Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/10/20 in all areas

  1. Nihayet güncelleme fırsatı bulabildim ? AIO Rescue PE v11'e güncellenmiştir. v11: - WinPE'nin çekirdeği olan Windows 10, Windows 10 Enterprise 64 bit 1909 - 18363.628 sürümüne yükseltildi. - AOMEI Partition Assistant Technician Edition, v8.6'ya yükseltildi. - AOMEI Backupper Technician Plus, v5.6'ya yükseltildi. - AOMEI PXE Boot Tool, v1.5'e yükseltildi. - Acronis True Image, 2020 v24.5.1.22510'a yükseltildi. - DiskGenius, v5.2.0.884'e yükseltildi. - Windows Kurulum Menüsünden WinNT, v4.0.1'e ve Dism++ programı da v10.1.1001.10'a yükseltildi. - Google Chrome Tarayıcı, v78.0.3904.97'ye yükseltildi. - TeamViewer, v15.2.2756'ya yükseltidldi. - Volumes uygulaması kaldırıldı yerine Drive Letter Changer v1.4 uygulaması eklendi. - Microsoft Check Disk GUI v0.3.1 eklendi. - Rescue WinPE menü arayüzü güncellendi.
    7 points
  2. 1928-1942 yılları arasında yayımlanmış 580 bine yakın sayfa gazete İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphânesi tarafından PDF formunda okurlarının hizmetine sunulmuş. Veritabanına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://nek.istanbul.edu.tr:4444/ekos/GAZETE/ Bu arada bazı ay isimleri farklı dikkat: ancak 1945 te tam bugünki halini almış.
    6 points
  3. WinLiveXp KXPE3 Forumda multiboot sistemler ve pe sistemler şu aralar revaçta bayağı ilgi görüyor artık live xp ler çok iş yapmasada güncellemek istedim belki hala kullanmak isteyen olur sistem içerisinde realtek audi driver ekledim lan ve wlan driverları açılışta sisteminize göre otomatik yüklenecektir çalışmayı çok şişirmemek adına bazı bileşenler eklenmedi driverlar vesaire ses sürücüsü için boyut biraz artsada eklemek istedim programların çalışma mantığı kxpe klasrü içerisindeki programs 7z dosyası açılışta ram driver b: ye çıkıyor 7z dosyasını açarak isterseniz portable programlar kurulum istemeyen programlar ekleyerek yeniden sıkıştırarak kullanabilirsiniz kısayollar için cfg.cfg dosyasını düzenleyebilirsiniz @karadurak arkadaşımızın kmpe sistemi usb içerisinde ekliyse başlat menüsünde MInst kısa yolu görünecektir küçük progları o menüden çalıştırabilirsiniz iso boyutu:269mb link:https://uptobox.com/3pt70p5y5u37 (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) NativeKXPE Link: Bir üsstteki linkten farkı native eklenmesidir native eski makinalarda düsük makinalarda çalışmak için tasarlanmıştır atrıca içerisinde normal olanda var bi üsteki gibi, üsteki çalışmadan farkı native eklenmesi diğer mantık aynı sadece programları wim içine aldım programs wim olarak sistem kurulduktan sonra yüklenir konunun alt postlarında yazan tr karakter klavye hatası giderildi üst linkte verdiğim dede sorun yok içerik olarak aynı sayılır nativeye rsudio ve fscapture eklenmiştir iso boyutu:336mb https://uptobox.com/guel984akgnn (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) (⚡Tnc Debrid ile İndir) Native ekran görüntüsü video linki https://uptostream.com/csxd8dybkidq
    4 points
  4. 3 points
  5. Gönüllü geliştiriciler tarafından geliştirilen ve 'evrensel işletim sistemi' sloganıyla faaliyet gösteren Debian'ın 9.12 ve 10.3 sürümleri yayınlandı. Gelin bu sürümlerle birlikte eklenen yeniliklere yakından bakalım. Linux çekirdeği kullanılarak tasarlanan ve kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik yayınlanan Linux dağıtımlarından biri olan Debian, ilk olarak Linus Torvalds tarafından başlatılan bir projeydi. Bu proje, günümüzde dünya genelinde birçok gönüllü geliştirici tarafından da destekleniyor. Resmi internet sitesinde kullanıcıları bekleyen 59.000'den fazla paket bulunduğu belirtilen bu işletim sistemi, kısa bir süre önce yeni sürümlerle karşımıza çıktı. Debian Project'in duyurusuyla yayınlanan sürümler, Debian 9.12 ve Debian 10.3 oldu. Debian 9.12 ve Debian 10.3, hata çözümleri ve güvenlik yamalarıyla geliyor: Debian 9 ve Debian 10'un en güncel versiyonları olarak karşımıza çıkan Debian 9.12 ve Debian 10.3, işletim sistemine devrimsel yenilikler getirmiyor ancak platformdaki birçok güvenlik açığı ve sorun, bu sürümlerle birlikte tarihe gömülüyor. Hâlihazırda Debian 9 ve Debian 10 kullanmakta olan kişilerin Güncelleme Yöneticisi'ni takip etmeleri yeterli ancak Debian'ı sıfırdan kurmak istiyorsanız projenin resmi sitesine buradanulaşabilir ve sayfadaki indirme kısmına giderek Debian 9.12 ve Debian 10.3 sürümlerini indirebilirsiniz. Güncelleme notlarına göre işletim sisteminde Firefox ESR, Thunderbird, Linux çekirdeği, Chromium, Ruby, Wordpress ve OpenJDK gibi paketlere güvenlik yamaları eklendi. ClamAV, Python, systemd ve sudo gibi bazı paketler için de hata düzeltmeleri bu güncellemelerle getirildi. Son olarak Debian 9 kullanan bilgisayar kullanıcılarındansanız bu sürümün LTS desteğinin 2020 yılının haziran ayında sonlanacağını hatırlatalım.
    3 points
  6. şrarskoz Winbuntu live kurulumsuz direkt olarak uygulamalarla beraber çalışır,sürücüleride otomatik tanır. Alttaki uygulamalardan mükemmel sonuç alırsınız IDM'i aratmaz.(Net üzerinden linux platformu olanlarını deb setup'paketleri veya yazılım merkezinden indirip kurabilirsiniz) Xtreme Download Manager (IDM alternatifi) FlareGet Download Manager (IDM alternatifi) DownThemAll (IDM alternatifi) Firefox eklentisi MultiGet Uget ================================ Yorum ve bilgilendirme için teşekkür'ler!
    2 points
  7. Bios ayarlarından Secure Boot kapattın mı?
    2 points
  8. Nativede tr klavye sorununu hallettim native olarak yeniden hazırlıyorum gün içerisinde istediğin programları ekleyerek vereceğim ilk mesaja eklerim linki
    2 points
  9. Ademuzun Bazı uygulamalar ekleme vb.çıkartma işlemlerinde,setup dosyası açılıp yeniden paketlendiğinden direkt olarak,kendi setup'ını indirip eklemeniz işe yaramaz.nedeni? ise,kullandığım uygulama olan "Install shield premier" ile msi repacker_yöntemi içerdiğinden ötürü idm kendi dosyasının bilindiği üzere,kurulum_parametresi bulunmadığından dolayı uzun zamandır bu yöntemle çalışmamı yapmaktayım.Bazı istisnaa'lar olmaktadır ne de olsa lisans,tema,kişiselleştirmeler vb.özelliklerin eklenmesine bu kapsamdan_bakıldığında,kabul edilebilirliliği anlaşılabilmektedir.Sonuç olarak 7z-zsfx yöntemi paketlenen setup'ın kurulmasını sağlamak diğer ayrıntılarda,virüs olarak bazı hassas antivirüslerin engellerini takılmaması,ön yargılara neden olmaması temelinde bu yöntemle hızlı ve temiz olduğunu düşünerek devam ediyorum.Farklı yöntemlerde var elbette herkezin kendi kullandığı methodlar olabilir doğal olarak.Forum içerisinde online kuruculu olanı belki alternatif olabilir_isteniyorsa eğer kolay gelsin.
    2 points
  10. 32 bit Lubuntu veya peppermint her ikiside seri ve akıcı çalışır görsellik istenirse eğer,ilk etapta_pepper mint mantıklı görünmekte. Windows efektleri aşinalık vb. durumlar için "Linux mint'in kendine has ve geliştirdikleri Cinnamon desktop" arayüzlü olanı donanımınız düşük değilse eğer çok iyi bir arayüzdür kurulabilir memnun kalırsınız alternatif olarak DeepinOS'ide öneririm son zamanlarda tercih edilen sistemlerden. Düşük donanımlar için Xfce/mate/lubuntu arayüzleri düşük veya yüksek donanımlarda rahat ve seri çalışır. Bilgi : Winbuntu 2020 yeni linux işletim sistemi hazırlandı. upload sürecinde eklenecek ayrıca değerlendirebilir incelemek isterseniz eğer ilgili sayfa > buradan
    2 points
  11. Bu WinPE çalışmasını iş yerinde kullanmak için kendi ihtiyaçlarıma göre hazırladım onun için @karadurak üstadın çalışmasında olduğu gibi yüksek bir beklentiye girmeyin... Lütfen tüm yazılanları okuyunuz... AIO Rescue WinPE v12 Revizyon 2 çalışması Windows 10 Enterprise 64 bit (2004 - 19041.264) sürümü üzerinden hazırlanmıştır. (Güncelleme tarihi: 05.04.2022) 32 bit sürüm hazırlanmayacaktır. AIO Rescue WinPE sistemi direk Admin hesabıyla açılır. Bitlocker desteği vardır. x64 sürümünde: programları mevcuttur. Kullanım Esnasında Bilinmesi Gerekenler: Sürücü Yükleme İşlemi: iPXE Boot : iPXE Boot Ekranı: Bilinen Hatalar: Gerçek makina kullanımlarında test aşamalarında herhangi bir hataya rastlanmamıştır, hata bulursanız lütfen konu üzerinden belirtiniz. RAR Şifre (RAR'dan çıkartmak için Winrar v5x kullanmanız gerekmektedir.) RAR şifresini kopyalamadan yazarak girin. www.tnctr.com Mega Link: https://mega.nz/file/FBZnlaJQ#prITGbO4wyVTZgy-caAVEdj3nv-QYc3SqmmgfZBWC1k Mega Linke tıkladığınızda şifre isterse aşağıdaki şifreyi girin: prITGbO4wyVTZgy-caAVEdj3nv-QYc3SqmmgfZBWC1k Yandex Link: https://disk.yandex.com.tr/d/8B5t7iHmXSSAVA Versiyon Değişiklikleri:
    1 point
  12. Eski Laptop,Masaüstü Bilgisayarlar için En Hızlı Linux Sistemleri 2024 GÜNCELLEME TARİHİ: 11 NİSAN 2024 Yeni eklenen sistemler: Winbuntu / Q4OS işletim sistemleri 1 - LUBUNTU LINUX Donanım kaynaklarını neredeyse hiç tüketmeden kullanan geçmişten bilinen en iyi linux distrolarındandır. Kurulum sonunda Media,ofis,açık kaynak sürücülerle herşeyi tanıyan ve yüklenen hazır vaziyette gelen, özellikle eski ve düşük donanım bilgisayarlar için, popüler linux dağıtımlarından. İndirme linki | Kaynak ............................................................................................................................................. 2- ANTIX Linux Debian tabanlı olarak geliştirilen piyasanın neredeyse en hızlı dağıtımlarından olarak düşünülen distrolarından. Özellikle ölü,şişmiş donanımlardan ümit kesilen cihazlar için en iyi seçeneklerden olabilecek dağıtımdır.Distrowatch'da 1.sırada olan MXLinux'te bu dağıtım üzerinden geliştirilmekte olduğu bilinmektedir. indirme linki | Kaynak ............................................................................................................................................. 3- LINUX LiTE Profesyonel bir grup ekip tarafından mükemmel bir lite linux dağıtımı oluşturularak,performans uygulamaların kurulumu vb. geniş zengin özelliklerle gelen bu linux dağıtımı son yıllarda kendi alanında fark yaratmaya devam etmekte. Gerçekten sorunsuz hızlı ve kararlı istikrarlı çalışsın herşeyiyle yüklü gelsin beklentileri olanlar için harika bir linux distrosu diyebilirim. indirme linki | Kaynak ............................................................................................................................................. 4- PEPPER MINT Yakında zamanda debian üzerinden geliştirilmeye başlanılan ve dünyada hızı ve popülerliliği oldukça yaygınlaşan özellikle hız ve stabillik konusunda bir çok dağıtımdan da iyi olduğu söylenen pepper mint dağıtımının eski cihazlar için planlanarak özelleştirildiği bilinmektedir. Dolayısıyla seçeneklere arasında kurulmaya değer bir linux distrosu diye düşünmekteyim bana kalırsa kaliteli bir dağıtım her yönüyle eksiksiz ve ilk ve son kullanıcı odaklı indirilip kurulabilir. indirme linki | kaynak ............................................................................................................................................. 5- ILLEDE LINUX Türkiye'de Linux işletim sistemlerine gönül vermiş bu işi mükemmel şekilde yaptığını düşündüğüm Gnulinuxfree.blogspot.com üzerinden sürekli olarak , linux dünyasında gelişmeleri yorumlayan ve kendisininde özellikle Türkçe dilde linux dağıtımlarınıda tasarlayarak iso kalıpları oluşturan ve destek vereren sürekli güncellemeler yapan değerli Linux kullanıcı arkadaşımızın Linux dağıtımlarından itifade etmeniz için ayrıca blog sayfasından linux dağıtımları ve genel bilgiler uygulamalar vb. içeriklerede, erişmeniz anlayışıyla konuya eklenmiştir. indirme linki | Kaynak ............................................................................................................................................. 6- ZORIN OS LITE ZorinOS linux dağıtımının özelliklede eski cihazlar için özelleştirdiği ve optimize ederek minimal bir yapıda sunduğu iso kalıplarıda mevcut değerli arkadaşlar.Dolayısıyla Eski,laptop,netbook vb. cihazlarda tercih edilebilecek uygulama sürücü sorunsuzluğu bakımından kurulabilecek stabil istikrarlı bir linux dağıtımı. indirme linki | Kaynak ............................................................................................................................................. 7- EASMLinux 2020 TNCTR.Com Forum içerisinde uzun yıllardır mükemmel çalışmalarıyla adeta örnek olacak şekilde paylaşımlarını site içerisinde bizlerle paylaşan değerli üstad EASMurat kardeşimizin Eski donanımlı bilgisayarlar için tasarladığı modifiye ettiği linux işletim sistemi olan EASMLinx sistemini eski cihazlarınızda kullanabilirsiniz değerli arkadaşlar. Exe msi paketlerinide çalıştırıyor olması bir çok dağıtımda da bulunmayan + özelliklerden diye düşünebiliriz. indirme linki | kaynak ............................................................................................................................................. 8- Winbuntu 2021 Linux dağıtımlarında artık eski pcler için 32 bit işletim sistemlerinin yapılmaması ve hazırlanmaması kapsamında, başta eski donanımlara sahip 10-15 yıllık cihazlarda rahat ve esnek şekilde çalışması için tarafımdan hazırlanan Winbuntu linux işletim sistemi, bu ihtiyaçlara tamamen cevap verecek şekilde konfigüre edilmiştir. İnternet,Ofis,Online işlemler ve günlük işlemler için , kullanılabilecek hızlı atak seri ve eksiksiz bir yapıyla birlikte geldiğinide belirtmeliyim. Ram işlemci kullanımı minimal seviyelerdedir. 256mb ram'le dahi çalışır işlemci kullanımı %'5 ila 10 arasında bir oran olarak hesaplanmıştır ancak bu , kişinin donanım uygulama ve kullanım alışkanlıklarına göre değişiklikler göstereceğide herkesce bilinen durumlardan önemli olan sistemin istikrarlı şekilde verimli olarak çalışması esas alınmıştır zaten. İNDİRME LİNKİ Kaynakça: Diğer Linux çalışmalarıma bakmak için hepsi bir arada + SourceForge hesabımdaki projelerim ............................................................................................................................................. 9- Q4OS LİNUX (Debian Tabanlı) KDE/Trinity Masaüstü. Saf bir debian taban üzerine inşaa edilmiş olarak gelen bu linux dağıtımı gerçektende harikalar yarattığını belirtmem gerekli. Testlerimde genel olarak mükemmel bir hız ve stabiliteye sahip bir mantıkta hazırlanmış olduğu bariz belli olduğunu düşündürdü bana. Buda demek oluyor ki , eski sistemler için mükemmel çalışan tercihler arasında olan, ve tercih edilebilirliliği yüksek bir Linux distrosu diyebileceğim bir işletim sistemi. Çalışmasını ve kullanımının kaynak kullanımınında bir o kadar cimri oluşunu görünce listeye eklemek durumunda kaldım. Gerçekten debian saflığında ve üzerine birşeyleride ben koyayım özelleştireyim diyen kişi ve kullanıcıların beğenisini alacağını düşünüyorum. iki farklı masaüstü arayüzüyle gelen bu dağıtım ( KDEPlasma ve Trinity ) masaüstleriyle birlikte minimal işlemci ve ram kullanımını sunduğunu söyleyebilirim beni şaşırttı doğrusu. " Trinity Desktop XP Benzeri + KDE PLASMA masaüstleri. " KDE İNDİRME LİNKİ / Trinity | İNDİRMELİNKİ | Kaynak linki ______________________________________________________________________________ Genel açıklamalar: Linux hakkında videolu anlatımlar sayfası | Eski bilgisayar için Linux sistemleri | Linux Özelleştirme ISO kalıpları oluşturma | Android işletim sistemleri PC,Laptop Bana destek olmak isteyenler için & IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04 Copyright © 2021
    1 point
  13. Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berekatühü Ve Mağfiretühü Daimen Ve Ebeden. TEST AŞAMASI TAMAMLANMAK ÜZEREDİR ALLAH NASİP EDERSE YARIN KONU İÇERİK DETAYLARI İLE İNDİRME LİNKİ EKLENECEKTİR... ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER MUTLU GÜNLER DİLERİM... Windows 10 Version 1909 Extreme Performance Edition x86 - x64 (02 Şubat 2020) Uefi Esd Türkçe
    1 point
  14. onuluturk Çok teşekkür ederim değerli kardeşim sağ ol! Allah razı olsun. Aslında hepimizin bildiği temel olan şeyler olacak yazacaklarım.SSD diskin boyutuna göre ornekle: 120 gb ise bunun 30/40 gb disk alanını,w7 üzerinden ayırarak kurulabilir.Zaten dosya yapıları ntfs,fat,fat32 yapısından farklı olarak "boyut" anlamında.Sistemin yanısıra sonradan yüklenecek olanlarla beraber yeteri kadarı işe görecektir.Ne varki yedekleme vb.depolama gibi işlemlerde yapılacaksa eğer.Mevcut sistemdeki diskin yarısını ayırmak depolamadan kaynaklı olarak mantıklı olacaktır.Yoksa normal şartlarda 30/40 gb bir alan yeterli gelecektir. Winbuntu Linux'ü,ayrılan bu disk'e yapıldığında,windows ile beraber yan yana pc ilk açılışında linux sistemlerin "grub boot loder'ı" otomatik kurulduğu için,kurulum sonunda bir sonraki "restart/Yeniden başlatma sonrası" <_"grub seçim ekranı"_> üzerinden ilgili işletim sistemleri belirir ve 10 sn.'lik geri sayım sonrası en son hangi sistemle açılmışsa eğer (win-linux vb.) o sisteme geçiş yapması için "yapılandırmada eklemiştim" onuda içerir. (Manjaro linux'ten esinlenen bir özellikti onuda uyarlamış oldum bu sisteme) Linux kurulumu sonrasında diğer detaylarda: "Grub Customization" grub yapılandırma uygulamasıylada arka plan resmi değiştirme (sevilen resim kullanılabilir),geri sayım sürecini düşürmeyle bekleme sürecini kısaltm vb.bir çok özellikler söz konusu buda işin tabiiki biraz detay kısmı oldu. Saygılarımla.
    1 point
  15. Hocam, öncelikle değerli paylaşımların için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun sizden. Rabbim, sağlık ve huzurunuzu daim eylesin. Benim dizüstü bilgisayarım, asus k50ıj. Çift çekirdekli ama ssd ile yaşlı ama diri bir kurt oldu. Buna da şükür. Sadede gelecek olursam, Hocam, hazırlamış olduğunuz Winbuntu'yu, 64 bitlik Windows 7 yanına kurmak istiyorum. 1-Kurulabilirmi? 2-Kurulursa eğer, ne kadarlık bir alan ayrılmasını önerirsiniz?
    1 point
  16. Güncellendi! 1 1 Şubat 2020 PowerISO 7.6 (x86-x64) Final >>Page1
    1 point
  17. @tahsin4345 Hayır kırılmak yok, burası bir bilgi paylaşım platformu, kişisel yorum arenası değil, sadece bir an unuttuğum bir kuralı hatırlattığınız için kısa bir cevap yazdım. "Ya öğrenen ol ya öğreten ol ya da sessiz ol". Sizin sorununuza çözüm getirecek teknik bilgiye sahip değilken yorum yapmak doğru değildi. Asıl siz kusura bakmayın.
    1 point
  18. 1 point
  19. 1 point
  20. Üstat wim boyutu bir miktar arttı ancak önceki sürümlerde X:\ dizini olan fbwf ram diski 2048 MB olarak ayarlıydı, bu da bazı makinalarda önyüklemelerde ram yetersizliğine sebep oluyordu , şimdi ise 1300 MB olarak ayarladım, örneğin işyerinde 2 GB rami olan PC'de mbr modunda önyükledi. Diyeceksin ki neden düz hesap 1024 MB ayarlamadın çünkü 1024 MB olunca maalesef Word 2007 çalıştırıldığında yetersiz ram hatası verip çalışmıyordu
    1 point
  21. Windows 10 AIO 19H2 v18362.628'e güncellenmiştir.
    1 point
  22. USB den kurmadan kullanabiliyormuyuz Internet Download Manager kullanabiliyormuyuz 64 bit: https://yadi.sk/d/_VDgsSiRoLDcXA RARpass: tnctr bunu indirdim eline saglık teşekkürler
    1 point
  23. @tahsin4345 Hocam maalesef artık bu xp için yapacak başka bişey yok sadece zaman kaybı benim için eskisi kadar uğraşmıyorum bu kadar yeterli olduğunu düşünüyorum ve hem artık bu xpler zor iş yapar sadece nostalji oldu artık bi ara boşken hazırlamıştım paylaştım artık foruma bile çok az giriyorum
    1 point
  24. Konuya düzeltilmiş native linki eklenmiştir Native video linki aşağıda https://uptostream.com/csxd8dybkidq
    1 point
  25. Dostum adam powershell i bile silmis\bosver boyle kalsin
    1 point
  26. dedem korkut Winbuntu2020 x64 bit üzerinde playonline wine uygulamaları mevcut oyun ve farklı uygulamaların yanısıra,playonlinux üzerinden online olarak ilgili kategoriden.ms-office'de kurulabilmekte ancak,daha evvel hiç kurmadım ofis uygulamalarını.libreoffice ve wps tek başına zaten yeterli olmakta genel olarak kolay gelsin.
    1 point
  27. Böyle sistemlerde güncelleme yapılmamalı bence. Dediğiniz gibi ayar bozabiliyor yada sistemin stabilitesi bozulabiliyor. Bence kurulumdan sonra temelden update vs kapatılıp kullanılmalı.
    1 point
  28. Benim Şuradaki KONU LINKI Konuyu açmaktaki amacım istediğimde buydu, Amacıma Ulaşmış oldum şimdi herkesden fikirlerini Alalım seninde engin bilgilerinden yararlanalım @forjest usta
    1 point
×
×
  • Create New...