Jump to content

Makifo

Üye
  • Posts

    983
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Posts posted by Makifo

  1. adam4, 18 saat önce yazdı:

    Exper gelmişbugün %40-%60 arası pert olabilir olmayafabilir demiş.Eğer pert demezlerde aracın değer kaybını nasıl alacağız.Ne kadar ödüyorlar bilginiz varmı

    Öncelikle çok geçmiş olsun. Tramere giren miktarın hepsini değer kaybı olarak almanız mümkün değil. İşçilik değeri ödenmez. Önceden değişen parçalar vs. ödenmez. Tamponlar değer kaybından sayılmaz ödenmez. Açtığınız davayı kaybederseniz dosya ve avukatlık masrafları da sizin üzerinize kalır.

    • Like 1
  2. forjest, 5 saat önce yazdı:

    Bios'u reseter'ı kullanın birde alttaki iso dosyasını boot edip yönergeleri takip edin bios'unuzu sıfırlayacağını unutmayın herşeyi siler! bir kaç değişiklik yapıp iso'ya ekledim.

    "Bilgi: %100 çözermi emin değilim bios farklılıklar gösterebilir bunuda bilerek kullanınız illa çözecek diye bir kayide yok yani arkadaşlar kolay gelsin. :) "

    Download : -> https://yadi.sk/d/U173R6HOjcHiVw 

    + olarak hdd çıkarıp farklı makinelerde diski silip windows veya farklı sistemler kurabilirsiniz illa sistem üzerinden işlem yapılacak diye bir şey gerekli değil bilmiyorum makine sizemi ait müşteriyemi ancak belirttiğim gibi hdd diski söküp farklı makinede w10 veya diğer sistemleri çakıp sistemin bios şifresiz açılmasıda sağlanabilir sanıyorum buda bir seçenek olabilir.

    Daha evvel IBM bir makinede bu şekilde çözmüştüm diye anımsadım bir an uzun yıllar oldu :D 

    Murat abi iso dosyasını ve yeniden işletim sistemi kurmayı deneyeceğim. Yalnız bu iso dosyasını boot etmek istediğimde parolayı istemeyecek mi yeniden?

  3. maxpayne.29, 1 saat önce yazdı:

    merhaba ben laptop tamircisiyim bu modelde parola bios entegresi değilde farklı bir entegreye kaydediyor şifreyi onun yazılımı tekrardan yazılması gerekiyor.

    Yardımcı olabilir misiniz?

  4. hasan835, Şimdi yazdı:

    değerli kardeşim, bios pili çıkarmak çözüm olmuyor diye biliyorum, şifre hdd'nin üzerindeki çipe yazıldığı için zor bir konu lakin, verdiğim linkleri incelermisin?, problemin giderilmezse sanırım hdd'yi değiştirmek kesin çözüm kanaatindeyim,

    https://www.technopat.net/2017/04/05/bios-sifresi-nasil-kaldirilir/

    https://dogber1.blogspot.com/2009/05/table-of-reverse-engineered-bios.html

    https://bios-pw.org/

     

     

    Teşekkürler bakayım.  Dediğin gibi zor bir iş yalnız bios paroları hdd'e değil anakart üzerinde eprom adı verilen yazılıp silinebilinen değiştirebilinen bir entegre üzerine yazılmakta. Anakartın aynısından bulup anakartı /yada  entegreyi değiştirmekte çözüm olabilir :))

    • Like 1
  5. agitsonkurt63, 10 dakika önce yazdı:

    hocam merhaba şifreyi yanlış girin size bir tane kod vericek onu girin vermezse bir kaç defa girin o kodu 

    https://bios-pw.org/

    site bu ordaki text box a girin kodu şifreyi verecektir işimi gördü hep yeni bioslarda çalışırmı bilmiyorum ama eski bioslarda çalışıyor

    Sağolun hocam 2-3 kez denedim lakin bir kod vermiyor

    ff8445b2-bc82-4567-8c26-a6eade6263a9.jpg

  6. Merhabalar, elimde Lenovo T61 bir bilgisayar mevcut. Bios üzerinden parola konulmuş. Bu sorunu nasıl aşabiliriz diye araştırma yaparken kasasını açıp bios pilini söktüklerini ve şifrenin kalktığını gördüm(Belkide video fakedir). Denedim lakin olmadı. Sizlerden yardım istiyorum. 

     

    399250fa-0f7b-46e8-a51f-4d3c6faeef23.jpg

    bfe123bc-3971-42fd-ad1f-13785059274f.jpg

    de035f00-efbc-4b99-b530-5860257c0191.jpg

  7. efe34, 4 dakika önce yazdı:

    İnternet yoluyla ptt den göderme var mı üstad

     

    Siteye yapılan bağışları Cihat abim kendisine iletiyor. O kanal üzerinden de yardımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

    • Like 2
  8. forjest, 2 saat önce yazdı:

     

    Murat abi iyi akşamlar dilerim öncelikle. İhtiyaç duyduğun ilaçlar nedir? Özel mesaj atamadım.  Babam gatada çalışmakta ona sorayım belki ilaçların temini için bir yol bulabiliriz.

    • Like 7
  9.                   Merhaba arkadaşlar, yeni(MacOs Mojave sürümü ile birlikte geldi sanırım) MacOs işletim sistemlerinde mevcut olan dinamik duvar kağıdı uygulamasını çok beğenmiştim. Windows işletim sisteminde de mümkün kılmak için  ufak bir rainmeter eklentisi ile kullanılabilir hale getirdim.  Kısacası bu eklenti günün belirli bir süre aralığında saati kontrol ederek duvar kağıtlarını değiştirmekte. Eklentinin içerisinde beğenerek seçtiğim 11 farklı duvar kağıdı serisi mevcut. Güle güle kullanın.

    6D3pv7.png

    WXJ8p2.png

    3OyWl2.png

    p5rMNm.png

    NLM825.png

    ank8N5.png

     

    İndirmek için :

    https://mega.nz/#!KYAVwYYL!P6K8WrTHeAuIz8Q7JC9UmbiFFRWZkv4zNPho1FxIOzE

    • Like 2
    • Thanks 1
    • Confused 2
  10. pairs, 8 saat önce yazdı:

    Sahibinden.com Selenium gibi otomasyon yazılımlarını engellediği için giremiyorsun gardaşım benim :D Bana niye yazmadın bu arada.

    Meşgulsün be kanka seni de anlıyor bunaltmak istemiyorum :D Çözebilir miyiz dersin?

     

    furopebelu, 7 saat önce yazdı:

    Bu Selenium nedir daha önceden kullanmadım botlarda karşımıza çıkan problemleri göz önüne alacak olursak; user agent değiştirilerek engelleme varsa şayet aşılabilir. Diğer headerları da kontrol etmek gerekiyor. Ekrandaki input ile verilerin alındığı input farklı olabilir. Javascript tabanlı botlarda ise sitenin ana kodlarıyla karışıklık ve engelleme durumu daha olası. Kullanıcının yazma hızı ve diğer davranışlarını inceleyerek bot olup olmadığına bakıyor olabilir ama bunları da aşmanın yolu var elbet.

    Valla çözebilirsek tadından yenmeyecek :)

  11.  

    Extended, 2 saat önce yazdı:

    1 .5 sene Selenium ile çalıştım. Görünüşe göre e-posta adresi eksik girilmiş. Girmeden önce o input a bi click yaptırıp dener misiniz?

    Kullanıcı bilgilerini çıkarıp sadece tarayıcıyı açtırdım ve bilgileri kendim elle girdim sonuç aynı. Sanırım site ile alakalı.

     

    Düzenleme: Selenium ile foruma giriş yapmayı denedim girdi.

  12.       Selenium Webdriver ile sahibinden.com üzerinde bir bot yazmaya çalışıyorum. Üye girişinde sorun yaşamaktayım. Hem Chrome hemde Firefox üzerinden denedim sonuç aynı.  E-Posta adresiniz, şifreniz veya kullanıcı adınız hatalı demekte. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

     

    1679377898_Adsz.thumb.png.f906cbc70277bfc97251edd8bedac8d6.png

×
×
  • Create New...