Jump to content

ciguli

Üye
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

494 profile views

ciguli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

  1. Hazırladığım isoyu windows un orjinal usb toolu ile usb ye attım sorunsuz çalıştı. Yumi ile yapınca yine aynı hatayı veriyor! Yumi ile yaparken neye dikkat etmem gerekir?
  2. Zeki bey 4 haftadır bu işle uğraşıyorum. Syspreple hazırladığım imajları tek tek usb den kendi isoları ile deneyince sorun yok.    Birleştirip windows 8.1 isosu içine atıyorum, windows 8 sorunsuz kuruluyor, windows 7 de kurulumun son aşaması olan yeniden başlayıp yükleme hazırlanıyor dediğinde kurulum tamamlanamıyor diyor.   oysa dediğim gibi tek başına denediğimde sorun olmuyor yani imaj da sorun yok. 
  3. casper007 Verdiğin linkteki yöntemi uygulamaya çalıştım da net olarak anlamadığım nokta öncelikle  "embedded iso dosyası içindeki sources klasörüne at" demişsin bu "Windows Embedded 8.1 Industry Pro" iso sundan mı bahsediyorsun?   İkinci konu bootice.exe dosyası var attığın linkte onunla bişey yapacakmıyım? 
  4. Windows 7 ve Windows 8.1 wimlerini birleştirdim.    Windows 8.1 x86 orjinal dvdsindeki install wim yerine kendiminkini koydum ama windows 7 leri kurmayı bitirirken hata veriyor!   Windows 8 leri hatasız kuruyor..    Casper0007 bsd düzenlemek ne demek? nasıl yapılıyor? anlatılan bir makale var mı? yada sen açıklayabilirmisin?
  5. Windows 7 ve 8 i aynı iso dosyasından kurabilmek için boot.wim dosyasında yapılması gerekenleri nasıl öğrenebilirim?    Windows 7 ve 8 leri birleştirdiğim install.wim dosyamı yükleyebilecek bir boot.wim nasıl yaparım arkadaşlar lütfen yardım edin.    
  6. 2016 ben bu işi beceremedim. Ne yaptıysam olmadı 1 haftadır uğraşıyorum.  Patchlemek nasıl oluyor? Mount edip içine attım tekrar unmount ettim ama olmadı. imagex /apply ve imagex /append ile yaptım yine olmadı. Yardım edermisin?   Yada yardım edebilecek başka biri var mı?
  7. İlgine çok teşekkür ederim 2016. Harfien uygulıycam :)
  8. 2016 aslında yeni başladım 3 haftadır install.wim, sysprep, imagex ve dsim konularında baya yol aldım ama boot.wim ile ilgili pek bişey bilmiyorum.    2. seçeneğinde söylediğin gibi sadece köylünün multiboot usb sistemlerindeki boot.wim dosyasını benim ki ile değiştirsem olacak mı?    Elimde köylü nün isolarından yok, paketleride çok büyük sadece boot.wim dosyasını bulabileceğim bir yer var mı?   Yada 1. seçeneğindeki için biraz daha ayrıntı yazabilirmisin? Elimdeki msdn isolarındaki boot.wim dosyalarıyla yapabilir miyim?
  9. 2016 önce win 7 ve win 8 sysprep yapıp imajlarını alıp dism ile birleştirip tek install.wim yaptım ve win8.1 orjinal dvd isosunun içine atıp onu  yumi ile multiboot usb yaptım. Yanı aynı boot.wim dosyası ve aynı install.wim dosyası kullanıyorlar. win8 de hiç sorun çıkmıyor. Win7 de bu sorun çıkıyor. Ekran birkez gidip geldikten sonra bu hata geliyor, sanki ekran kartınının driverını yüklerken oluyor. Windows 7 yi hazırlarken ekran kartı kurmadım referans pc ye ama ekranın gidip gelmesinden sanki ekran kartı yüklemesi esnasında oluyor gibi geldi bana. 
  10. Hangi loader dosyası casper0007? Bu arada yazmayı unuttum ama windows 7 ve 8.1 i aynı install.wim e ekledim. Ve Windows 8.1 x86 isosu üzerine yükledim wim dosyasını. Gerçi sadece windows 7 install.wim dosyasını da windows 7 x86 dvdsi üzerine atmayı denedim. Aynı atayı verdi.
  11. Merhaba arkadaşlar, Sysprep ile windows 7 imajlarımı hazırladım, sonra imajını aldım. Yumi ile multiboot hazırladım. Bazı makinelerde kurulumun sonuna doğru makine yeniden başlayıp yüklemeyi tamamlayacakken    "Windows bu donanım için yüklemeyi tamamlayamadı. Kurulumu yeniden başlatın."   uyarısı alıyorum.    İmajı imagex le de aldım olmadı, dism ile aldım olmadı. Lütfen yardım edebilecek biri var mı?
  12. Sysprep aldığım bir makinem var. O günden sonra dokunmamıştım ama yeni birkaç güncelleme ve program eklemem gerekti. Makineyi açtım kullanıcı falan oluşturdu. Sonra değişiklikleri yaptım. Tekrar sysprep almak istedim ama her seferinde "Sysprep ile sistem görüntüsü almaya çalışırken önemli bir hata oluştu"  diyor. Devam etmiyor.   Tekrar Sysprep yapmam için gereke bişey mi var?
  13. Çok teşekkürler MoTun. Peki Sürücüyü Sıkıştırma yı kullansam faydası olur mu? yada hataya sebep olur mu? Kurulumlar bittikten sonra sysprep yapmadan önce sürücüye sağ tıklayıp "Disk Alanından Kazanmak İçin Bu Sürücüyü Sıkıştır" seçeneğini işaretlesem olur mu?
  14. Arkadaşlar sysprep ile  msdn win 7 pro üzerine güncelemeler, office 2013 ve net framework ten başka bişey eklemememe rağmen imagex compress maximum la bile aldığım imaj 8 Gb oluyor.   Esd sıkıştırma denedim ama 1 -2 gb arası küçüldü sadece.    Bunu dvd ye sığacak kadar nasıl küçültebilirim?   İmaj alırken mi yada almadan önce mi bişeyler yapılıyor?   Lütfen yardım edin.
×
×
  • Create New...