Jump to content

mywin1646

Üye
  • Posts

    712
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

mywin1646 last won the day on January 13 2013

mywin1646 had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • Herhangi Bir Yerden

Recent Profile Visitors

3152 profile views

mywin1646's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

56

Reputation

  1. Ekran kartı sürücüsünden sonra donuyorsa muhtemelen en güncel sürücüyü kurmaya çalışıyorsun. Laptopun üreticisinin websitesine girip ordaki sürücüyü kurmayı dene. Bazı laptoplar sadece kendi üreticisinin sunduğu sürücüyü kabul edebiliyor.
  2. Donma sorunu ne yükledikten sonra başlıyor? Sürücü yükledikten sonra mı kilitlenme sorunları başlıyor?
  3. Cevabınız için teşekkür ederim. Arızalı anakart internette baktım şu an için bulunmuyor. Tamir bedelinin çok fazla tutacağını düşünmüyorum. Bu haldeki bir bilgisayarı da satmayı açıkçası düşünmem. Uygun BIOS bulana kadar bekleyeceğim.
  4. Herkese merhaba arkadaşlar. İlginç bir sorunla karşı karşıya kaldım.(Terzi söküğünü dikemezmiş misali ) Bende ASUS X555LN-XO002D model laptop mevcut. Bilgisayarım aniden siyah ekran verdi ve bir daha görüntü vermedi. Bende laptop tamircisine götürdüm. Sorunun BIOS'tan kaynaklandığını söyledi. Tekrardan BIOS yazıldı. Fakat sağolsun tamirci X555LN biosu yerine X555LD biosunu yazmış. Bilgisayarımı açtığım zaman yaklaşık 10-15 sn geç açılıyor.(İlk siyah ekranla başlıyor sonra asus logosu geliyor.) Bilgisayarımda Nvidia GT840M ekran kartı mevcut. Format atsamda her türlü işlemi denesemde sürekli kod 43 hatası alıyorum. Yani nvidia ekran kartı çalışmıyor. Tekrar götürdüm bu sefer uygun BIOS sürümünü bulamadığını söyledi. EPROM cihazı ile bios yazacak ama X555LN biosu bulamıyoruz. Bu biosu bulma şansımız varmıdır? (Asusun sitesindeki değil farklı bir dosya) CAP uzantılı sanırım) ya da bu lanet Kod 43 sorununu nasıl çözebilirim? (Regedit,sürücü kaldırma v.s denendi.)
  5. ISO dosyasını WinRAR ile açıp içindekileri flash diske aktarıp çalıştırabilirsin.
  6. Harddiskinin ömrü bitmek üzere. Önemli verilerin varsa yedekleyip değiştirmeni tavsiye ederim. Low Level Format bile atsan bu diske bir süre sonra aynı sıkıntıyı vermeye başlayacaktır.
  7. Biosta o boot ekranında Onboard LAN Boot ROM Enabled yazıyor. Onu Disabled yapıp F10 a basıp çıktıktan sonra boot etmeyi dene. Eğer bulabilirsen farklı bir Windows 7 DVD'si ile format atmayı dene. Yine işe yaramazsa büyük bir olasılıkla bilgisayarının harddiski ömrünü tamamlamış olabilir.
  8. Boot ayarlarında veya harddiskinde sorun olabilir. Boot edecek bir aygıt bulamadığı için ağ kartı üzerinden deneme yapıyor. Bilgisayarı açar açmaz f2 tuşuna basarak biosa girip boot seçeneklerini bir kontrol et. Birde harddiskini görüp görmediğine bak.
  9. Hocam ilk bilgisayar toplama videonuz hayırlı olsun. Birkaç öneri sunmak isterim size. 1- Videoda parçaların bazılarının detaylı özelliklerini söylemişsiniz ancak işlemci ve ram hakkında fazla bir bilgi vermemişsiniz. 8 GB ram demişsiniz ancak ddr-3 mü ddr-4 mü bu tip detayları vermeniz daha iyi olacaktır. 2- Video açıklamasına parçaların adlarını yazıp fiyatlarını verirseniz izleyicileriniz parçaları rahatlıkla bulabilir. 3- Bir sonraki toplama videolarınızda https://youtu.be/06A7G-HSdn4?list=PL7nhNSGyt0NuT7JZUYmFyofnGRw0sw_BL burdaki gibi sunabilirsiniz. Kendi tarzınızı yaratarak diğer kanallara göre bir tık öne geçebilirsiniz. Yanlış anlaşılmak istemem bunlar sadece benim nacizane önerim Kolay gelsin.
  10. Farklı olan anakartın bellek uyumluluk listesine bakmak gerekir. Ram çalışabilir ancak ya düşük frekanslarda çalışır yada rami tanımayabilir. Eğer ki henüz parçaları almamışsan DDR-4 bellek ve uyumlu anakart almanı tavsiye ederim.
  11. En iyi antivirüs insanın kendisidir derler İşin espri tarafı bir tarafa ben kullanmayı tercih etmiyorum. Sistem performansı bir tarafa elimde olan arşivde keygen,crack v:s gibi yazılımlarda mevcut ve hiçbirinin sistemi tam koruduğuna inanmadığım için kullanmıyorum.
  12. http://www.sanalmarketim.com/seagate-st6000dm001-6tb-128mb-7200rpm-sata3-6gbs/p_62439/   Bu harddiski önerebilirim. Kendim kullanmadım ama özelliklerine bakılırsa baya yüksek performans verebilecek bir harddisk.  Site ise güvenilir bir sitedir. 2 defa laptop aldım hiçbir sorun yaşamadım tavsiye ederim.
  13. KKB'nin düzelmesi için kredi veya kredi kartı ödemelerinizin 6 ay boyunca düzenli olması gerekiyor. 6 ay boyunca ödemeleriniz düzenli olursa KKB deki puanınız yükselişe geçer. 
  14. Bende birkaç fikrimi yazayım size. Öncelikle ben toplama pc almanızdan yanayım. Nedeni ise parçaları kendiniz belirleyip paranızın hakkını verebilecek bir bilgisayar alabilecek olmanızdır.  Sessizlik kısmına gelince işlemcinin stok fanını kullanırsanız belirli bir süreden sonra ses sorunu yaşayacağınız doğrudur. Fakat ekstra alacağınız bir işlemci soğutucusuyla ve seçeceğiniz kasaya bağlı olarak takacağınız fanlarla birlikte ekstra sessizlik sağlayabilirsiniz. Markalı bilgisayarlarda genel sıkıntı bazı parçalarda kısmaya gitmeleri. Örneğin yukarıda verilmiş olan örnekleri baz alırsak gt625 sınıfına göre düşük bir ekran kartı. Onun yerine toplama bilgisayarda 128 bitlik daha iyi bir ekran kartı takabilirsiniz. Garanti kısmında ise toplama bilgisayarda bir sorun çıkarsa parça bazlı olarak garantiye gönderip geçici olarak bir parça takarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat markalı bilgisayarlarda kasanın yan kapağını açtığınızda garanti dışı kalacaktır. Bir detay daha var toplama bilgisayarda seçeceğiniz parçalara göre ekstra parçalar takabilmenizde mümkün.(SSD,Ram v.s). Markalı bilgisayarlarda bunu yapabilmeniz zor olabilir. Benim fikirlerim bu şekilde. Tercih size kalmış :)
  15. Bu sorunu ben 8.1 kullanırken yaşıyordum. Tuşlar chrome da belli bir süre çalışmıyordu. Alt+tab yapınca düzeliyordu. Denemediğim yöntem kalmamıştı en son sinir olup Windows 7 ye döndüm. :)
×
×
  • Create New...