Jump to content

mummy1990

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

  • Skype
    muhammedyucal[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mummy1990's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

  1. @crasadure hocam paylaşmıştı. tekrar link koyuyorum. https://drive.google.com/file/d/1F2Igivk4vYwJ5PfulXIAAxgW7wB7g9em/view?usp=drivesdk
  2. @UZUNLAR aldığınız hataya istinaden emin olmak adına, orjinal grub.cfg dosyasını indirdip, fucksb_x64.efi + fucksb_ia32.efi dosyalarımı EFI/BOOT klasörü altına attım. if [ x"$secureboot" == xON ] -a [ -z "$fucksb_done" ]; then sbpolicy -i efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_x64.efi else efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_ia32.efi export fucksb_done="?" fi kodu da şu şekilde düzenledim. Test olarak kullandığım notebookta hemen win10 kurdum ve kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı. fucksb dosyalarını eklediğimde harddiski boot ederken ve windows kurulumuna geçerken 2 farklı ekranla bile karşılaştım. görselleri paylaşıyorum.
  3. efiload -n /path/to/fucksb_x64.efi else efiload -n /path/to/fucksb_ia32.efi kısmındaki "/path/to" dosyaları attığın dizinlerin konumuna göre adlandırman gerekiyor. Yani diskinin ana dizininde AIO ve EFI isimli 2 tane klasör vardır Aioboot' ta default olarak. Diyelim ki indirdiğin fucksb_x64.efi ve fucksb_ia32.efi dosyalarını EFI klasörü içinde BOOT dizinine attın. o halde kodun şu şekilde olması gerekir. efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_x64.efi else efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_ia32.efi umarım yeterince açıklayabilmişimdir.
  4. bunu hangi satıra eklememiz gerekiyor bu önemli mi? ve bunu eklerken orjinal dosya içerisinden bazı satırları silmek veya değiştirmek gerekiyor mu? daha detaylı bir anlatım iyi olur.
  5. Tabiki önemli olan sistemin kurulması. Ancak önceki versiyonlarda sorunsuz çalışan bir sistemin güncel daha yeni versiyonlarda hataya düşmesi kötü bir durum. Yani güncellemeler daha yeni özellikler ve geçmiş hataların düzeltilmesi için yayınlanmaz mı genellikle her neyse konumuza dönelim. Yapımcıya direk olarak sordum kendisi yanıt gönderdi. Bizzat test ettim ve gerçekten sorun çözüldü. Çözümü paylaşıyorum: Open /AIO/grub/grub.cfg. Delete these lines: fucksb -i fucksb --off Save the file then try again. Thanks!
  6. Hocam tekrar merhabalar. En son sorunsuz olarak kullandığım versiyondan itibaren çıkan tüm sürümleri indirdim ve tek tek denedim. Sırası ile yazıyorum. - AIO Boot v0.9.9.8 - SORUNSUZ - AIO Boot v0.9.9.9 - SORUNSUZ - AIO Boot v0.9.9.10 - SORUNSUZ - AIO Boot v0.9.9.11 - SORUNLU - AIO Boot v0.9.9.12 - SORUNLU - AIO Boot v0.9.9.13 - SORUNLU - AIO Boot v0.9.9.14 - SORUNLU ilk sorun çıkaran sürüm AIO Boot v0.9.9.11. Changelog' da şöyle bir detay dikkatimi çekti. github da yazılan ayrıntılardaki şu 2 madde: Removed Super-UEFIinSecureBoot-Disk preloader and its CER. If Secure Boot is on, you need to enroll this certificate file from Mok Manage (Enroll key from disk): /EFI/ENROLL_THIS_KEY_IN_MOKMANAGER.cer. Yazı da belirtildiği şekilde, eski usul hash olarak değil, key olarak .cer dosyasını gösterdim ancak kurulumun sonunda yine hata aldım. Ayrıca bu hata sadece secure boot açıkken meydana geliyor. Kimse böyle bir sorun yaşamıyor ve ben mi yaşıyorum sadece anlayamadım.
  7. Hocam entegre ettiğimde de, isoyu seçerekte iki türlü denedim. legacy mod da sorunsuz kuruyor ama legacy kapalı, uefi ve secure boot açıkken kurulumun en sonunda, tam yeniden başlatma kısmına gelmeden bu hatayı verip yüklemeyi kesiyor.
  8. Arkadaşlar selamlar. Konuları çok fazla takip etmiyorum. Ancak son mesajlarda da bu konu ile ilgili pek bir içerik bulamadım. 17.09.2020 tarihli güncellemeyi uyguladım. windows kurulumunda yeniden resimdeki hata ile karşılaşıyorum. harddiski tamamen sıfırladım. aiobootu sıfırdan harddiske yükledim. hiç bir değişiklik yapmadan msdn sürümünü entegre ettim. uefi modda yine aynı hata ile karşılaşıyorum. Bu aioboot' tan kaynaklanan bir hata mı, veya çözümü var mı?
  9. Hocam şimdi sorunu çözdüm. Secureboot ile hiç alakası yok. Şöyle çözdüm. Diski tamamen silip sıfırdan aioboot kurulumu yaptım ve düzeldi. Sanırım güncelleme hatalı yüklendi veya bir sorun oluştu. Şu an sorunsuz çalışıyor.
  10. AioBoot en güncel versiyonu kullanıyorum. Ancak msdn ISO lar dahil hangi ISO' yu entegre edersem edeyim; -Uefi açık, Secure boot aktif -Legacy boot tamamen kapalı şeklinde tüm kurulumların en son kısmında ek'e bıraktığım resimdeki gibi hata alıyorum. bir çözümü var mıdır?
  11. gömülü bir unattend varmıdır bilmiyorum ama yüzeysel olarak bir ayar dosyası görememiştim. neyse hep bir soru işareti olarak kalacak aklımda teşekkürler cevaplarınız için. görünen öyle sanırım hocam sağlık olsun ^^
  12. Şimdi sanırım senin idrak yollarında bir problem var. İki tık zor gelmiyor anladın mı canım kardeşim. Sadece aklıma takıldı ve herşeyi customize edebilmemize rağmen neden buraya müdahale edemiyoruz diye merak ettim ve bilgisi olan arkadaşlara sordum. Yardımcı olmayacaksan yazma, sana zorla birşey sormadım. Terbiyesizliğin alemi yok. Hocam msdn sürümü üzerinden ayarları, güncellemeleri vs yapıyorum.
  13. Ya çıkıyor çıkmıyor diye birşey yok. Listede görünüyor. Ama ilk geldiği ekranda direk istanbul gelsin. Onu anlatmaya çalışıyorum. Konunun başında paylaştığım resimdeki gibi direk atina olarak değilde istanbul ayarlı şekilde default gelsin
  14. Hocam bütün updateleri yapıyorum onda bi sıkıntı yok. Listede istanbul gmt3 te var. Buraya kadar herşey normal. Sadece o seçim ekranı ilk geldiğinde atina değilde istanbul default olarak çıksın diye uğraşıyorum.
  15. Bu güncellemeyi eklediğimde saat dilimi sormadan direk geçiyor Hocam unattend.xml hazırladığımda sormadan direk geçiyor. Bunu yapabilirim doğru, ancak hem o seçenek gelsin, hemde default olarak atina yerine istanbul gelsin istiyorum. Örneğini daha önce gördüm ve merak ediyorum nerden değiştiriliyor diye amacım bunu öğrenmek. Aslında çok önemsiz bişey ama işte insan takınca takıyor
×
×
  • Create New...