Jump to content

B_U_R_H_A_N

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

B_U_R_H_A_N's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Çoğu hometech tablette açılırken esc ye basılı beklersen biosa giriyor. Bende casper via t8w de denemiştim ama ne kadar uğraşsam da usb den boot edememiştim. sonra pes ettim eğer boot edebilsen kurabileceğin sistem android x86 var ama stabil çalışacağını sanmıyorum. zaten o yüzden pek uğraşmadım
  2. Fanın miline fln toz kaçtıysa o yüzden de dönmekte zorlanabilir istersen fanları bi elinle yokla çevirdiğinde rahat bi şekilde dönüyor mu yoksa biraz baskı uygulamadan dönmüyor mu eğer tozla ilgiliyse elimden gelir diyosan millerini temizleyebilirsin benim karşılaştığım bir durumdu fan düşük devirde çalışması gerekirken dönmeye gücü yetmiyordu anca pc 70 lere çıktığında normalde devir arttırmak için gücü arttırdığı için yavaş yavaş dönebiliyordu Senin kartındaki sorun bana onu hatırlattı   https://www.youtube.com/watch?v=1lxvmay2tn0 sorun buysa faydası olabilir
  3. Gtx 960 bana daha cazip geldi hem r9 a göre daha düşük bi güç tüketimi var hemde gtx 960 çipi benchmarklara göre daha güçlü bi çip ki güç tüketimi farkı da kayda değer bir fark nvidia nın 120 watt tdp değerine karşı r9 285 190 watt tdp değeri var ki bu r9 un daha fazla ısı üretmesi demek yani r9 kullanman ısınma konusunda kasanızı daha çok zorlayabilir benchmark olarak bunları baz aldım bi göz atarsan yardımı dokunur büyük bi performans farkları yok ancak ben tüketimi sebebiyle nvidiayı seçerdim http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=GeForce+GTX+960 http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+R9+285+%2F+380
  4. Üzerindeki macun baya eskimişti yılların macunu artık iş görür halde değildi pc 90ları görüyodu pek kalitesiz bi macunla değiştirmedim Xigmatek PTI-G3606 (en azından servislerin öylesine sıktığı 3-5 tlye 30 gr tüpü satılan macunlardan iyidir diye umarak) kullandım faydasını gördüm aslında tam yük altında 80-81 e düştü ama pc gitti. Garantisi yeni bitti zaten bilgisayar benim değil sahibi daha önce bi güzel sökmüş kasada 2-3 vida yuvasını hatıra almış sanırsam  :D acaba ben biyere zarar mı verdim diye düşündüm bi fikir alayım dedim ama pc 1 haftaya yakın çalıştı sanırsam tamamen ısıyla ilgili grafik çipi yandıysa işim yaş malum bgalı çiplerin değişimi çoook iyi biyerde yapılmadığı sürece pek sağlıklı değil. Umarım invertör arızası flndır demek istiyorum ama pc bi süre sonra kendini kapattığı için onu da diyemiyorum. Sanırsam baya uğraştıracak o pc beni.  teşekkürler cevap için :)
  5. Elimde sony vaio sve1711z1eb model laptop var pc normal şekilde kapandıktan sonra tekrar açılmadı. Şuan güce basıldığında fan harddisk klavye ışıkları dahi çalışıyor ancak ekranda görüntü yok ışık mı yanmıyor diye ışşık tutarak ta kontrol ettim ekranda hiçbir etkinlik yok işlemci veya ekran kartında anormal bir ısınma olmuyor zaten temizliğini arızalanmadan 1 hafta önce yapıp tüm macunları değiştirmiştim ama yaklaşık 60-70 saniye sonra güç kesiyor. Sorunu sizce ne olabilir ne yapmalıyım.
  6. Yedekleme için daha önce şu adresteki uygulamayı kullandım ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.backupyourmobile ) Ben rehber ve mesaj yedeklemek için kullanmıştım ancak uygulama vs. yedekleyebiliyor. Ama telefonu formatlamadan önce formatta telefon hafızası silineceği için backupyourmobile klasörünü bilgisayara veya hafıza kartına kopyalayıp telefonunuzu ondan sonra formatlamanız gerek. Formatladıktan sonra da backupyourmobile klasörünü eski yerine atıp uygulamayı tekrar yüklüyorsunuz. Uygulama içinde geri yükle sekmesine gelip listeden yedekleme tarihinizin yazdığı seçeneğe basarsanız karşınıza yedeklediklerinizin listesi gelecek. geri yüklemek istediklerinizi seçerek başlaya basarsanız yükleyecektir. ancak uygulamaları toplu halde yükleyemiyor size liste halinde gösteriyor sizin tek tek yüklemeniz  gerekiyor. Ayrıca telefon hafızasında yer yoksa ayarlardan yedekleme yeri değiştirilebiliyor. yedekleme yerini hafıza kartında bi klasöre seçerseniz yedeği oraya kaydeder formattan sonra uygulamayı kurup yedekleme yerini aynı şekilde seçerseniz yedekleri tekrar bulacaktır. Şuan telefonum serviste o yüzden bakarak doğrudan tarif edemiyorum. Hatırladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım. Umarım yardımı olur :)
  7. ZyXEL P-660W-Tx kullanıyorum internet hızı 9 mbps fakat wlan ile bağlanınca en fazla 3-4 mbps arası hız veriyor. Ethernet ile bağlandığımda herşey normal 9 mbps veriyor. Modeme reset atıp bilgileri tekrar girdim başka pcde denedim şuanda da pc modem ile yan yana ama bağlantı hızı aynı. Sorun ne olabilir ?
  8. Modellerini biraz araştırırım cevabınız yeterli oldu teşekkürler..
  9. Elimde Oblio'nun android 2.1 kullanan bir tableti var cihaza usbden telefonu, flash diskleri vs takınca tanıyor ama wirelessi sorunlu bu cihaza usb wireless taksam destekler ? Yardımcı olursanız sevinirim..
  10. ip meselesini arastırırken bi çözüm yolu buldum. Benimle aynı sorunu yaşayanların işine yarayabilir. Yardım eden herkese teşekkürler.. Telefonunuza giremediğiniz wlan ağını Bağlantı>bağlantı yöneticisi>mevcut wlan ağl. .. "erişim noktası tanımla" diyerek tanımlayın. Sonra Ayarlar>Bağlantı>Erişim noktaları.... eklediğiniz wlanı bulup "düzenle" deyin.Seçeneklerden "gelişmiş ayarlar" a girin. IPV4 ayarlarına girin.Şimdi dikkat!! Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz. örneğin 192.168.1.30 verin... Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farklı olacak... Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)... Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın) Şimdi DNS adresini yazacağız. Birinci DNS adresine: 195.175.39.39 İkinci DNS adresine : 195.175.39.40 yazın. (Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz) İşlem bitmiştir.
  11. Denedim. Bağlantı kurdu. Fakat şimdide ağ geçidi cevap vermiyor dedi. ip ayarlarıyla biraz daha uğraşacağım sanırım sorunum bu. Teşekkürler.
  12. modem ayarlarını sıfırladım tekrar denedim oda olmadı. yinede teşekkürler
  13. telefonla daha önce defalarca farklı modemlere bağlandım sorun cıkarmadı. Zaten 3 farklı telefonla denedim 3ü de olmadı sorun telefonlarda değil.
  14. Önerilerinizi denedim fakat yine olmadı yinede teşekkürler.
  15. zyxel p-660w-tx model modem kullanıyorum. modeme bugüne kadar hiçbir symbian telefonla bağlanamadım(N95,5800 xm ve e63 le denedim.) şimdiye kadar tek bağlanabilen cihaz hp rw6815(windows mobile 5.0 ile) oldu. Bütün şifreleme türlerini denedim. Ama suan kullandığım e63 ü bağlayamıyorum. Cihaz ağı buluyor. Bağlanmak için şifre istiyor. Şefreyi yazıyorum ve internet tarayıcısı açılyor. Fakat bir adres yazıp git'e bastığımda "'ağ adı' ile bağlanıyor" diyor ve beklemeye başlıyor. Birkaç dakika sonra bağlanılamıyor diyor. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
×
×
  • Create New...