Jump to content

oktay x

Üye
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

692 profile views

oktay x's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

13

Reputation

  1. imajeplus Diski bölümlemediğimde bu hata ekranı gelmiyor lakin bölümlediğimde maalesef geliyor düzeltmeyi yapamadım köylü hocamızdan bu konuda destek almamız gerekiyor. bu hata grub4dos ta geliyor grub2 de yok
  2. merhaba sorunu düzeltebildiniz mi? düzeltemediyseniz resimdeki işlemleri yapın sorun çözülür diski bölümlediğiniz an bu hata ortaya çıkıyor.
  3. Merhaba arkadaşlar Grub4dos ta resimde ki hatayı alan varmı ? Multiboot Toolkit 2.2.0 ile flash bellekte bu hata oluşmuyor ancak usb HDD lerde bu sorun meydana geliyor.
  4. Hocam şöyle diyeyim sizin sunduğunuz sistemde hiç bir hata yok test ettim sağlam ve sorunsuz kuruluyor lakin kendi kullandığım main.cfg deki geçiş kodlarını ekleyince uefi de hata alıyorum legacy modda sorun yok ama uedi de hata alıyorum yani kısacası kendi kodlarımda sorun var onları vakit bulup düzeltmem lazım. iyi çalışmalar.
  5. Köylü hocam daha önce bahsettiğim hata bu sadece uefi modda geliyor, bir kaç enter ile geçiliyor ve işlem sorunsuz devam ediyor. sadece burda takılması can sıkıcı geliyor.
  6. Köylü ustam deneyip yoruma yazarım bu refindin kodunu yapamamıştım diğer toolkit de diğer tüm sorunları giderebilmiştim gerçi sağlam hali hazırda kullanıyorum lakin menülerde çok fazla bağlantı kullanıyorum uefi de bir sorun vardı oda hatalı ve fazladan eklediğim bir komut olabilir resim eklemeye çalışırım tabi önce bunu bir test edeyim. iyi çalışmalar.
  7. köylü Ustam şimdi son.rar da verdiğin çalışmayı tekrar deneme imkanım oldu ve beg in pxe scan... ekranında kalma sorunu gitti yanlız bootice ile bir işlem yapma gereği duydum ki daha önce bunu yapmadığım için resimde ki ekranda takılı kalıyordu yaptığım işlem sonrası sorun kalktı. Haklı olduğunuz konu grubdos hatası botice ile yeniden yükleyince sorun düzeliyor.
  8. Multiboot Toolkit 2.2.0 sürümünü kullanıyorum Grub4dos'dan GRUB2'ye geçişte ve tamtersi geçişlerde herhangi bir sorun yaşamadım normal görsel ekran geliyor kodlarda ben bir kaçkez hata yaptım dediğiniz menülerin tamamının gelmeme durumu oldu ama görselde oldu o olaay.
  9. aynı sorunu ben de aldım ama detaylı bakamadım ve uğraşmayı bırkatım vaktim olmadığı için zamanım olursa tekrar deneyip sonucu yazarım
  10. sürüm farkını bilmiyorum ilgili iso yerlerini düzenleyip bir de bu şekilde dene. Ubuntu 15 sürümünde sorunsuz çalışıyor. fi if [ "${grub_platform}" == "pc" ]; then menuentry "Ubuntu-17.04-desktop-amd64 ISO" --class Ubuntu-icon { loopback loop (hd0,1)/ISO/UBUNTU/ubuntu1704amd64.iso linux (loop)/casper/vmlinuz.efi boot=casper iso-scan/filename=/ISO/UBUNTU/ubuntu1704amd64.iso file=(loop)/preseed/ubuntu.seed quiet splash -- initrd (loop)/casper/initrd.lz } Not: Ubuntu 17.04-desktop-amd64.iso dosyasını indirip kodları bu şekilde değişince isodan sorunsuz kuruldu
  11. sorun yok test ettim sorunsuz kurulum yapıyor hiç bir eksik görmedim entegre sonrası kendi kullanmış olduğum klasik menuleri ekledim ve sorunsuz açılıyor. usb hdd mi kullanıyorsunuz işlem için yoksa flash bellekmi. işletim sistemi olarak ben windows 10 kullanıyorum. hem usb hdd üzerinde sorunsuz kurulum yaptı hem de flash bellek üzerinde yaptığım testlerde sorunsuz yüklendi
  12. biraz sabırla aramak gerekiyor bir de bunlara uygun grub kodları aramak da ayrı bir zahmet ama zamanla arama kriterlerini tam olarak belirlemeye başlayınca sorun kalmıyor. Sonrasında ortaya aşırı bir veri çöplüğü çıkıyor ayrı bir dert. Şuan Kullandıklarım: Bunları Ekleyeceğim: Bunlar da yedekleri:
  13. 2.2.0 beta yı dün gece denedim işlem bitişinde şansa elektrikler kesildi ki sonrasında malum kendi sistemimin 100mb lik uefi biriminin ESP alanını algılamış ve dosyaları oraya atmış ve elektrik kesintisi ile sistemimi çöktürdü. İkinci denememde ise paylaştığınız resimlerdeki gibi aynı hataları aldım. X sürücüsü oluştu Bootice ile baktım tekrar 100 mb lik sistem uefi sürücüsünü ESP alanı olarak görüyor verileri sanırım oraya atıyor. diğer kısımlarda sorun yok. Sistem: Windows 10 RS2 pro x64 8 GB Ram Kingstone 32 GB usb 3.0
  14. ikaraot Konuda paylaşılan "Multiboot Toolkit 2.1.3 Final" i kullandım Köylü ustanın "[ 01 ] Install Multiboot" için söylediği değişikliği yaptım. Usb HDD'de sorunsuz çalışıyor lakin USB belleklerde hata aldım ESP2'ye dosyaları atmıyor. Farkı ilk satırda işlemi uygulayacağımız sürücüyü seçme ekranı sonrasındaki mavi ekranda ESP alanı bilgisini verdiği yerde gördüm HDD'de ESP ve Multiboot için ne kadarlık alan oluşturulsun ekranı geliyor lakin flash bellekler için bu ileti sadece tek ESP bilgisi ile geliyor. fotoğraflarda da görebilirsin.
  15. ESP2 alanına dosya atma dı windows 10 yüklü ESP1 e dosyaları atıyor. Kullandığım Toshiba 15GB usb 2.0 bellek, yanılmıyorsam dosya yolu bulunamadı diye yazılar geçiyordu usb hdd'e tekrar deneyip bakayım sonuca. Edit: Usb Hard disk te sorunsuz işlem yaptı
×
×
  • Create New...