Jump to content

conveys16

Üye
  • Posts

    459
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

2233 profile views

conveys16's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

72

Reputation

  1. 1500 liradır. Orijinal üründür. Kışın ihtiyaç duyacağınız bir mont. Normal kalıp XL Beden. Başka sitelerde kendinize baz aldığınız normal kesim XL beden ölçüsündedir. Malzeme: %100 Polyester Görseller ve satın alma için Sahibinden linki
  2. Bu konunun bir tarafı şehir efsanesi olmakla birlikte bir yanı da gerçeklik içeriyor. Bİr defasında öğretmen arkadaşımla bunu tartışmıştım ve kendsii ısrarla modlu windowsun zararından bahsediyordu. Burada dikkat edilecek nokta kaynağınız neresi ve windowsu kullanma alışkanlığınız nasıl? bu gibi sorulara bakmak lazım. Tnctr ailesinde uzun zamandır varım benzer bir şey görmedim. Modlu windowsu yapan kişi nerede bunu paylaşmış diye düşünebiliriz. Yoksa bu modlu windowsları ltsc sürümleri kullanmasaydık windowsun ham ram performansından keyif almazdık. Emin olabilirsiniz.
  3. Yukarıdaki ilk iki cümlem zaten tam da bu yazdığınıza karşılık geliyor. Tabiki her sistemde o işletim sistemiyle benzer performans alınmaz fakat donanımsal özellikleri dikkate almadan sadece işletim sisteminin saf özelliklerine sunduklarına bakarsak, LTSC sürümler diğerlerinden daha stabil kararlı, hızlı, performansa dönük, bitmeyen güncellemelerden uzak olduğunu fark edeceksiniz. Bunun böyle olduğu gerçeği var. Ondan sonra herkes kendi için hangi sürümü uygun görüyorsa onu kullansın. Yine şunu da demeden geçmeyeyim: Hangi sürüm kuracaksanız kurun kullandığınız iso dosyası o kadar önemli ki yoksa siz en iyi sürümü kurdum diye düşünürsünüz ama sistemin stabilitesi, format sonrası kullandığı saf ram miktarı, arkaplan hizmetlerin yükü bunlar doğrudan performansa etki eder. Burada bilinmesi gereken bir şey varsa o da: 'LTSC' yapısı, 7/24 iş makinelerinde sürekli müdahale imkanının olmayabileceği gerçeği de hesaba katılarak, kullanılırlar. Ve aldıkları güvenlik güncellemeleri belirli aralıklarla olur. Dolayısıyla bu yapıların daha kararlı oldukları, daha az sorun çıkardıkları görülür. Home, Pro, Single sürümlerle bunlar kıyas etmek saçmadır yani.
  4. Tabiki her sistemde o işletim sistemiyle benzer performans alınmaz fakat donanımsal özellikleri dikkate almadan sadece işletim sisteminin saf özelliklerine sunduklarına bakarsak, LTSC sürümler diğerlerinden daha stabil kararlı, hızlı, performansa dönük, bitmeyen güncellemelerden uzak olduğunu fark edeceksiniz. Bu zamana kadar sayısız LTSC, LTSB, HOME, SINGLE, ENTERPRISE sürümleri test etmiş, iş makinelerinde bu sistemsel farkı görmüş, kendi makinemde ve başka makinelerde de bunu deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Siz bu şekilde dediğiniz de varsayım yapmış olursunuz, öyle ki deneyim alanınız LTSC LTSB sürümlere uzanmamış uzandıysa da bunu teknik bağlamda değerlendirmemişsiniz.
  5. Birisi söylemedi bunun böyle olduğu apaçık. Home, Pro, Enterprise bunlar ev kullanıcılarının kullabileceği sürümler. Ltsb ve lstc ise daha farklı. Ltsc: iki yılda bir güvenlik güncellemeleri alan stabilitesi home,pro,enterprise a göre daha yüksek, performansın ön plana çıktığı sürümdür. İyi hazırlanmış bir LTSC iso ile format atarsanız, oyunlarda sistemden gerçekten en yüksek düzeyde performans alıyor muyum endişeniz kalmaz. Ltsb sürümlerin ltsc sürümlere göre daha hantal ağır çalışabildiğini defalarca gözlemledim. Burada bakılması gereken daha çok kullanılan iso dosyasının içeriği. O sebeple iyi elden geçmiş bir LTSC sürüme diğerlerinin kat kat önündedir. Bunun böyle olmadığını iddia edebilirsiniz fakat o bir iddia olur.
  6. Yukarıda bir arkadaşın getirdiği yorum dikaktimi çekti. Oyun performansında intel+nvidia kalitesini bilmemiz gerekiyor. Bu iki markanın uyumlu olduğunu belirtmiyorum oyun performansınız stabil, en yüüksek düzeyde olsun istiyorsanız iyi bir intel işlemci- çekirdek performansı iyi olan f/p ürünü de olabilir- ve iyi bir nvidia ekran kartı- bandwith genişliği, cuda çekirdek sayısı ve bit değeri en önemlileri.- Bunlara göre bir makine dizdiğinizde ikinci el olması sorun değil. Bir tanıdıkta amd sistem vardı fakat sistem özellikleri çok güçlü olmasına rağmen online oyunda manasız kasmalar veriyordu yüksek detaylarda. Ne yazık ki pek çok youtube videosunda görüyoruz ki oyun sistemi dizerken amd tercihinde bulunuyorlar fakat pratikte bunun böyle olmadığını bilen işin teknik kısmını da bilen insanlardır. Bunlara dikkat edelim. Daha söylenecek o kadar şey var ki ancak bilmeniz gereken bir şey daha: Yıllardır nvidia tercih eden biri olarak kesinlikle oyunlarda kurulu ekran kartı driverinizin verdiği kaliteyi göreceksiniz. Amd yıllardır ekran kartı driverlarında kullanıcılarına eziyetler çektiriyor. Bunu amd parça kullanıp bu sorunu yaşamasına rağmen veya bu sorundan haberdar olan birisine bu durumu kabul ettiremedim. Bir şekilde amd parçaların daha stabil olduğuna kendilerini inandırmak istiyorlar. O sebeple parçalarınızı uygun fiyatla elinizden çıkarmanızı ve yeni bir makine dizmenizi öneririm. Sistem olarak da en yüksek performansı LTSC sürümlerde alırsınız. 7/24 çalışan makinelere bu sistem kurulur. LTSC sürümler üzerine araştırma yapmanızı öneririm. Windows 10 Enterprise LTSC Sürüm 1809(17763.2183) kullanıyorum. Oyunlarda maksimum performans alacaksınız. Tabi iyhi bir .iso bulmanız lazım o da Tnctr de var
  7. Takas olmaz. 5300 liradır. ✅Arka kapak çiziksizdir. Ekranda nokta çizik yoktur. Telefonun köşelerinde ufak aşınmalar vardır. ✅Ekrana gömülü parmak izi okuyucu. ✅Android 11 sürümü vardır. LG Türkiye garantilidir. Daha 16 ay garantisi vardır. ✅Şık tasarımı ile gittiğiniz her yerde kendi tarzınızı yansıtın. Detaylı özellikleri resimlerde vardır. Kutusu, şarj aleti, faturası ile eksiksiz verilecektir. LG VELVET 128GB 6GB RAM LETGO SATIŞ LİNKİ
  8. iphone 6 PLUS 16GB. Çiziksiz ekran. Kırılmaz cam takıldı. Kapakta çizikleri vardır. Şarj aleti yoktur. ✅ORJİNAL ARKA KAPAK ✅TOUCH ID(Parmak İzi Okuyucu) ÇALIŞIR DURUMDA. ✅BATARYA SAĞLIĞI YÜZDE 90 FİYATI: 1300lira https://www.letgo.com/tr-tr/i/iphone-6-plus-guemues-16gb-percent90-pil-sagligi_cc2193a5-5d40-4c3c-9401-79d2c682d48d
  9. SONY HD-B1 2TB iyidir, ürünü kullanıyorum.
  10. Bende de 11.2024 tarihine kadar Eset İnternet Security 14 sürümünü lisanslayan license.lf dosyası var. Uygulama adımlarıyla gündüzün paylaşırım.
  11. Yanıtı iki ayrı kişiye yazdığım görülebilir iki ayrı yanıtı tek bir metin içerisine sistem kendi dahil ediyor, durumun birazcık farkında olmaya, gereksiz yanıtlardan kaçınmaya özen gösterelim.
  12. Emre hocam LTSC-LSTB arşivimde birkaç çalışman vardı bir tanesi hariç kalanları sildim o da 1809(17763.1637)-2019 LTSC-1gbram tüketimi şeklinde not düşmüşüm. Bu son kalan sistemi de yine silmeyi düşünüyorum ram tüketimi fazla. Fakat bu konuyu görünce eski sistemlere kurulabileceğine kanaat getirdim. Bu sürüm kendini belli ediyor tüm yorumlara baktım mouse imleci takılması dışında kafama takılan bir nokta yok. Ellerine sağlık arşivde LTSB tarafında bir numara olmaya aday görünüyor.
  13. Evet konunun başından beri hatayı alma nedenimiz Vmware kullanmış olmakmış. Bunu nasıl beceriyorsun da yapıyorsun söylemini kabul edecek değiliz. Bilirsiniz ki programın zaten size sunduğu bir ortam var bu ortam üzerinde ilgili adımları takip eder sonuç alırsınız ya da farklı sonuçlar alırsınız. Konuya gelen üyelerimize bakıyorum bunu nasıl beceriyorsun yaklaşımı sergilemiş. Ben de en fazla diyebilirim ki başka bir söylem geliştireceğinize sadece hataya odaklı yazabilirsiniz. Biz de ısrarla hatanın nedenine yoğunlaştık. Key ile düzelmediğini gördüm. Vmware programına özgü bir hata durumu. Nasıl çözülür,oembios.bin dosyasını dahil ederek olsa gerek. Bir iki deneme yaptık olmadı. Kolay gelsin. Evet konunun başından beri hatayı alma nedenimiz Vmware kullanmış olmakmış. Bunu nasıl beceriyorsun da yapıyorsun söylemini kabul edecek değiliz. Bilirsiniz ki programın zaten size sunduğu bir ortam var bu ortam üzerinde ilgili adımları takip eder sonuç alırsınız ya da farklı sonuçlar alırsınız. Konuya gelen üyelerimize bakıyorum bunu nasıl beceriyorsun yaklaşımı sergilemiş. Ben de en fazla diyebilirim ki başka bir söylem geliştireceğinize sadece hataya odaklı yazabilirsiniz. Biz de ısrarla hatanın nedenine yoğunlaştık. Key ile düzelmediğini gördüm. Vmware programına özgü bir hata durumu. Nasıl çözülür,oembios.bin dosyasını dahil ederek olsa gerek. Bir iki deneme yaptık olmadı. Kolay gelsin.
  14. Sorunla karşılaşma nedenim VMware workstation kullanmış olmam. Virtualbox ile masaüstünü görebiliyoruz. VMware Workstation'da bahsedilen sorun henüz çözülemedi.
×
×
  • Create New...