Jump to content

veysel16

Üye
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

veysel16's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. awengers44 hocam ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Sanırım anladım, hayırlı çalışmalar diliyorum kolay gelsin..
  2. Tamam hocam ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Hayırlı çalışmalar kolay gelsin..
  3. Evet hocam o dosyalar mevcut ancak usb'yi pc'ye takıp boot ettiğimizde videodaki gibi mavi bir ekran gelmesi için mokmaneger usb e olması gerekiyor ancak benim usb de yok.Yani videoda işlem yapılan mavı ekran gelmiyor.
  4. Videodaki anlatımı anladım ancak hangi dosyaları nereden indirip usb'ye nasıl uygulayacağımı sitede bulamadım hocam.
  5. crasadure Hocam teşekkür ederim.İyi çalışmalar diliyorum.
  6. crasadure Hocam öncelikle bütün eğitim videolarınız ve çalışmalarınız için teşekkür ederim.Bu konu ile ilgili problem yaşıyorum.Sizin harfiyen yapmama rağmen başarılı olamıyorum.Menüde secure bootu pasifleştirme seçeneği görünüyor ancak seçeneği seçtiğimde secure bot off olmuyor.Yardımcı olabilir misiniz lütfen? Uzunlar hocamın dosyalarını kullandığım zaman secure boot off oluyor ancak bu sefer de usbnin içindeki AIOCreator.exe dosyası çalışmıyor.Usb'nin içindeki AIO klasörünün isminin değiştirilmesinden kaynaklı olduğunu tespit ettim.Şöyle ki o klasörün ismini Uzunlar hocamın dosyalarındaki gibi Derya olarak kullanınca secure boot off oluyor ancak AIOCreator.exe çalışmıyor.Klasörün ismini AIO olarak değiştirip Uzaunlar hocamın paylaştırğı cfg dosyalarında da AIO olarak girdiğimde ise AIOCreator.exe çalışıyor ancak bu sefer de secure boot off olmuyor.Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba?
  7. Evet hocam çalışan Pardus sorunsuz çalışıyor.Ancak kurulum aşamasında CD yok şeklinde hata veriyor.Pardus formundaki yetkililer bu hata aşamasında "USB belleği çıkarıp yaktıktan sonra tekrar deneyin " şeklinde bilgi veriyorlar ancak bu çoğu zaman işe yaramıyor ( ki bende hiç işe yaramadı).Ben de Aıboot'un entegrasyon kısmından Pardusu eklerken linux'u seçtikten sonra Pardus'u seçmek yerine otomatik algıla dedim ve bu şekilde entegre ettikten sonra Xfce ve Etap sürümlerinde hata vermedi ancak Dde sürümünde CD isteme hatası devam etti.
  8. Hocam sabit hdd'yi 4 partition'a ayırmıştım.1. Partition'a win 10 kurduktan sonra 2. Partition'a Pardus kurdum.3. Partition'u zaten depo alanı olarak kullanıyorum.4. Partition'a ise AIO Boot Multiboot kurdum ve bu bölümü gizleyerek Recovery partition'a olarak kullandım.
  9. Pardus'un grub menüsüne GRUBOOT partition'undaki grub4dos sistemini eklemek için gerekli olan kodları bulamadım.Bende bu konunun ana konusu olan AIO Boot Multiboot sistemini GRUBOOT diskine yükledim ve AIO Boot Multiboot grub menüsünden hem Windows'a hem de Pardus'a hem de GRUBOT partition'undaki grub4dos sistemini sorunsuz olarak kullanabilmekteyim.AIO Boot Multıboot sistemini paylaşan crasadure hocamıza ve bu konuda bana yardımcı olan bütün arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür eder hepinize çalışmalarınızda kollaylıklar ve başarılar dilerim...
  10. Arkadaşlar https://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html bu kaynaktan yaptığım araştırmalarımdan anladığım kadarı ile yalnızca /boot/grub/grub.cfg dosyasına kodları yazmakla iş bitmiyor.Daha doğrusu Grub.cfg dosyasına bir ekleme yapabilmemiz için öncelikle /etc/grub.d/ konumunda bir script dosyası oluşturmamız gerekiyor bundan sonra da update-grub komutu ile otomatik olarak script'teki girdiler grub.cfg dosyasına ekleniyor.
  11. Hocam dediğiniz gibi crasadure hocamızın paylaştığı KMPE gibi özel paketinin grub2 kodunu kullanarak Pardus'un grub menüsünden çalıştırmaya çalıştım ancak kodlar Pardusun grub menüsünde hiç görünmedi ve dolayısı ile çalıştıramadım.Ama araştırmaya devam ediyorum bir ilerleme kaydedersem paylaşırım.
  12. Hocam hayırlı günler ,ben de aynı sorunla karşılaştım ve sorunu şu şekilde çözdüm.Yani en azından benim bilgisayarımda bu şekilde çalıştı.Ben daha önce entegrasyon kısmından linux tabanlı olarak seçip ondan sonra Pardus'u seçtikten sonra iso dosyasını gösteriyordum ve bu hatanın aynısını veriyordu.Daha sonra ise linux' u seçtikten sonra Pardus'u seçmek yerine otomatik olarak algıla dediğimde Pardus 17.3 XFCE ana sürümünde ve Etap sürümünde bu hatayı vermedi ancak Pardus 17.3 DDE sürümünde aynı hatayı vermeye devam etti.Ben de XFCE sürümünü yükledikten sonra terminalden kodunu girerek XFCE'nin yanına desktop olarak DDE sürüm ekledim.Böyle bir çözüm elde ettim.Belki işinize yarayabilir.Bir de hocam Pardus forumundaki yetkili arkadaşlardan birinin yazısında okumuştum, bu hata ekranında usb belleği çıkarıp tekrar taktıktan sonra birkaç defa işlemi tekrarlayın diye yazmışlardı.
  13. Teşekkür ederim hocam en kısa sürede bakıp geri döş yapacağım.
  14. Hocam yazdıklarımı okuduysanız zaten bu sorun ile ilgili olarak yeni bir konu açtığımı da belirttim .Ancak açtığım konuya kimse cevap yazmadığı için bu konu içerisinde sorunum ile ilgili bilgi sahibi olabilecek arkadaşların olabileceğini düşünerek sorunumu burada da dile getirmek istedim.Bu arada araştırmalarım neticesinde Pardus grub menüsünede bazı denemeler de yaptım ve Grub4dos satırını oluşturdum ancak belirli sda4 partition'undaki menu.lst dosyasını boot edecek grub 2 menü kodunu bir türlü ayarlayamadım.Yani Pardus grub 2 menüsünde belirli bir bölümde bulunan menu.lst dosyasını çalıştıracak kodlara ihtiyacım var.
  15. ilginiz için teşekkür ederim , verdiğiniz linki inceleyeceğim.Umarım başarılı olurum.Sonucu da burada paylaşırım.Kolay gelsin tekrar teşekkürler...
×
×
  • Create New...