Jump to content

Otomatik Ghost (Gelişmiş Kullanıcılar Için...)


blue_life
 Share

Recommended Posts

  • Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@okurlar

 

Ayarlarını yaptıktan sonra acronis disk director gibi bir programla ilgili bölümü gizleyebilirsin. Bölüm gizlenince windowsta görünmez. MountStorPE programını çalıştırarak geçici olarak windowsta görünmesini sağlayabilirsin. Sistem yeniden başladığında bölüm tekrar gizlenir. Ben bu şekilde ayarlıyorum tanıdıklarımın sistemlerini.

Link to comment
Share on other sites

@okurlar

 

Ayarlarını yaptıktan sonra acronis disk director gibi bir programla ilgili bölümü gizleyebilirsin. Bölüm gizlenince windowsta görünmez. MountStorPE programını çalıştırarak geçici olarak windowsta görünmesini sağlayabilirsin. Sistem yeniden başladığında bölüm tekrar gizlenir. Ben bu şekilde ayarlıyorum tanıdıklarımın sistemlerini.

ben bilgisayardan anlayan birilerinin bu işlemi yapmamasını  istiyorum sadece ben görebilcem ben mudahale edebilcem şifreleme gibi bişi olması lazım baska kişiler mudahale etmemesi gerekiyor

Link to comment
Share on other sites

merhaba ben otomatik ghsot için oluşturduğum menü dosyasını gizlemek yada şifrelemek veyahutta böldüğüm diski kilitleme istiyorum yani benden hariç kimse bu dosyaya ulaşamasın istiyorum bilgisayardan anlayan kişiler ulaşamıcak şifreli olursa daha iyi olur benden basşkası erişemez  nasıl yapabiliriz acaba

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

kolay gelsin arkadaşlar otomatik ghost programında ghost yedek geri yüklerken ghost menüsü gözükmeden yedek geri aktarabilirmiyiz yani ghost yedek geri yükleyecek ama onunde yani ekranda bir resim veya kısa bir video olcak böyle bişi yapmak mümkünmü

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

merhaba arakadaşlar  norton ghost ile yaptığım yedekleme programıyla ilgili sizden yardım istiyorum yine öncelikle yaptığınız çalışma çok guzel ve yarayışlı bir paylaşım emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum ve saygı duyuyorum, isteğime gececek olursam image alma ve otomatik  ghost dosyalarını yerleştirdiğim bölümü el ile oluşturmaktayım bunu otomatik setup dosyası veya komut sistemi  gibi bir prograla yapmak istiyorum yani programı çalıştırıp benden kaç gb bölüm oluşturmamı isteyip ve bende hangi bölümü istiyorsam seçip o bölümü oluşturup ve otomatik ghost program dosyalarını içine atmasını istiyorum mümkünmü caba böyle bişi

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Benimde bir sorunum var Blue_life..Senelerdir ghost2003 kullandım hala da öyle..Windows yüklediğim tüm PC lerin yedeğini alıp sonrakilerde rahat etmek için bu tür davranış içerisindeyim..Norton 11.5 kendi bilgisayarım dahil aldığım yedeği görmüyor..

Sonuç olarak norton2003.GZ dosyası nasıl yaparım yada nerden bulurum..?? ( GZ dosyası yapmayı beceremedim açıkcası..) Hazırladığım multıboot 11.5 da bununla yerini değiştirince sanırım sorunum kalkıcak..

(Not: tek bir flash memery de norton ghost2003 çalıştırabiliyorum..) 

Link to comment
Share on other sites

@MeKaM

 

Ilgili pcdeki işletim sistemi nedir? Sorununa gelirsek, ghostun kendi aldığı yedeği görmemesi, ilgili yedeğin bulunduğu bölümde sorun olduğuna veyahut dosyanın farklı bir şekilde yazıldığını gösterir diye düşünüyorum. Çok uzun yıllar önce sistemimde bir bakım-hızlandırma program kullanmıştım ve ghost ile aldığım yedekler ghost trafından görünmüyordu. Hatta yedeği başka yere kopyalamamda fayda etmiyordu.  Aradan uzun yıllar geçtiği için nasıl çözdüğümü tam hatırlayamıyorum malesef. Googlede benzeri durumları araştırmanı taviye ederim.

 

https://www.google.com.tr/webhp?hl=tr#hl=tr&q=ghost+yede%C4%9Fi+g%C3%B6rm%C3%BCyor

 

GZ uzantılı dosyalar sıkıştırılmış dosyalardır. GZ uzantılı dosyanın içinde bir disket, disk, cd-dvd imajı olabilir. Gz dosyasını açmak ve gz dosyası oluşturmak için güncel 7zip yazılmından faydalanabilirsin.

gz dosyaları grub4dos ile kullanılmaktadır bu arada. ılla gz dosyası kullanmana gerek yok. ilgili grubdos menü dosyasını notepad ile açıp (lst uzantılı dosyayı kastediyorum) ilgili kodlardaki bölüme direk imaj dosyasının adını yazabilirsin. Yani img, ima, iso vs. gibi uzantılı dosyayı kastediyorum.

 

Tabi sorunun kullandığın gz dosyasıyla alakalı olması ihtimali düşük geliyor...

Umarım çözebilirsin, fazla yardımcı olamadım kusura bakma...

Link to comment
Share on other sites

Win 7 64 bit sürüm var bvilgisayarımda sayın hocam..ve google de çok araştırma yaptım bu konu da..Yani şu yedekleri değiştirme derdim olmasa 11.5 terfi edeceğim ama multibootta onunda olması iyi olurdu diye düşünmekteyim..Tek problemim .norton2003.GZ dosyası ya ben yanlış oluşturuyorum yada o çalışmamakta ısrarlı..Ağaşıdaki hatayı alıyorum...

.

ZJWNVZ.jpg

 

Hazırlama şeklimi de yazayım size Sn hocam..Sizin 11.5 u inceleyip öyle yaptım..GZ uzantılı dosyanızın içeriğinde yine İMG uzantılı ve tıklayınca açılamayan (başka programlarla açılıyor elbette)  bir ghost imajı var..Imgburn ile önce IMG uzantılı bir dosya,, daha sonrasında GM_Boot klasörü / Tools içerisinde bulunan Gzip Gui.exe çalıştırıp bu dosyamı üzerine sürükleyince (anlatımlarınızdaki gibi) GZ uzantılı dosya elde ediyorum..USB_ROOT ta dosyayı ilgili yere yerleştiriyorum..MB_USB.EXE çalıştırıp (anlatımlarınızları dikkatlice yaparak) flash memory e yüklüyorum..Ancak çalışması üstteki resimde görüldüğü gibi oluyor..

 

USBMENU.LST-----------------------------------------------------------------------------------------------------

title Symantec Norton Ghost 2003\n Dostan calisan cok basarili bir yedekleme programi... Bu secenegi sectiginizde program ile ilgili ufak bir aciklama goruntuleyebilirsiniz...
set IMGFILE=/USBMENU/IMAGES/NGHST03.IMG
if exist %IMGFILE% || find --set-root --ignore-floppies %IMGFILE% || echo -> %IMGFILE% bulunamadi!
if exist %IMGFILE% && map --mem %IMGFILE% (fd0)
if exist %IMGFILE% && map --hook && chainloader (fd0)+1 && rootnoverify (fd0) && map --floppies=1
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Ghost2003 imajını USB den çalışan bir flash memory den Imgborn ile alıyorum..!!
Burada IMG olarak görülüyor..IMG,,ISO,,GZ uzantılı farklı dosyalar yaparak hepsinde denedim..Sonuç aynı..Nerde hata yapıyorum,, ustamız olarak bir keşfin olacağını düşünerek herşeyi yazdım..
Norton 2003 ile aldığım yedeği yine 2003 ile görüyor geri yüklüyorum,,Üstte yazdığınız gibi yedeğim sağlam ve sağlam yerde..( D: içinde oluştuturduğum bir klasör içinde)..11.5 yedeğimi asla görmüyor bu nedenle 2003 kullanmaya devam demiştim..( Çevremdeki kişilerde de bulunan 2003 yedeklerinin zamanla hepsini 11.5 a dönüştürmem gerekecek,,tersi durumda )
Edited by MeKaM
Link to comment
Share on other sites

@MeKaM

 

Ilgili dosyaları bir yere yükleyip linkini verirsen bakmaya çalışırım... Yani çalıştıramadığın NGHST03.IMG dosyasını vs.

 

Edit: Internette buldum ve sorunsuz çalışıyor grub4dos ile. Ilgili disk imajı. Sorun olma ihtimaline karşık iki tana gönderiyorum.

https://www.dropbox.com/s/jbtxxsmcdnukn2w/G2003.ZIP?dl=0

Edited by blue_life
Link to comment
Share on other sites

Öncelikle ilginiz için çok tşk.ediyorum..Usb ve CD den aldığım iki imaj dosyası bunlar...Çok takla attım herşeyi denedim ama mantığı hala anlamış değilim..OLmadılar yani..

dosyalar burada >>>>>

https://www.dropbox.com/home?preview=NGHST03.IMG    adres sorun olmamıştır inşallah..  

https://www.dropbox.com/home?preview=NGHST03.ISO

 

Göndermiş olduğunuz her iki dosya da çalıştı....Boyutu düşük olan dosya aşağıda verdiğim şekilde başlıyor ama çalışıyor ve de benim 2003 yedekleri görüyor... :D ( Görmesi,,başlamanın yarısı imajı gelir tekrar geri alır diyorum,,denemediğim için.. :D )..

Boyutu büyük olan dosya ise,, sizin 11.5 ile başlıyor..( Açıklayıcı metniniz olan başlangıçla ) ve ghost a geçince 2003 ile açılmaya başlıyor..

Sonuç olarak her iki dosya da çalıştı ama...ilk açılış anında resmini verdiğim HER İKİ DOSYA DA üst yazımda verdiğim hata ile başlıyor ama sonra devam ediyorlar,, biri aşağıdaki görüntüyle,,,diğeri 11.5 başlangıcıyla ama program ghost2003 olarak..

G5EkPV.jpg

 

zYgVLY.jpg

 

Bunlar bile önemli gelişme benim için...Geçiş dönemi walla ,,,Politikacılar diyorlardı ya hani,,Kanlımı olacak,,kansız mı,,?? Bunlarla başlayıp 11.5 e terfi edeceğiz sanırım..

Çok teşekkürler ediyorum ben tekrar..(y) (y) face beğeni işareti.. :)))

--------------------------------------------------

 

Konuya tekrar edit...>>>> HER İKİ DOSYANIZI DA geri yükleme (PC reset),, olarak denedim..Şon aşamada hata mesajı verip öyle kalıyor...Yüklemeye geçmiyor yani Sayın Blue_life hocam... ( Sağlık olsun 11.5 a terfi kaçınılmaz sanırım..  :rolleyes:

yada bende çalışan 1gB flash diske yüklü ve çalışan 2003 ile böyle yola devam...Multibootta 2003 e veda..

Edited by MeKaM
Link to comment
Share on other sites

@adomlu

 

Burdaki ghost sürümleri eski bir yedekleme sistemi ve uefi + gpt yi destekleyeceğini düşünmüyorum. Güncel Acronis True Image yazılımını göz atmanı tavsiye ederim. Acronis True Image ye bakmadım lakin devamlı güncelleme yaptıkları için uefi + gpt yi destekliyordur diye düşünüyorum.

 

@MeKaM

 

Verdiğin linkler malesef hatalı. Dropbox'ta dosyana sağ tılatıp share,get link (genelde üstte oluyor) ile linklerini alman gerekiyor. Googleden rast gele bir resim;

http://cdn.free-power-point-templates.com/articles/wp-content/uploads/2012/09/share-powerpoint-dropbox.jpg

 

Ilgili ghost sürümünü torrentten buldum belki sendeki farklı olabilir. Istersen ilgili dosyaları bana ulaştır, mesajını gördüğümde senin için bakarım.

Bu arada qemu her zaman doğruyu yansıtmaz...

 

Dos ekranındaki yazılar ise autoexec.bat dosyasından geliyor. Usb paketindeki ghost sürümünü içeren imajı açıp, ilgili ghost.exe yi 2003 olan ghost.exe ile değiştirmiştim sadece. Herangi bir ayar yapmadım.

Neyse dediğim gibi dosyalarını ulaştırırsan bir ara bakmaya çalışırım.

 

Lakin senin yerinde olsam, bir şekilde yedeğimi geri yükler, sonra sistemi açmadan direk istediğim ghost sürümü veyahut acronis vs. gibi farklı bir yedekleme aracı ile yedek alırdım.

Kolay gelsin....

Link to comment
Share on other sites

Dosyaları yandex e yeniden yükledim sayın hocam..Her ikisi de bende çalışan 2003 sürümleri..Biri oluşturduğum CD içeriği ( ki şimdiye dek hep CD kullanmıştım) Diğeri USB de çalıştırmayı başardığım ki,,sorunsuz yüklüyor tek bir flash memoryden..(Bunu internetten bulup flasha yüklemiş ve sonuç almıştım..

Problemim,, toplu halde olması adına multibootta sonuç alamamamdı biliyorsunuz..Her bilgisayarda USB den çalıştırmak sorun sizde biliyorsunuz Bios ayarı vs vs..Yardımcı olduğum kişilere hep CD den (kendim de dahil ve halen kullanıyorum) 

Tek bir flash memoryde toplamak iyi olur diye düşünmüştüm..Şimdiye dek Win 7(13+1),,XP,,Win 7 Live(64) sürüm (900mB) Win 7 repair açılış kurtarma (32-64 bit) USB de hallettiğim,, kendime hazırladığım flash memort menüsünde sağlam çalışır durumdalar..

 

 

Edited by MeKaM
Link to comment
Share on other sites

@MeKaM

 

Verdiğin linkteki dosyalarda iki farklı ghost sürümü var. Birisi ghost 11. Ayrıca benim daha önce verdiğim ghost seninkinden farklıydı. MD5 değerleri tutmuyor.

Neyse senin verdiğin ghost sürümlerinin disket imajları aşağıda. Denersin....

 

https://www.dropbox.com/s/a1lbelrq3rdscu3/GHST2003.ZIP?dl=0

Link to comment
Share on other sites

sayın blue_life üstadım;

ben 3-4 yılı aşkın süredir sizin usb multiboot menu yu kullanmaktayım. teknik serviste bayağı bi elim kolum oldu diyebiliriz.

size sormak istediğim şey;

usb multiboot menülü harici hdd'den uefi windows kurulumu mümkün müdür?

Link to comment
Share on other sites

adomlu

 

Dün internet üzerinde gezinirken okumuştum..Harici HDD den de aynı işlem yapılabiliyor..Blue_life hocamız daha iyi aydınlatacaktır..Alternatif olarak burada var bir bak istersen..

https://www.technopat.net/sosyal/konu/kendi-usb-multiboot-harddiskinizi-yapin.50995/

 

 

 

Blue_life hocam

11 dediğiniz sanırım yanlışlıkla göndermiş olabilirim...Masaüstüm baya karıştı kaç gündür,,temizlik yaptım biraz,, sildiklerimde gitmiş olabilir ama..CD den çalışanı yollamamışım onuda şimdi yandex e ilave ettim hocam..

 

https://yadi.sk/d/bkRiRNmFjdmsT

 

 

Gönderdiğiniz dosyaları denedim hocam (tşk.ediyorum ayrıca ilginiz için) aşağıdaki hata mesajını veriyor yedeği görüp üstüne tıkladığımda..

25yWlq.jpg

 

Ghost 11 dediğiniz dosya ise yedek dosyamı görüyor,,next next ilerliyor son aşamada aktif olmayan Ok ile daha fazla ilerlemiyor ,, partisyonu görmediği apaçık..

 

p9jMrJ.jpg

Edited by MeKaM
Link to comment
Share on other sites

@adomlu

 

Öncelikle uzun bir süredir multiboot çalışmalarıyla ilgili değilim. Lakin düşüncelerimi kısaca yazmak istiyorum.

Kısaca benim konuda paylaştığım usb grub4dos paketi ile uefi sisteme kurulum yapamazsın diye düşünüyorum.

 

Usbeyi uefi için uygun şekilde biçimlendirip, windows kurun (windows önyükleme menüsü) çalışması için ayarlamalısın.

Sonra windows önyükleme menüsüne (bootice.exe vs. ile) grub4dosun çalışması için gereki eklentiyi yaparsın. Misal grldr yerine usbdryi gösterirsin eklerken.

 

Uefi açık olmayan pclerde bu şekilde grub4dos sorunsuz çalışacaktır. Uefili sistemlerde ise uefili kurulumu direk windows önyükleme menüsünü kullanarak başlatabilirsin.

Açıkçası denemedim lakin bu şekilde çalışması gerektiğini düşünüyorum.

 

@MeKaM

 

Son gönderdiğin dosyayı daha önceki mesajında göndermiştin. Ilgili dosya bir önceki mesajımdaki ghost 2003 sürümününe ait disket imajı.

Md5 değerlerini kontrol ederek karşılaştırdım.

 

Ilgili yedekleri lgili ghost sürümü ile almamış olabilirsin. Açıkçası fazla bir fikrim yok. Bu tarz bootlu cd/dvd imajını 7zip ile çıkartırsan, disket imaj dosyasıda çıkacaktır.

Misal bana gönderdiğin dosyayı güncel 7zip ile sağ tıklayıp extract et ve disket imajınında çıktığını görürsün.

 

Neyse benlik bu kadar. Sorununu çözemedik. Sağlık olsun...

Link to comment
Share on other sites

@mekam

 

senin için kendi kullandığım orjinal ghost 2003 isosunu paylaşıyorum;

link= https://mega.nz/#!W1MQybhY!QyHfe6AsLzHAH3xJIyOUku57QldVyEgWXnb1WUBUmzc

 

 

buda usbmenu.lst dosyasında kullanacağın komut!!

iso dosyasını direkt sürücüye kopyala sonra usbmenu.lst [uzantısı lst olan dosya menu liste dosyasıdır] yi notepad ile açıp aşağıdaki komutu yapıştır.

 

title ->Symantec Norton Ghost 2003->
find --set-root /Ghost2003.iso
map /USBMENU/Ghost.iso (0xff)
map --hook
root (0xff)
chainloader (0xff)
Link to comment
Share on other sites

@adomlu

 

Teşekkür ederim ilgin için..

Mesajını sonradan fark ettim (akşam bu saatte) görünce ama sanırım yüklemiş olduğun dosyayı daha sonra silmişsin..2003 bende de var sağolasın..Mühim olan 2003 ün multibootta çalışmasıydı..

2003 multibootta maalesef çalışmıyor...

Edited by MeKaM
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...