Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Sanal Bellek Miktarı Ne Olmalı


Anlatılmayanlar
 Share

Recommended Posts

Sanal bellek dosyasının çalışma mantığını yanlış anlamışsınız herhalde. Olay şu, sistem belleğinin(RAM) yetmediği durumlarda, HDD'yi bellek olarak kullanmak. Bunu yapar iken ise, pagefile.sys adındaki dosyayı takas dosyası olarak kullanıyor. Aslında TEMP klasöründeki mantık ile aynı çalışma şekli. Sistem geçici olarak kullanacağı dosyaları TEMP klasöründe oluşturuyor. Sanal bellek ise, bu geçici dosyaları, tek DATA dosyası altında topluyor. Aynı sistem RAM'inin işleyişi gibi, pagefile.sys dosyasının da belirli kısımları zaten boş. Sistem kullanımına bağlı olarak, bu takas dosyası üzerinde sürekli veri akışı olacağı için, sürekli olarak HDD üzerinde kullanılan alan değişecek demektir. Bu durumda Sanal bellek dosyasının fragmente olmasının bir mahsuru yoktur. Siz pagefile.sys dosyasını defragmenting programları ile düzenleseniz dahi, dosya kendi içerisinde fragmente olacağı için yaptığınız düzenlemenin bir mantığı olmayacaktır.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Benim dememdeki kasıt şuydu. Ben de eskiden takıntı vardı; çok hard defrag yapardım. Yani HDD'deki tüm verileri kendi olduğu yerinde değil de baştan sonra dizdirerek defragmantasyon yapardım. Bu şekilde sanal bellek dosyası yeri değiştirilemeyen sistem dosyaları statüsünde olduğu için örnğein C'de ise sanal bellek D'ye alır önce C'yi defraglar sonra tekrar C'ye taşırdım.

 

Ben şöyle bir mantık kurdum eğer, sanal belleği tek seferde sabit tutarak ayarlarsak HDD'de hep belli bir yerde bulunacak. Örneğin veri için V, Sanal Bellek için de S HDD'de işgal edilen bölgeler olsun. B de Boş. Mesela HDD'de şöyle bir bölge işgal edilmiş olur;

BBBBBBBBVVVBBBSSSSSSSSVVVBBBVVVBBBBBBBBBBB

 

Ama sanal belleği sürekli değişken ayarlarsak, sistem ihtiyaca göre farklı zamanlarda sanal belleğe yer ayırırsa HDD'de şöyle bir görünüm oluşmaz mı? Ve S'ler de defrag da kaydırılamadığı için fragmantasyon artmaz mı? (İki sanal bellek birimi farklı zamanlarda oluşturulduğu için iki zaman arasında HDD'ye veri yazıldığını düşünürsek)

BBBBBVVVBBBSSSSVVBBVVSSBBBVVVBBSSVVVVVBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

 

Biraz lüzumsuz bir polemik oldu ama yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...