Jump to content

MehmetYildiz

Üye
  • Posts

    302
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by MehmetYildiz

  1. KaYRa, 12.08.2022 - 15:55 yazdı:

    Çin'e özelmiş bu arayüz ama Türkçe dil desteği var ve nedense Çin'lilerin bu renk cümbüşü tasarımları hoşuma gidiyor. Deepin var mesela oda güzeldi. Ben saf KDE üzerine tema simge vs düzenleyip görünümü Deepin yapmıştım. Ara ara değiştiriyorum yazılımları Garuda var şu an. Merak ettiğim şey bu dağıtım 4.9Gb... Genel olarak dağıtımlar 3gb altı oluyor bunda ekstra ne var mesak etmiyor değilim. Live olarak dün denedim yüklemedim.

    Elementary OS denediniz mi hocam? Bana göre görsel olarak en güzel distrodur.

    • Like 1
  2. Senkron2, Bir saat önce yazdı:

    Aleykümselam

    Ürün maalesef piyasanın başarısız fasonlarından, eğer garantisi varsa uğraştığınıza değmez, garantisi var ama kendi ilacımı kendim bulayım düşünceniz varsa syroxda firmware olayına girebileceğinizi düşünmüyorun çünkü teknik olarak argesi olmayan taklit ürün bu sebepten ötürü nand kontroller fw entegre yoktur diye düşünüyorum. 5v u direkt nand üzerine süren bir sürücü üzerinden data işlemi yapıyor. Haliyle devre elemanlarında sorun olmadıysa hp formatter atayım yarın pc den. O şekilde deneyin birde. Başıma daha önce multibootlarla uğraşırken gelmişti donanım tanınma sesi geliyordu ama hiçbir yerde göremiyordum inat edince denemedik yöntem kalmadı en son hp ye ait formatteri kullanınca flash diski kurtarabilmiştim

    Download - MEGA

    • Like 1
  3. cmediaplayer, 14.03.2020 - 13:15 yazdı:

    Görüntü menüsü altında "Efektler" öğesini açın. Açılan pencerede "Görsel efektleri etkinleştir" kutucuğunu etkinleştirip dilediğiniz ayarı yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayabilirsiniz. Ancak bu ayarlar sadece geçerli oynatılan ortam dosyası için uygulanacaktır. Yani yeni bir ortam dosyası oynattığınız zaman ayarlar uygulanmayacak olup tekrar ayar yapmanız gerekmektedir.

    C Media Player Geliştirici Ekibi

    [email protected]

    Uygulamanın geliştirilmesi durduruldu mu?

    • Thanks 1
  4. shiftdeletenet, 45 dakika önce yazdı:

    Kullanıcı deneyimi epey farklı.. Şurada 5-6 dakikalık kurcalamadan sonra izlenimlerimi paylaşmaya çalıştım. Kuracaksanız direkt .51 kurun..

     

    Kullanıcı deneyimi Windows 10'a göre mi farklı yoksa 22000.1 sürüme göre mi?

    Bende şu an 22000.1 sürüm yüklü zaten.

  5. KemalALKIN, 19.05.2021 - 01:26 yazdı:

    Benim imaj dosya ile dene opencore.

    Üstat senin EFI klasöründeki Ryzen Configleri ile denedim ama boot kısmında yazılardan sonra siyah ekranda kalıyor. agdpmod=pikera ekledim ama düzelmedi yine.

    En sonunda Olarila ekibinin paylaştığı EFI klasörü ile denedim, ilk seferde sorunsuz kurulum yaptım :)

     

    AMD RYZEN/THREADRIPPER/ATHLON2xxGE için EFI

    https://**Link gizleme siteleri güvenlik açısından engellenmiştir.**/y6g7mn3b

     

    Konusu bu

    https://www.olarila.com/topic/5676-folders-for-all-chipsets-clover-and-opencore/

    spacer.png

    • Like 1
  6. kadetti, 16.05.2021 - 21:19 yazdı:

    Yanlış, adres oldu, o codec anasayfasını kaldırmışlar yok . İsim aynı olunca  yanlış bilgi oldu. Burdaki kriptolama çözüyor sanırım.

    1- Mesela Mxlinux deneyebilir misiniz? Onda codecler yüklü gelir, ellede extralar kurulabilir.

    2- Eğer windows açıyorsa mesela edge de açıyorsa linux içinde edge dev var sanıyorum. Birde onla açmayı deneyin. Belki çekirdek motoru olarak ie (internet explorer) için yazılmıştır.

    3- Wine ile windows ta kullandığınız tarayıcıyı kullanıp ta açabilirsiniz.

    Mxlinux ve Edge Beta denedim olmadı. Wine ve Playonlinux ile beceremedim.

    Firefox ve Chrome yükledim ama internete bağlanmıyor :( Diğer tarayıcılar hata verdi yüklenirken.

  7. mephistooo2, 6 saat önce yazdı:

    Üstat efi klasörü içindeki Intel işlemcilere ait tüm config.plist dosyalarını denedim, hepsinde de resimdeki kısımda kalıyor...

    Donanım özellikleri:

    Model: ASUS A6421-K-B150 AIO PC

    İşlemci: Intel i7-770 3.60 GHz

    Ekran Kartı: Intel HD 630

     

    ASUS A6421 AIO PC web sayfası:

    A6421 | Hepsi-Bir-Arada Bilgisayarlar | ASUS Türkiye

    Bu pc, MacOS'u destekliyor, çünkü daha önceden farklı sürümler yükleyebilmiştim ama nedense bu sürümde kurulum ekranına ulaşamıyorum bile...

    Bir önerin var mı?

    error.thumb.JPG.61c25f57c3e554c48a7e1d098b29fe1a.JPG

    Bende güncel donanım barındıran masaüstü var ama Bigsur'u ben de bir türlü yükleyemedim. Catalina sorunsuz yükleniyor ama Bigsur'da boot ekranını geçemedim.

    Catalina'da EFI dosyamı kendim yapmıştım ve ilk denemede yüklenmişti. Bigsur'da hem kendi EFI dosyam hem de internetten bulduklarım ile denedim ama olmuyor.

    @KemalALKINhocam belki siz yardımcı olabilirsiniz :)

    Anakart: Asrock B450 Pro4

    İşlemci: AMD Ryzen 5 3600

    Ram: Team T-Force Vulcan Z 2x8GB

    Ekran: Sapphire RX 5500 XT 8 GB

    SSD: Western Digital 250 GB Blue SN500 M.2

  8. ademsahin, 18 saat önce yazdı:

    Bende rolling release kullanmak istiyorum aslında tercihimi ondan yana kullanacağım ama hangi dağıtımı kurmalıyım güncelleme sıklığı ve en önemlisi destek bulabilmek önemli. Saf Arch aslında yarın denemek istiyorum ama açıkçası gözümde çok büyüyor çok karışık geliyor nedense ama yarın yine de kendimde uğraşacak güç bulabilirsem bi deneyebilirim. Gnome ya da KDE bunlardan birini kullanan dağıtımlar tercihim. Pardus aslında denemek istiyorum ama kurulumda yaşadığım sıkıntılar nedeniyle vazgeçtim.

    Elementary OS yine bir nebze de açıkçası DeepinOS az önce kurdum ve kurmamla kaldırmam bir oldu. Bu sistem nnasıl bu kadar sevildi anlamak güç. Sanırım ucundan bucağından geçmeyecek tek dağıtım olabilir :)

    Manjaro'yu çok uzun süre kullandım ve gayet de memnundum aslında ama işte 92 uygulamaya güncelleme geldi ve restart sonrası sistem açılmadı. Ondan sonra kullanmayı bıraktım çünkü gelen işletim sistemi güncellemesi bile değil sistemde var olan uygulamaların güncellemesi ve sistemi açılmaz hale getirdi. Yarın öbür gün önemli bir işim sırasında da bu sıkıntıyı yaşayabilirim diye biraz kızdım açıkçası kendisine :) Opensuse Tumbleweed rolling release olması nedeniyle ilgimi çekmiş bir kere de kurmuştum ama daha önce Opensuse hiç kullanmadığım içindi sanırım Spotify, Whatsapp gibi uygulamaları yüklerken sıkıntılar yaşamış hatta kuramamıştım. Bu illa ki benden kaynaklıdır ama işte yeni bir dağıtıma geçilince insan bocalıyor ve işler de üzerine eklenince bu bocalama süresinin min olması  bekleniyor. Aslında tekrar Manjaro'ya bir şans veresim de var ama bilemedim. Bir de aktif olarak kullandığınız masaüstü yöneticisi nedir? Manjaro'da Gnome biraz sıkıntılı geldi bana KDE fena değil ama Manjaro'nun varsayılan arayüzü XFCE olduğu için o taraf daha mı sorunsuz bir destek sunar karar veremiyorum.

    Mesajda da söylediğim gibi ilk başta zor, değişik gelecek bu dağıtımlar ama alışınca gerçekten seviyor insan :) Deepin kendi mağazasında ihtiyacını karşılayacak bütün uygulamaları barındırıyor.

    Bunların haricinde performansını gerçekten beğendiğim Linux Lite deneyebilirsin. KDE Neon'da arayüz olarak fena değil.

     

    • Like 1
  9. Benim favorilerim Elementary OS ve Deepin OS.

    Deepin OS yeni masaüstü bilgisayarımdaki ekran kartını tanımıyordu (Sapphire RX 5500 XT). Bu yüzden Elementary OS kullanıyordum ama yeni sürüm 20.2.1 ile her şey sorunsuz çalışıyor. Mutlaka denemelisin. Adamlar yapmış gerçekten :)

    Linux ile Windows'un arası bir yapı ortaya çıkarmışlar. Mağaza oldukça zengin.

    Laptopta Elementary OS kullanıyorum. MacOS tarzı arayüzü hoşuma gidiyor.

     

    Bu iki sistem ilk başta belki zor gelebilir ama alışınca diğer dağıtımların yüzüne bile bakmazsın :)

×
×
  • Create New...