Jump to content

eer

Üye
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

648 profile views

eer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. 2 ay önce Sony Xperia J telefon aldım. Görüşme esnasında karşıdakinin sesi çok mono bir şekilde geldiği için çoğu zaman sesleri anlayamıyorum. Sanki eliyle yada başka birşeyle ağzını kapatarak konuşuyormuş gibi. Bazende seste kesilmeler, parazitlenmeler oluyor. Vodafone kullanıyorum, şebeke full çekiyor ama kullandığım operatörden olabilirmi acaba? Telefonuda servise göndermek istemiyorum belki operatördendir diye. Belkide sonyler böyledir, ya da benim telefonun yerleşik hoparlöründe sorunda olabilir. Böyle bir şey başına gelen arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi.
  2. Hızı 8 mbps değil tabiki. 3G hızında ama bana yeterli olur. 78 lira yada taahhütlü 64 lira diğer servis sağlayıcılara vereceğime, 20 liraya cepten sınırsız daha iyi olur benim için. Hem gittiğim heryerde ceptende kullanabilirim. Takıldığım nokta ve türkcell bayisi yetkilisinin bana söylediği şu; cepten sınırsız kullanabilirsin herhangi bir kota aşımı söz konusu değil, 5 Gb ta kullansan 20 lira ödersin 50Gb ta kullansan 20 lira ödersin. Ama bilgisayara bağlarda internete girersen o zaman faturan yüksek gelir dediler. Bu ne kadar doğru olabilir. Yoksa müşterileri yanıltma yöntemimi. :)
  3. Evet doğru anladın arkadaşım. Cep telefonuna internet alacağım. Söylediklerine göre sınırsız. Telefonum wireless gibi dağıtıcı görevide gördüğünden telefondaki interneti laptop ta kullanacağım.
  4. Arkadaşlar bana gelen mesajda Türkcell mobil internet sınırsız (söylediklerine göre göre kota aşımı diye bir şey yok) ilk 3 ay 9,90 sonrasında 19,90-TL. Telefonum hotspot özellikli, yani bildiğiniz gibi kablosuz interneti dağıtabiliyor. Bu internet paketini alsam ve laptopta kullanabilirmiyim diye sorduğumda o zaman faturan fazla gelir dedi yetkili kişi. Acaba bu doğrumu, yoksa ben bu şekilde ucuz internet kullanmayayım diyemi söyledi bilemiyorum. Sadece telefonda kullanırsanız sınırsız ama laptopta kullanırsanız fatura yüksek gelir dedi.  Sizce doğrumu ve mantıklı mı? Bu konudaki yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
  5. Arkadaşım al bi tane usb'den çalışan hafıza kartı okuyucu bitir işi.
  6. Arkadaşlar kendime Lg marka yeni telefon almak istiyorum. Fakat şu iki model arasında kaldım. Yardım ederseniz çok sevinirim.             Lg Optimus L5 E612 ve Lg P970 Optimus Black İnceleme ve karşılaştırma yaparken sadece özellik değil kullanım açısındanda bilgi verirseniz sevinirim. P970 daha estetik duruyor fakat onunda sar değeri oldukça yüksek. sar : 1.27 w/kg.  L5 in ise 0,74 w/kg. Sırf bu yüzden L5 E612 modeline yöneldim ama internetteki bazı yorumlara görede çok yavaş, görüntü kalitesinin kötü olduğu yazıyor. Yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.  
  7. İnternette "mkv açılmama sorunu" diye arattır. Bu programla açılmayan .mkv uzantılı dosyaları açabilirsin. 3D filmleri açmamasını anlayamadım ama film dosyasının uzantısına bak. Belki televizyonun o uzantıyı desteklemiyordur. Ya da filmi kendin convert ediyorsan yada bir başkası yapıyorsa, bazı convert programlarıyla yaptığın filmleri Tv açmıyo. 640 Gb lık diskine gelincede onu çözemedim. Bazı medyalar belirli kapasitedeki diskleri desteklemezler. Mesela kimi usb li cd-dvd playerlar 16 Gb tan fazlasını desteklemez. Senin tv de 500 Gb tan fazlasını desteklemez dicem ama filmleri seçebildiğine göre destekliyodur. İstersen Hdd ki formatlayarak ikiye böl birde öyle dene.
  8. [size="5"][size="4"][b]Söylediğin gibi modemin kablolu ise wireless özelliği yoksa bu ağlar modem tarafından algılanmıyor. Senin laptopun wireless özelliği açık olduğu için yakınında bulunan kablosuz ağları görüyo sadece. Laptopun wireless özelliğini kapatırsan, kablosuz ağlar algılandı uyarısını görmezsin arkadaşım. Sadece laptopun wifi özelliğini kapat yeter.[/b][/size][/size]
  9. Reklam gibi olacak ama başka yolunu bilmiyorum. Önce *#06# yaparak telefonun imei numarasını öğren. Sonra http://nfader.su sitesine gir ve imei numarasını buraya yazarak Generate tuşuna tıkla. Çıkan güvenlik kodunu telefona gir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  10. [size="5"][size="4"][b]Hafıza kartını bilgisayara takıp ardından tekrar telefona taktınmı görmez yada biçimlendirmeni ister. Çünkü telefon ile bilgisayarın b,çimlendirme formatları farklıdır. Ya bluetooth ile verilerini aktaracaksın yada telefonun usb kablosuyla bu işi göreceksin. Mesela nokia marka telefondan hafıza kartını çıkartıp samsung marka bir telefona taktığında telefon bu hafıza kartını biçimlendirmek isteyecektir. Biçimlendirmeyi kabul etmezsen kartı görmez zaten. Yani hepsinin kendine göre biçimlendirme formatı farklı. Umarım yardımcı olmuşumdur. [/b][/size][/size]
  11. [size="3"][b]Arkadaşım Dvd player gibi cihazlar genellikle 16 Gb'ta kadar tanıyabiliyor. Bu nedenle öncelikle taşınabilir harddiskini 16 Gb'lık partisyonlara bömen gerekiyor. Bunu yapabilen ücretsiz programlar var. Gparted yada easus partition master gibi ücretsiz programlar var. Sonra bu 16 GB lık bölüme istediğin film, müzik yada resmini atıp Dvd player'dan izleyebilirsin.[/b][/size]
  12. [size="3"][size="4"][size="3"][b]Arkadaşım, öncelikle bilgisayarını başlat ve açılış logosu görünmeden F8 tuşuna bas yada basılı tut. Bu biosa göre değişiklik gösterebilir ve bu nedenle bazı sistemlerde F5 yada F11 olabilir. Açılış menü seçenekleri çıktığında Güvenli Mod'u seç. Administrator ile oturum aç. Açıldıktan sonra denetim masasından Kullanıcı Hesaplarını aç ve kullanıcı hesapları ekle kaldır bölümüne girerek kullanıcıyı kaldır. Onay seçeneği çıkınca evet'i seç. (merak etme içindeki bilgiler silinmez) İşlem bitince bilgisayarı yeniden normal olarak başlat. İşte bu kadar. Şifre sormadan açılır. İstersen Kullanıcı hesaplarından tekrar unutmayacapğın bir şifre koyabilirsin.[/b][/size][/size][/size]
  13. [b]Sorry! coupon allready used hatası veriyor. Yani olmuyor çok denedim[/b]
  14. [quote name='kankka' date='06 Şubat 2011 - 22:19 ' timestamp='1297031359' post='958854'] Arkadaşlar harddiskim C(146 Gb) ve D(151 Gb) olmak üzere 2 bölüm. D sürücüsü doldu ama C de bir sürü yer var. Ben bu iki bölümü yeniden boyutlandırarak C nin boyutunu düşürüp D nin boyutunu veri kaybetmeden artırabilir miyim yaparsam nasıl yaparım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. [/quote] Easus Partition Manager programıyla yapabilirsin. Hem kolay hemde ücretsiz. Yalnız bölümlemeyi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmanı isteyecek kabul et ve bilgisayar kendi açılana kadar hiç bir şey yapma. yasalprogram.com sitesinden indirebilirsin.
  15. Güzele benziyo ama captcha ları yani resimleri otomatik algılıyomu yoksa kendimizmi girmemiz gerekiyo?
×
×
  • Create New...