Jump to content

burak_489

Üye
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • localhost
  • delphi, php, pic16f84, html

Recent Profile Visitors

875 profile views

burak_489's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

5

Reputation

  1. fexplorer yada x-plore ile dosya sisteminde arayabilirsin.
  2. kablo modemde bunu yapmanın bir yolu var mi kurcaladim biraz mtu değeri vs bulamadım
  3. f8 ile açarken güvenli modun da olduğu uzun bir liste gelecek sistem hatalarında yeniden baslatmayı devre dışı bırak seçeneğini seçerek aç bilgisayarı o zaman hata ekranda kalacak ve kodundan ne olduğunu araştırabilirsin.
  4. PColik Elbette. ama yukarıdaki linkte verilen ddr3 ram idi. bahsettiklerim onun için. datasheet de o cihaza ait.
  5. bahsettiğin ram altında belirttiğin çipsetlerdeki XMP profili sayesinde 2133 mhz de calisabilir.eğer cipsetin xmp özelliği yok ise ram o frekansta calismaz normal 1600 mhz de calisir.ram frekansı aşırı bir performas sağlamaz sadece bellekteki işlemler biraz daha hızlı tamamlanır. ram in datasheeti kendin de inceleyebilirsin
  6. herhangi bir sorunu yoksa bosuna gonderme yada servise bırakma.haftalık aşağı yukarı 10 adet notebook geliyor arızalı denilerek , servisi ile görüşülüp durumu anlatınca sıkıntı yoksa almazlar, illa da gondermek istiyoırum diye belirterek gönderseniz bile herhangi bir sorun yoksa geri paketlenip gönderilir.zaten donanımsal arızalı olanlar ile öylesine gönderilenler daha kargodan teslim alınırken ayıklaniyor merak etmeyin merkez servise değil de belli illerde belli yerlerdeki yetkili servislere bırakırsanız yoktan yere cihaz tornavida değdirip çıkar tak yapılırsa toplayan vatandaşın kabiliyetine göre toplanacaktır.yani bir süre sonra sorun çıkması muhtemeldir. cihazin fabrika çıkış donanımı ne ise öyle göndermeniz iyidir ekstra donanım yada eksik donanım ile göndermeniz durumunda sorun yaşarsınız yada herhangi bir hak iddia edemezsiniz. şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar.
  7. onbord ses aygıtını otomatikte bırak.ayrıca ses çıkışını ön panelden mi alıyordun onun anakart bağlantılarını da sökmeyesi n farketmeden. arka kısımdan alıyorsan çıkışları ses kartı otomatik ve işletim sistemi de tanıyorsa sorunsuz yine ses alamıyorsa bağladığın cihazları kontrol et istersen. belki onlarda sıkıntı olabilir.
  8. merhaba windows update kısmında güncellemeler denetleniyor bölümünde bekliyor 6 - 7 kere yeniden kurulum yaptım ama yine sonuc aynı nette pek cok sorun yaşayan ve bir o kadar da çözüm mevcut, denedim fakat bunları herhangi bir olumlu sonuc alamadım. sıkıntıyı yaşayan var mı yoksa yanlış birşey mi yapıyorum. teşekkürler
  9. telefon hattını kullanmıyorsanız 330 ohhmluk direnc bağlayarak hattı açık duruma çeker hız yükselir.adsl modem kullandığım zamanmalrda işe yarardı bu yöntem halen işe yarıyor mu bilmiyorum . 5 yıldır adsl kullanmıyorum.
  10. ısının yükselme anında görev yöneticisinden cpu ya yüklenen uygulamarı kontrol et.anormallik var mı ona göre sistem denersin biosda dururken de aynı şekilde ısı artışı mevcut mu ? ayrıca işlemci yada anakartı kullanarak frekans ayarlarını kurcaladın mı ? (overclock vs)
  11. Buna benzer bir hata ile ssd li posbank bir cihaza kurulum yaparken rastladım. sebebi ile alakalı bilgisi olan belirtirse çözümünü sevinirim. iyi calismalar.
  12. ben çıkamadım işin içinden koylu ustanın dediği gibi iso dan kurulum olayıyla halletim sorunu.blue_life güzel iş çıkarmış.
×
×
  • Create New...