Jump to content

ossolak33

Üye
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ossolak33's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

23

Reputation

  1. Hocam görseldeki kasa sana ait se zaten pek dert etmen gereken bir şey de yok onu da eklemem lazım. stock fan yeirnde büyük ebatlı işlemci soğutucularda zaten yeterli soğutma olur yüzey alanları stock fanların iki katı olur üflediği hava miktarı da iki katına yakındır yani işlemcinin ısınması pek mümkün değil içerdeki hava da tepedeki egzoz mazgallarından  çok dışarı atılır. sistemine over clock yapmadığın sürece çok sağlıklı çalışır bu sistem gönlün rahat olsun. 
  2. Türkçe olsa da pek bir şey farketmeyecek gibi "deyiştirme" diye bir cümle Türkçe'mizde mâlesef mevcut değil. Sorunuza gelecek olursak ip değiştirecek programdan kastınız galiba vpn ben chrome eklentisi olan adblocker i kurup hotspot shieldi açıyorum her site sıkıntısız açılıyor abidik gubidik reklamlardan da normal internet kullanımında da kalkıyor. 
  3. Kasa fanlarının temel mantığı sıcak havayı tahliye etmektir yani en kısa mesafeden nereden tahliye olacaksa o tarafa doğru olması en istenen yol yani üst kısmı mazgallı kasalarda üste arka fan tahliye işlemi yapıyorsa tahliye tarafına doğru üfleyecek şekilde konumlandırılır. 
  4. Arkadaşlar biraz bu konuda cahilim kusura bakmayın ama benim kafam bu çok çekirdek desteğiyle ilgili bir hayli karışık bildiğim kadarıyla (mesela diyorum) benim 4 çekirdekli bilgisayarımın 4 çekirdeği de verimli olarak kullanılmıyor. bazı yazılarda işletim sistemi desteklemesi gerekiyor diyor bazı yazılarda parogramlarda 4 çekirdek desteği olması gerekiyor.uzun lafın kısası çekirdek desteği olan yazılım üretmek neden sor windows 10 çıktı hala 4 6 yada 8 çekirdek desteği var denilmiyor. Bildiğim kadarıyla mobilde 8 çekirdek masa üstünde işte 8 çekirdek 16 parçacıklı işlemci çıktı madem bu kadar yazılımsal olarak desteği olmayan işlemci üretiliyor neden firmalar hala çekirdek yarışına giriyor. 
  5. İmeim klonlanmamış arkadaşlar klonlandığında her iki telefon da kapanıyormuş eğer faturanız varsa imeninizin size ait olduğunu teyit ettirip açtırabiliryormuşsunuz faturayla ancak benim telfonumdaki problem faklı telefoncuya götürdüm pek tatmin edici bir yanıt olmasa da gsm hat entegresi yanmış dedi tamirci. bundan önce kullandığım xperia x10 mini telefonda hat almıyordu rom atmıştım düzelmişti ama ondaki problem bununla aynımıydı bilmiyorum şimdi rom atarak ve yazılımsal olarak deneyerek tamir yoluna bakacam hiç olmaz sa kendi teknik servisine gidecek ama orası da çok uçuk meblağlar istiyor. bakalım hayırlısı çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. 
  6. yeni imei attıramam çünkü bu konuda nerdeyse en katı firma sony imei deişimi nerdeyse imkansız deniyor onlock bootleader yapıp denemem lazım root falan yemiyor bildiğim kadarıyla. 
  7. telefonumun marka modeli çıkıyor ban falan görünmüyor anteni iyice kontrol edip eğer hala aynı problemle karşıylaşıyorsam btk ile iletişime geçmek en iyisi gibi telefonun faturası kutusu dahil her şeyi elimde sim görüp de hat açmaması beni çok kıllandırdı götürdüğüm tamirciden kıllandım sonuç olursa yazarım foruma tekrar hepinize çok teşekküler. 
  8. o zaman klonlanma ihtimali de var öyle mi diyorsunuz peki benim faturam neyim her şeyim var başvursam açılır mı?
  9. O zaman telefonun anteninde bir sıkıntı var gibi söküp bakmam gerekecek o zaman. bendede aynı telefon olduğu için öyle bir lüksüm var allahtan. 
  10. Telefonum orjinal burada görünenle aynı zaten sıkıtım şu benim ime numarasını alıp çin malı telefona atarlar benim telefon kapanır çin malı sağlam kalır o zaman ben ne yapacam yada benim elimdeki telefon bu yüzden mi kapandı kafama takılan bu. 
  11. Arkadaşlar elimde faturalı garantili sony xperia go telefon var telefon sim kartları görüyor ama hiçbir şekilde şebeke almıyor şebeke arama dediğimde her hangib bir hat göstermiyor bir kere hoparlörü için tamire gitti geldikten 6 ay sonra telefon tamamen aramalara ve aranmalara kapalı hale geldi acaba tamire gittiğinde imemin çalıınıp başka cihaza yüklenmiş olma ihtimali var mı yoksa telefonun anteni mi gitti telefonu ben kullanmıyordum arkadaştan beraber internetten aldık arakdaş imei ile ilgili mesajları almış olsa bile bakmadan sildiği için kopyalanmış olduğuna emin olamadım yardımcı olurmusunuz bir telefonun imesi banlandığında ne olur nasıl çalışır
  12. Hocam adım dan neyi kastettiğinizi açıklarmısınız. ben de bir kaç hdd kurtardım da bazen minik sorunlar baş gösterebiliyor.
  13. Hocam o tipteki hddleri bolca kurtarıp kullandım şu an elimde 650 1tb 500 gb olmak üzere üç hdd var ve hepsi badsektörlerden kurtarılmış durumda bunu foruma yazım ama pek ciddiye alan olmadı sebebini ben de anlamadım öncelikle hdd yi lowlevel format tool la formatla eğer format sırasında olağan üstü yavaşlama oluyorsa mekanik açıdan bir problem var demektir. o zaman çözüm oldukça zor. ama yavaşlama olmuyorsa ve hd tune upla önceden görülen bad sektörler biraz da olsun yok olmuşsa tekarar formatla active kill disk te işe yarıyor format atarken kasaya bağlasan daha iyi sonuç alabilirsin ben laptobumda kutuda attığım lowlevel format işe yaramıyorken cdrom kutusundan attığım formatlar çok başarılı oldu. eğer formatla bile silinmeyen bad sectörler varsa yapacak pek fazla bişey yok hdd nin o bölümünü raw hale getir öyle kullan. benim formatlayıp kullandığım hddlere film arşivi indirmeler giri gereksiz dosyaları koyuyorum. 1tb olan film izlerken takılma yapıyor ama veri depolarken hiç bir sorun yaşamadım 650 lik bir kere bir bas sektör yaptı tekarar formatladım düzeldi 500 gb ise yatıyor. uzun lafın kısası low level format tool da mucizevi değil illa ki hdd de bir miktar sıkıntı yaşatır ama gereksiz gördüğün dosyaları saklamada çok işe yarıyor. 
  14. güzel bununla ilgili bir tekno seyir videosu izlemiştim. 
×
×
  • Create New...