Jump to content

bammbammrubble

Üye
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bammbammrubble's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

34

Reputation

  1.     Active@ KillDisk'i tavsiye ederim. Yazılım, çeşitli silme metodları sunuyor ve bunlar arasında Gutmann metodu da var. Gutmann metodunu kullanarak silmen, harddiskin boyutuna bağlı olarak günler sürebilir. Hatırlatmakta fayda var: Gutmann metodu en uzun ve en güvenli seçenektir ama gerek yok dersen "US DoD, US Army, Canadian CSEC" gibi çeşitli seçenekler de mevcut. Yazılımı hem Windows üzerinden hem de BootDisk Creator aracılığı ile ister USB Bellek, ister DVD ile önyükleme -Boot- yaparak kullanabiliyorsunuz. Not: Gutmann metodunu ve daha kapsamlı kullanabilmek için yazılımı full kullanmak gerekiyor.   https://www.youtube.com/watch?v=mmSODOhyUKg
  2. Masraf yapmadan önce harddiskini HD Tune ile test etmende fayda var. Bu ufak ama yararlı yazılımın deneme sürümünü kullanarak "Health, Error Scan" adlı sekmelere göz atman, harddiskindeki problemleri görmeni sağlayacak. Sekmelerde sarı veya kırmızı uyarılar görüyorsan harddiskinde problemler olduğu anlamına geliyor ki, bahsettiğin sıkıntı genelde bad sector oluşmuş bir harddiskte görülüyor. Tarama sonucunda sıkıntı yoksa diğer bileşenleri incelemen gerekiyor... Ayrıca, TuneUp Utilities, Advanced SystemCare, CCleaner gibi yazılımlar miadını doldurdu. Bu yazılımlar XP döneminden kalma ve güncel işletim sistemlerinde yarardan fazla zararı olan yazılımlardır, dikkatinize :)
  3.   İsmi Meltem olarak geçiyor, otobüsle ulaşım sağlayabileceğin semtleri seçtim, Buradan piyasa araştırması yapabilirsin. Bu arada Meltem'de Akdeniz Üniversitesi ve çeşitli devlet kurumlarının yoğunlaştığı bölge olduğu için kira fiyatları biraz yüksek olabilir bunun için işaretlediğim diğer semtlere bakabilirsin merak etme, otobüsle gidebilirsin :) Antalya'nın sıcak olduğu doğrudur ama sadece yaz aylarında... Kışın pek sıcak olduğu söylenemez hatta karasal iklime göre daha soğuktur Antalya. Örnek verecek olursak, Erzurum'da yoğun kar altında üşümezsin ama Antalya'da güneşli havada donarsın... :) Herkes tersi sanıyor ama değil. Fırtınası ve yağmuru meşhurdur... Klima, ufo, doğalgaz gibi ısıtıcı kullanmadan yaşayamazsın. Yaz sıcakları il değiştirmeyi düşündürecek kadar bunaltıcıdır.  Bana kalırsa hiç gelme çünkü iki sene sonra söverek gitmeyi düşüneceksin ama 1-2 sene sonra il değiştirme imkanın olursa buyur gel, hevesini al sonra gidersin. Burada hayat inanılmaz pahalı... Bu arada Antalya sanıldığı kadar büyük bir il değil en fazla bir haftada her yerini ezberlemiş olursun.
  4. 1 - Merkezde sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, genel olarak iyi diyebilirim. En kötü ihtimal, aktarma yaparsın. Kart çıkarmanda yarar var detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin. 2 - Merkez ilçeler: Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez 3 - Sanırım memursun. Metropolden gelmiyorsan Antalya senin için oldukça pahalı olur. Antalya'da ilçeler arası sosyal, ekonomik fark çok keskin... Örneğin Lara semtinde oturan herkes olmasa da çoğunluk zengindir. Konyaaltı'na karma, Kepez'e de vasat diyerbiliriz :) Dolayısıyla kira fiyatları oturmak istediğin yere göre değişiyor. 4- Merkezî bir yer, genellikle öğrenci ve memurlar oturur :) Bunu bilen ev sahipleri kiraları şişirebiliyor, araştırman gerekecek... Şimdiden hayırlı olsun.
  5. Windows 8’e desteğini kesen Microsoft, bundan sonra güvenlik dahil hiçbir konuda bu sisteme güncelleme yayınlamayacak. Ekim 2012’de piyasaya çıkan Windows 8 işletim sistemine verilen teknik destek, Microsoft tarafından sonlandırıldı. Yani bundan sonra Windows 8 için güncelleştirme sunulmayacak. Diğer işletim sistemlerine göre çok kısa bir sürede desteği kesilen Windows 8’in, güvenlik konusunda kullanıcıları zor durumda bırakabileceği konuşuluyor. İşletim sistemine sunulan desteğin kesilmesi, yeni açıklar ve oluşabilecek güvenlik tehditleri karşısında kullanıcıları tehdit altında bırakabilir. Microsoft, Windows 8 kullanıcılarının Windows 8.1 ya da Windows 10’a geçmeleri yönünde uyarı da yaptı. Çünkü Windows 8.1’e 2023’e kadar destek verilecek. Windows 10 tarafında da yine 2025’e kadar güncelleştirme sunulacak. Ayrıca Microsoft’un web tarayıcısı Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümleri için de bundan böyle güncelleştirme sunulmayacak. Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10’da Internet Explorer 11’e destek verilmeye devam edilecek. Kaynak
  6. Ford Fiesta, Toyota Yaris, Opel Corsa, Nissan Micra'yı tavsiye ederim. Ek olarak, arabayı bulunduğun il / ilçeden almak zorunda değilsin. Sahibinden.com aracılığı ile farklı illere gidebilirsin. Yalnız il dışı araç satın alırsan aklında bulunsun, araç sahibini telefonla ara ve araçta herhangi bir sorun olup olmadığını sor çünkü bazı uyanık araç sahipleri açıklama kısmına tam olarak yazmıyorlar. Bunun için telefonda, aracı almaya karar verdikten sonra araç sahibine expertiz raporu alacağını ve varsa bir problem bunu telefonda size söylemesini iste böylece boşuna yorulmamış olursun... Bu arada gerçekten expertiz raporunu al. Bu işlem için ek ücret ödemek durumdasın. Unutma, tüm hasarları sistemde göremezsin. Yakıt konusunda dikkatli davran, az yakıt tüketmesinde ısrarlı ol. 100,000 km'yi geçmiş araçlardan uzak dur çünkü 100,000 km'den sonra araç bakımı artacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.
  7. Marka olarak Michelin veya Continental tavsiye ederim.  Michelin pahalı gelirse onun yerine Continental alabilirsin. Çıkma lastik almanı tavsiye etmem, sadece güvenilir yerlerden satın al ve alırken faturanı, lastikle ilgili belgeleri mutlaka iste. Hayırlı olsun.
  8. Bir çok forum konu ve mesaj düzenleme süresini 30 dakika olarak belirlemiş. Yani 15 gün çok bile... Hedef, içeriğin korunması ise gayet mantıklı ve haklı bir önlem.
  9. Üzerinize kayıtlı ev, arsa, araç varsa acımıyorlar. Böyle durumda haneye giren aylık ücretin bir önemi kalmıyor çünkü otomatik olarak zengin var sayılıyorsunuz :) AKP hükümetine ve seçmenine çok şey söylemek istiyorum ama yeri değil şimdi... Herkese büyük geçmiş olsun.
  10. Asus'u öneririm. Ürünlerinin arkasında duruyorlar ve güncel tutmaya çalışıyorlar. http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=585&uKods=4116,7295 Biri 83 diğeri 68 tl. Bağlantıdan aralarındaki farkı görebilirsin. Yerinde olsam DSL-N10'u seçerim. Hem 5 dBi anten var hem de iki yerine üç yıl garanti veriyor. Ağında aktif dosya paylaşımı yapmıyorsan 150 Mbps ev için fazlasıyla yeterli.
  11.   212214  053984  773302  520746  038584  487561  065025  250272
  12.   221616  249341  920630  504885  678733  175710  770172  652004
  13. Rezerve etmişsindir o yüzden göremiyorsundur. Durum hakkında bilgi almak için aşağıdaki görselden faydalanabilirsin. Not: Rezerve edilmemişse "Yükseltme sürümünüzü rezerve edin" uyarısını görmen gerekir.
  14.   Ben mesajını dün gördüm ama anahtarını paylaşmadığın için görmezden geldim. Benim anahtarı istememin iki sebebi var, birincisi: senden sonra aktivasyon işlemini yapmayı düşünen birisi varsa ve anahtar bulma konusunda sıkıntı yaşıyorsa senin anahtarın da sağlamsa bundan faydalanmasını sağlamak. İkincisi: Skype'da boşu boşuna vakit kaybetmekten çekiniyorum çünkü anahtarın bloke edilmiş olabilir bunu da anahtarını görmeden anlayamam...   Bu seferlik aldım ama bundan sonra aktivasyon için yardım isteyen arkadaşlar anahtarlarını da göndersinler bir zahmet.   Buyur: 422634  447443  835545  917843  091662  930184  131424  057062
  15. 147735 911090 939404 783972 110966 052902 375916 943032
×
×
  • Create New...