Jump to content

S_EroL

Üye
  • Posts

    343
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

2302 profile views

S_EroL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

71

Reputation

  1. Merhaba. Winbootmenu programı falan elinde olan var mı? Eski linkler hep silinmiş
  2. Merhaba, bu sistemi kullananlar ya da benzer sistemleri kullanan arkadaşlar için yazıyorum. Flashdiskte 2. partition'ı açınca windows bir tanesini görmezden geliyor, yani göstermiyor bildiğiniz üzere. Ben de bu sistemlerde sık değişiklik yapıyorum, 2. partition'a ulaşabilmek için bilgisayarı ubuntuyla başlatıp uğraşmam gerekiyordu. Bu sorunu flashdiski harici hard disk gibi göstererek aşabiliyoruz. Bunun için internette çeşitli driverlar paylaşılmış ama 64 bit sistemlerde ben çalıştıramamıştım. Şimdi 64 bit için de driver bulabildim belki işine yarayan olur. cfadisk.zip cfadisk-x64-1.zip
  3. Bildiğim kadarıyla gelmedi. Ama bu yöntemi deneme imkanınız varsa Windows 10 Education sürümüyle denenebilir bence
  4. O dizin windows 10 da var. Windows 7 de gatherosstate.exe yi çalıştırınca GenuineTicket.xml oluşuyor. Sonra bu dosyayı windows 10 da kullanıyoruz.
  5. RDP kurduktan sonra 120 gün deneme süresi var zaten ama 120 günü sıfırlamanın yolunu ben bulamadım. Edit: Şu vieodaki yöntemle 120 günü sıfırlayabildim
  6. @sk8er_boi Paypal ile bağış yapılmıyor şu an bakabilir misiniz?
  7. Konuyu yeni gördüm, dosyalarınızı kurtarmışsınız ama ben yine de bilgi verme amaçlı yazayım. Sizin yaptığınız gibi sadece bölümü silip, üstüne biçimlendirme yapmadan farkettiğiniz hata durumunda, bu tarz dosya kurtarma programlarıyla uğraşmaya gerek yok. Burda olay hard diskin bölümleme tablolarıyla ilgili. Yani bu tarz  durumlarda dosya kurtarma değil, partition kurtarma yazılımlarıyla daha hızlı sonuç alınabilir. Bu konuda iyi yazılımlardan biri MiniTool Partition Recovery. Videoyu bir izleyin, yararlanan arkadaşlar olabilir.   https://www.youtube.com/watch?v=ByCsQ1o_PCA
  8.   İnternette gördüğüm bazı kaynaklarda bu kodları C:\Users\Kullanıcı\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\First Run dosyasına ya da C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\master_preferences dosyasına yazarsak belirlediğimiz ayarların ilk açılşta ayarlı geleceği yazıyor, ama ben başarılı olamadım. Galiba ortalıktaki tarayıcı virüsleri yüzünden bu tarz özellikler artık kullanılamaz oldu gibi geliyor bana.
  9. Google chrome tarayıcısını katılımsız olarak sıkıntısız kurduruyorum. Ama ilk çalıştırmada gelen karşılama sayfası gelmesin ve açılış sayfası ayarı benim belirlediğim sayfa olsun istiyorum. İnternette "First Run" ve "master_preferences" dosyalarından bahsedilmiş. Mesela aşağıda örnek bir kod var: { "homepage" : "https://www.google.com.tr", "homepage_is_newtabpage" : false, "browser" : { "show_home_button" : true, "check_default_browser" : true, } }, "distribution" : { "skip_first_run_ui" : true, "show_welcome_page" : false, "import_search_engine" : false, "import_history" : false, "create_all_shortcuts" : false, "do_not_launch_chrome" : true, "make_chrome_default" : true } } Ama ben bu kodları bir türlü çalıştıramadım. Bu konuda bilgisi olan ya da farklı yöntemler bilen var mı?
  10. Soru yanlış anlaşıldı heralde. Windows altında 2 partitionlu flashdisklerin sadece tek partition'ı görünüyor. İkinci partitiona erişmek için linux ile açmak yerine kolay bir yol biliyor musunuz?
  11. @köylü Abi çift partition olan flashta düzenleme yaparken ikinci partitiona nasıl erişiyorsun? Ben linux ile açıyorum epey uğraştırıcı oluyor. Bu iş için kullandığın bir program falan var mı yoksa bütün ayarlamaları yapıp ondan sonra mı ikiye bölüyorsun?
  12. Benim görüşüme göre sürekli fişte kullanmanın bir sakıncası yok. Ancak bataryayı canlı tutmak adına en az haftada 1 kez bataryadan kullanıp, şarjı bitince tekrar şarj edip fişte kullanmaya devam etmek bataryanın uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
  13. "Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları" yolundan istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" yazan butona basarak aşağıdaki "Hızlı başlatmayı aç(önerilen)" yazan tiki kaldırarak da sorununuzu çözebilirsiniz.
  14. Merhaba arkadaşlar. Yükseltme yapmadan kurulum mümkün mü diye araştırırken internette çeşitli anlatımlar buldum. Forumda bu konu üzerine bir anlatım görmediğimden, kendi dilim döndüğünce anlatmak istiyorum :) Windows 10 isosu içinden sources klasörü içindeki "gatherosstate.exe" yi kopyalıyoruz. (Ya da bu linkten indirebilirsiniz) Orjinal etkinleştirilmiş windows 7 veya 8 sistemimizde masaüstüne atıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Bu program bilgisayar donanımınınıza özel keyler üreterek GenuineTicket.xml isimli bir dosya oluşturuyor. Bu dosyayı saklıyoruz ve microsoftun yükseltme tablosuna uygun olacak şekilde temiz windows 10 kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Kurulumdan sonra bilgisayarı hiç internete bağlamıyoruz. cmd'yi yönetici olarak çalıştırıyoruz ve "net stop clipsvc" komutunu yazıyoruz. Sonra "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket" dizinine GenuineTicket.xml dosyamızı atıyoruz. Sonra tekrar cmdye "net start clipsvc" yazıyoruz. Sonra bilgisayarınızı internete bağladığınızda sistem otomatik olarak etkinleşiyor. Ben yaptığım testlerde sıkıntı yaşamadan etkinleştirdim.
  15. Bayram indirimiymiş :) Bence bu fiyata kaçmaz güzel makina
×
×
  • Create New...