Jump to content

temmuz

Banned
  • Posts

    1369
  • Joined

  • Last visited

About temmuz

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

4339 profile views

temmuz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

69

Reputation

  1.   Oğluma hemen haber vereyim. :shifty:
  2. "Windows 8.1 with Bing", bedava olabilir mi? Geçtiğimiz günlerde internete sızan bu farklı Windows 8.1 yapısı, bedava Windows olabilir! Zeynel A. Öztürk İnternete sızan diğer Windows 8.1 Update 1 yapılarından farklı "Windows 8.1 with Bing" yapısı, merak uyandırmıştı. Microsoft'taki bağlantılarıyla tanınan Mary Jo Foley, bu yapının Microsoft'un bir "deneyi" olduğunu söyledi. Zdnet'ten Mary Jo Foley'in ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre Microsoft, Bing hizmetlerini entegre ettiği bu Windows sürümünü gelecekte bedava olarak sunmayı planlıyor. Microsoft'un Bing'i teşvik eden çeşitli programlar sunduğunu biliyoruz. Bu rapor doğruysa Bing reklamlarıyla ve tanıtımlarıyla dolu bir Windows'un ücretsiz olarak sunulması gerçekten de sözkonusu olabilir. Kulağa hoş gelse de işletim sisteminin içinde reklamlarla uğraşmak, çoğu kullanıcının hoşuna gitmeyecek bir şey olsa gerek. Yine de raporda "deney" olarak adlandırılan bu iddiaların gerçeğe dönüşmeyebileceğini unutmamakta fayda var. Chip Online - 28/02/2014 15:00
  3. 4 Harfli klasörden kasıt, herhalde NT6 klasörü değilde WIN8 klasörü oluşturup  NT6 boot ile yaptığımız iso'yu/iso'ları (Bende 2 iso çıkıyor. Sende sadece NTBOOT.ISO'mu?) bu 4 harfli WIN8 klasörüne ataca ğız, ben böyle anladım. Ama su an vaktim olmadığı için yeni iso oluşturmayıp eski isoları taşıdım. Bu şekilde hem NT6BOOT.ISO'yu, hem SETUP.ISO'yu her ikisinide denedim ama sonuç yine olumsuz. Belki senin ifade ettiğin yolu göstererek yeni iso oluşturmak gerekiyordu ama vaktim yoktu. Bunuda daha sonra denerim. Gerçi 4 harf'i çok anlamadım. Neden 4 harf? 4 Harf olması nasıl bir etki yapabilir? Neyse, çok teşekkür ediyorum. Henüz Linux'e bakamadım. Ama menu kodu çok karışık. Mesela title satırı nerede bitiyor çok belli değil. Birde komut içinde 'casper' falan geçiyor bir iki yerde. Özel bir komut galiba. Müsait zamanda bakarım.
  4. Bu şekliyle, hatalı bilgi.. Zira ben yıllardan beri aynen bu belleği ve değişik kapasitede olanlarını (4, 8, 16, 32) rahatlıkla bootable olarak kullanmaktayım. Ama en son olarak 32 bootable belleğime Windows 8.1 eklediğim halde (Mevcut bootable listesine dahil ettim) bunu çalıştıramadım (Bu konuda uğraş ve araştırmalarım devam ediyor.). Belki PC seçiyorsa, bilemiyorum.. Ayrıca belki dosya seçiyorda olabilir ama bugüne kadar ben dediğim şekilde sadece Windows 8.1 kurulumu başlatamadım. Başlattıklarım ve halen kullanmakta olduklarım 15'ten fazla (Windows kurulum, live O.S, kurtarma ve başlatma programları vb.. Hemde hepsi birlikte tek flash bellek üzerindede bootable çalışabiliyor.).. Aşağıdaki gibi.. Sadece en altta seçili olan Windows 8.1 kurulum çalışmıyor. Flash belleklerim scan disk cruzer edge 16 ve 32 gb.. İkisindede aynı dosyalar mevcut (16 gb olanında win 8.1 yok, sığmadı.). Grub4dos ile hazırlandılar: Bende tersine scan disk'in cruzer blade modeli (8 GB) iki makinemden sadece birinde bootable olabiliyor (Desktop'ta oluyor laptop'ta olmuyor).
  5.   Tamam, tamam..  :shifty: Benim yaptıklarımdan başka (yada farklı) ne yapacaksın, şimdiden merak ettim.
  6. Anladım Extreme, teşekkür ederim. Akşama görüşürüz. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  7. Blue_life'ın anlattıklarını tatbik ettim ama sonuç olarak başarı elde edemedim. Iso dosyasının konumu: Nt6IsoSetup.exe bir değil iki iso çıkardı (Windows 8.1 Enterprise x86-x64 dosyalarından): İçindeki ISO'larla birlikte NT6 klasörünü flash belleğin kök bölümüne attım: Menu.lst'e blue_life'ın verdiği komutlardan birkaçını, iki iso'nun isimlerini ayrı ayrı koymak şeklinde denedim: Sonuç başarısız.. 'Komut tanınamadı' manasında bir mesaj.. Ben neyi yanlış yada eksik yaptım? Hata mesajları Menüden seçtikten sonra enter: Menüye geri döndükten sonra ikinci enter: Her defasında (yaptığım denemelerde) bu mesajlar aynı şekilde tekrarlanıyor.
  8. Sağol Xtreme.. Verdiğin linke baktım. Orada blue_life'ın anlattıklarını tatbik ettim ama sonuç olarak başarı elde edemedim. Iso dosyasının konumu: Nt6IsoSetup.exe bir değil iki iso çıkardı (Windows 8.1 Enterprise x86-x64 dosyalarından): İçindeki ISO'larla birlikte NT6 klasörünü flash belleğin kök bölümüne attım: Menu.lst'e blue_life'ın verdiği komutlardan birkaçını, iki iso'nun isimlerini ayrı ayrı koymak şeklinde denedim: Sonuç başarısız.. 'Komut tanınamadı' manasında bir mesaj.. Ben neyi yanlış yada eksik yaptım? Hata mesajları Menüden seçtikten sonra enter: Menüye geri döndükten sonra ikinci enter: Her defasında (yaptığım denemelerde) bu mesajlar aynı şekilde tekrarlanıyor.
  9. Bootable flash belleğe eklemeler konusunda yardım ve desteğe ihtiyacım var. Blue life'a özel yazmıştım ama özel kabul etmediği için gitmedi ve buraya, aşağıya koydum. Yardımcı olabilirmisiniz? Blue life, sende lütfen..   Merhaba blue_life, Grubdos ile hazırlanmış bir bootable flash belleğim var ve içinde windows kurulumlarından kurtarma programlarına birçok şey var. Ama ikide önemli eksik bulunmakta. Bunlar win 8.1 kurulum ve live linux.. Win 8.1 ekleyeceğim ama kurulum klasör isimleri flash'ımda mevcut olan Wın 7 klasör isimleri ile benzeştiği için flash'ta köke 8.1 klasörlerini koyamıyorum. ISO koymak istedim ama bunu beceremedim (Belki olmuyor yada ben list kodunu uygun yazamıyorum). Live Linux ekleme konusunda ise herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ayrı flash disklere ilgili programlar vasıtasıyla atabiliyoruz ama elimdekine ekleme konusunda cahilim. Bu konuda da biraz bilgiye ve basit, fazla yer kullanmayan ve temel özelliklere sahip bir linux konusunda tavsiyeye ihtiyacım var. Yıllardan beri takip ettiğim kadarıyla bu konularda en çok bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olan kişi sensin. Dolayısıyla bana en çok sen yeardımcı olabilirsin. Ben uzun yazıyor ve anlatıyorum ama sen kısa ve öz cevaplasanda ben anlarım. Rica ediyorum.. Güzellikler dilerim.  
  10. Başka bir alternatifte bir access point kullanmak olabilir. Universal repeater yada -eğer alacağın access point desteklerse- WISP client router modunda kablo ile ethernetten masaüstü PC'ye bağlanırsın (Bu durumda USB adaptör kullanılmaz, boşa çıkar. Onuda ikinci el satarak değerlendirebilirsin.). Bu şekillerde kablosuz ağ, bulunduğun mekanada taşınmış olur yada bu mekanda yeni bir ağ oluşturulmuş olur. Bunun sana maliyeti 50 ile 100 Lira arası birşey olur.
  11. Haberin medyada ilk yer aldığı tarih 22 Ekim 2013 ve o zamandan günümüze 3,5 ay civarı bir zaman geçti. Ben o tarihten bugüne medyada konu ile ilgili başka bir habere rastlamadım (Belki gözümden kaçtı). Bir gelişme oldumu yada ilgili konunun gerçekleşmesi hangi aşamada? (temmuz)
  12. Herhalde senin Live CD XP, harddiski  ve harddisk bölümlerini görmüyor (Bazı Live CD işletim sistemleri bu şekilde yapılmış olabiliyor) Başka bir Live CD işletim sistemi bul ve onunla dene. Yada harddiski çıkartarak başka bir PC'ye -ikinci harddisk olarak- takıp arşivine ulaş.
  13. İyi iş çıkarmışsın forjest, eline sağlık.  Bir iki sorum ve isteğim olacak. Windows 8.1 kurulum :(x86 x64) destekliyormu? Bunun denemesi yapıldımı? Acronis True Image (Home) 2011 eski bir sürüm iken bunun kullanılmasında özel ve zorunlu bir sebep varmı yoksa sadece iso boyutunun küçük olması sebebiylemi böyle yapıldı. Eğer sadece boyut sebebi ile ise iso'yu 2014 versiyon iso ile değiştirerek bu problem kullanıcı tarafından giderilebilir diye düşünüyorum ve bunu deneyeceğim. WinSetupFromUSB 1.0 Beta8 yerine daha ileri sürüm WinSetupFromUSB 1.3 kullanılamazmıydı? Bu değiştirmeyi yaparak yeniden paylaşabilirmisin (Herhalde 1.3 versiyonun x86 ve x64 olarak iki ayrı kurulumu var)? Sanıyorum menu.list genişletilerek kurulum ve programların sayısı artırılabilir, öylemi?
  14. Çözünürlük problemi diyeceğim ama tv, hd (1080i veya 1080p) desteklemese bile zaten pc'nin çözünürlüğüde hd değildir. Ama belki tersine bir şey sözkonusuysa, tv pc'den gelen düşük çözünürlüğü algılamıyorsa.. Emin değilim ve sadece sesli düşünüyorum  :shifty: Sen yine kademe kademe ekran çözünürlüklerini değiştirerek dene istersen. Belki bu denemelerden bir sonuç çıkar.
  15. Öyleyse geriye servis çağırmak yada servise göndermek kalmış. Televizyonlar için önce servis elemanları geliyor ve yerinde şikayetlere göre basit kontroller yapıyorlar. Bu sırada problemi kendileride bizzat görecekler ve bir arıza zaptı tutacaklar. Umarım garantisi devam etmektedir. Yoksa pahalıya patlayabilir.   Not: Servis durumları olursa ve eğer mümkünse problemlinin yanında problemsiz ikinci televizyon bulundurmakta yarar olabilir. İki televizyondada denenerek farklı durum gösterilebilir ve arıza durumları bu şekilde kesinleştirilebilir. İkinci televizyon aynı mekanda yoksa komşudan temin edilebilir.
×
×
  • Create New...