Jump to content

koylumail

Üye
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

735 profile views

koylumail's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

22

Reputation

  1. Yapımcıdan projeye devam etmeyecekse kaynak kodları istedim. Cevabı yakında projeye devam edeceği oldu.
  2. Umarım yine önceki gibi uzun bir ara vermez. Telegram grubu güzeldi. Muhtemelen çok bunaldı yazışmalardan. Böyle düşünmek istiyorum. Siz temasa geçtiniz mi? Çünkü kişisel Telegram hesabı da kapalı.
  3. Güncellemede Fix#74. v0.9.9.16 (28.09.2020) Updated Korean translation for AIOCreator and Grub2. Thanks VenusGirl. Updated Turkish translation for Grub2. Thanks Tayfun Akkoyun. Fix #74.
  4. v0.9.9.10 (08.09.2020) https://drive.google.com/drive/folders/0B-o-S1Ld1ZTicXNOYkwyanpMWTA ISO & IMG Mapper: Automatically get the grub.cfg file in ISO and add parameter to support “persistent” if the .data file exists. This only applies to Debian, Ubuntu, and distributions based on them. If the configuration file is not recognized, you need to create your own. (ISO dosyası içindeki grub.cfg otomatik olarak alır ve .data dosyası varsa kalıcı destek için parametre eklendi. Bu özellik sadece Debian ve Ubuntu bazlı sistemlerde geçerlidir. Yapılandırma dosyası tanınmazsa kendiniz oluşturmanız gerekir) Increase the file size of Debian.data and Ubuntu.data to 500MB. (Debian.data ve Ubuntu.data'nın dosya boyutunu 500MB'ye yükseltildi) Boot from ISO, WIM & VHD: Automatically get Grub2 and ISOLINUX/SYSLINUX configfile from common paths in ISO file. (SO dosyasındaki ortak yollardan Grub2 ve ISOLINUX / SYSLINUX yapılandırma dosyasını otomatik olarak alır.) Add the required parameters so that the system can find and mount the ISO file. (Sistemin ISO dosyasını bulup bağlayabilmesi için gerekli parametreleri eklendi.) Save configuration file in FAT partition image and then load it. (Yapılandırma dosyası FAT bölüm imajına kaydedildikten sonra yüklenir) Install Windows from ISO: Fix could not create system partition on disk (Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition). Haven’t tried in UEFI mode. See here. (Diskte sistem bölümü oluşturamadı ( Kurulum yeni bir sistem bölümü oluşturamadı veya mevcut bir sistem bölümünü bulunamadı ). UEFI modunda denemedim. Buraya bakın .) Updated Tiny PXE Server to the latest version. (Tiny PXE Sunucusu en son sürüme güncellendi.) DLC, SSTR, KMPE: Directly boot into Grub4dos in Legacy. (DLC, SSTR, KMPE : Legacy'deki Grub4dos'tan doğrudan önyükleme yapın.)
  5. Bu konudan 2018 yılında bahsetmiştim. Her marka için değil ama bazılarında sorun bu sorun mevcut.
  6. Yeni sürümde yani. 0.9.18 de tesbit ettiğim sorunlardan birisi bu. Hem EFI hemde LEGACY için tek bir menü dosyası var. O da NTFS içinde. EFI bootta da aynı dosyayı yüklemesi gerek ama EFI dekini yüklüyor. Eklediklerini görebilmek için Boot ettikten sonra Change Root seçeneğini seç menüden. Eklediklerin görülür.
  7. Muhtemelen otomatik bölümlendirmeyi kullanmadı ve falsh belleğin NTFS formatlı. Bir de BIOS dan UEFI etkin olmayabilir. Mesajınızı tekrar okudum. BIOS ayarlarını kontrol edin
  8. Bende de aynı şekilde oldu. EFI bölümdeki Boot menüyü getiriyor
  9. Yapımcı github'da kaynak kodları da paylaşmış. https://github.com/nguyentumine/AIO-Boot/releases Yapımcı her ne kadar şu an için sadece USB bellekler için dese de ben yine de akşam USB HDD ye EFI ve NTFS bölümleri ayırıp kurulum yapacağım. USB belleğe kurdum ve sadece Pardus'u ekleme fırsatım oldu. Menüye eklemedi. Hem USB bellek hem USB HDD hem de dahili HDD üzerine kurulum yapıp testlerini yapacağım. Yapımcı Telegram gurubunda yakın zamanda AIO Boot 1.0 sürümünün yayınlanacağını duyurdu. Bu sürüm çıkmadan önce eksikliklerive hataları tesbit edip bildirmek lazım. Şu ana kadar tasbit ettiklerim; 1. Kaldırılan bootloaderlar seçmeli kurulum olarak eklenmeli. 2. Yapımcı @crasadure hocama olumsuz yanıt verdi ama umarım fikrini değiştirir. g2 File Manager'i ayrı bir yapım olarak düşündüğü için sıcak bakmıyor. Anlaşılan bu konu bize kaldı. @crasadure hocam zaten yapmıştı bu çalışmayı. Ellerine sağlık. Mauel olarak ta biz ekleyeceğiz artık. 3. Yukarıda belirttiğim gibi Pardus'u menüye eklemedi. Akşam da Manuel olarak kendim ekleyip test edeceğim. Bilgisayardan mı kaynaklıydı bilmiyorum ama Debian tabanlı Linux yapımları 9.8.17'de çalışmıyordu. 4. @UZUNLAR üstadın önerisiydi sanırım. Hep birlikte bir araya gelerek Türk yapımı bir Multi Boot sistem yapabiliriz. Bu sitede paylaşım yapan arkadaşlarda bu kapasite fazlası ile var.
  10. @TeknikservEvet çok kaba olmuş. Henüz foruma kayıt olalı 2 gün olmuş. Yılların emeğini sadece 2 güne sığdırarak İzmir Teknik Destek gibi profesyonel düzeyde bir sistem hazırlamaya çalışıp bir şey yapamadım demek çok anlamsız. Sabrı, kararlılığı olmayan kişi teknik servis olamaz. İlk Multi Boot sistemimi hazırlayalı 12 yıl oldu ve hala bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Sadece @crasadurehocanın açmış olduğu Multiboot konularında 3000 üstünde yanıt var. Bu konulardaki soru ve cevapları okumadan 2 güne sığdırmayı düşünmek biraz hazırcılık olmadı mı sizcede? Ayrıca bir insanı sesi ile değerlendirmek çok saygısızca bir davranış. Üstelik sorulan her soruyu istisnasız yanıtlamaya çalışan ve talepleri yerine getirmeye çalışan birisine. @crasadurehocam. Emin olun sesinizde zerre kadar rahatsız edecek herhangi bir şey yok. Tamam teknik imkanlar nedeniyle kayıtta sorunlar olabilir ama kayıt için PROFESYONEL STÜDYO KURACAK HALİNİZ YOK. Sesinizden ve bilgilerinizden mahrum kalmamak dileği ile yeni çalışmalarınızı ve yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.
  11. @UZUNLAR, @crasadure her ikinizin çalışmasıda çok güzel. Elinize emeğinize sağlık. Her ikisini de sistemime ekledim. Kullanırken hangisi o an işime gelirse onu kullanacağım. İyi ki varsınız. [emoji846] FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  12. Yıl 2003 tü herhalde. Red Hat Linux kurmuştum bilgisayara. Önyükleyici Linux önyükleyici LILO idi. Kaldırmak istediğimde fix /mbr komutunu bilmediğim için 40 gb hdd deki tüm verilerini silmiştim. Tabi bundan sonra çok geliştirdim kendimi. İlk multiboot çalışmamı 2008 yılında DVD olarak yapmıştım. Aradan yıllar geçtikten sonra multiboot hazırlama ihtiyacım üzerine sizinde katkılarınızın olduğu @niemtin007 nin çalışmasını kullandım. Hala kullanmaya devam ediyorum. Yoğun iş temposu ve yüksek lisansı nedeni ile ara vermek zorunda kaldım. 3 ayda 1 defa kullansam da hazırlamanın eğlencesi yanında kullanırken bunu ben yaptım gururu da ayrı biz haz. Emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bilgisayarla uğraşacak arkadaşlar önerim "Kafasına odunla vurmadıktan sonra bozulur diye korkup geri durmayın! Önemli verilerinizi en az iki kopya olmak üzere yedekleyin yeter. Bozulan yapılır." FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  13. CMD yani komut istemini yönetici olarak çalıştırın diskpart yazıp Enter tuşuna basın list disk yazıp Enter tuşuna basın Buradan flash belleğin bölüm numarasını öğrenin örneğin 4 select disk 4 yazıp Enter tuşuna basın ve flash belleği seçin clean yazıp Enter tuşuna basın Flash bellekteki Disk bölümlerinin tamamı silinmis olacak. Komut isteminden çıkıp disk yöneticisine girip flash bellekte yeniden disk bölümü oluşturup AIO bootu yeniden kurmayı deneyin. Sorun çözülmüş olacaktır. GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
×
×
  • Create New...