayalım şimdi.

a) SP2 Entegre İşlemi

Metod 1 : Nlite Kullanarak Entegrasyon

Nliteı açın windows dosya yolunu seçtikten sonra önünüze gelen seçeneklerden servis paketi entegre et seçeneğine girin ve sp2 nin bulunduğu yolu gösterin otomatik sp2 entegresi yapılacaktır.

Metod 2 : Manuel SP2 Entegrasyon

Nlite programını kullanmak istemiyorsanız, aşağıdaki yöntemi denemek durumundasınız. Öncelikle

Başlat > Çalıştır > ile komut penceresini açın.

C:\XPSP2.exe -s:C:\XPCD

örneğinden yola çıkın.SP2 dosyasının bulunduğu klasör için C:\XPSP2.EXE, Windows CD içeriğinin bulunduğu klasör için de C:\XPCD yazın. ve OK butonu ile onaylayın. Eğer benim xp cd orada değil veya başka yerde olmasını istiyorum diyorsanız; klasörünüzün yolunu adres çubuğundan kopyalayıp yapıştırın.

Uzun süre bekleyin.Entegre işlemleri sona erdikten sonra OK butonuna tıklayarak SP2 entegresini bitirin.

b ) Güncelleştirme Entegre Etme ve Güncellemeleri Bulma

Öncelikle güncellemeleri bulmak için doğru yerdesiniz bunu bilin birinci olarak megemenbjk arkadaşımız ve sonrada centilboy ve alperen_69 arkadaşlarımız güncellemeleri istemediğiniz kadar paket paket vermişti zaten.Ayrıca sizde benim gibi mrndmx arkadaşımızın türkçeye çevirdiği update packi sabit başlıklardan takip edebilirsiniz.Önemli yere geçiyoruz entegre işlemi...

Metod 1 : NR Update Pack Kullanıcıları

Nlite ı veya Rvm İntegratoru açın ve cab dosyasını entegre edin hazırlanması biraz uzun sürer ama çok basit bir işlemdir. Nlite için cab dosyası güncelleştirmeler bölümündedir.

Metod 2 : SvcPack Yöntemi

Bu yöntem ile eklenen güncellemeler kurulum tamamlanmasını 13 dakika kala yüklenir.haberiniz olsun neden takıldı demeyin.Aşağıda yer alan veriler karışık ve uzun görünse de, tüm uygulamayı 10 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

» Hotfix güncelleştirmeleri ve Svcpack.inf dosyası

İndirdiğiniz tüm hotfix güncelleştirmelerini C:\XPCD\i386\SVCPACK\ klasörü içine kopyalayın. Bu klasör sizinde anlayacağınız gibi Windows XP CD içeriğinin bulunduğu I386 klasörü içindedir. I386 klasörü içinde SVCPACK adında yeni bir klasör oluşturun ve tüm hotfix güncelleştirmelerini bu klasör içerisine yapıştırın.

Bu klasör içerisinde yer alan tüm güncelleştirmelerin isimlerini değiştirmeniz gerekecek. Örneğin indirdiğiniz bir hotfix güncellemesinin adı ''Q819696_WXP_SP2_x86_TR.exe'' ise, bu ismi ''Q819696'' olarak kısaltmanız gerekir. İndirdiğiniz hotfix güncelleştirmesinin ismi ''WindowsXP-KB824146-x86-ENU.exe'' de olabilir. Bu durumuda güncelleştirmenin ismini KB824146.exe olarak kısaltabilirsiniz. Verdiğiniz isimler 8 karakteri geçmemeli.

Aşağıda Windows 2000, Windows XP ve Windows 2003 için oluşturulmuş svcpack.inf dosyası bulunmaktadır. Bu dosya içinde bulunan komutlar, güncelleştirmelerin kurulabilmesi için gereken komutları içerir. Aşağıda yer alan komutlardan size uygun olanı seçin ve kopyala yapıştır yolu ile ''Not defteri'' içerisine aktarın.

;Windows 2000

[Version]

Signature="$Windows NT$"

MajorVersion=5

MinorVersion=0

BuildNumber=2195

[setupData]

CatalogSubDir="\i386\SVCPACK"

[ProductCatalogsToInstall]

[setupHotfixesToRun]

Q330994.exe /Q:A /R:N

Q819696.exe /Q /O /N /Z

KB824146.exe /Q /O /N /Z

qchain.exe ;Windows XP

[Version]

Signature="$Windows NT$"

MajorVersion=5

MinorVersion=1

BuildNumber=2600

[setupData]

CatalogSubDir="\i386\SVCPACK"

[ProductCatalogsToInstall]

[setupHotfixesToRun]

Q330994.exe /Q:A /R:N

Q819696.exe /Q /O /N /Z

KB824146.exe /Q /O /N /Z

qchain.exe ;Windows 2003

[Version]

Signature="$Windows NT$"

MajorVersion=5

MinorVersion=2

BuildNumber=3790

[setupData]

CatalogSubDir="\i386\SVCPACK"

[ProductCatalogsToInstall]

[setupHotfixesToRun]

Q330994.exe /Q:A /R:N

Q819696.exe /Q /O /N /Z

KB824146.exe /Q /O /N /Z

qchain.exe

Daha sonra ''Farklı kaydet'' seçeneği ile dosyayı svcpack.inf olarak, C:\XPCD\I386\ klasörü içerisinde saklayın. Bu dosyanın kurulum sırasında çalışabilmesi için I386 klasörü içerisinde yer alan ''delete svcpack.in_'' dosyasını silmek zorundasınız. Aksi takdirde Windows Kur, vermiş olduğunuz komutları algılamayacaktır.

Yukarıdaki [setupHotfixesToRun] altında bulunan komutlar sadece örnek için verilmiştir. Daha önceki işlemde tüm hotfix güncellemelerini C:\XPCD\i386\SVCPACK\ içerisine kopyalamış ve dosya isimlerini tavsiye edilen şekilde kısaltmıştık. Şimdi bu güncelleştirmeleri svcpack.inf içerisinde komutlandırmamız gerekir.(Yukarıdaki örnekte olduğu gibi). svcpack.inf dosyasını açın ve tüm hotfix güncellemelerini sayısal düzende, küçükten büyüğe doğru, yerleştirin.

Aşağıdaki örnekler hangi dizim kuralını kullanmanız gerektiğini açıklamaktadır;

qqhh4.jpg

İndirdiğiniz hotfix dosyası yukarıdaki formatta ise isim sonrası aşağıdaki komutu kullanın

/Q /O /N /Z

Biz bu tür hotfix dosyalarına Model1 ismini veriyoruz. İndirdiğiniz hotfix dosyası yukarıdaki formatta ise, isim sonrası aşağıdaki komutu kullanın.

qaxu5.jpg

/Q:A /R:N

Biz bu tür hotfix dosyalarına Model2 ismini veriyoruz.

Bu sayfada sadece Model1 dosyaları açıklanmaktadır. MDAC güncelleştirmeleri bu komutları kullanmamaktadır.

» DOSNET.inf Dosyası

Yukarıda oluşturduğunuz svcpack.inf dosyasının kullanılabilmesi için I386 klasörünün içinde yer alan DOSNET.inf dosyasına sağ ile tıklayın ve Not defteri ile birlikte açın. Bu dosya içerisinde herhangi bir yere aşağıdaki komutları yerleştirin. Bu komutlar Windows Kur' a güncelleştirmeyi başlatması için gerekli komutu verecektir.

[OptionalSrcDirs]

SVCPACK

» QCHAIN.exe

Son olarak SVCPACK klasörü içerisine QCHAIN.exe dosyasını kopyalamanız gerekecektir. QCHAİN.EXE, hotfixlerin kurulumu sırasında ''exe'' ve ''dll'' dosyalarının sürümlerini kontrol eder. Örneğin, iki farklı hotfix güncellemeleri aynı ''dll'' paketini kullanıyor ise QCHAIN.EXE bu dosyaların en son sürümünü seçer.

Kopyalama işlemlerinden sonra svcpack.inf dosyasını açın ve daha önce oluşturduğunuz tüm güncelleştirme komutlarının sonuna QCHAIN.exe yazısını ekleyin. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi.

;Windows XP

[Version]

Signature="$Windows NT$"

MajorVersion=5

MinorVersion=1

BuildNumber=2600

[setupData]

CatalogSubDir="\i386\SVCPACK"

[ProductCatalogsToInstall]

[setupHotfixesToRun]

Q330994.exe /Q:A /R:N

Q819696.exe /Q /O /N /Z

KB824146.exe /Q /O /N /Z

qchain.exe

» Sonuç

Tüm komutları ve güncellemeleri doğru bir şekilde işlediyseniz, Windows Update sitesinde indirmeniz gereken herhangi bir güncelleştirme bulunmayacaktır.

Metod 3 : /INTEGRATE Yöntemi

Hotfix Güncelleştirmeleri Entegre etmek

Hotfix güncelleştirmelerini CD içeriğine entegre etmenin en kolay yolu bu işlemi manuel olarak yapmaktır. İndirdiğiniz dosyaları aşağıdaki yöntemle /Integrate komutu ile bütünleştirebilirsiniz.

» Entegre işlemleri

Başlat > Çalıştır > işlemleri ile komut penceresini açın.Hotfix dosyanızı ''Gözat'' butonuna tıklayarak seçin.Gözat ile seçtiğiniz dosyanın ismi orada yer alacaktır.Daha sonra boşluk bırakarak /integrate:C:\XPCD

yazın örneğin hotfix dosyam masaüstünde windows cd'm de masaüstümde XP adında bir klasörde.Kod şu olacak.

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\güncelleme.exe /integrate:C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\XP

Hotfix güncelleştirmelerini entegre etmek için ''Tamam'' butonuna tıklayın.İşlemler sona erdiğinde tamam demeniz yeterli.

Edited by blackman12
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2. Windows CD içerisinde kaldırılabilecek dosyalar:

DOCS, VALUEADD, ve SUPPORT. Size 22.3 MB boş alan yaratır.

CD' nizi daha önceki işletim sistemlerinden yükseltmeyi düşünmüyorsanız. I386 klasörü içinde yer alan bazı klasörleri silebilirsiniz.

WIN9XMIG, WIN9XUPG and WINNTUPG. Bu dosyaların kaldırın 37.6 MB boş alan yaratın.

Windows' un dili sabit ise diğer dil dosyalarını silmeyi deneyebilirsiniz.

LANG. Bu dosyaları kaldırmanız durumunda 99 MB boş alan oluşacaktır.

Windows XP SP2 sürümü CD' lerde cmpnents adında bir klasör bulunur. Bu klasörde Tablet PC ve .NET Framework 1.0 gibi dosyalar bulunur. Bu dosyalara ihtiyacınız yok ise silebilirsiniz.

cmpnents. Bu klasör size 22 MB boş alan yaratır.

geri kalanları sil bileşenler kısmından halledebilirsiniz. Peki Bileşenlerden Neleri Silebilirim?.

ilk girdiğinizde size uyumluluk ve silmek istemediğiniz özellikler penceresi gelecektir burada seçtiklerinize göre bazı dosyalar saklanıp bazı dosyalar kırmızı (kritikle gösterilecektir.)

Silinebilir Bileşenler:

Çoklu Ortam

Diller

Donanım Desteği

İşletim Sistemi Seçenekleri

Klavyeler

Servisler

Sürücüler (sizin istediğiniz kısım yani driverlar)

Uygulamalar

Klasörler (burada dikkatli olun eğer yukarıda ilk verdiğim dosya ve klasörleri sildiyseniz burası boş olacak yada olmayacaktır. Ama siz bootlu bir xp oluşturuyorsanız boot dosyalarınızın olduğu klasörde buranın altıunda görülebilir sakın ha tiklemeyin o zaman işte biggrin.gif)

3. Windowsu Hızlandırmak

biraz saçma ve 2. soruyla özdeşleşen bir soru olmuş çünkü katılımsız xp hazırlayarak ram ekleyemiyoruz makinemize biggrin.gif keşke öyle olsaydı. Bir nebze hızlandırmanın sırrı size yaramayacak olayları iyi belirtip silmek bir iki reg kaydı girdirmek vs vs. Kısacası siz şu anda normal pcnizde nasıl hızlandırmalar yapıyorsanız bunları windowsa direkt eklemek.

edit : 3. soru kısa 4. soruyu da burada cevaplayalım

4. Katılımsız Kurulum Sağlamak

Metod 1 : Nlite İle Katılımsız Kurulum Sağlamak

Nlite > Kur > Katılımsız Kurulum Bölümüne girerek windowsun katılımsız kurulmasını ayarlayabilirsiniz.

genel , birkez çalıştır , kullanıcılar , ağ tanımlaması ve yetki , bölge , bileşenler , görüntü , otomatik güncelleme , masaüstü temaları , ağ ayarları sekmelerini inceleyelim.

Genel : Kurulum modunu seriali program files bölümünün adını bilgisayar tipi ve sistem geri yükleme ayarlarını ayarlayabileceğiniz sekme.

Birkez çalıştır : Burada windows kurulumu sonrası ilk resetten sonra çalıştırılmasını istediğiniz dosyalarınız varsa bunları belirtiriz. Örneğin "wpi" kullanıyorsanız bu özellikten yararlanmalısınız.

Kullanıcılar : Normal kurulum Sırasında size kullanıcı adı şifre vesaire sorar bu bölümde bunlara cevap veriyoruz.

Ağ Tanımlaması ve Yetki : Normal kurulum sırasında 33-32 dakika arası karşımıza çıkan o pencereyi cevaplamak için kullandığımız sekme.

Bölge : bölge , bölge saati gibi yine normal kurulum sırasında karşımıza çıkan penceredeki bu sorulara cevap vermek için kullandığımız sekme.

Bileşenler : IIS ve SCW gibi windowsun bileşenlerini oluşturan yapıları yüklenip yüklenmemesini ayarlayabildiğiniz sekme.

Görüntü : Windows kurulduktan sonra ilk açılışta karşımıza görüntü düzeltildi bilmem kaç saniye sonra eski haline dönücek böyle kalması için evete basın falan filan diyen pencereyi yok etmek için.

Otomatik Güncelleme : Kurulum tamamlandığında bir iki ayar yapılır ve orada otomatik güncellemenin açılıp açılmamasını sorar bu sekmede buraya cevap verir.

Masaüstü Temaları : Tema eklemek masaüstü resmini ayarlamak vs vs gibi ayarlamalar yaptığımız sekme

Ağ Ayarları : Biraz profesyonellik isteyen bir sekmedir. Uzman değilseniz standart bırakın ama özelleştirmek istiyorsanız ilk adaptörü olduğu gibi bırakıp yeni adaptör ekleyin ve DNS - Ip - MAC ayarlarınızı yapın. Örneğin ben DNS i bol bol kullanıyorum ttnetin yasakladığı sitelere erişim için...

Metod 2 : Manuel Katılımsız Kurulum

Yukarıda nlitela anlattığımın hepsi aslında otomatikleştirilmiş winnt.sif editleme olaylarıdır. Bunları elle yapmak için bir kaç kod (açıklamalarıyla) ve kendi winnt.sif dosyam

» [Data]

AutoPartition=1 veya 0

Bu komutun yanıtını 1 olarak verirseniz Windows Kur, işletim sistemini, sabitdiskinizde bulunan bölmeleri otomatik olarak tespit eder ve kurar. Bu komutun yer almaması yada AutoPartition değeri 0 olması durumunda, ''Partition'' seçeneklerini manul olarak yapabilirsiniz.

MsDosInitiated = "0" veya "1"

Bu yanıt 0 olarak verilirse Windows kurulumun bir CD' den gerçekleştirildiğini belirtirsiniz. Bu yanıt 1 ise Windows başlatma disketlerini kullanmak durumundasınız.

UnattendedInstall = "Yes"

Bu yanıt ''Yes'' olarak verilirse, İşletim sistemi katılımsız olarak gerçekleşecektir.

AutomaticUpdates=yes

Bu yanıt ''Yes'' olarak verilirse Windows Kur, işletim sistemi kurulduktan sonra, ''Otomatik güncelleme'' özeliğini etkinleştirme sorusunu yöneltir.

» [unattended]

UnattendMode=FullUnattended

Bu yanıt FullUnattended olarak verilirse Windows Kur tam katılımsız yükleme yapar ve winnt.sif dosyasından yanıt alır. Bu tam katılımsız kurulum olduğundan, kurulum esnasında seçenekleri değiştirme şansınız yoktur. Diğer seçenekleri Otomatik kurulum dosyası oluşturma sayfasından öğrenebilirsiniz.

OemSkipEula=Yes veya No

Bu yanıtı ''Yes'' olarak vermeniz durumunda Windows Kur Lisans sözleşmesi bölümü açılmayacaktır. Bu yanıt ''No'' olarak verilirse Windows kurulum esnasında F8 tuşuna basarak lisans sözleşmesini kabul etmek durumundasınız.

OemPreinstall=Yes or No

Bu yanıt öntanımlı olarak ''No'' olarak verilmiştir. Ancak, CD içeriğinde $OEM$ klasörü mevcut ise yanıtın ''Yes'' olarak verilmesi gerekir.

TargetPath=\WINDOWS

Bu yanıt Windows işletim sisteminin hangi klasöre yükleneceğine karar verir.

Repartition=No

Bu yanıt öntanımlı olarak ''No'' olarak verilmiştir. ''Yes'' olarak verilmesi durumunda Windows Kur sabitdiskinizde bulunan birinci bölmeyi siler ve otomatik olarak NTFS ile biçimlendirme yapar.

FileSystem=*

Windows kurulum esnasında biçimlendirme ve bölme işlemerini tamamen manuel yapmak için yukarıdaki komutu girin.

UnattendSwitch="yes"

Bu yanıt ''Yes'' olarak verilirse Windows Kur, ilk kurulumdan sonra Hoşgeldin penceresini, İnternet bağlantısını ve kullanıcı hesabı oluşturma işlemlerini iptal eder. Bu bilgiler tam kurulumdan sonra da verilebilir.

WaitForReboot="No"

Yanıt ''No'' olarak verilirse Windows GUI-mode kurulumunda sistemi başlatmak için 15 saniye beklemek durumunda kalmazsınız.

OemPnPDriversPath="Drivers\Catalyst3_6\2KXP_INF;Drivers\asus\sound\"

Bu yanıt, sizin belirlediğiniz sürücülerden oluşan bir klasör yoludur. Buraya yerleştireceğiniz donanım sürücüleriniz kurulum sırasında kullanılacaktır. Daha fazla bilgi için Sürücüler bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

DriverSigningPolicy=Ignore

Bu komut, Windows kuruluma sonradan eklediğiniz güncel sürücülerin WHQL sertifikalı olmaması durumunda, bunu görmezden gelecektir.

AutoActivate = Yes

Bu yanıt ''yes'' olarak verilirse Windows Etkinleştirme otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Bu durumda çalışır bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak. Ayrıca [userData] altında yer alan Windows ürün kodunun doğru olması gerekir.

ProgramFilesDir="C:\My Program Files"

Bu yanıt sistemin ''Program'' yolunu belirler. Yaptığınız değişiklikler yukarıdaki gibi olmalıdır.

CommonProgramFilesDir="C:\My Program Files\My Common Files"

Bu yanıt ''Common Files'' klasörünün yolunu belirler. Yaptığınız değişiklikler yukarıdaki gibi olmalıdır.

KeyboardLayout="Turkish Q"

Bu yanıt klavye dilini belirler ve kullanılması durumunda dil seçenekleri kısa yolu etkinleştirilmez. Diğer klavye dil seçenekleri için tıklayın.

» [GuiUnattended]

AdminPassword=YourPassword or *

Bu yanıt ile Windows XP Yönetici hesabı için bir şifre belirleyebilirsiniz. * ile yanıtlandırılmanız durumunda herhangi bir şifre belirlenmeyecektir.

EncryptedAdminPassword=Yes or No

Bu yanıt Windows Kur' a parolanızın şifrelenip şifrelenmediği konusunda komut verir. ''Yes'' yanıtı parolanızı şifrelendirir ''not'' yanıtı ise şifrelendirmez. Eğer Yönetici şifresi belirlemediyseniz bu yanıt ''No'' olmalıdır.

OEMSkipRegional=0 or 1

Bu yanı ''0'' olması durumunda Windows Kur size ''Bölge ve dil seçenekleri'' ni belirtmenizi isteyecektir. Bu pencerenin etkinleştirilmesini istemiyorsanız yanıtı ''1'' olarak verin.

TimeZone=85

Bu yanıt ile zaman dilimini otomatik olarak seçebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi, Katılımsız kurulum ve yanıt oluşturma işlemlerinde karşınıza çıkacaktır.

ProfilesDir="C:\Documents and Settings\"

Bu yanıt ile kullanıcı profılinizin yer aldığı klasörün yolunu değiştirebilirsiniz.

» [Display]

BitsPerPel=32

Bu yanıt ile ekranın renk kalistesini belirleyebilirsiniz. Kullanılabilen değerler 32, 24,16 ve 8' dir.

Xresolution=1024

Bu yanıt ekran çözünürlüğünü belirler. (X değeri)

Yresolution=768

Bu yanıt diğer ekran çözünürlüğünü belirler (Y değeri)

Vrefresh=85

Bu yanıt ''ekran yenileme sıklığı'' değerini belirler. Bu değerleri yüksek vermeniz durumunda monitörünüzde hasar oluşabilir.

AutoConfirm=1

Bu yanıt Windows kurulduktan sonra ''Ekran çözünürlüğü'' hakkında yöneltilen soruyu iptal eder.

» [userData]

ProductKey=xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx

Bu yanıt ile ürün kodunuzu önceden verebilirsiniz. Bu durumda ürün kodu sorusu yöneltilmeyecektir.

FullName="Insert Name"

Bu yanıt Sistem bilgileri içerisinde kayıtlı olan kullanıcı ismidir. Buraya gireceğiniz isim Denetim masası >>Sistem >> bölümünde görüntülenir.

OrgName="Insert Organisation Name"

Bu yanıt '' üreten ve destekleyen'' seçeneğidir. Buda diğer gibi sistem bilgileri içerisinde yer alır.

ComputerName=Insert Name

Bilgisayar isminizi belirler.

» [TapiLocation]

CountryCode=44

Bu yanıt ülke kodunu belirler. Diğer ülkeler Katılım dosyası içerisinde mevcuttur.

» [RegionalSettings]

LanguageGroup=1

Dil gruplarını belirler. Ayrıntılı bilgi Katılım dosyası oluştururken karşınıza çıkacaktır.

Language=00000809

Bu seçenek kurulum dilini belirler. Ayrıntılı bilgi katılım dosyası oluştururken karşınıza çıkacaktır. Yukarıdaki değer İngilter için verilmiştir.

» [identification]

JoinWorkgroup=WORKGROUP

Bu seçenek çalışma grubunu belirlemek için kullanılır. Ağ gruplarınız bulunmuyorsa bu seçeneği boş bırakabilirsiniz.

» [Networking]

InstallDefaultComponents=Yes or No

Bu yanıt Ağ Bağlantılarının hangi öğeler ile kurulacağını belirtir. ''Yes'' verilmesi durumunda Windows Kur varsayılan öğeleri kuracaktır. ''No'' verilmesi durumunda ise, mevcut öğeleri manuel olarak verebilirsiniz. Bu ayarları Dağıtım aracı ile gerçekleştirmek daha pratiktir.

» [Components]

msmsgs=off

Bu seçenek Windows Kur' a Windows Messenger' in kurulmak istenmediğini yanıtlar.

msnexplr=off

Bu seçenek Windows Kur'a Msn Explore' un kurulmak istenmediğini yanıtlar.

freecell=off

FreeCell oyun kurulmaz

hearts=off

Hearts oyunu kurulmaz.

minesweeper=off

Mayın tarlası oyunu kurulmaz

pinball=off

Pinball oyunu kurulmaz

solitaire=off

Solitaire oyunu kurulmaz

spider=off

Spider Solitaire oyunu kurulmaz

zonegames=off

MSN Zone Gaming Zone kurulmaz

tüm Compents listesi:

[Components]

AccessOpt = On

Appsrv_console = On

Aspnet = On

AutoUpdate = On

BitsServerExtensionsISAPI = On

BitsServerExtensionsManager = On

Calc = On

Certsrv = On

Certsrv_client = On

Certsrv_server = On

Charmap = On

Chat = On

Clipbook = On

Complusnetwork = On

Deskpaper = On

Dialer = On

Dtcnetwork = On

Fax = On

Fp_extensions = On

Fp_vdir_deploy = On

Freecell = On

Hearts = On

Hypertrm = On

IEAccess = On

Iis_asp = On

Iis_common = On

Iisdbg = On

Iis_ftp = On

Iis_htmla = On

Iis_doc = On

Iis_inetmgr = On

Iis_internetdataconnector = On

Iis_nntp = On

Iis_pwmgr = On

Iis_serversideincludes = On

Iis_smtp = On

Iis_smtp_docs = On

Iis_webadmin = On

Iis_webdav = On

Iis_www = On

Iis_www_vdir_printers = On

Iis_www_vdir_scripts = On

Iis_www_vdir_terminalservices = On

Indexsrv_system = On

Inetprint = On

Licenseserver = On

Media_clips = On

Media_utopia = On

Minesweeper = On

Mousepoint = On

Msmq_ADIntegrated = On

Msmq_Core = On

Msmq_HTTPSupport = On

Msmq_LocalStorage = On

Msmq_MQDSService = On

Msmq_RoutingSupport = On

Msmq_TriggersService = On

Msnexplr = On

Mswordpad = On

Netcis = On

Netoc = On

Objectpkg = On

OEAccess = On

Paint = On

Pinball = On

Pop3Admin = On

Pop3Service = On

Pop3Srv = On

Rec = On

Reminst = On

Rootautoupdate = On

Rstorage = On

Solitaire = On

Spider = On

Templates = On

TerminalServer = On

TSWebClient = On

Vol = On

WBEMSNMP = On

WMAccess = On

WMPOCM = On

Zonegames = On

» [shell]

CustomDefaultThemeFile = "%WinDir%\Resources\Themes\MyTheme.theme"

Bu yanıt ile Windows' un varsayılan temasını seçebilirsiniz. Bu durumda sonradan ekleyeceğiniz temanın yukarıdaki klasörde bulunması gerekir.

DefaultStartPanelOff = Yes

Bu seçenek Klasik başlat menüsünü aktif hale getirir ve Bilgisayarım, Belgelerim gibi klasörler masaüstünde görüntülenir.

DefaultThemesOff = Yes

Bu seçenek Windows XP' de klasik temayı aktif hale getirir. Yanıt ''yes'' olarak verilirse yukarıdaki 1. seçenek iptal edilmiş olur.

» [GuiRunOnce]

"%systemdrive%\install\batch_file1.cmd"

Oluşturduğunuz batch dosyalarına giden yoldur. Windows kurulduktan sonra sisteminize yönetici konumunda giriş yaptıkan sonra çalıştırılır.

» [iEPopupBlocker]

AllowedSites=www.windocs.org;www.microsoft.com;www.amazon.com

Yukarıdak yer alan bağlantılar IExplore ''pencere engelleme'' tarafından engellenmeyecektir. Daha fazla site için yukarıda yer alan biçimi kullanabilirsiniz.

BlockPopups=Yes or No

Açılır pencere engelleyici ayarı öntanımlı olarak etkindir. Yes veya No yanıtı ile etkinlik durumunu değiştirebilirsiniz.

Engelleme seviyeleri high, medium ve low olarak 3' ayrılır.

High - tüm açılabilir pencereleri engeller

Medium - Açılan pencerelerin bir çoğunu engeller (Varsayılan ayar)

Low - Engellemeyi kullanıcı tarafından belirlenen listeye göre yapar.

» [WindowsFirewall]

[WindowsFirewall]

Profiles = WindowsFirewall.TurnOffFirewall

[WindowsFirewall.TurnOffFirewall]

Mode = 0

Yukarıdaki seçenek Windows güvenlik duvarını pasif hale getirir. Bu ayarlar Katılım dosyası oluşturme işlemlerinde tekrar karşınıza gelecek.

» [setupParams]

[setupParams]

UserExecute = "%systemdrive%\install\install.cmd"

Örnek Winnt.sif:

[Data]

AutoPartition=0

UnattendedInstall="Yes"

AutomaticUpdates=yes

MsDosInitiated=No

[unattended]

UnattendMode = FullUnattended

UnattendSwitch = yes

OemSkipEula = Yes

FileSystem = *

WaitForReboot = No

NoWaitAfterTextMode = 1

NoWaitAfterGUIMode = 1

TargetPath = "\Windows"

Hibernation = Yes

OemPnpDriversPath="0"

OemPreinstall=Yes

DriverSigningPolicy=Ignore

NonDriverSigningPolicy=Ignore

ProgramFilesDir="C:\Program Dosyaları"

CommonProgramFilesDir="C:\Program Dosyaları\Genel Program Dosyaları"

KeyboardLayout="Turkish Q"

[setupData]

OSLoadOptionsVar = "/noexecute=alwaysoff"

[Control Panel\Desktop]

Wallpaper=%WinDir%\Web\WALLPAPER\BlackXP.jpg

[systemFileProtection]

SFCQuota = 0

[systemRestore]

MaximumDataStorePercentOfDisk = 1

[GuiUnattended]

OEMSkipRegional = 1

OemSkipWelcome = 1

AutoLogon = Yes

AdminPassword = *

TimeZone = 130

ProfilesDir="C:\Profiller"

[userData]

ProductKey = "V2C47-MK7JD-3R89F-D2KXW-VPK3J"

ComputerName = "Black"

FullName = "Black"

OrgName = "Black"

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

5 Nasıl Vista Temalarını Eklerim?

Masaüstü Temaları : Tema eklemek masaüstü resmini ayarlamak vs vs gibi ayarlamalar yaptığımız sekme

burada söylemiştim nliteın katılımsız kurulumun masaüstü temaları sekmesinden temaları ekleyebilirsin.

2. bir metod olarak

tema dosyalarınızı WindowsYolu\Resources\Themes\ içine ulaşarak alın ve katılımsız cdnizde i386 klasörünün yanına $OEM$ adında bir klasör açın onun altına $$(windows klsaörü yerini tutar) onun altına Resources onun altınada Themes klasörü açın yani yol şu olsun $OEM$\$$\Resources\Themes\ işte buraya WindowsYolu\Resources\Themes\ yolundan kopyaladığınız tema dosyalarını atıyoruz daha sonra katılımsız cevap dosyası olan winnt.sif dosyamızın [shell] bölümünün altına

CustomDefaultThemeFile = "%WinDir%\Resources\Themes\MyTheme.theme"

kodunu ekliyoruz bu mytheme.theme bölümünü eklediğiniz temanın *.theme dosyası adıyla değiştiriniz.

6. Program Ekleme

İlk olarak windowsa ekleyeceğin programlarla başlayalım.öncelikle programların katılımsız olması gerekiyor nasıl katılımsız yaparım diye sorma boşuna çünkü bu forumda anlatılan herşeyi yok yerine koyarsın aslında ben cevap vererekte bunu yapıyorum ama neyse...

Katılımsız programının için bir klasör oluştur mesela c:\ nin içine c:\yeni klasör sonra bu yeni klasör ün içine SVCPACK adında bir klasör daha oluştur. ve katılımsız programı buranın içine at yani şu yol içine c:\yeni klasör\SVCPACK\ daha sonra c:\yeni klasör içerisine ENTRIES_PROGRAMADI.txt adında bir metin belgesi açın ve içine

[general]

builddate=yapılış tarihi ay/gün/yıl

description=açıklaması

language=dili

title=pencere başlığı

version=versiyonu

website=websitesi

[EditFile]

I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]

PROGRAMADI.EXE

Buraları editleyip farklı kaydet > entries_programadı.ini şeklinde kaydedin.

Not: programın adınının PROGRAMADI.EXE olduğu düşünerek yazdım.

Daha sonra

Please register to see this content.
linkinden indireceğiniz cabpack programını açın

- Source Dir or File: Cab dosyasının içinde bulunmasını istediğimiz dosya ve klasörlerin yerini gösterin.

- Recurse subdirectories seçeneği ile SVCPACK klasörünün içeriğinin de cab içinde yer almasını sağlıyoruz.

- Destination Dir: hazırlanacak *.cab dosyasının kaydedileceği yolu gösterin.

- Compression Type: Burada MSZIP daha hızlı LZX daha iyi sıkıştırma yapar.

- CompressionMemory Sıkıştırma yeteneğini belirler, en yüksek en iyidir.

- MaxDiskSize: Oluşturacağımız *.cab dosyasının boyutunu belirler. Unlimited yaptığımızda tek parça halinde sonuç alırız. Ayrıca orada bulunan sayı 0 olmalıdır.

- CabinetNameTemplate: neticede elde edeceğimiz *.cab dosyasının ismini belirler.

- Create cabinets for: Windows ortamında çalıştığımız için 32bit seçeneğini seçiyoruz. 16 bit seçeneği MS-DOS ortamı içindir.

bunlar seçeneklerinin açıklamasıydı. Ama tabiki biz bunların çoğuyla haşır neşir olmayacağız bizim kullanmamız gereken yerleri belirtim.

Source Dir or File: buradan c:\yeni klasör ü seçiyoruz

Recurse subdirectories: burayı mutlaka tikliyoruz.

Destination Dir: buradan çıkartılması istediğimiz yeri seçiyoruz.

CabinetNameTemplate: buradan da çıkan cab dosyasının adını belirliyoruz ve okeye basıyoruz olay budur.Cab dosyamızı oluşturduk şimdi nlite ile entegre edelim.Nliteı açıyoruz klasik yerleri geçip menüye ulaştıktan sonra Düzeltme, Eklenti ve Güncelleme Paketlerine tıklayıp ileri diyoruz yeni yerde ekleye basıp cab dosyamızı seçiyoruz ve olayı bitiriyoruz.

7. Bir CD'de windowstan ayrı kendi başına menüsü olan bir cd hazırlamak

Bunun oldukça fazla metodu var.Bunlardan en popüleri wpidır.Fakat wpi'ı burada anlatmaya başlarsam ne senin ne benim ömrüm buna yeter. Allah'tan daha önce videosunu ve dosyalarını hazırlamıştım o linki verim.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=37869

Metod 2 : Runonceex

Burada sana direkt cd den runonceexi anlatıcam çünkü harddiskten runonceex çok sıkıntılı ve uzun bir işlemdir.Bu yöntemde programlar sabit diske kopyalanmadan sadece CD aracılığı ile kurulur.

» Mevcut RunOnceEx.cmd dosyasını düzenlemek - bu yönteme uyumlu hale getirmek

Sistemin CD adını tanıtabilmesi için aşağıda yer alan IF EXIST değişkenini kopyala yapıştır yolu ile projenize eklemeniz gerekiyor. Bunun için, RunOnceEx.cmd dosyasını not defteri ile birlikte açın ve @echo off: sonrası aşağıdaki komutları ekleyin.

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %%i:\CD.txt SET CDROM=%%i:

Bu işlemlerden sonra CD.txt adında bir dosya oluşturun ve Windows ana kaynak klasörü içerisinde saklayın. IF EXIST komutu doğru bir CD-Rom sürücü adı için arama yapacaktır ve CD.txt dosyasını bulduktan sonra %CDROM% değişkenini sürücü adına yönlendirecektir.programlarınızı \Software\ adında yeni bir klasör oluşturun ve içine taşıyın. (''Software'' ismini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)

RunOnceEx.cmd dosyasını açın ve aşağıdaki işlemi sırası ile uygulayın.

%systemdrive% komutlarının tümünü %CDROM% komutu ile yer değiştirin.

Tüm klasör yolunu yukarıda programları taşıdığınız klasöre göre değiştirin. (Örneğin, "%CDROM%\Software\MSN_Messenger.msi /qn")

Tüm komutlarınız hazır! Programlarınız kurulurken sistem RunOnceEx.cmd dosyası yardımı ile sürücü adınızı belirleyecek ve veritabanına kayıt edecektir. Aşağıda programlarınızı eklerken yararlanabileceğiniz örnek bir dosya vereyim. Bu dosyayı dikkatlice incelersen olayı kavrarsın.

cmdow @ /HID

@echo off

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %%i:\CD.txt SET CDROM=%%i:

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Uygulamalar Yükleniyor" /f

REG ADD %KEY%\001 /VE /D "Yüklemeler Hazırlanıyor" /f

REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "%CDROM%\Software\prepare.cmd" /f

REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Alcohol 120%" /f

REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%CDROM%\Software\alcohol\setup.exe /qn Reboot=Suppress" /f

REG ADD %KEY%\015 /V 2 /D "REGEDIT /S %CDROM%\Software\alcohol\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\025 /VE /D "Diskeeper 8.0.478" /f

REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "%CDROM%\Software\Diskeeper\DiskeeperPro_8.0.478.exe /s /v/qn" /f

EXIT

» Not: %CDROM% ortamı için kullanılan değişken sürekli değildir ve cmd dosyanız çalıştırılıp sona erdikten sonra komutlar geçerliliğini yitirir. CD ile kurmak istediğini bir başka CD' niz varsa yukarıda anlatılan işlemleri aynı CD' de uygulamanız gerekir. Diğer işlemler için REG ADD komutu kullanacağınızdan endişe etmenize gerek kalmayacaktır.

CD-ROM sürücünüz için sabit bir değişken kullanmak istiyorsanız DetectCD.exe veya setenv.exe. programlarını deneyebilirsiniz.

parantez içinde harddiskten runonceexi de vereyim bu yazı bana ait değildir.

RunOnceEx dosyasını bir İNF dosyası ile kontrol etmek için msfn sitesinde yer alan rehberden faydalanabilirsiniz. Bu sitede yer alan bilgiler İngilizcedir.

RunOnceEx dosyasını otomatik olarak oluşturmak için RunOnceEx.cmd Creator programını kullanabilirsiniz. Bu programın nasıl kullanıldığına şimdilik değinmeyeceğiz. Bu işlemlerin manuel olarak nasıl yapıldığı aşağıda anlatılmaktadır.

» RunOnceEx ve Açıklaması

Bu yöntemi kullanmanız durumunda winnt.sif dosyası içerisinde yer alan [GuiRunOnce] dizinini kaldırmanız gerekir. RunOnceEx komutları [GuiRunOnce] yerine de kullanılabilir. Dilerseniz iki komutu bir arada kullanabilirsiniz ancak işleminizin başarısızlıkla sonuçlanma riski bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

RunOnceEx, Windows kurulumundan sonra ilk ''Hoşgeldiniz'' penceresinden sonra çalıştırılacağından, Windows Kur için bazı ''regedit'' (Kayıt dosyası'' anahtarı oluşturulması gerekir. Bu anahtarı cmdlines.txt dosyası içerisine yerleştireceğiniz komutla oluşturabilirsiniz. Aşağıda yer alan komutu Not defteri içerisine yapıştırın ve cmdlines.txt olarak $OEM$ klasörü içerisinde saklayın.

[COMMANDS]

"RunOnceEx.cmd"

Bu klasörde daha önce den oluşturduğunuz bir cmdlines.txt dosyası bulunuyorsa, bu dosyası açın ve aşağıdaki kodu yerleştirip değişiklikleri kaydedin. $OEM$ Dağıtım Klasörü hakkında daha geniş bilgi edinmek için tıklayın.

» RunOnceEx.cmd dosyası nasıl oluşturulur?

RunOnceEx.cmd Windows kayıt dosyasına gerekli anahtarları girmek için REG.exe' yi kullanacaktır. Bu anahtarlar kurulurken,geleneksel %systemdrive% tanımlarını kullanırlar. Aynı işlemler için .reg dosyaları hazırlamak, bir diğer çözüm olarak görünse de, disk adı ile uyum sağlamayacağından, Windows' u D: veya E: yerel diskte kurmak istemeniz durumunda problem olacaktır.

Aşağıda bu komutların kullanıldığı örnekleri inceleyin...

cmdow @ /HID

@echo off

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Applications" /f

REG ADD %KEY%\005 /VE /D "Adobe Reader 6" /f

REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "%systemdrive%\install\AdobeReader6\AR6.msi /qn" /f

REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Alcohol 120" /f

REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%systemdrive%\install\alcohol\setup.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\010 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\alcohol\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Diskeeper 8" /f

REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%systemdrive%\install\DiskeeperPro_8.0.459.exe /s /v/qn" /f

REG ADD %KEY%\020 /VE /D "DU Meter 3" /f

REG ADD %KEY%\020 /V 1 /D "%systemdrive%\install\dumeter3.exe /VERYSILENT /SP-" /f

REG ADD %KEY%\025 /VE /D "IsoBuster 1.5" /f

REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "%systemdrive%\install\IsoBuster1.5.exe /VERYSILENT /SP-" /f

REG ADD %KEY%\025 /V 2 /D "taskkill /F /IM isobuster.exe" /f

REG ADD %KEY%\030 /VE /D "Kerio Personal Firewall 2.1.5" /f

REG ADD %KEY%\030 /V 1 /D "%systemdrive%\install\KPF\Setup.exe -s" /f

REG ADD %KEY%\035 /VE /D "MDAC 2.7 SP1 Hotfix" /f

REG ADD %KEY%\035 /V 1 /D "%systemdrive%\install\mdac\mdac.cmd" /f

REG ADD %KEY%\040 /VE /D "MSN Messenger 6.1" /f

REG ADD %KEY%\040 /V 1 /D "%systemdrive%\install\MSN_Messenger_6.1.0202.msi /qn" /f

REG ADD %KEY%\045 /VE /D "Nero Burning ROM 5.5" /f

REG ADD %KEY%\045 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\nero\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\045 /V 2 /D "%systemdrive%\install\Nero\Nero551054.exe /silent /noreboot" /f

REG ADD %KEY%\050 /VE /D "Importing Registry Tweaks" /f

REG ADD %KEY%\050 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\regtweaks.reg" /f

REG ADD %KEY%\055 /VE /D "Cleaning Up and Rebooting" /f

REG ADD %KEY%\055 /V 1 /D "%systemdrive%\install\cleanup.cmd" /f

EXIT

daha sonra C:\XPCD\$OEM$\ içerisine RunOnceEx.cmd olarak saklayın

Yukarıdaki komutlar görüldüğü gibi her kayıt dosyası anahtarı arasında 5' er sistemde büyüyen rakamlar bulunuyor. Bunlar sizin iki anahtar arasına başka komutlar yerleştirebilmeniz için kolaylık sağlayabilir. Örneğin 001 ile 005 değerleri arasına 002,003 gibi sayısal yöntemleri kullanarak başka uygulamalar da koyabiliyoruz. Buraya hangi programların eklendiği tamamen sizin elinizdedir.

»RunOnceEx dosyasını kavramak

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

Yukaridaki regedit komutu, "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx" sistem içerisinde %KEY% tanımlaması olarak kullanılacağından REG ADD komutları için yeni bir yol girmemize gerek kalmayacak.

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Applications" /f

Yukarıdaki anahtar işlemlerde pencerenin adını belirler.'' '' tırnak işareti için olan karakterleri değiştirebilirsiniz.

REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Alcohol 120" /f

Bu işlenen uygulamalara isim vermek için kullanılır, ayrıca RunOnceEx penceresinde de görüntülenecektir.

REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%systemdrive%\install\alcohol\setup.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\010 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\alcohol\register.reg" /f

Yukarıda da görüldüğü gibi "Alcohol 120" programı için için sırası ile /V 1, 2, 3 tanımları kullanılmıştır ve işlemlerin sırası ile uygulanabilmesi için kullanılabilir. Bu işlemler RunOnceEx örneğinde, göreceğiniz gibi kurduğunuz düzene göre çalışacaktır.

Özetlenecek olursa, yukarıda hazır olan komutları sadece program ismi ve numaralarını değiştirerek şablon niteleğinde kullanabilirsiniz. Dah fazla bilgi için Başlat >> Çalıştır >> cmd >> REG ADD /? komutunu girin ve onaylayın. Burada REG ADD' in nasıl kullanıldığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

» cmdow.exe

cmdow @ /HID? komut dizinlerini kullanıcılardan gizleyebilen bir araçtır. Bunun gerçekleşmesi için cmdow.exe dosyasını indirmeniz gerekir. cmdow.exe dosyasını indirdikten sonra \$OEM\$$\System32\ klasörü içerisine yapıştırın. Bu dosya Windows Kur tarafından otomatik olarak çalıştırılacaktır. Bu dosya \Windows\System32 klasörü içerisinde bulunduğu sürece herhangi bir yol belirtmeniz gerekmez.

» Tırnak işareti (''...'')kullanan Uygulamalar ve kurulumlar

Yukarıda yer alan REG ADD dizinine fazladan '' '' tırnak işareti yerleştirmeniz durumunda, anahtar Windows kayıt dosyasına eklenmeyecektir. Birden fazla tırnak işareti kullanmak isterseniz, aşağıda da olduğu gibi \'' bölme işareti eklemeniz gerekir.

%KEY%\005 /V 1 /D "\"%systemdrive%\install\AdobeReader6\Adobe Reader 6.msi\" /qn" /f

Bu işlemleri daha önce de bahsettiğimiz gibi, kurmak istediğiniz programın ismi iki karakterden oluşur ve bu iki karakter arasında boşluk bulunursa, yada bazı uygulamaları sonlandırmak için '' tırnak işareti gerekirse kullanılabilir.

Bazı uygulamalar, bir çok tırkan işareti içerisinde, geçiş komutlarından oluşabilir. Bunları RunOnceEx ile çalıştırmak yerine .cmd dosyası ile çalıştırabilir, ve bu dosyayı daha sonra RunOnceEx ile çağırabilirsiniz.

» Cleanup.cmd

Cleanup.cmd komutları silmek yada sistemi yeniden başlatmak için kullanılabilir ancak projenizde kritik bir önem taşımamaktadır. Bir başka deyişle, bu uygulamayı dileyen kullanabilir.

Bu komutları REG ADD/RunOnceEx ile çalıştırmak daha karışık olacağından cmd dosyası kullanmak daha pratik olacaktır. Aşağıda bazı cmd örnekleri bulunmaktadır. Bu işlevi kullanmak için oluşturduğunuz cmd dosyasını RunOnceEx içerisinden çağırmanız gerekir. Yukarıda verilen örnekleri inceleyin.

cmdow @ /HID

shutdown.exe -r -f -t 60 -c "Windows XP will now restart in 1 minute..."

net user aspnet /delete

DEL "%systemroot%\*.bmp"

DEL "%systemroot%\Web\Wallpaper\*.jpg"

DEL "%systemroot%\system32\dllcache\*.scr"

DEL "%systemroot%\system32\*.scr"

DEL "%AllUsersProfile%\Start Menu\Windows Update.lnk"

DEL "%AllUsersProfile%\Start Menu\Set Program Access and Defaults.lnk"

DEL "%AllUsersProfile%\Start Menu\Windows Catalog.lnk"

RD /S /Q %systemdrive%\drivers\

RD /S /Q %systemdrive%\install\

EXIT

» Özet

RunOnceEx.cmd konusunu özetleyecek olursa;

oluşturduğunuz komutlar Windows Kurulum zaman çizelgesine göre, kurulumun sona ermesinden 12 dakika önce çalıştırılır. Bu programlarınızın hemen kurulacağı anlamına gelmez. Programlar ilk ''Hoşgeldin'' penceresinden sonra kurulmaya başlanır bu resimde olduğu gibi işlenir.

RunOnceEx dosyasını test etmek için bu dosyayı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu dosyanın yaptığı değişiklikleri kontrol etmek için Windows kayıt dosyasına gidin ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx\. anahtarını kontrol edin. Test etmek amacı ile oluşturduğunuz bu girdileri sisteminizi yeniden başlatmadan önce silmek durumundasınız. Aksi takdirde sisteminiz yeniden başladıktan sonra kayıt dosyasına girilen komutları çalıştıracaktır.

RunOnceEx yönteminin faydaları

Kolay anlaşılır ve profesyonel kurulm özeliği vardır.

RunOnceEx Örneği

cmdow @ /HID

@echo off

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Applications" /f

REG ADD %KEY%\005 /VE /D "Adobe Reader 6" /f

REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\AdobeReader6\AR6.msi /qn" /f

REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Alcohol 120" /f

REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\alcohol\setup.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\015 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\apps\alcohol\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\025 /VE /D "Diskeeper 8" /f

REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\DiskeeperPro_8.0.459.exe /s /v/qn" /f

REG ADD %KEY%\030 /VE /D "DU Meter 3" /f

REG ADD %KEY%\030 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\dumeter3.exe /VERYSILENT /SP-" /f

REG ADD %KEY%\035 /VE /D "Flashget 1.4" /f

REG ADD %KEY%\035 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\flashget\fgf140.exe /S" /f

REG ADD %KEY%\035 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\apps\flashget\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\037 /VE /D "IsoBuster 1.5" /f

REG ADD %KEY%\037 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\IsoBuster1.5.exe /VERYSILENT /SP-" /f

REG ADD %KEY%\037 /V 2 /D "taskkill /F /IM isobuster.exe" /f

REG ADD %KEY%\040 /VE /D "Kerio Personal Firewall 2.1.5" /f

REG ADD %KEY%\040 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\KPF\Setup.exe -s" /f

REG ADD %KEY%\047 /VE /D "MSN Messenger 6.1" /f

REG ADD %KEY%\047 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\MSN_Messenger_6.1.0202.msi /qn" /f

REG ADD %KEY%\050 /VE /D "Nero Burning ROM 5.5" /f

REG ADD %KEY%\050 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\apps\nero\register.reg" /f

REG ADD %KEY%\050 /V 2 /D "%systemdrive%\apps\Nero\Nero551054.exe /silent /noreboot" /f

REG ADD %KEY%\053 /VE /D ".NET Framework 1.1" /f

REG ADD %KEY%\053 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\dotnetfw.exe" /f

REG ADD %KEY%\055 /VE /D "TweakUI Powertoy" /f

REG ADD %KEY%\055 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\Powertoys\TweakUI.msi /qn" /f

REG ADD %KEY%\060 /VE /D "Task Switcher Powertoy" /f

REG ADD %KEY%\060 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\Powertoys\TaskswitchPowertoySetup.exe /s /v/qn" /f

REG ADD %KEY%\065 /VE /D "Sun Java 1.4.2" /f

REG ADD %KEY%\065 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\SunJava\j2re-1_4_2_01-windows-i586.exe /s /v/qn" /f

REG ADD %KEY%\065 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\apps\SunJava\RemoveSunJavaUpdateCheck.reg" /f

REG ADD %KEY%\070 /VE /D "Symantec AV Corp 8.1.1" /f

REG ADD %KEY%\070 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\SAVCorp8.1.1.314.exe /qn" /f

REG ADD %KEY%\075 /VE /D "WinRAR 3.20" /f

REG ADD %KEY%\075 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\WinRAR320.exe /s" /f

REG ADD %KEY%\080 /VE /D "Importing Registry Tweaks" /f

REG ADD %KEY%\080 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\apps\regtweaks.reg" /f

REG ADD %KEY%\085 /VE /D "Cleaning Up and Rebooting" /f

REG ADD %KEY%\085 /V 1 /D "%systemdrive%\apps\cleanup.cmd" /f

EXIT

bu metodların dışında mars installer, wihu vs vs gibi bilimum yükleme şeklide bulunur. Ama tavsiyem wpidir.

8. Ve Öldürücü Soru

en basit ve kolay şekilde benim gibi bir acemi sizce bu katılımsız windows ve programları kurmak için hangi yolları izlemelidir?

anlatılacak tüm yolları biz anlatmaya çalıştık kaçırdığımız noktalar varsa araştırmacı ve taraştırmacı üyelerimiz bunları çıkarır bizde aklımız yettiğince dilimiz döndüğünce konuları anlatmaya devam ederiz.Acemi bir kullanıcı olsanız bile okuyun okuyun araştırın araştırın öğrnilmeyecek şey yoktur.Katılımsıza ilgi bu aralar azalmıştı bugun beni sevindiren tek olay katılımsız bölümüne ilgilinin yoğun olması oldu.

edit: tema ekleme 2. metod eklendi.

Edited by blackman12
Link to comment
Share on other sites

9. Soru: Sata-RAID Driverlar nasıl entegre edilir?

Metod 1 : Hazır Sata-Raid Integrator ile Entegre

Please register to see this content.
linkinden indirebileceğiniz sata raid integrator sitemizde v.i.p üye olan F_s_M (scankurban) tarafından yapılmıştır.Bu programla sata ve raid sürücülerini cd'ye entegre edebilirsiniz.Disketten sürücü tanıtmanıza gerek kalmaz.Toplamda 116 adet sata-scsi-raid sürücü entegrasyonu yapar.Entegrasyon işlemi için tek yapmınz gereken i386 klasörü yanında exe dosyasını çalıştırmak ve yönergeleri izlemek.Aslında bu linkte verilen program aşağıda anlatacağımız ikinci metodun otomasyon edilmiş halidir...Yani yeni çıkan sata-raid-scsi sürücülerini ancak 2. metodla ekleyebilirsiniz.

Metod 2 : TXTSetup.inf Düzenleyerek Ekleme

şimdi örnek olarak bir driver seçelim meselaa; Silicon Image 3112 SATALink ü seçelim.Şimdi ilk aşamaya geçmek için ekleyeceğimiz driverın txtsetup.oem dosyasını açıp bilgilerini alalım mesela bizim seçtiğimiz örnek için gerekli bilgiler;

[sourceDisksFiles]

si3112.sys = 1,,,,,,3_,4,1

[HardwareIdsDatabase]

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_31121095 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_34238086 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_311215D9 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_B0021458 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_01661028 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3112&SUBSYS_82141033 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3512&SUBSYS_35121095 = "Si3112"

PCI\VEN_1095&DEV_3512&SUBSYS_01661028 = "Si3112"

[sCSI.load]

si3112 = si3112.sys,4

[sCSI]

si3112 = "Silicon Image SiI 3112 SATALink Controller"

daha sonra i386 klasörü altındaki txtsetup.inf dosyasını notepad tarzı bir programla açalım.Ve

[sourceDisksFiles]

[HardwareIdsDatabase]

[sCSI.load]

[sCSI]

gibi başlıkları txtsetup.oem de de görmüştük işte bu başlıkları txtsetup.inf tede bulup altındaki bölümleri ilgili yerlere kopyalayın.Daha sonra txtsetup.inf dosyasını kaydederek ilk aşamayı bitirdik ve aslında olayıda bitirdik burayı yapabilirseniz gerisi kolay.

Şimdi dosyalarımızı ilgili dağıtım klasörlerine kopyalayalım örneğin sürücü dosyalarını $OEM$\$1\DRIVERS\006\SI3112 buraya atalım ($oem$; i386 klasörü yanına açılır $1 e atılan dosyalar windows kurulumu yapılan partitiona kopyalama yapar.)

si3112.cat

SI3112.inf

Si3112.mpd

dosyaları elimizde yani SI3112 klasörünün içinde olacak dosyalar...

ve yine txtsetup.inf gibi i386 içinde bulunan winnt.sif dosyasını notepadle açıp [unattended] başlğı altına

OemPreinstall=Yes

OemPnPDriversPath="Drivers\006\SI3112"

kodlarını ekleyin. Tabi bu "OemPnPDriversPath" teki yolu kafanıza göre değiştirebilirsiniz veya ekleyeceğiniz başka driver varsa ona göre.

Örneğin driverlar cdnizde $OEM$\$1\Driverlarim\ yolundaysa winnt.sif içindeki "OemPnPDriversPath" yolu şöyle olmalıdır.

OemPnPDriversPath="Driverlarim" olmalıdır.

Başka bir örnek daha verelim.

$OEM$\$$\DRIVERLARIM\ altında olsun bu sefer dosyalarımız bu sefer de yol şu şekilde olacak;

OemPnPDriversPath="WINDOWS\DRIVERLARIM" şeklinde olacaktır.

Artık son aşamaya geldik şimdi yapmamız gereken i386 altına sys dosyamızı atmak onu da makecab komutuyla sıkıştırıp i386 klasörü altına atacağız ve oldu bitti geçmiş olsun arkadaşlar...

Link to comment
Share on other sites

Üstad,

Microsoft Update sityesinden bir program yardımı ile güncellemeleri indirdim.

1-Windows services for unix. 1.09 mb.

2-NET Framework 2.0 ........ 40 mb

3-Critical Updates................113 mb.

4- İneternet explorer............7 mb.

5-Windows Media Player.......46.1 mb.

Bütün bunlar beş ayrı klasörün içinde. Öğrenmek istediğim husus şu. Bu güncellemeler Microsoftun çıkardığı tüm güncellemeler. Elimdeki Microsoft Windows XP Pro SP 2 de bunların bir kısmı var ise entegre hatalı olmazmı ?

Ayrıca Nlite programını kullanarak SP2 yi entegre ediyorum. Fakat sıra Hotfix güncelleştirmelerine gelince "Düzenleme eklenti ve güncelleme paketleri" bölümünü kullanırken hata veriyor. "Uygun olmayan yol" uyarısı veriyor.

Bu güncelleştirmeri (Microsoft NET FRemawork2-Media player ve İE 7) XPCD nin içine nasıl entegre edebilirim. Bazı yerlerde CAb dosyasından bahsediliyor. Fakat sanırım bu dosyalar Windows dışındaki programları entegre etmekte kullanılıyor.

Sizden ricam nLite programının ilgili bölümünü kullanarak bu entegrasyonu nasıl yapacağımı anlaşılır bir dille izah etmeniz. Yukarıda okudum. Dosya isimlerini kısaltmaktan söz etmişsiniz. İndirdiğin Güncellemeler içerisinde 96 dosya var. Bunların hepsinin ismini tek tek kısaltmam mı gerekiyor ?

Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

eğer 2 ve 3. metodlardan birşey anlamadıysanız acemiler için 1 numaralı yol en güzeli sitemizde bulunan linkten indirebileceğiniz nr update packi nlite ile entegre ettiğinizde tüm işlemleriniz otomatik tamamlanacaktır. Ama orada da hata veriyorsa ilk hata alacak kullanıcı siz olacaksınız emin olun. Bu yöntemde de bir hata alırsanız pm ile bana ulaşın. Ayrıca yukarıda cevaplanmış soruları burada tekrar tekrar sormayın pm ile sorun cevaplayalım post kirliliği oluyor.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
benim xp cd sinden biraz yer kazanmam lazım bu orjinal duvar kağıtlarını nası silebilirim cd den?

[Components]

Deskpaper = Off

sildikten sonra bu komutlada kurmasını engeleriz, die tahmin ediyom, ama nerden silicez bilmiyom?

nLite ile silebilirsin. Component'e girip oradan wallpapers'i seçeceksin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
flash get.exe değil flashget.exe yaz boşluk ve türkçe karakter olmasın adda. Ama verdiğin screenshota bakınca sana sadece şunu diyorum tamam sen iğrençleşebilirsin ama iğrenç işlerinin ssini buraya koyma...

KUSURA BAKMA DOSTUM RESİM İÇİN HEMEN DÜZELTTİM

ADDONA GELİNCE DE TÜRKÇE KARAKTER YOKTU AMA GENE DE BU SORUNU VERDİ ACABA VİSTADA KULLANILMIYORMU YOKSA BU

Link to comment
Share on other sites

Evet Madem öyle bu soruyu da burada uzunca anlatarak yanıtlayalım...

10) Windows yüklendiğinde Wallpaperımı otomatik nasıl ayarlarım?

Öncelikle wallpaperları cdmize yerleştirelim. I386 yanında $oem$ dosyamız varsa sorun yok, yoksa biz oluşturalım. İstediğimiz resimleri seçip $Oem$\$$\Web\Wallpaper yoluna atıyoruz.Daha sonra bir metin belgesi oluşturup içeriğine bunları kopyalıyoruz.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"Wallpaper"="%systemroot%\\Web\\Wallpaper\\resmin.bmp"
"WallpaperStyle"="2"
"OriginalWallpaper"=""
"WheelScrollLines"="3"[/CODE]

daha sonra faklı kaydediyoruz ve wallpaper.reg adında kaydediyoruz. Bunu $Oem$ klasörü içerisine atıyoruz

!DİKKAT!: $Oem$\$$\Web\Wallpaper değil $Oem$

daha sonra eğer $Oem$ klasörü içinde cmdlines.txt varsa altına

[CODE]"regedit.exe /s wallpaper.reg"[/CODE]

komutunu ekliyoruz eğer yoksa oluşturuyoruz ve içeriğine

[CODE][commands]
"regedit.exe /s wallpaperreg"[/CODE]

yazıp kaydediyoruz. Sistem mavi ekrandayken wallpaperlarınız yeni işletim sisteminize atılacak ve krulumun bitmesine 13 dakika kala default olarak seçilecektir.

Link to comment
Share on other sites

2 sorum olacak

1'inci theme uzantılarda hata veriyor şu şekil yapsak tema.msstyles uygulanırmı şu şekil

[VisualStyles]

Path=%WinDir%resources\Themes\AeroCromorg\VistaCG.msstyles

ColorStyle=Basic

Size=NormalSize

2'incisi

adszmi6.jpg

Bilgisayarı kapat menüsü bu hangi dosyada mesela mydocs belegelerimin olduğu dll dosyası acaba kapat menüsünü hangi dll dosyası şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

1. sorunuzun cevabı olmaz msstylelar bu şekilde kodlanmazlar. *.theme dosyasında hata vermesi de doğaldır. Dosyaların kendi theme dosyası varsa editleyebilirsiniz. Ama oluşturmak hakkında bir fikrim yok sadece denendiğinde hata verdiğini biliyorum

2. sorunuzun cevaı sitemizde defalarca verildi msgina.dll den değiştirebilirsiniz bu ekranı

Link to comment
Share on other sites

Kardeş yerine winnf.sif dosyasına

[Control Panel\Desktop]

Wallpaper=%WinDir%Resources\Themes\winblue\wallpaper\Grass.jpg

TileWallpaper=0

WallpaperStyle=2

Pattern=(none)

ScreenSaveActive=1

Bunu eklesek olurmu kardeş duvar kağıd

2.inci bir sorum çok takıldım dostum bunu bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz?

7fbefa98fdee589bc9e4ac7kp4.jpg

:clapping:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...