Jump to content

canavar123

Üye
  • Posts

    807
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Profile Information

  • Male
  • Outworld
  • Windows, Storage, Gaming

İletişim Bilgileri

  • Steam
    http://steamcommunity.com/id/Gokh4n/

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

canavar123's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

157

Reputation

  1. Link çalışmıyor. Acaba yenileme imkanınız var mı?
  2. Bende şunlar arşivimde var hocam. Windows 8.1 Pro x86 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Pro x64 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Home SL x64 Ocak 2023 TR_by.iso Windows 8.1 Home SL x86 Ocak 2023 TR_by.iso @TR_byhocama da isterse verebilirim, tekrar paylaşabilir. Müsait bir zamanda yüklemesini yaparım. https://disk.yandex.com/d/CTU0oErGiCv-fA
  3. Çok temiz bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Hem sistemi bu kadar temiz hazırlayıp hem de bu kadar az kayıt defteri müdahalesi yapmanız ayrı bir güven verdi bana. Windows 11 kullanan bir bilgisayara kurdum, fanlar programları kurarken bile çoğunlukla hiç dönmedi. Sistem uzun süre arşivimde kalacak. Böyle çalışmalarınız devam ederse güncelleyerek saklamaya devam edeceğim bir sistem.
  4. Başka monitörle denemelisiniz hocam. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle monitör güç kaynağında veya kablolarında vs. bir sorun var.
  5. Hocam Android TV Play Store'unda sadece Android TV uygulamaları olur. Aptoide TV ve Aptoide uygulamalarından diğer uygulamaları da elde edebilirsiniz. Android TV imajının tek artısı kumanda desteği. Eğer USB alıcılı bir Air kumanda vs. bağlarsanız çok iyi bir deneyim yaşayacaksınız. Tarayıcı olarak Puffer TV Browser kullanabilirsiniz. Dosya aktarımı içinse Send&Receive uygulamalarını hem telefona hem cihaza kurup aktarım yapabilirsiniz.
  6. Windows 10 LTSC 2019 - Nisan 2023 (17763.4252) - Güncel Kişisel kullanımıma uygun hazırladığım, her makineye kurulabilecek durumda imajdır. Ekran Görüntüleri: https://yadi.sk/d/gE4ijotolJ0VMQ Değişiklikler: - Net Framework 3.5 aktif. Net Framework 4.8 güncelleştirmesi yapıldı. - Eski bileşenler aktif edildi. - Windows Defender devre dışı bırakıldı. (Tekrar açılabilecek şekilde.) - Windows Search kapatıldı. (Hizmetlerden ve özellik ekle kaldırdan açılabilir.) - Sistemi yoran Prefetch ve Telemetry hizmeti (sadece hizmeti) kapatıldı. - Recovery (WinRE.wim) silindi. - Bu değişiklikler SSD'leri yormamak için yapılmış olup kalan performans ve lisans ayarları için masaüstüne "Araçlar" klasörü eklendi. Güncelleştirmeler NTLite ile entegre edildiğinden ve SysPrep'e girilmediğinden sistem güncelleme alacaktır. Güncelleştirme istemeyenler sistemi internete bağlamadan kurulum yapıp Windows Update'i Araçlar klasöründen WPD ile kapatabilir. Sistemlerimi sorun yaşanmaması için olabildiğince MSDN ISO'ya yakın yapmaya çalışıyorum. Kendi kurduğum makinelerde performans için masaüstündeki dosyalar hariç herhangi bir yazılım kullanmıyorum. İndirme Linki: https://yadi.sk/d/pUh3ETA2EWRmOw
  7. Disk yazma koruma moduna geçmiş olabilir. Veri yazıp silemiyorsanız o disk ömrünü doldurmuştur. Kontrolcü yedek sektörler bittiği için veri kaybı yaşanmasını engellemek adına diski yazma korumasına alıp verileri (elektronları) diske hapseder. Çözümü yeni bir disk almanız.
  8. Masaüstündeki Araçlar: https://disk.yandex.com.tr/d/ypKWBlzKmkstSQ
  9. Windows 10 LTSB 2016 - Nisan 2023 (14383.5850) Forumda LTSB 2016 sistem eksiği gördüğüm için geçen gün ana sistemime kurmak için yaptığım imajı alıp paylaşmak istedim. Net Framework 3.5 etkin ve 4.8 güncellemesi eklendi. Windows Defender devre dışıdır. Tekrar açabilirsiniz. Windows Search ve Hibernate'i kapattım. masaüstündeki klasörde Hibernate'i açmak için ve sistemi lisanslamak için gerekli dosyalar mevcut. Masaüstünde sisteme ince ayar yapabileceğiniz OOSU10 ve WPD araçları ve kullandığım .reg dosyaları mevcut. Başka bir ince ayar veya silinen bileşen bulunmamakta. Tüm güncellemeler DISM ile entegre edildi ve DISM ile Framework eklenip temizlik yapıldı. NTLite veya Sysprep kullanılmadı. ESD sıkıştırma yoktur. Sistem güncelleme alsın ve uzun süre kararlı kalsın diye performans ayarlarını masaüstündeki dosyalardan elle yapmanızı tavsiye ediyorum. Önceki kurduğum sistem 3 yıldır fotmatsız çalışıyordu. Format atma sebebim de yaptığım ayarlardan dolayı ortaya çıkan bazı internet bağdaştırıcısı sorunlarıydı. Bunun da aynı kararlılığı devam ettireceğine inanıyorum. Görsel bir değişiklik olmadığı için ekran görüntüsü koyma gereği duymuyorum. Link: https://disk.yandex.com.tr/d/u5HTzKphweUXng Sistemi ana makineme kurup test ettim. Sanalda denemedim ama sorun çıkaracağını sanmıyorum. Herkese hayırlı Ramazan'lar.
  10. Diğer SSD'leri bu kadar gömmeseydiniz ya. Kingston A400 240GB diskini 3 yıldır Windows/Linux kurulu ana diskim olarak kullanıyorum. Birkaç defa Secure Erase gerçekleştirdim ve henüz durumu gayet iyi. Ben de belli başlı kaliteli markalardan başka SSD alınmamasını tavsiye ediyorum. Bu markalar: Samsung (QVO ve düz 980 gibi modeller hariç) Crucial - Micron (BX500 hariç) Kingston (UV300 hariç) Transcend - Tayvan üretimi kaliteli marka Toshiba - Kioxia (TR200 ve eski serileri hariç) Sandisk (SSD Plus modelleri hariç) PNY - NAND'larını iyi markalar ürettiği sürece ürünleri iyi oluyor. Belki sonuncu biraz zorlama oldu ama bu markaları tercih ederseniz SSD'leriniz gayet uzun süreler dayanır. Ama her markanın bazı sıkıntılı modelleri oluyor. Örneğin QLC SSD'ler ömür konusunda özellikle Windows vs kurarsanız çok vasat sonuç verirler. Ya da Crucial diskler güzel olmasına rağmen BX500 o kadar ısınıyor ki üzerine CPU soğutucusu takanları bile bulabilirsiniz. (https://www.youtube.com/watch?v=KvcQyKZIloc) Konudaki SSD'nin sorunu SSD'deki sektörlerin ölmesi ve yedek sektörlerin onların yerine atanmasından kaynaklı. Yedek sektörler bittiğinde SSD'de mezara gidiyor doğal olarak. Kendini yazma koruması moduna alıp verilerin daha da bozulmasını engelliyor. Çoğu marka bu yedek sektörlerin izlenmesine olanak veriyor. Örneğin benim Kingston diskim 20TBW'ye rağmen sadece 9 blok bozularak değiştirilmiş. O sayı da diski aldığım hafta arttı. Binlerce/milyonlarca yedek blok var ama malesef kalitesiz olunca o da tükeniyor.
  11. Hocam bunların dokunmatik için sürücüye ihtiyacı olmuyor genelde. 2017'de çıkmış. LTSB 2016 kurabilirsiniz. Herhangi bir LTSB 2016 dağıtımı işinizş görecektir.
  12. Bugün Ayarlar menüsünde bu iki hata ile karşılaştım. 1. Modern arayüzden Bluetooth cihazlara bağlanılamıyor. Bluetooth cihaz eklemek için "Aygıtlar ve Yazıcılar" menüsü kullanılabiliyor. 2. Modern ağ paylaşım merkezi açıldığında resimdeki hatayı vererek kapanıyor. Kurduktan sonra 1-2 ufak ayar yaptım ama onların yaptığını sanmıyorum. LTSC 2019'dan geçtim, oradaki kararlılık yok ama 22H2 için harika bir sistem olmuş hocam. Kullanımıma engel olan bir hata almadığım sürece kullanmayı düşünüyorum. Malum online eğitime geçildiğinden artık LTSC de online eğitimde saçmalıyor.
  13. Hocam 1. dediğinize alternatif olarak başlat tuşuna sağ tıklayıp hepsine erişebilirsiniz. Ben oraya alıştığım için fark etmedim. 2. meselede de kullanmadığınız simgeleri kapatıp o şekilde kullanırsanız bilgisayarı daha rahat kullanabilirsiniz. Biraz deneyin derim. O yüzden o ayar öyle gelmekte.
  14. Ben de eskiden kullandığım Whatsapp Portable ile hata aldım. Gizlilik istiyorsanız Whatsapp kullanmayın demek gibi olmuş.
  15. Kullanan birisi herhangi bir uygulama açık değilken görev yöneticisindeki "İşlemler" kısmındaki rakamı paylaşabilir mi acaba? Ben de mi kursam dedim.
×
×
  • Create New...