Jump to content

Memoli

Üye
  • Posts

    288
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

4322 profile views

Memoli's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

155

Reputation

  1. 1996 dan beri bilgisayar kullanırım. Elimden onlarca bilgisayar geçti. Onlarca kez bios güncelledim. Hiçbir şey olmadı. Doğru biosu doğru programla yazdırınca bir şey olmaz. Yeterki işlem sırasında elektrik gitmesin. Onun için işi garantiye almak açısından bir güç kaynağı ile işe girişmek en iyisi. Tabi varsa. Kolay gelsin.
  2. Site kaptılmış. Aradığınız siteyi bulamıyoruz. jigolositesi.com.tr sunucusuna bağlanamadık. Doğru adresi girdiyseniz şunları yapabilirsiniz: Daha sonra yeniden deneyin Ağ bağlantınızı kontrol edin Firefox tarayıcısının web’e erişim izni olup olmadığını kontrol edin (Bağlı olsanız da bir güvenlik duvarının arkasında olabilirsiniz)
  3. Güncelleme için teşekkürler. Vazgeçilmezim... Çıktığı günden beri...
  4. Barkodu tabletin varsa ön kamerasından okutabilirsiniz. Tabi kullandığınız program buna uygun mu bilmiyorum.
  5. Tüm emeklilerin maaş zamlarını kök maaşa göre hesaplasalar ve en düşük emekli maaşını 10.000 TL olacak şekilde kök maaşı yükseltseler ne olur? Ne oacağını söyleyeyim: 30 yıl çalışıp emekli olan bir öğretmenin emekli maaşı 30.000 lirayı geçerdi. Oysa şimdi %50 zamla 21-22 bin lira alacak. Bu emekli öğretmen 2008 de emekli olduğunda asgari ücretin 3 katına yakın maaşla emekli olmuştu. O emekli öğretmen benim! Asgari ücret eskiden işçiler için ilk işe giriş(stajyer işçi) maaşıydı. Oysa şimdi çoğunluğun maaşı asgari ücret kadar oldu. 90 larda asgari ücretle çalışan kişi oranı %10 ları geçmezdi. Şimdi ülkede çalışanların %60 a yakını asgari ücrete talim ediyor. Neden? Çünkü eskiden sendika vardı.Şimdi sendikalı çalışan sayısı çok az. Çoğunluk taşeronun işçisi. Taşeron sistemi sendikacılığı öldürdü. Olay budur.
  6. Eline sağlık kardeşim. Sen de olmasan bu işlere el atan kalmadı. Karadurak Hocamız da kayboldu.
  7. Arkadaşlar adam dükkanı kapatmış. Projenin ilk sahibinin iso dosyalarına şuradan ulaşabilirsiniz: https://sourceforge.net/projects/arch-linux-gui/files/
  8. Arch Linux Debian ve Windows kurulu sistemimde hiç disklere ulaşamama sorunu yaşamadım ben. Acer Nitro Laptopum bu arada.
  9. Tüm internet tarayıcılarının hızında birinci etken internet hızınızdır. en az 100 mbps hızınız varsa ve adblock kullanıyorsanız tüm tarayıcılar hzılıdır. Tabi sunucunun da hızlı olması lazım. Ben Firefox kullanıyorum yıllardır. Bir türlü vazgeçemedim. Daha hızlı tarayıcılar vardır. Ama bana göre en kullanışlısı Firefox. Tüm sitelere giriş şifrelerim orada kayıtlı çünkü. Ha bu arada bankacılık hariç tabi. :)) Aur da var.
  10. Sonsuza kadar yaşaması dileğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılı herkese kutlu olsun.
  11. İş bankasından 7500 TL promosyonumu Mart ayında aldım. O zaman mazot 19 TL bile değildi. Şimdi 40TL. Ama promosyon yine 7500 TL!
  12. Arch Linux Gui yeni isolar çıktı. 12 çeşit masaüstüyle https://sourceforge.net/projects/archlinux-gui/files/ adresinden ulaşabilirsiniz. İsolar hakkında geniş bilgi için : https://archlinuxgui.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
  13. Microsoft her zaman en yenisini dayatır sistem üreticilerine. Win 11 Durup dururken ortaya çıkmadı. Win 10 un üstüne inşa edildi. Win 10 da win 8 in üstüne... Yukarıdaki mesajlarımı dikkatle okursanız driverları nereden nasıl yüklediğimi anlattım. Beni yormayın. Forumun belki de en yaşlılarından emekli bir öğretmenim ben.
×
×
  • Create New...