Jump to content

tukovenediko

Üye
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tukovenediko

  1. Benzeri benim başıma 2007'de geldi.Yeni hdd'yi Xp kurulum ekranında biçimlendirirken elektrik kesildi.Sonra ne yaptıysam düzelmedi.Biçimlendirirken belli bir yere gelip donuyordu.Vatan'dan almıştım test edip yenisi ile değiştiler.Çözüm bulmak için iki gün sabahlamıştım.Geçmiş olsun.

    • Sad 2
  2. Selamlar.Dizüstü bilgisayarımın anakartı bozuldu,yeni anakart aldım.Anakart iyi çalışıyor,fakat seri numarası 123456789.Yani orjinal üretici kartı olmadığı için gelişigüzel bir seri numarası verilmiş.Eski anakartımın seri numarasını yeni anakarta yükleyebilirmiyim.

  3. Aleykümselam.Termal macun iki farklı marka denedim değişmedi.Adaptör toshiba orjinal diğer bilgisayarda hiç sıkıntı çıkarmıyor.İşlemci benim kendi bilgisayarımdan çıkardığım işlemci.Pch diyot kuzey köprüsüymüş.Soğutucu yok.Üstüne termal ped yapıştırdım olmadı,alüminyum soğutucu taktım olmadı.Artık yoruldum.1000M işlemciyi takınca sorun yok  i3 3120M  işlemciyi takınca 20-30 dakika içinde kapanıyor.Anakart çipseti hm70 taktığım işlemciyi destekliyor.Kuzey köprüsünün üstüne küçük bir fan takacaktım artık uğraşmak istemiyorum.Zannedersem işlemci anakartı zorluyor.Cevap yazanlara teşekkür ederim.

    • Thanks 1
  4. Toshiba Satellite C855-24J dizüstü bilgisayarın intel 1000M işlemcisi var.Ben i3-3120M işlemci takıyorum 20 dakika kadar normal ve stabil çalışıyor sonra aniden kapanıyor.Çekirdek sıcaklık değerleri normal fakat pch diyot 72 derecelerde iken kapanıyor.Termal macun yeniledim,çift bakır borulu fan taktım yine olmadı.Kendi fanı tek borulu.Tavsiyesi olan var mı?Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

  5. Üstatlar yardım lütfen  hometech alfa 110a cihazda eski windows 10 kurulu idi ben son sürüm windows 10 kurdum ses problemi yaşıyorum üretici sitesinde setupsız driver var aygıt yöneticisinden gösterip  yüklüyor ama ses çalışmıyor windows update de bulamıyor win 8 kurdum sorun aynı sürücüyü nette bulamadım üreticiye yazdım servise göndermemi istedi driver boster işe yaramadı yardım bekliyorum teşekkür ederim

     

  6. Aynı durum için bir keresinde remleri yer değiştirdim bilgisayarı açınca slottan dumanlar çıktı anakart yandı bozuk olduğuna emin olduğunuz ram sağlam slota takınca daha büyük sıkıntılar çıkarabiliyor.

  7. ekran kartı nvidia geforce geforce 9400 gt 1 gb 128 bit. daha önceki ekran kartım yetersiz ve paylaşımlı olduğundan bunu 2. el almıştım. yalnız ilk aldığımdan beri bir sorunu vardı pover düğmesine bastığımda kablo takılı değil uyarısı veriyordu. ama yeniden başlatınca düzeliyordu. pek can sıkmaz diye bilerek almıştım.

     

     şimdi ise özellikle enerjiyi kesip bilgisayarı ilk başlattığımda windows 7 de hoşgeldiniz yazısına kadar geliyor ve aynı şekilde masaüstü gelene kadar 4-5 kez yeniden başlıyor kendiliğinden.

     

    ekran kartı o sarı pin lerinden birinin yarısı sıyrıktı. ben sorunu ona bağlıyordum. herhalde burada takılıyor diye düşünüyordum. ama şimdi en baştan başka hoşgeldiniz yazısına kadar gelip dediğim gibi 4-5 kezz kendiliğinden yeniden başladıktan sonra ancak sistem normal çalışmaya başlıyor. acaba sorun ilerledimi yoksa artı birde yazılımsal sorun falanmı eklendi? saolun.

    Yazılımsal değil donanımsal bence. Ekran kartı arızalı gözüküyor.Anakarta da zarar verebilir.

  8. Eğer amatör olarak yapacaksan pek tavsiye etmem. Sonuçta bazı donanımlara zarar verme ihtimalin yüksek.Performans her zaman CPU nun saat hızını yükseltmek değildir. Bilgisayarda günlük işlerini sorunsuz görüyorsan maceraya girme o şekilde kullanmaya devam et.

×
×
  • Create New...