Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/15/19 in all areas

  1. 6 points
  2. Tasarım konusunda çok zayıfım ? XorBoot ile oluşturulmuştur... @crasadure üstat aslında şu XorBoot ile ilgili birkaç eğitim videosu çeksen süper olur, tabi vaktiniz varsa... Ben sizin gibi anlatmasını beceremiyorum ? XorBoot ile çok kolay bir şekilde Multiboot oluşturulabiliyor, bence piyasadaki en kolay multiboot aracı... UEFI için ayrı, Legacy için ayrı sürümleri var, USB'ye veya HDD'ye yüklemek çok kolay. Tek ihtiyaç duyduğu eklenmek istenen çalışmanın şekline göre .wim, efi veya bootmgr dosyası... hiç öyle kod yazmak yok, BCD dosyası düzenlemek yok, kullanımı çok kolay bir şey... Ama işte biraz tasarım tecrübesi gerekli, metinsel olarak da multiboot menüsü oluşturabiliyor, ancak görsel tabiki daha güzel oluyor... Böyle kolay ama etkili bir programın maalesef internette de pek eğitim videosu yok... Vaktiniz varsa XorBoot ile ilgili bir video beklerim @crasadure üstadım... Eğer forum içinde bu yazılımın kullanımı yaygınlaşırsa tasarım konusunda iyi olan arkadaşlar da PSD veya farklı formatlarda tasarım dosyalarını da paylaşabilir, herkes kendi keyfine göre istediği şekilde multiboot ekranını özelleştirebilir... ? Merak eden arkadaşlar için XorBoot XorBoot.rar
    5 points
  3. Animasyonlu Mavi Fare İşaretçisi Paketi V1 ..: ANİMASYONLU MAVİ İŞARETÇİ PAKETİ :.. Kendim bir süredir üzerinde çalışmış olduğum işaretçi paketini sizlerle paylaşmak istedim. İşaretçi turkuaz renkte olup, renk yoğunluğu zamanla azalıp artmaktadır. Kurulumu oldukça basittir. INF şeklinde kurulum yapılır. Kurulum için gerekli adımlar ayrıntılı şekilde RAR içinde verilmiştir. Kurulum tamamlandığında ? diskinizde Animasyonlu Fare İşaretçisi adında bir klasör oluşturacaktır. Oradan ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Dosya içeriği Anti virüs yazılımları ile taranmış, herhangi bir virüse rastlanmamıştır. İşaretçi Windows XP, Windows 7. Windows 8.1 ve Windows 10 da sorunsuz şekilde kurulmuştur. Linux a kurulamaz. Kurulum hatalı tamamlanırsa RAR içeriğini açıp Nasıl Kurulur adındaki klasörden 7 adımı uygulayabilirsiniz. Hala hata alıyorsanız yorum bölümüne yazabilirsiniz. Winrar 5.60 kullanım önerilir. Talep olursa kırmızı-beyaz V2 sürümü hazırlanacaktır. Umarım beğenirsiniz. Saygılarımla Link: http://tr.link/wcZJ RAR Şifresi:
    4 points
  4. Masaüstünde lazım olabilecek simgeleri (Bilgisayarım, Kullanıcı adı klasörü, Ağ Durumu, Çöp Kutusu, Internet Explorer, Denetim Masası) masaüstünden silmek veya geri getirmek için çok basit portable bir program. Deneyin. Yandex Link bana aittir Show Desktop icons (336 kb) https://yadi.sk/d/7utUOnR7J-M6Jg
    3 points
  5. Konu sahibine teşekkür ediyorum öncelikle. Web üzerinde deneyimlerimizi yazma fırsatımız olmamıştı ancak bu konuyu görünce bir iki satır yazmak gerek katkı için. Ben de bir süre önce arayışa girmiş Remix OS kurmuştum. Bazı problemler yaşamış, biraz da hayal kırıklığına uğramış şekilde kurulumu kaldırdım. En büyük nedeni Remix Os desteğinin sonlandırılması oldu. Geliştirilmeyecek bir OS için vakit kaybetmek istemedim. Yaklaşık 2 haftadır da Phoenix Os kullanıyorum. Evde kullanmakta laptoplardan biri Lenovo Yoga dokunmatik ekran ve tablet moduna katlanabiliyor. Tuhaf bir ifade oldu. Ekran bölümü 360 derece döndüyor yani.. Ekran da dokunmatik olunca android deneyimi yaşamak için kurdum Phoenix OS'u. Birkaç alternatif vardı burada da bahsedilen. Ben yorumları okuyarak karar kılmıştım. Henüz başlangıç sayılır. Windows kurulu bir cihazdaki deneyim ve kolaylıklardan yoksun bu haliyle. Mesela ekranı, laptopu yatay çevirdiğimde veya tablet moduna katladığımda ne yazık ki Windows'taki gibi ekran dönmüyor. Manuel de döndüremiyorum. Web sitesindeki forum bölümünde bazı çözüm önerileri var ama bazı makinalarda çalışmamış. Soccer Hero kurdum mesela, dikey çeviremedim için onay ekranlarından birinde buton aşağıda kalıyor, haliyle görünmüyor ve o ekranda kalıyorum. Türkçe F klavye seçeneği olmadığı için Q ile çok yavaş yazabiliyorum. Haricinde ses veya görüntü problemim yok. MP4 video, mp3 şarkı v.s ilgili yazılımlarla oynatabiliyorum. Denetim masası henüz çok gelişkin değil. Şöyle bir seçenek de olsaydı dediğim anlar oldu. Phoneix OS'un kurulumu çok kolay oldu. İndirilen dosyanın içinde Windows'tan çalıştırılabilen bir dosya da çıkıyor. Onu çalıştırıp yönergeleri takip ediyorsunuz boot ekranını kurulumu her şeyi kendisi ayarlıyor. Siz sadece diskte ne kadar alan ayırmak istediğinizi belirliyorsunuz. Gmail hesabı ile giriş yapınca Play Stor'dan dilediğiniz gibi yazılım indirebiliyorsunuz. Boot Menü eklenmiş oldu, açılışta iki seçenek mevcut. Windows ve Phoenix Os.. 3 saniye dokunmazsanız Windows başlıyor. Meraklısı deneyebilir. Çok ciddi bir problemim yok. Bir süre daha kullanıp Prime OS denemek istiyorum. Sonrasında birine karar verir mevcut laptopta 2. işletim sistemi olarak kullanmak istiyorum. Ekran görüntüleri koymak isterdim ancak bir arkadaşımız bunu nasıl yapabileceğimi söylerse sizinle birkaç ekran görüntüsü paylaşabilirim. Editörde Resim Ekle bulamadım bir de hizliresim v.b sitelere yükleyip burada link paylaştığımızda forumda gözükmüyor ilgili görseller. İyi forumlar herkese.
    2 points
  6. Arkadaşlar bu sistemlerin en büyük sıkıntısı; bazı (hatta çoğu) makinaları ya da makinaların donanımlarını tam tanımıyor oluşu. Önce live olarak deneyin. Sonra sanalda, sonra da dual boot ile, sonra da sorun yoksa tam kurulumla live olarak kusursuz çalışan bu sistem, kurulumda ses, wifi, ethernet gibi bazı önemli bileşenleri tanımadığı olmuştur. Dikkatinizi çekeyim.. değil triple fourtible bile yapabilirsin hocam ?kolay gelsin. @NAMIKABI çok güzel açıklamış. Dilim döndüğünce demiş ama iyi açıklamış. Kendisine tebrikler.. Bu konuyu daha da çaplıca bir şekilde ben hazırlama niyetinde idim ? bir kaç tane daha var bu sistemler gibi. Ama yine de bilgilendirici bir çalışma olmuş. Bu arada CHROME OS paylaşımı için şunu ekliyeyim: Chrome OS ile Android arasında en ufak bir bağlantı yok ? Chrome OS 'un çalışma mantığı sistemde hiçbir uygulama yok, herşey cloud üzerinde çalışıyor. Yanılmıyorsam bir yıl (ya da iki yıl) kadar oldu, android uygulamalarını da desteklemeye başlayalı. Amacı daha geniş portföyde hizmet vermek. Chrome OS linux tabanlı, sonradan yazılmış bir işletim sistemi. Burada paylaştığınız ise onun çatallanmış versiyonu. Saf hali değil. Saf hali indirilmeye açık değil ayrıca. (dev. sürümleri var bir kaç tane. Onlar da son kullanıcılara uygun değil.) Chrome OS builtin olarak kurulu şekilde geliyor. Bir kaç marka var harici olarak Chrome OS sunan. Genelde Chromebook larda olan bu sistemi daha çok yaygınlaşsın diye android uygulamalarını da destekleyecek şekilde yaptılar. (içinde emülatör var. Windowstaki Xbox gibi ya da yukarıda bahsi geçen Windows için android emulatorleri gibi) Bu şekilde diğer üreticiler de ChromeOS kurulu PCler satsın diye. Android'i şu an üreten GOOGLE 'ın kendisi. Ama o bile Android'in Masaüstü için olmadığını bildiğinden ayrıca bir sistem olan CHROME OS 'u geliştirdi. Hikaye bundan ibaret.. Android'in çalışma mantığı, sistemin her açılışında komple sistemi java üzerinden RAM'e kopyalaması. Oysa PC işletim sistemleri HDD (SSD vs) üzerinde kayıtlı şekilde sistem açılır ve siz bir klasöre, dosyaya, işleme ulaşmak istediğinizde sadece o işlem (veişlem ağacı) RAM'e kopyalanır. İşlem bitince, sonlanınca RAM'den silinir (ya da silinmez, oturumu kapama ya da RESTART ile RAM boşaltılır.) olay bu abi.. İki sistemin işleyişi de ortada. Arada kocaman bir fark var. (Ceza boşuna dememiş ?) O fark da herşeyi değiştiriyor. ? Android üzerine ve Android x86 üzerine her konuda soru sorabilirsiniz. İsmi geçen sistemleri rootlama, çatallama, kendi sisteminizi oluşturmak için olsa bile..?
    2 points
  7. Söz konusu güvenlik gizlilikse eğer! Chromium tabanlı Iridium internet tarayıcısı.. >(İz bırakmaz!)<
    2 points
  8. Ben Prime Os öneririm. PC için en stabil olanı çünkü. Phoenix OS ve Bliss OS u da denedim. Phoenix daha ilk andan nefret ettirdi kendinden. Hemen para bağış istedi olmaz dedim çünkü daha denememişim bile. Ondan sonra her tıklayışımda bir reklam penceresi açmaya başladı. Ben de kızıp hemen sildim. Bliss OS ise daha bir fırın ekmek yemesi lazım. Hem stabil değil hem de kendini telefona kurulmuş sanıyor. Ekran kartı driverı sıkıntılı sanırım. Chrome OS indirdim ama hazırladığım Live USB ile boot ekranı geldi sonrası siyah bir ekran ve öylece kaldı.Debug modunu denedim gene açılmadı. Kısacası Prime OS dan şaşmayın derim.
    2 points
  9. Çoğunlukla bilindiği üzere laptop vb.panel görüntü arabirimi ile ilgili bir sorun.Taşıyı film kablolarında zamanla oluşan çatlama yırtılma durumlarında ortaya çıkan görüntü panel değişimi gerektiği belirtilmekte.Packard bell Easynote modelleri ile ilgili belirtilen yine benzer sorun ve cevaplar. Sorun farklı olsada bilmekte yarar olacağı kanısındayım eski bir arkadaşımın kullanmadığı bana verdiği görüntü chip'i bozuk onarımıda oldukça pahalı olduğundan yaptırmayıp kullandığım hp marka notebook_sistemden yazıyorum eğerki çok fazla fiyat tablosu çıkarsa değmeyecekse eski cihazlara para harcamak mantıksız olduğuda ortaya çıkıyor.değecekse olabilir tabii aklıma geldi belirteyim dedim. - Araştırmalarım sonucunda alternatif çözüm yollu olarak görüntü chip'ini ısıtarak belli bir süreliğine düzeltebiliyorlarmış ancak kalıcı yöntem olmadığından gereksiz gördüm garantide vermemişlerdi zaten oyun oynamadığımdan ötürü şimdilik beni görütüyor bu vaziyette. - Eski cihazların bazen yaygın olan parçaları piyasada uygun fiyatlarda olabiliyor ayrıca sanal pazarda vs.Tespiti sonrası,arızalı olan parçayı çok uygun fiyatlarda bularakda bütçeye etkili katkı sağlanabilir ki,dövizin yüksek olduğu bu süreçlerde bilhassa. Saygılar kolay gelsin.
    2 points
  10. SRWare Iron: Geleceğin tarayıcısı - ücretsiz Sourcecode "Chromium" a dayanarak - gizlilik ve güvenlikte herhangi bir sorun olmadan Chrome, son derece hızlı site oluşturma, şık tasarım ve yenilikçi özellikler ile heyecanlandı. Ancak, benzersiz bir kullanıcı kimliği oluşturmak ya da önerileri oluşturmak için Google'a giriş yapmak gibi nedenlerden dolayı veri koruma uzmanlarından da eleştiriler alıyor. SRWare Demir gerçek bir alternatiftir. Tarayıcı Chromium kaynağına dayanır ve Chrome ile aynı özellikleri sunar - ancak gizliliğin önem taşıdığı kritik noktalar yoktur. Bu nedenle, gizliliğinizden endişe duymadan şimdi yenilikçi özellikleri kullanabileceğiniz bir tarayıcı oluşturabiliriz. Boyut: 135 Mb Sıkıştırma: Zip / Şifresiz Dil: TürkçeKullanım: Full SürümMD5: F3511AB160D8A6D85E9ECD909EFA529EPlatform: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10 [x86-x64] # "Kurulum Tamamlandı" uyarısını görene kadar bekleyiniz. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz
    1 point
  11. Advanced SystemCare IObit Uninstaller Pro 12.1.1.213/8.3.0.11 Lite Türkçe Ömür boyu lisanslı! | Update: 16 OCAK 2019
    1 point
  12. Spoiler içinde vardı ama ben yine de yazayım şifre @fatihozgur1
    1 point
  13. Ben sıkıntı var falan demedim. Sistemde sıkıntı görmedim. Sadece cankusa "masa üstündeki kullanıcı klasörü " nü kaldıramadığını söyleyince "Show Desktop icons" programcığı ile kaldırabileceğini söyledim. NOT : Kokteylle işim olmaz.
    1 point
  14. Bakıyorum. Sanalda baktım şimdi seninde @NAMIKABI nin de bahsettiği sıkntıyı görmedim. Kokteyl mi uyguladınız ne yaptınız güzelim sisteme? ?
    1 point
  15. Win10Tweaker 13.0 Pro https://www.mediafire.com/file/p4na2g252nycm81/tnctr.rar/file Programı açmadan güvenlik yazılımlarınızı devredışı bırakın. Programı çalıştırın Portabledır ardından Keymaker ile seriali alın. Herhangi bir mail ile etkinleştirme yapın.
    1 point
  16. DJ_Rush Kurulu sistemde windowsun kendi kaldırma aracı işe yaramıyor. Unlocker programı ile kaldırdıgımda kalıntıların sistemi yeniden başlatıldıgında kaldırılacagı ile bilgilendirme uyarısı veriyor cihazı yeniden başlattıgımda masa üstündeki kullanıcı klasörü yeniden oluşuyor. NAMIKABI vermiş oldugunuz programı arşivime aldım teşekür ederim.
    1 point
  17. Ekran görüntüleri (ve/veya kullanım videoları da konuya eklerseniz daha bilgilendirici olur) Paylaşımınız ve çabanız için teşekkürler.
    1 point
  18. Cyberfox Web Browser v52.9.1.0 Cyberfox, özellikle 64-bit işletim sistemleri için geliştirilmiş, daha hızlı ve akıcı web taraması yapmanızı bir sağlayan Firefox versiyonudur. Cyberfox mevcut Firefox profilinizi kullanır, böylelikle sık kullanılanlarınız ve diğer Firefox tercihlerinize Cyberfox üzerinden erişebilirsiniz. Boyut: 83.8 Mb Sıkıştırma: Rar / Şifresiz Dil: İngilizce Kullanım: Full Sürüm Platform: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10 [x64] # "Kurulum Tamamlandı" uyarısını görene kadar bekleyiniz. https://mir.cr/1MXQXOIA
    1 point
  19. https://docs.wixstatic.com/ugd/dd60b6_f892efac25ec4489bd8142c50fefad75.pdf
    1 point
  20. Teşekkürler. Bu programı kullanmışlığım var. Chromium yerine kullanılabilecek alternatif bir program.
    1 point
  21. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için [emoji4] GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    1 point
  22. Yandex 18.11.1.805 [x86-x64] | Katılımsız Yandex Browser, Rusya'nın en popüler arama motoru olan Yandex tarafından geliştirilen sade, hızlı ve kullanışlı bir internet tarayıcısıdır. Google Chrome da olduğu gibi Chromium alt yapısı üzerine kurulan Yandex Browser sade kullanıcı arayüzüyle dikkat çekmektedir. Akıllı satır, favori siteler, turbo modu gibi farklı ve dikkat çeken özelliklerinin yanında sade, kullanışlı ve hızlı arayüzü sayesinde kullanıcılara kusursuz bir web deneyimi yaşatabilmek için hazırlanan tarayıcının bu konuda oldukça başarılı. Boyut: 105 Mb Sıkıştırma: Rar / Şifresiz Dil: Türkçe Kullanım: Full Sürüm Platform: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10 [x86-x64] # "Kurulum Tamamlandı" uyarısını görene kadar bekleyiniz. Zamanlanmış görevleri silinmiştir. https://mir.cr/0SGQF2A1
    1 point
  23. Adobe Flash Player 32.0.0.114 Activex & Plugin Yönetici olarak Çalıştırın. "Kurulum Tamamlandı!" uyarısı çıkana kadar bekleyin. MD:49562E2BC25F461DECBE54819A9BD926 (58,77 Mb) https://turbobit.net/q9ecksk939rc.html https://userscloud.com/ogmx76zqwdrt
    1 point
  24. YUKARIDA DEDİĞİM GİBİ KONUNUN UZMANI DEĞİLİM. BİLDİĞİM KADARIYLA VE DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE BİLGİSAYARA 2. SİSTEM OLARAK ANDROID NASIL KURULUR ANLATAMAYA ÇALIŞAYIM. ÖNEMLİ NOT : Herşeyden önce mevcut sistemin üzerine yeni bir sistem kurmak, Boot’da değişiklikler yapmak sisteminizi açılamaz hale getirebilir ve olası veri kaybı yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla 2. Bir sistemi (android) kurmadan önce iyi düşünün sonra pişman olmayın. Bilgisayarınızda önemli bilgi, belge v.s. varsa ya kurmayın ya yedeğini alın. Windows kurma, format atma gibi şeylere uzaksanız bu işe hiç bulaşmayın. ÖNEMLİ NOT 2 : Benim aşağıda yazdıklarım asla bir rehber değildir. Sadece kurulum öncesi bir önbilgi olarak algılayın. Android sistemin bir bilgisayara kurulma mantığı olarak algılayın. Google ve Youtube’dan konu ile ilgili döküman, bilgi belge edinmeden aşağıda yazılanlarla sistem kurmaya kalkarsanız perişan olursunuz. Tekrar söylüyorum aşağıda yazdıklarımı sadece bir önbilgi olarak algılayın. KURULUM İÇİN ÖN HAZIRLIK: Öncelikle elimizde 2 adet USB bellek olmalı. Birincisine Karadurak Ustanın KMPE sini (https://www.tnctr.com/topic/458099-kmpe-8-10-x86x64-nativex86-11062018/?tab=comments#comment-1796772) veya Sergei Strelec’in WinPE 10-8’sini (https://www.tnctr.com/topic/342849-winpe-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20180920/?tab=comments#comment-1648251) yükleyeceğiz ve bu USB den Disk formatlama programını kullanacağız. Diğeri ise (4 GB ve üstü) olacak ve bununla android sistemimizi kuracağız. NOT: Elinizde MiniTool Partition Wizard, PartitionGuru, gibi ext4 disk formatlayan bir WinPE USB si varsa yukarıdaki 1. USB yerine kullanabilirsiniz. BAŞLIYORUZ : 1-) Birinci USB için Türkçe, stabil ve kullanışlı olması nedeniyle tercihen KMPE yi yine tercihen Rufus 3.4 ile yükleyip hazır hale getiriyoruz. (USB nin boot ederek çalıştığını deneyelim) 2-) İkinci USB mize istediğimiz android versiyonu tercihen Rufus 3.4 ile yüklüyoruz. (USB yi deneme amaçlı boot ederek USB nin çalışıp çalışmadığını kontrol edelim) 3-) Windows sistemimizi açıyoruz, Bilgisayarım sağ tık Yönet-Disk Yönetimi veya (Denetim Masası-Sistem ve Güvenlik-Yönetimsel Araçlar-Sabit Disk Bölümleri Oluştur ve Biçimlendir) seçiyoruz. Disk yönetimi penceresi açıldığında C sürücümüzü seçip üzerine sağ tık yapıyoruz ve Birimi Küçült diyoruz. Buraya Android sistem kurulacak ve HDD nizden uygun bir alan (en az 8 GB (8192 MB) tercihen 16 GB (16384 MB) ayırmanız gerekiyor. Küçültülecek alan miktarını MB olarak girin yazan yere (mavi olan yere) istediğimiz MB miktarını giriyoruz ve küçült butonuna tıklıyoruz. Ayırdığımız bölüm siyah zeminli ve ayrılmamış olarak gözükmeli. Şimdi bu alanı seçip sağ tıklıyor ve Yeni basit birime tıklıyoruz. Açılan pencerede ileri, ileri, ileri ve 4. Pencerede Birim Etiketi kısmına ANDROID yazıyoruz ve ileri daha sonra Son’a tıklıyoruz. Şimdi Android kuracağımız alan Sağlam ve NTFS olmuş olmalı. NOT : Biz bu alanı android (aslında Linux) dosya formatı olan ext4 ile formatlayacağız ama Windows sistemler ext4 dosya sistemini tanımadıkları için bunu 3. Parti yazılımlar ile yapmamız gerekiyor. İşte birinci USB yi (KMPE) hazırlama sebebimiz bu. KMPE vey Sergei Strelec veya herhangi bir WinPE USB si içerisinde bulunan ext4 format atabilen bir Disk formatlama programı ile (tercihen partition guru) bu işi yapacağız. 4-) Birinci USB yi (KMPE) boot ediyoruz, disk programları içerisinden tercihen partition guru ile NTFS format atarak ayırdığım alanı (ANDROID adını verdiğimiz bölümü) ext4 ile formatlıyoruz. Format sonrasında diğer disk programlarını deniyerek ext4 format atıldığını kontrol ediyoruz. 5-) İkinci USB mizi boot ederek çalıştırıyoruz. Android kurulum menüsü geldiğinde live değil installation to harddisk (HDD ye kurulum) seçeneğini seçiyoruz. Çıkan pencerede do not format seçiyoruz (bize niye ext4 format attırdın zaten burada formatlama seçeneği varmış demeyin) bir sonra kurulum alanı olarak ANDROID adını verdiğimiz ext4 olarak formatladığım alanı seçiyoruz, bir sonra GRUB kurulumunu kabul ediyoruz, bir sonra “Do you want to install ...” çıkan yerde evet diyoruz, kurulum tamamlanınca “Reboot” diyoruz. Birkaç dakika sonra gerçek android kurulumu (dil-bölge v.s.) başlayacak ve android sisteminiz tamamlanacak. Herşey doğru giderse nurtopu gibi bir android'imiz olacak.
    1 point
  25. NOT: Konunun uzmanı değilim, uzun cümleler kurup uzman biri gibi ahkam kesmek istemem. Bildiğim ve dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışayım. Hatam olursa elbette bilenler düzeltsinler. Blustacks, NOX, MEmu, Genymotion v.s. bunlar Android emülatörüdür. Yani Windows işletim sisteminin içerisinde bir program gibi çalışırlar. Bildiğimiz android gibidir ama netice itibariyle windows içerisinden çalıştırıldığı için emülatördürler, bağımsız bir sistem değildirler. Orijinal android gibi ayrı bir işletim sistemi olarak tek başına başlamazlar. Yukarıda paylaşılan ve tavsiye edilenler RemixOS, PrimeOS, CromeOS, BlissOS, PhoenixOS v.s.emülatör değil android türevleridir. AndroidOS orijinal sistemdir. Diğerleri buna benzemeye çalışırlar. Android tabanlı sistemlerin bence en önemli artıları dokunmatiğin nimetini sonuna kadar kullanırlar, klavyesiz sistemlerin hız ve pratikliğinden faydalanırlar. Windowsun dokunmatik mantığı androide göre pek pratik değil. Android sistemler dokunmatik olarak ne kadar pratik olursa olsun hiçbir zaman windows veya Mac gibi kişisel veya şirket bilgisayarı olacak altyapıya sahip değiller. Ancak yine de yukarıda paylaşımda verilen android tabanlı sistemleri kişisel bilgisayarlarda windows sistemlerinin haricinde ikinci bir sistem gibi kurup denemek eğlenceli oluyor. Bu sistemlerin bilgisayarlara nasıl kurulduğunu anlatan, yazılı ve görsel dökümanlar google ve youtube da bolca bulunmakta. Bilgi sahibi olmak için okuyup videoları incelemek elbette gerekir. Android sistemlerin bilgisayarlara kurulma mantığı kısaca şöyle; Android sistemin kurulacağı alan için bilgisayarınızda (C sürücünüzde) bir miktar alan (HDD nizin kapasitesi ve sizin isteğinize göre değişmekle birlikte en az 8 GB tercihen 16 GB) ayırıp burayı ext4 dosya formatı ile formatlamanız gerekiyor. (Windows sistemler ext4 format sistemini kullanmadığı için WinPE den çalışan bir disk formatlama programı ile formatlıyor ve USB den (android ISO yu) boot ederek android sistemi bilgisayara ikinci bir sistem olarak kuruyoruz. Sistem kurulduktan sonra boot ekranında windows ve android seçimi yapılıyor. Şimdilik bu kadar.
    1 point
×
×
  • Create New...