Jump to content

bilalozkan7

Üye
  • Posts

    1025
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bilalozkan7

  1. @Reisi Kullandığınız Windows 10 32 bit mi? Dükkana gelen Hometech cihazlardan bir kaçını kurarken kafayı sıyıracaktık. Bizim kurduğumuz sorunlu olan modellerde Windows 10 32 Bir kurunca sorun çözüldü. Bize gelen cihazlarda 32 gb hafıza vardı. Sizin cihazda 32 bit mi şu anda?
  2. Çok fantastik birşey düşünmüşsünüz. Anca bu mümkün değil. Ayrıca laptopta da bir uygulama aynı anda iki GPU yu kullanmaz. Sistem gereksinimine göre yazılım otomatik GPU çalıştırır. Yada bunu siz manuel seçebilirsiniz. Yani laptopta oyun oynarken hem İNTEL hem NVİDİA GPU aynı anda çalışmaz.
  3. Çıkarılan bileşenler kurulumdan sonra eklenmek istenildiği takdirde sorunsuz yüklenebilir mi?
  4. Biraz yaptığım incelemeye göre bootiso.wim diye bir dosyayı arıyor. Ancak o dosya sources klasöründe yok. Onu bulup koyabilirsem belki düzelir
  5. İndirip denemek istedim. Bütün bilgisayarlarda çalışacağını düşündüğüm bir arayüzü var. Ancak windows kurulumları menüsüne girince hata alıyorum. Hem UEFI hemde MBR biosta. Yapımcının bloguna baktım ancak herşey vietnam dilinde. Oradan bir sonuç çıkaramadım. bu hataya ilinkin sizin bir tahmininiz var mı üstatlar?
  6. Bence yapılabilir. Aklıma şöyle bir fikir geldi. Arkadaşın paylaştığı script ile 20 bilgisayardan ayrı ayrı yedek alırsın. Bu yedekleri Winrar ile SFX hala getirirsin. Yani her biri katılımsız program gibi olur. Daha sonra seçmeli katılımsız yüklediğimiz platformlardan birine bu 20 SFX koyarsın. Windows kurulumu tamamlandığında platform çalışır. Sen 20 paketten birini seçmeden ilerlemez. Bu şekilde yapılabilir.
  7. Öncelikle elinize sağlık. Başka bir siteden buna benzer bir çalışma indirdim. Ancak yapımcısı yabancı. O indirdiğim çalışmada her ne kadar Türkçe dilinde kursam da sistem içerisinde bazı yerler İngilizce kaldı. Yani anladığım kadarıyla ana sistem dosyaları İngilizce üzerine kurulmuş bir çalışmaydı. O nedenle o ISO yu artık kullanamıyorum. Sizin çalışmada da aynı durum geçerli mi? Yani Türkçe dilinde kurulum yapınca istisnasız her yer Türkçe kalıyor mu?
  8. aynen üstat. mesela windows 10 ISO sources klasörünü ekte paylaşıyorum. yapımcısı Progressive sorun yaşadığım ISO ların. indirdiğim siteyi tahmin edersiniz diye düşünüyorum 😊 yeni güncellemeyi deneyip haber edeceğim
  9. Estağfurullah. Sistem bozuk demedim zaten. Benim elimdeki ISO lar ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama benim elimdeki ISO'ları binlerce kişi indiriyor. Elbey bu sorunu aşmanın bir yolu vardır.
  10. üstat denedim sonuç yine aynı. aynı sistemde çalışan windows 11 ISO ile çalışıyor. ancak windows 10, windows 8.1, windows 7 ile çalışmıyor. https://www.hizliresim.com/3wb2a5p
  11. Köylü üstat iyi geceler, Patch'i de uygulayarak 64 gb'lık flash belleğime Win11PE'yi bir bir kaç adet windows ISO su yükledim. PE sistem çalışıyor. Iso ile kurulum başlatıyorum. Dosyalar %100e kadar kopyalanıyor. Bilgisayar yeniden başladığında kuruluma geçeceği ilk sırada Windows yükleme işlemini başlatamadı şeklinde bir hata alıyorum. Hem Windows 10 hem Windows 8.1 denedim. Kullandığım ISO'ların içerisindeki kaynaklar .wim uzantılı. Nerede hata yapıyorum sizce?
  12. cihazın bataryası üzerindeyse çıkarıp BIOS'a girmeyi dener misin?
  13. @forjest üstat öncelikle eline sağlık diyerek başlayayım. çalışmanızı indirip kendi bilgisayarımda ve bazı arkadaşlarımın bilgisayarında kurulum yaptım. sistem çok kararlı çalışıyor. ancak bir arkadaşımda yazıcı yüklemesi sırasında setup bilinmeyen bir nedenle kurulumu yarıda hata vererek sonlandırıyordu. aygıt yöneticisinden inf dosyalarını göstererek kurmayı denedim yine olmadı. biraz araştırma sonucu fark ettim ki "Yazdırma Biriktiricisi" servisi kapalı olduğu için kurulum gerçekleşmemiş. Yazdırma Biriktiricisini otomatik hale getirip yeniden başlatınca sorunum çözüldü. Bunu ilk posta bilgi olarak geçmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Ayrıca sormak istediğim bir sorum var. Sisteminiz sysprep alt yapısı kullanıyor mu?
  14. hocam paylaştığınız linki indirip test ettiniz mi? sizin link ilk postta paylaşılan ile aynı sanki
  15. İyi geceler arkadaşlar, ben dosyaları indirdim, usb belleğe yüklemek istediğimde ekte gönderdiğim resimlerdeki sıra ile hata alıyorum. bu hatayı alıp sorunu çözebilen oldu mu?
  16. Zamanında istediğiniz konu üzerine epey çalıştım. Hatta o tarihlerde paylaşımda bulundum. Acronis Universal Restore çok sağlıklı değil malesef. En iyisi sysprep yöntemini araştırın. Hatta Easy Sysprep diye aratırsanız çok basit arayüzlü bir programla bu işi çözeceksiniz.
  17. Umarım sıcağı sıcağına aldığım bu ekran görüntüsü seni tatmin eder
  18. Türknet iyidir, candır, gerisi heyecandır evdeki bütün elektrikli aletleri modeme bağlasam yine bitmiyor AKK
  19. Excel versiyon kaç var bilgisayarında ?
  20.   Aynı konu başlığı altında sorunun cevabı mevcut. 
  21. Mustafa abi yardımın için teşekkür ederim. Hangi program ile düzenleme yaptığınızı öğrenebilirmiyim. Her iki programlada olmayınca kendimi iş bilmiyor gibi hissettim :)
  22.   Üstat JULIA.ISO yu bilirsiniz. Bu Hiren Boot Cd içindeki Windows 7 PE. Bunun .wim dosyasını çıkardım. Sizin eklemiş olduğunuz .wimlerin yanına koydum. BCD dosyası da sizin verdiğiniz. Yani boot klasörü içindeki BCD dosyası. Ekleme yapsam da boot edince görünmüyor. BCD dosyası linkte mevcut.   http://www.solidfiles.com/d/9874a3023e/BCD (Biliyorsunuzdur fakat yinede hatırlatamak istedim. İndirmek için Direct download link yazana basın.)
  23. köylü ustam iyi geceler   her ne denediysem BCD dosyasının içine kendi Windows7 PE mi ekleyemedim. bootice içindeki BCD düzenlemeyi ve EasyBCD yi denedim. Easybcd ile ne eklersem ekleyeyim görünmüyor. bootice ile eklediğim zamanda var olan seçeneklerden birisi kaybalıyor. aynı zamanda benim yaptığım yine gelmiyor. bcd düzenleme hakkında çok kısa bir bilgi verebilir misiniz.
  24. @köylü   Öncelikle yine çok konuşulacak bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Teşekkür butonuna ayrıca bastım. Hem .wim dosyaları ile hem .iso dosyaları ile kurulum imkanımız olmuş bu iyi. Fakat flash bellekten yer kazanmak için birini devre dışı bırakmak istesek sizce hangisi daha mantıklı. Yani her sistemde kullanabilmek için .wim yolunu mu izleyelim yoksa .iso mu. Kolay gelsin.
×
×
  • Create New...