Jump to content

Windows 7 Ultımate | X64 | X86 | 18 Ekim 2015


MOTUN
 Share

Recommended Posts

genelde rufus tercih ediliyor ama karar sizin elbette.

hocam, geceden beri 2 kez silip baştan yükledim isoyu rufus veya başka bir usb yükleyici ile denediğimde hep hatalar alıyorum win7 usb tools ile deneyince sorunsuz usb'ye yazıyor dosyaları usb ile başlatınca formatı win8 ufak penceresi geliyor 30 dakikadır orda bekledim kur yeri gelmedi benmi yanlış yükledim acaba :S sizin daha önceki paketlerinizi bu usb'ye hep sorunsuz yükleyip format atıyordum bunda sorun yaşadım tek pc'den setup olarak açınca 'Windows could not determine the language to use for Setup.Error code:0x80004005' hatası alıyorum windows 7 usb tools hariç bilinen tüm usb bellek yazıcılarında iso'yu yazdırırken hata veriyor ama win7 usb tools'da sorunsuz yazdırıyorum formata başlayınca win8 pencere ekranında bekliyorum yardım edersen sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

isodaki install.wim dosyasını bir kenara alıp "denetim masası->klasör seçeneklerinden->bilinen dosya türleri için uzantıları gizle tikini kaldırıp install.wim'i install.esd olarak değiştirin ve şu konudaki;

http://www.tnctr.com/topic/272638-easmurat-esd-ayyklayycy-decrypter-tr/

araçtan faydalanarak esd yi wim e dönüştürüp usb kurulumunu deneyiniz. başka çözüm gelmiyor aklıma şimdilik.

 

NOT: hazır wim e dönüştürünce win 7 boot dosyalarını kullanmanızda sorun olmaz :) elinizde varsa 32 bit win 7 isosu install.wim ini değiştirin yeter.

Edited by MoTuN
Link to comment
Share on other sites

MoTuN hocam veya herhangi bir arkadaş yardımcı olursa çooook sevinirim. Evde 2 adet notebook var, biri Sony Vaio fw21e diğeri yeni aldığım ACER E5-571G i5.

Sorunum şu: Sony olan bilgisayarıma bu konuda paylaşılan sistemi kuruyorum hiçbir sıkıntı çıkmıyor, sistemde gayet güzel çalışıyor. (Bu arada elinize sağlık Motun hocam gerçekten çok uzun zamandır böyle stabil ve performanslı bir sistem bulamamıştım.) Acer olan bilgisayara yüklemek istediğimde ise başlangıç ekranı bile gelmiyor bios ekranında gerekli olan medya yada sistem bulunamadı gibisinden bir şey yazıyor. Başka win7'ler de denedim ama sonuç değişmedi, bende win 8.1'i deneyeyim dedim oldu sorunsuz kuruldu; amaaa bu seferde sistem pc ile uyumsuz çalışıyor çok kasıntı yapıyor, 2 işlemi aynı anda yapamıyorum, internet explorer ise felaket neyse sonuç olarak benim bu konudaki win7'yi kurmam gerekiyor. Biraz araştırdım bilgisyarın yeni olmasından dolayı, sorunun SATA AHCI driverlerinin sistemin içerisinde olmamasından dolayı hdd'yi tanımadığı dolayısıyla da kurulum ekranının gelmediği gibi bir bilgiye ulaştım.

1- Sizce bu tespit doğrumu, yani driverlerin eksikliğinden olabilir mi???

2- Eğer sorun bu driverlerin eksik olmasından kaynaklanıyor ise bu SATA driverlerini nereden bulabilirim??? (çünkü sitesinde SATA driver diye bir driver yok) Bulduğum o driverleri sistemin stabilitesini ve performansını bozmadan sistemin içerisine nasıl entegre edebilirim???? 

 

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Edited by harman7148
Link to comment
Share on other sites

  • Editor

8.1 kurabildiğinizi söylemişsiniz, öyle ise bu sistemi kurmanız sorun olmamalı. çünkü; 8.1 boot dosyaları kullanıldı. boot.wim dosyası windows 8.1 e aittir (sunumda yazmış olmam lazım).

 

bu iletidekileri uygulamayı deneyiniz birde:

 

http://www.tnctr.com/topic/294686-windows-7-ultymate-x64-x86-18-ekim-2015/?p=1582911

Link to comment
Share on other sites

Son sistem Biosu UEFI özelliği olan bilgisayarda format atamadım. Hep ekranagörüntü gelmiyor ve ekranda  desteklenmeyen ekran çözünürlüğü  yazısı çıkıp  durdu.

Ustat yeni Windows 10  on kasımda çıkacak. Windows 7 de   ESD li sürümlerde çıkacaka olan  Windows 10  boot dosyalarını öneriyorum.  windows 7 de 100 Mb Windows 8 de 350 MB Windows 10'da 500 Mb oluyor

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Aktivasyon kullanıcıya bırakılmıştır.
Derken hocam biz kendimiz loader ile mi etkinleştireceğiz yoksa kurulum sonunda bize aktivasyon seçeneği mi soruyor ?

kendiniz istediğiniz bir araçla aktif edeceksiniz.
Link to comment
Share on other sites

  • Editor

acaba kurulum dosyalarının içine katılımsız programları nasıl koyabiliriz? yani bir software klasörü olsa, katılımsızları oraya atıp kurulum esnasında kurulsa da sonradan uğraşmasak  çok güzel olur.

 

sadece klasör oluşturmayla olmaz o iş, yapılması gereken işlemler ve eklenmesi gerekenler var. formattan sonra programların manuel olarak kurulması bence daha iyi :)

Bunu Esd siz 32 Bit olarak ayırabilir miyiz?

 

önceki iletilerde nasıl çevirilmesi gerektiği ile ilgili bilgi vardı. sonrada ayırma işlemini yaparsınız zaten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

bence format sonrası paket kullanın. farklı farklı pek çok paylaşım var forumda :)


Hocam adam akıllı stabil modifiyeli sistem bulamadım..eski yaptığınız çalışmalarda hep linkleri kırık..yoksa sanalda denerdim.güncel olarak Win7 ultimate 64-bit..satali uefi esdli bir çalışma yaparmısınız...arsivimin de bir tek o eksik geri kalan sizin çalışmalarınız war ...yaparsaniz beklerim:))

 

 

MoTuN ---> ne vaktim ne de uğraşacak kafam kalmıyor işten güçten... dediğim gibi çeşit çeşit paketler var bu iş için, onları kullanın en güzeli :)

Edited by MoTuN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...