Jump to content

therkut

Üye
  • Posts

    246
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by therkut

  1. Discovery'i üzerine yoğunlaş bence. Şu an için fiyat performans canavarı bu cihaz. Dark'ın yeni telefonu çıktı X5 isminde. 2. el piyasası yoktur henüz ama taksitle alınabilecek bir cihaza benziyor.
  2. Quicksupport ile telefona bağlanıp kontrol edebilirsin.   Daha önce android konusunda tecrüben yok ise zamanla ihtiyaçların doğrultusunda yapman gerekeni araştırarak yaparsın. Şimdiden şunu yap bunu yap demek olmaz, ihtiyaca bağlıdır. Örneğin ben tüm telefonlarıma ilk önce root yapar imei yedeğini alırım sonrasında cwm yükleyerek custom romları denemeye başlarım.   Batarya firmaları artık günümüz bataryalarında uzun süreli şarjın yarardan çok zarar getirdiği yönünde açıklamaları var. Tabi verilen zarar çok cüz-i bir miktar olacağı için göz ardı edilip ne olur ne olmaz diye 14 saat şarj edilebilir.
  3. Unfriend finder isimli eklenti facebook'un baskıları sonucu geliştiricisi tarafından sonlandırıldı. En son çıkmış hali bile çalışıyordu fakat pc ye format atarken eklentiyi yedeklemeyi unuttum, aramama rağmen eklenti dosyasına ulaşamadım. Elinde bu scriptin dosyası olan varsa yahut bu uygulama yerine kullanılabilecek çalışan eklenti/program var ise paylaşmanızı rica ediyorum.
  4. Flash player kaynaklı bir sorun olabilir. Kaldırıp tekrar kur. Farklı browserlar ile giriş yapmayı dene.
  5. Görüntülü görüşme yapabileceğin birçok uygulama var. Skype, Fring, ooVoo, Tango, gTalk (Google+) vs... Benim favorim ooVoo'dur. Çok temiz görüntü aktarıyor ve mobil cihazlar dışında windows (pc) için de programı var.
  6. TrayIcon Pro 2.1.254 sürümü için serial/crack arıyorum. Daha eski sürümleri veya farklı programlarda olabilir amacım istediğim bir pencereyi en üstte tutabilmek (Stay on top). Piyasada her yerde bu serial geziyor ama kabul etmiyor malesef. dqma29v1SSu/hNpLLkrER72cxHz4n1xBj+yOZtV2ULFEg6pS3oTDAOqarUnA/oyzHA==amqd
  7. Hükümetimiz prim yapamazdı o zaman. Genel sağlık sigortası getirdiler, amaç bizi çok önemsediklerinden mi? Hayır, çalışmayandan bile nasıl para söğüşleriz fikir babalığı ile çıkan bir düşünce. Her kontrol için de 10tl ekstra alıyorlar. Canım hükümetim benim deprem parası zart parası zurt kurumunun satışı derken mirası yediler, mecbur kaldırlar artık, somuracak para kalmadı...
  8. Hükümetimiz prim yapamazdı o zaman. Genel sağlık sigortası getirdiler, amaç bizi çok önemsediklerinden mi? Hayır, çalışmayandan bile nasıl para söğüşleriz fikir babalığı ile çıkan bir düşünce. Her kontrol için de 10tl ekstra alıyorlar. Canım hükümetim benim deprem parası zart parası zurt kurumunun satışı derken mirası yediler, mecbur kaldırlar artık, somuracak para kalmadı...
  9. ideos x5 düşünebilirsin. Garantili 2. elleri istediğin fiyat civarlarında. Hatta bende birazdan askere giden bir arkadaşımın x5'ini sahibinden'e koyacağım. Resimlerini çekiyorum. [url="http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-14-ay-garantili-ideos-x5-97686499/detay/"]http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-14-ay-garantili-ideos-x5-97686499/detay/[/url] [url="http://www.sanalpazar.com/14-Ay-Garantili-Ideos-X5__isp4378142"]http://www.sanalpazar.com/14-Ay-Garantili-Ideos-X5__isp4378142[/url]
  10. therkut

    Uydunet

    Uydunet'in esprisi kalmadı artık. Ben Smile kullanıyorum 8mbit (AKN:50Gb) kullanıyorum yıl bazında ortalama fiyat 44TL'ye ( [6x29]+[6x59]/12=44TL). Eskiden kotamı 500-600GB'a ulaştırıyordum hız düşümü olmuyordu fakat 80-100Gb arasında hızımı düşürmeye başladılar. Uydunette 49TL'ye 3mbit internet alabiliyorsun. AKN sonrası 1mbit'e düşen hızı btk artık 3mbit olarak belirledi. Yani uydunette daha pahalıya aldığın hız ile aynı hızda bağlanacaksın. Velhasıl kelam artı olarak bir de modem almak zorunda kalacaksın.
  11. Ainol ürünlerini tavsiye ederim. Ben aldım ekranda sorun çıktı ama çin'e yolladım yenisiyle değiştirip geri yolladılar. Şans işi tabi biraz. Son zamanlarda çok model çıkarttılar takip etmedim fakat ürün kalitesi olarak tavsiye edeceğim bir marka. Fiyat/Performans oranı çok başarılır.
  12. Finansbank Fix Card http://www.fixcard.com.tr/fix-ile-tanisin/default.aspx
  13. Görüşme kaydetmekten mi bahsediyorsunuz yoksa ses kaydı mı? Telefonunuzun marka model android sürümlerini de yazarsanız iyi olur.
  14. Bim'de kıdem atlaman badem bıyığının boyuna göre değişir...
  15. Xperia Ray'i öneririm. Orjinal 4.0.4 güncellemesi aldı. 8mp kamerası mevcut. Oldukça güzel bir cihaz. Geçen hafta 1 aylık 1 2 kez kullanılmış Teknosa garantili telefonu 620tl'ye aldım. İthalatcı garantili olan sıfır rayler 610tl den başlıyor.
  16. Üst menüden indirilenler>seçenekler kısmından tarayıcının işaretini kaldırırsan da hiçbir indirmeye karışmayacaktır.
  17. Sürekli güncel tuttuğum android igo myway konum; http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-igo-my-way-v8-4-2-139242-basarsoft-2012-04-q2-tr-poi-buildings-kktc-speedcam
  18. Xperia Ray düşünebilirsin; http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-sony-ericsson-xperia-ray-st18i-fiyati,548363.html
  19. 2 yıl tv teknolojisi için çok uzun bir süre. Bugün 5bin liraya alabileceğin bir tv 2 yıl sonra %70 ucuzladığında ah çekersin. Şimdilik kendini idare edebilecek bir şey almanı evlilik kararı aldıktan ve düğüne 1 aydan önce ev elektroniği ihtiyaçlarını gidermemeni öneririm çünkü sürekli yeni model ve teknolojiler çıkıyor öncekilerin fiyatları akıllara zarar derecede düşüyor.
  20. 2parmak hocamızın anlattığı gibi ergenlik çağında yasaklar çiğnenmek için konulur. Siz ne kadar engellerseniz o kadar yapmak isteyecektir. En güzeli oturup konuşup doğru ve yanlışları sizin tecrübelerinizden öğrenmesi daha makul gözüküyor.
  21. 2005 yılında çalıştığım firmanın sattığı laptoplar içerisinde açık ara farkla en çok arıza yapan laptoptu. Bir arkadaşım kullanıyor, pc sürekli resetleme yapıyormuş işlemci fanını ve solisyonunu temizleyeyim dedim ama işlemciye ulaşabilmek için kasayı komple açmak gerekiyor. Yani fanı temizletmek için garantiye göndermeniz gerekiyor (Tüm modelleri böyle olmayabilir).
  22. Hali hazırda S2 kullanıcısıyım. Daha önce Desire HD ve Evo 3D kullandım. Bugün yarın 4S alacağım. Çok yanlış bilgilendirilmişsin. Ön kamerası olan her telefon 3g görüntülü görüşmeyi destekliyor. One X, S3, 4S hepsi görüntülü görüşmeyi destekliyor. iPhone uygulamalarında itunes'e bağlı değil, appstore ve cydia gibi depolardan (aslında repo denir) istediğin uygulamayı indirip kurabilirsin. Mp3 atmak için itunes'e mecbursun fakat jailbreak sonrası yapılabilen işlemlerle direk telefonun hafızasına erişim hakkı kazanabiliyorsun. S3 ve one x arasındaki internet performansı hakkında bilgilendirilmen doğru fakat bu one x'in internete kağnı gibi girdiğini göstermez. One X'in de internet hızı gayet güzel ve tatmin edicidir. Aradaki fark milisaniyelerle ölçülecek farklardır. Hep Android'i kullanmış biri olarak tabi android benim için ağır basar. Lakin ios'un programlarındaki arayüz ve çeşitlilikte insanı çekiyor. Android gerçekten özgürlüktür. iPhone ise hapishanedir ama çok bakımlı ve güzel bir hapishanedir mahkumlarını memnun eder. Bu telefonların arasında ciddi ekran boyutu farkları var istersen onları göz önünde bulundurarak seçim yap.
  23. Aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilirsin; [code]http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-xperia-x8-root-olmak-rom-y%C3%BCklemek-resimli-ayrintili[/code]
  24. [quote name='kalelibilişim' date='07 June 2012 - 10:43 ' timestamp='1339065799' post='1209606'] Usta türkiyede radar radar bilgileri, ücretsiz olarak güncellenen poi paketinde bulunmuyor mu. Yine diğer paketlerde ücretsiz olarak güncellenmiyor mu ? [/quote]poi içerisinde radar bilgisi bulunmaz kardeşim. speedcam dosyasıdır radar bilgilerini tutan. Diğer map building poi dosyaları ücretsiz değildir. Fakat facebook grubu üyelerine ücretsiz
×
×
  • Create New...