Jump to content

mogokce

Üye
  • Posts

    854
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

3560 profile views

mogokce's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

146

Reputation

  1. Merhabalar arkadaşlar gelen son güncellemelerden sonra birden fazla sekme açık olsa da yanlışlıkla "çarpı"ya bastığımda Firefox birden fazla sekme açık kapatmak istiyor musunuz diye artık beni uyarmıyor. Direk komple kapanıyor pencere. Aşağıda ifade edilen parametreye(browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs) baktım, bende hala "Ture". Hatta "False" yaptıp tekrar "True" yaptım ama yine düzelmedi. Son sürümde(v97.0) sizde de böyle bu bu durum? Nasıl düzeltebilirim?
  2. Merhabalar aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere 7.4V'luk Samsung PLAN6AR bataryam var. Normalde batarya 46W'lık enerji alabiliyor ama muhtemelen ömrü azaldığı için şarj ederken 25W kadar doldurabiliyorum 19V 2.1A adaptörümle. 3A Adaptörle de denedim yine ancak bu kadar şarj oluyor. BIOS'dan Smart Battery Calibration'da çalıştırdım yine düzelmedi. Bu batarya'yı canlandırmanın bir yolu var mıdır?
  3. Çok teşekkürler .bat dosyası işe yaradı. Şimdi diğer uzantılar için de birlikte aç dediğimde Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi seçeneği çıkıyor ve tanımlama yapılabiliyor. Artık tüm resimler burada açılacak. Elinize sağlık.
  4. Şöyle ilginç bir durum var .tif uzantılı dosyalar otomatikmen Windows Foto. Görüntüleyicisinde(W.F.G) açılıyor aşağıda da görüleceği üzere. Ama .jpg, .bmp, .png gibi uzantılar Paaint'te açılıyor. Birlikte aç desem de W.F.G. listede gözükmüyor. Mevcut indirdiğim resimlerin uzantısını .tif yapıyorum öyle açıyorum saçma şekilde. Birlikte aç'a elle programın konumunu göstereyim diye görev yöneticisinden açık W.F.G penceresinin dosya konumunu istedim dllhost.exe çıkıyor. O yüzden tanımlayamadım. .tif için birlikte aç listesinde Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi seçeneği varken yani aslında Windows'a böyle bir uygulama tanımlıyken diğer uzantılar için niye yok anlamadım. Register kayıtlarından falan bir tanımlama mı yapmak gerekiyor acaba bir bilen var mıdır?
  5. Bu Adobe sorununu bir YouTube videosu ile çözüme kavuşturdum. Temp klasörüne Everyone için düzenleme yetkisi verdim güncelleme tamamlandı sonra da Acrobat kararlı şekilde çalışmaya başladı. Yani kısmen bir UAC sorunuymuş bu bir yerde. Bunun yanı sıra şöyle bir sorunum var şimdi de yüklemede "Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi"ni bulamadım. Resimleri Birlikte Aç diyorum yine yok. Paint'te açılıyor resimler hep. Atladığım bir şey mi var acaba?
  6. Teşekkürler desteğiniz için. Bir de Adobe Acrobat XI Pro vardı bende sürekli kullandığım. Başka Win10'larda da kullandım. Bu sürüme kurduğumda ilk önce kurulum 3sn kala yarım kalmıştı. Sonra silip tekrar başlattım kurulumu bu sefer sorunsuz tamamlandı. Ama açıldıktan bir 10 sn sonra hata verip kapanıyor. Yani PDF'leri açıp görebiliyorum ama sonradan çöküyor program. 11.0.23 Update dosyası da vardı elimde onu kurayım üzerine hatalar giderilir belki dedim ama onda da kurulmda aşağıdaki hatayı verdi. Daha önce hiç rast gelmemiştim bu duruma. Uyumsuzluk problemi mi var acaba?
  7. Elinize emeğinize sağlık. Sorunsuz ve hızlı şekilde kurdum. Yalnız kurulumdan sonra şu güncelleme çıktı nedense; 2021-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 11 Toplu Güncelleştirmesi (KB5007192) Bir de benim PC'de 128GB SSD var. Biraz yer sıkıntım var. C sürücüsüne 30GB ayırmıştım. Windows 10GB yer kapladı. Office, Acrobat, Firefox, Chrome falan kurayım derken şuan 10GB yer kaldı bana C de.Bir işe yaramıyor diye Recover alanını da biçimlendirmiştim kurulumda. Bazı programları E'ye kurmayı düşünüyorum o yüzden. Araya verillerimi depoladığım D girdiği için birleştirme yapamadım iki birimi Kurulum sonrası şöyle 6-7 GB'larda yer kaplsaydı güzel olurdu. Bir sorumda şu var; Windows + E tuşuna basınca Bilgisayarım klasörü çıkmasını istiyorum Hızlı Erişim klasörü açılıyor bunu ayarlamının bir yolu var mı? Bir de başlat çubuğunda indirilenler için ve belgelerim için kısayollar vardı önceki Win10'umda bunu nasıl eklerim bu sürümde?
  8. Yanlışlıkla yenice sildiğim hiç bir resmi bulamadı. Ekstra root da istiyor. Belki rootlu telefonda daha iyi tarardı ama garantisi devam ettiği için rootlamak istemiyorum.
  9. Windows7 olan, 2016 tarihine güncel galiba. Daha güncel tarihli bir Win7 Lite var mı forumda
  10. Win10PE vardı elimde onunla boot edip kendi içindeki data recovery programını çalıştırıp fast scan ile önemli dosyalarımı kurtardım. Dosyalar sağlam olduğu için sorunsuz kurtardım. Bu arada R-Studio'da scan ettikten sonra recovery kısmına geçerken bilgisayar siyah ekrana düşüyordu. Onunla yapamadım. Ama amacım dosya kurtarmak değil windwos'u çalışabilir hale getirmek için @MrRush ın gönderdiği linkteki gibi Seatools'u kullanıp dosya sistemini kurtaracaktım. Ondan önce komut isteminden chkdsk ? /r yapmayı deneyeyim dedim. CheckDisk bitince Convert ? /FS:NTFS komutunu da çalıştırdım. Sonra yeniden başlattığımda sürpriz bir şekilde windows sorunsuz açıldı eski haliyle.
  11. R Studio'yu nasıl kullanacağım? Neye bakacağım tam olarak programı yükledim de anlayamadım.
  12. RAW olduğu için sürücünün içine erişemiyorum. R studio'yu deneyeceğim bi. Bakalım bir faydası olacak mı?
  13. Merhabalar. Windows 7 kullandığım bilgisayar güç kesintisinden dolayı kapandı ve şimdi windows başlatılırken yüklemede takılıyor. WinPE ile çalıştırdım C sürücüsünü göremiyorum. HDD sağlam muhtemelen zira bölünmüş diğer D sürücüsünü görebiliyorum. Bu RAW'a dönüşmüş C sürüsünü kurtarma yolu var mıdır? Ne yapabilirim?
  14. Ben https://www.ihbarweb.org.tr/ adresinde 7. başlık altından linkeri gönderiyorum kısa sürede site erişime kapatılıyor. Siz de gördükçe buraya bildirebilirsiniz.
  15. Bazıları daha profesyonel. Kredi kartı numarasını doğru girmediğini anlıyor. Bunu nasıl yapıyor anlamadım. http://edevleltbasvurusuai-idatlari.com/
×
×
  • Create New...