Jump to content

baris_seven

Üye
  • Posts

    1300
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by baris_seven

  1. Tekrar teşekkürler blue_life. Uzun aradan sonra yeni bir çalışma yapıp paylaştım. Burada anlattığım bilgiler ile çok güzel bir boot menü oluştu. Bu konulardan önce grub ile ilgili bilgilerim çok kısıtlıydı. Sağlıcakla.
  2. Teşekkür ederim paylaşımınız için. Neredeyse aylardır zaman bulamayıp bitiremediğim yeni Cd çalışmama yeniden el atmaya kadar verdim bugünlerde. Hatta birçok işletim sisteminin olacağı(linux dahil) bir dvd de olabilir. Paket olarak galiba bunu kullanacağım, indirmeye başladım. Adını mutlaka yazarım sunuma tabiki, hiçbir zaman ihmal etmem bunu. Sadece birkaç simge değiştirebilirim o kadar, izin var mıdır bu konuda? (sistem özellikleri cpl ve oturum açma-kapatma ekranı olabilir ancak..) Bu arada bayadır uzak kaldım, HfSlip ile yapmayı düşünüyorum update entegresini. Bu konuda bir farklılık/uyumsuzluk vesaire var mıdır? Belli bir güncelleme paketi kullanmaya göre değişen durumlar var mıdır yoksa her türlü kaynak üzerinde uygulanabilir mi? Tekrar teşekkür ederim, sağlıcakla.
  3. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Ben de sık sık görüyorum özellikle kafelerde.. Bazı art niyetliler olsa da genel olarak insanların işlerini görmesi ve özellikle zamandan tasarruf etmeleri bir kazançtır bu beni de mutlu ediyor. Son zamanlarda koşturmaktan yeni sistem yapamadım pe foruma da giremedim ama çok yakın zamanda yeni cd çalışmalarım olacaktır burada, başladım bile. Bu arada umarım başıma bişey gelmez. Sağlıcakla, iyi forumlar.
  4. Çok teşekkür ederim anlatımların ve yama için. Hemen indiriyorum. Birkaç gün içerisinde deneyebileceğim umarım. Sorunlar yüzünden aerostudio'dan çok soğumuştum, yine ezb'ye dönmüştüm. grub4dos ile flash disklerde kullanıyordum artık her yerde kullanma vakti geldi sanırım. Denemelerimde karşılaşacağım durumlar olursa bilgi vererek katkıda bulunmaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar.
  5. Harddiskler sıcağa oldukça dayanıklıdır. 60-70 dereceye kadar sorun olmaz ancak çok uzun süre 60 derece üstünde olması her ihtimale karşı iyi değildir. O kadar ısınacağını sanmam... 50-55 derece üstüne çıkmasa iyi olur 'normal günlük kullanımda'.
  6. En iyisi Xp Sp'siz, hatta Windows 98, kafa rahat olsun Neyi nasıl kullandığını bilirsen sorun olmaz ancak her zaman Güncel sistem kurmalısınız. Tabi kafede 1-2 basit oyun ve basit net işlemleri varsa müüşteriye eziyet olsa bile ne koysan farketmez.. Duyarlı olmanız gerek Xp sp2 koy gitsin çok yanlış ve risklidir. Not: Kafe gibi yerlerde ufacık 'lite' Xp kuranları hala anlamıyorum. Bileşen silinmemiş ya da çok az silinmiş başarılı çalışmalar mevcut ve Xp Sp2 - sp3 gibi standart dandik Cd'lerden çok daha iyi, güncel, stabil, güvenli ve uzun ömürlü. Kötü niyetli şeyler yerleştirilmemiş olması ve işi bilen biriinin yapmış olması yeterli. Forumda kötü niyetli biri yok zaten, işi bilen ise birçok arkadaş var. Yaşadığınız en ufak sorunda sırf modidiye diye suç atmanızdan başka bişey değil yoksa.. Xp Sp3 ile ağ kuramayan bile var, Sp'siz Xp'den beri Xp çok değişti uyanın takip edin biraz..
  7. Yama süper olacaktır, şimdiden teşekkür ederim. çalıştıramadıklarım şunlardı zamanında; hiren boot cd (9.9 var şuan) slax mini xp vs.. ultimate boot cd ve ubcd modları... easyboot kullanıyorum hala, bazen grub flash disk için.. Easyboot ile yaşadığım sorunlar da var avantajları çok olsa da.. misal slax ve ubcd aynı anda koydum bunların boot dosyalarını her türlü denedim bin, bif vs.. syslinux dosyaları da farklı klasörlerde olmasına/çakışma vs yapmamasına rağmen olmuyordu birini açmak isterken diğeri açılıyordu tercih yapmak zorunda kalıyorsun.. Gerçi Ubcd içerisine slax'ı entegre etmeyi başardım bu sorunu böylece çözdüm. Ancak birçok linux tabanlı işletim sistemleri ve kurtarma araçları var(bootable antivirüsler vs..) grub ve/veya aerostudio ile direkt syslinux'leri göstererek çakışma olmadan açabilirsek vazgeçilmezim olacaktır. Sanıyorum asıl easyboot da değil sorun boot dosyalarında gidiyor önce cd ana dizine bakacağına boot klasörüne bakıyor falan sorun oluyor. bu yöntemle direkt kendi syslinux dosyalarını gösterince büyük ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır daha zengin multibootlar oluşturabileceğiz. Saygılarımla, iyi çalışmalar. Bu sıralar pek düzenli vaktim olmuyor..
  8. Aldığın hata ile ilgili hiçbir fikrim yok gerçekten. Senin kaynakta mı bişey var, nazar mı geldi bilmem ama Google 'a başvur bence o çözer bu kara büyüyü
  9. Sağol, benim de şuanda sanalda kurulmakta bakalım ne olacak, sonuç gelince mesajı editlerim. Edit: evet kurulum bitti gayet iyi oldu Xp'nin admin hesabı da gizlendi güvenli modda görünür sadece. sadece User (admin)var denetim masasında. control userpasswords2 ekranım; Senin kurulum tam katılımsız idi değil mi? Winnt.sif koyar mısın? benimki; [Data] AutomaticUpdates="No" Autopartition=0 UnattendedInstall="Yes" MsDosInitiated=No [Unattended] UnattendMode=FullUnattended UnattendSwitch="Yes" OemSkipEula="Yes" FileSystem=* WaitForReboot="No" NoWaitAfterTextMode=1 NoWaitAfterGUIMode=1 OemPreinstall=Yes DriverSigningPolicy=Ignore NonDriverSigningPolicy=Ignore [SystemRestore] DisableSR=1 CreateFirstRunRp=0 [GuiUnattended] EncryptedAdminPassword="No" AutoLogon="Yes" AdminPassword=* TimeZone=130 OEMSkipRegional=1 codebox admin.cmd eklemedin sanırım? çalıştıra control userpassword2 yazıp dener misin, kutu işaretli mi geliyor? Gelmediyse bir admin.cmd ekle derim.
  10. Tam hatırlamıyorum ama ben son dvd çalışmamda Nlite ile User adında bir administrator hesabı eklemiştim ve GuiRunonce 'a da rundll32 netplwiz.dll,ClearAutoLogon yazmıştım herhangi bir sorun görmemiştim.(şifre koymamıştım) 1 ay sonunda şifre sormamıştı sanırım. Bu arada efe, şifresiz hesaba şifre sorunca ne oluyor? Tamam deyince geçiyor mu yoksa illa her seferinde olmayan şifreyi sorup hata mı veriyor? Bu yöntemi ben de merak ettim az sonra bir deneme yapacağım. Autologon regini girmedim ama katılımsızlarda mutlaka auto giriş yapılmalı diye tahmin ediyorum yoksa daha başka sorunlar çıkabilir. Daha test etmedim ama.. cmdlines.txt içeriğim; [Commands] "useraccounts.cmd" "rundll32 advpack.dll,LaunchINFSection nLite.inf,U" "REGEDIT /S ayarr.reg" "admin.cmd" admin.cmd var ekstradan bu şuna yarıyor: control useraccounts2 deyip tiki koyuyorduk ya, onu otomatik işaretliyor. admin.cmd yi eklemeni öneririm bu yüzden. admin.cmd; rundll32 netplwiz.dll,ClearAutoLogon EXIT Not: admin.cmd(cmdlines ın hemen yanına koyulacak) den önce autologon.reg eklenebilir ama ne olur bilmem koymadım ben.. user adında bir admin hesabı ekledim.(şifre kısmını sildim ben de aynen şifresiz olmasını istediğim için, sorun çıkmaz umarım.) useraccounts.cmd içeriği; net user user /add net localgroup Administrators user /add net accounts /maxpwage:unlimited EXIT Bu arada autologin yok ama winnt.sif içeriğimde otomatik giriş 'yes' olarak ayarlı onu bir kontrol edeyim o Xp nin admin hesabıyla otomatik girmeye çalışıp bu başka şeyler yapınca ortalık iyice karışabilir, şansımız yaver gider umarım. ' Tam katılımsız' bir Xp yapıyorum. Deneyerek bulacağız sanırım. Ben de el attım bugün içinde çözelim bu konuyu. (Nlite ile oluşan sorunu da sizden duydum..) Not 2: Otomatik admin girişi olmasın regini ayar.reg içine ekleyebilirsiniz; ;Otomatik admin girişi olmasın [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "AutoAdminLogon"="0"
  11. 'Rvm integrator' da Nlite gibi bir programdır, addonları entegre etmek için sadece.. farklı bişey değil yani Kamuran731.
  12. Teşekkürler. 2.8.12 versiyonu çıktı aradan çok geçmiş gerçekten güncellenmesi iyi olurdu, kaliteli bir indirme yöneticisi, lisans derdi yoktur. Akozdem!R katılımsız üstadıdır öncelikle ondan beklerim ama olmadı birkaç güne ben katılımsızını yapıp paylaşabilirim. Parametresi olan bir program zaten, Dil dosyası da Sfx'e eklenerek atılabilir kolayca. Yine de işin ehlinin yapması daha iyi olur saygılarımla.
  13. uphuck.com 'u ziyaret ederseniz herkes anlayabilir, tabi Türkçe de aynı zamanda forumları.
  14. Grub da her isoyu mount edemiyor tabii. Diyelim easyboot ile iso hazırladınız içinde birçok şey var, grub bunu mount edebiliyor(flash diskten de) ama içindekileri çalıştırmaya kalkarsanız yine olmuyor. Sonumuz hayrola artık grub ve bcdw geliştirilmekte ama çook yavaş oluyor ilerlemeler. Multiboot Dertleşme Derneği kuralım
  15. Evet çalışmıyor olması lazım Morning, ben de duyunca çok şaşırdım zaten. blackman12 denemiştir diye tahmin ettim, ama denememiş de olabilir. Bence de çalışmaz, keşke olsa, denerim bir ara bu sıralar kurs var hala.. (Ders değil sürücü kursu bu sefer oh be..)
  16. bcdw bu iso'yu boot edebiliyor demek, bilgi için teşekkürler. Bu arada ilk mesajda açıklanmış;
  17. İnternet üzerinden HAMACHI programı ile sanal ağ kurup oynanabilir birçok oyun gibi..(Denemedim ama olması lazım..) Teşekkür ederim çok güzel oyundur, zaman bulamayıp da bağımlısı olamadığım oyunlardandır Umarım bu yaz oynayabilirim.
  18. AeroStudio ile direkt Acronis ISO'su boot edilebiliyor. Bizzat denemiştim.
  19. Nero 8 Micro ile hiç lisans sorunu yaşamadım hala kullanıyorum ve nete giriyorum.
  20. Normal Xp Cd'sinden atacağım setupldr ve smss.exe'ye ne gibi değişiklikler uygulamalıyım bu 2 durum için?
  21. Tekrar teşekkürler. 4.3 için katılımsız var mı acaba? Diğer konuda belirtmişsiniz, 4.3 için geçerli mi? Göremedim.
  22. Evet smss ve setupldr ile reklamların kaybolması gerek. (Başka bir soruna vs yol açar mı bilmiyorum ama zannetmiyorum denemek gerek) Ben de sormak isterim bu çalışmayı olası multiboot çalışmalarımda reklamları kaldırarak kullanabilir miyim Blackman12? (Tabii sunumda + CD içerisinde blackman12 yapımı old. belirtirim her halukarda)
  23. Bultar'ın verdiği linkten az önce indirdim daha, bir daha deneyin. (rapidshare)
  24. Ntfs olarak kullanıyorum ve genellikle direkt çekiyorum usb den. Güvensiz kaldırıyorum yani:) Bigboy ve Sandisk kullanıyorum. Hiç bozulmadı ama tavsiye etmiyorum tabi, risk almayın sigorta da yaptırın
×
×
  • Create New...