Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Tnc Rss Reader V1.0


SimpsoN_Bart
 Share

Recommended Posts


TNC RSS Reader v1.0
Bildiğiniz üzere rss okumak için Blackman12 arkadaşımızla beraber fonksiyonlar yazdık. Forum da proje olarak eksik olan tek şey ise TNC’ye özel bir rss okuma programı olmamasıydı.Bunu göz önünde bulundurarak uzun zaman,araştırma ve uğraşlar sonucunda gerçekten kullanılmaya değer bir program geliştirdik.Görsel ve kodlama anlamında gerçekten de çok iyi bir çalışma oldu.Özellikle kodlamada Blackman12 gerçekten bir kez daha ustalığını gösterdi ve her defasında program için baştan düzenleyerek yaptığım tasarımlarla bunu birleştirerek TNC RSS Reader programını sitemiz için yayınlamaktan gurur ve sevinç duyuyoruz.Gerçek anlamda çok uğraştığımız bu gelişmiş proje için çorbada benimde tuzum olsun diyorsanız bağışlarınızı eksik etmeyin..Umarız beğenerek kullanırsınız.

TNC Belediyemize hayırlı uğurlu olsun..
TNC RSS Reader Nedir ?Bu program sitemiz için hazırlanmış olup forumdan anlık haberdar olmanız için Autoit script v3 programıyla Blackman12 tarafından geliştirilmiş(benim fikir ve önerilerimde var tabi), SimpsoN_Bart yani tarafımdan Photoshop CS6 programıyla tasarımı yapılmıştır.[/size]
Programdan Görüntüler :
Programın arayüzü basit ve anlaşılır yani tamamen kullanıcı dostudur.Standart bir RSS okuyucusundan daha fazla ayrıntı ve işlev barındırmaktadır.Ana bölümde forumda başlatılan konu başlıkları, son mesaj sahipleri, konuların içeriklerini görüntüleyebileceğiniz detay butonları, programı yenilemek, ayarlara gitmek ,programı uyku moduna almak ve ayrıntıları görüntülemek için de alt tarafta gördüğünüz butonlar bulunmaktadır.
vRvtS.png
Bu bölümde programın gerekli ayarları bulunmaktadır.Programın Windows başlangıcında çalışması , splashların gösterilmesi, kaç dakikada bir kaynağın yenilenmesi için gereken süre, Pop-up menü gösterimi ve diğer önemli ayarlar bulunmaktadır.
gNVCV.png
Bu bölümde üzerine tıkladığınız konu linkinin(detay butonu) görüntülü ve yazılı detaylı acıklamaları bulunmaktadır.Ayrıca konuyu açan üyenin adı,Konu kategorsi,Son mesaj sahibi, Konu açılma tarihi ve son mesaj tarihini de ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.
VhPKP.png
Bu bölümde programı kullanmadığınız zamanlarda uyku moduna* geçtiğinizde oluşan transbar ve çok hoş bir görüntü. Program uyku modundayken sadece görsel şekilde size bilgi verir onun dışında tıklama veya konuya gitme gibi işlemleri yapamazsınız.Uyku modunun amacı; işlerinize program açıkken bile devam etmenizi sağlamaktır.Programı eski(aktif) haline getirmek için ayarlardan seçtiğiniz kısayolu kullanmalısınız.
jws7y.png
Bu bölümde ise forumda yeni konu açıldığında hemen size bilgi veren görsel bir uyarı mesajı bulunmaktadır.Size verdiği bilgiler: Açılan konu, konuyu başlatan kişi ve kategori şeklindedir.
muRem.png
Bu bölümde yayın adı, yenileme süresi, son güncelleme tarihi ve e-mail adresi bilgileri bulunmaktadır.
6fXP3.png
Program sistem çubuğundayken bile birçok işlevini yerine getirmektedir.Buradan programı yenileyebilir, Programı gösterebilir, Windows başlangıcında çalıştırabilir, yeni sürümü varsa güncelleyebilir, web sitemize ulaşabilir, program hakkında bilgileri öğrenebilir ve programdan hiç yapamayacağınız çıkış işlemini yapabilirsiniz.
fnMU4.png
Vee Hakkında bölümü.Sitemizin durumu belli, sıkıntılarımız var bunlardan şikayetçisiniz bunu istemiyorsanız bizim için önemi büyük olan bağışlarınızı eksik etmeyin.
gHZra.png
Forumdan haberdar olmanız hiç bu kadar kolay ve zevkli olmamıştı, tadını çıkarın ve iyi günlerde kullanın..
Download
http://www.mediafire.com/download.php?chtx571l6q5tnbd
Link to comment
Share on other sites

Tebrikler cok güzel çalışma olmuş.Biraz bizde autoit e agirlik versek iyi olucak sanirim boyle projeler gordukce :) bide @KintaRo sistem traydaki menüde  'Tnc Rss Reader' yazıyor ya sence bunu amsde yapmak mümkün mü :)

Edited by kingeser
Link to comment
Share on other sites

Emeğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Başlangıç için güzel bir çalışma, artık vakit bulup geliştirirmisizn bilmiyorum ama bir kaç görüş bildirmek isterim.

*Öncelikle bu splash ekran olayını kaldıralım derim. İlk açılışta zaten çok bekliyor program arayüzünü ne zaman görecez diye bunalıma girdim. Hiç olmazsa açılsın sonra güncellesin.
*Tasarım olarak biraz daha modern bir hava katılabilir. Bunu karmaşık bir programmış gibi göstermektense gadget tarzı bir görüntü daha hoş olur. Mümkünse dış çerçeceyi kaldıralım. Butonlardaki yazılarda acemi kullanıcalara hitap ediyor sanki, onuda aşalım yazıları kaldıralım. Küçük butonlar olsun, görevide tooltip olarak belirsin.
*Veriler alınıyor, güncelleniyor vb.uyarılar ya programın bir köşesinde yazabilir yada system trayda basit bir baloncuk bile yeterli.
*Programı bir gadget gibi sağa yaslı düşünürsek , açıklamalar, ayarlar sağ tarafa açılabilir. Hatta o da açılmasın aynı pencerede geçişlerle yapılabilirse şükela olur.

Aklımdaki şekli yapmaya çalıştım ,idare edin :D

9bqcD.jpg

Link to comment
Share on other sites

mükemmel çalışma olmuş ama splash gerçekten uzun sürüyor

birde bunu ikiye bölün otomatik güncellemeyi başka bir program yapsın

tuğrulun dediği gibi güncelleme aşağıda yazsa iyi olur

ayrıca prgrama hakkındaki yaptığınız gibi arayüz yapsanız daha güzel olurdu.

birde buttonlar yön değiştirme efekti yapılsa yazılara geldiğinde yaptığı gibi

konuyu seçmiş gibi

 

arkadaşlar çalışmanız güzel olmuş ,

herkes eleştirir ,o kadarı olur.

emeğinize saygı gösteriyorum ve arkadaşlardan bu saygııyı bekliyorum.

 

ama yardım ve kod isteğiniz olursa yardımcı olmak isterim

kodlari paylaşırsanız eklemeler yapılıp farklı işlerde yapılabilinir

yanlız bu rss okuyucusundan çok çoklu tools gibi olsa

haber ,hava durumu,birde sohbet hattı gibi birşey eklense süper olur

amaç çok amaçlı sürekli açık kalıp çeşitli uygulamalarıda kullanmak

Link to comment
Share on other sites

şu an kendi bilgisayarımda olmadığım için tüm yorumlara cevap veremeyeceğim ama değerli yorumlarınız için teşekkürler. öncelikle tuğrulcum istersen splashları kapatabiliyorsun zaten hepiniz aynı şeyden bahsetmişsiniz splashları kapatarak bunun önüne geçebilirsiniz. güncellemeyi 2 dk yapan arkadaşta gerçekten gereksiz bir iş yapmış, güncelleme süresinin en az kaynağın veri güncelleme dakikasına eşit olması gerekir ki bu 30 dakikadır.

 

veri alımının uzun sürmesi tamamen server kaynaklı, ben denemelerimi hurriyet rss üzerinden yaptım 4-5 sn sürüyordu. bu arada tugrulcum örnek pencereni beğendim yahu aslında :D ama beni bu çalışma çok yordu uzun bir süre bazı eksikliklerinin olduğunu bilmeme rağmen bir geliştirme yapamayabilirim. ama yapacak arkadaşlarada kodları verebilirim

Link to comment
Share on other sites

Bu proğramı yazan arkadaş kör olmuş biz öyle duyduk :trollface:

 

Blackman12 yorumunda bahsettiği gibi hata ve eksikleri var tabi ama bununla gerçekten üzerinde fazla zaman harcadık kafa patlattık ve testerliğini yaptım için az azarlar işitmedim :D TugruL abinin dediğini bende düşündüm hatta yapalım dedim ama biraz geç oldu ve al baştan yapmak kimsenin işine gelmedi.Yine tasarım konusunda ilk yaptığım çalışma sadece pnglerden oluşan sade ve şık butonlardan oluşuyordu ama gui büyük olduğundan ve bu şekilde uyum sağlayacağından böyle yapmak zorunda kaldım.Program sıradan yollarla verileri göstermediği içinde tasarım konusunda ayrı sıkıntılar yaşadık butonlarda titreme oluyordu hover eventlerindeki sıkıntı vs.Programın yavaş olması server kaynaklı bundan şikayetçi olmak biraz bencillik olur, değerli bağışlarınız olursa bu sorunu da aşarız tabi. Programı geliştirebilecek arkadaşlar için şunu söylemeliyim ki kodlar açık ve anlaşılır şekilde değil bunu kötü manada söylemedim yani kodlama ve programlama mantığına güvenen arkadaşlar ancak geliştirme yapabilir en azından ben böyle düşünüyorum şahsen ben autoit ve programlamada fena olmadığım halde kodlamada pek yardımcı olamadım ona göre bilmiş olun. :P

 

Değerli yorumlarınız için ekstradan bende teşekkür ederim..Bu arada şahsen ben uzun bi zaman photoshop,mavi rengi ve autoit kodlarını görmek istemiyorum. :P

Edited by SimpsoN_Bart
Link to comment
Share on other sites

güncellemeyi 2 dk yapan arkadaşta gerçekten gereksiz bir iş yapmış, güncelleme süresinin en az kaynağın veri güncelleme dakikasına eşit olması gerekir ki bu 30 dakikadır.

 

 

30'dan düşük seçeneklerin oraya konulup seçilebiliyor olması da gereksiz o zaman farkındaysanız. Bunlar önemsiz detaylar çalışmaya bakıldığında tabi.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...
  • 7 ay sonra...

Programı an itibariyle denedim gayet güzel çalışıyor. Kullandığım sistem win8 pro x64. Yeniden kurmayı deneyin, internet hızınızla ilgili olabilir :)

 

Ekran Görüntüsü

[spoiler]xb01Vxs.png[/spoiler]

Edited by SimpsoN_Bart
Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

Verileri çektiğimiz ilgili sitede düzenleme yapılmış olmalı dizi hatasını sanırım bu yüzden veriyor. Kaynak kodlar harici diskimde eve döndüğüm zaman bakarım olmadı blackman12 ye danışırım.

Link to comment
Share on other sites

  • Cyph3r unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...