Jump to content

özo

Üye
  • Posts

    289
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by özo

  1. Adamlar nükleer santrali 60-70 yıl önce yapmışlar hala kullanıyorlar nükleer bombayı yapmışlar işine gelmeyen ülkerede bomba yapamazsın diyorlar  biz hala neyin kafasını yaşıyoruz anlamıyorum biz yapalım deyince yok çevre yok bilmem ne bahanesi çok oluyor ve bunun adıda bu ülkeyi çok sevmek oluyor çevrecilik oluyor yok biz batırırız biz yapamayız diyenler kendi adına konuşsun bu kafayla giderlerse daha bi 50-60 sene geriden gideriz insanın biraz kendine özgüveni olur ya bizim insanlarımız kadar kendi halkını insanını küçümseyen bi başka ülkede yoktur herhalde.

  2. Arkadaşlar ben evde kullandığım modemi Air5650 ve iki tane dış ortam TPlink 5210G ile 7210N access pointi dijital zaman saati ile berirli bir saatte gece kapatıp sabah tekrar açmak istiyorum. Bu kapatıp açma işlemi elektiriği keserek olacağı için cihazlara zarar verirmi bu konuda bilgisi olanların görüşünü almak istiyorum.

  3. Tekrar selam

    Yapılandırmaya çalıştığınız sistemlerde muhtemelen boot birimlerinde hata oluştu ve bu nedenle açılmıyordur.. Yukarıda yazdığım gibi bende 3 ayrı HDD'de 3 ayrı sistem kurulu ve şu anda Win7 ile yazıyorum. Ayrıca yüzlerce defa çift işletim sistemi kurdum müşterilerime vede sorunsuz çalışıyor bilgisayarları.

     

    Yazdıklarınızdan şöyle bir şey aklıma geldi. Acaba sistem kurduğunuz bölüm etkin durumda mı? Bunu Disk Yönteminden bir kontrol edin. Farklı birim etkin ise işte bu nedenden dolayı sisteminiz çalışmıyordur..

    Ayrıca; Win8.1'i kurarken önyükleme bölümü olmadan kurun. Şimdi o nasıl olacak diyeceksiniz. Şöyle ki, HDD birimlerini gördüğünüz yerde, sistem kurulu olan alana tıklayın, alttaki SİL tuşu ile birimi silin ve ardından ayrılmış olan 350 MB civarındaki alana tıklayın, sonrasında aşağıdaki Genişlet tuşuna tıklayın kurulacak alanla birleştirin ve kuruluma başlayın.

     

    Not: HDD'lerin GPT veya MBR olmasına dikkat edin çünkü uyumsuzluk sözkonusudur..

    Bilginize ve kolay gelsin...

    Evet arkadaşa katılıyorum güzel anlatmış MBR olunca sorun olabiliyor GPT daha uygun o yüzden Gparted Cd ile biçimlendirmeni söyledim

  4. Bence sen windows ile biçimlendirme yaptığın için sorun çıkıyor gparted cd ile sistemi açıp bölümle ve biçimlendir  ben söylediğim gibi xp win8 mac gibi farklı sistemleri sorunsuz boot ediyorum çokta memnunum istediğim zaman istediğim sistemi açıyorum senin yaptığından tek farkım aynı diske yüklemek

  5. sende iki farklı hdd mi var ben XP-Win8-Macintosh bi arda kullanıyorum hiç sorun yok bunun için windows ile diskleri bölümleme vaya biçimlendirme yapmıyorum Gparted kullanıyorum bölümleme ve biçimlendirme yapıyorum sonra kuruluma geçiyorum  Eaysbcd windows 8.1 de çalışıyor sorunsuz

  6. Benide aradılar senin yazdıklarının aynısını söylediler sabit teli fazla kullanmadığım için istemedim fakat atlamaman gereken bi yer var mevcut tarifen devam ediyo üstüne bu paketi satın almış oluyosun yani eski tarifen 20 tl ise bide bu paket eklenecek 22.90 toplam 42.90 olacak

  7. [quote name='tekogr' date='02 Aralık 2010 - 17:33 ' timestamp='1291311805' post='920412']
    Biraz önce sitesinden baktım. Senin verdiğin bios betaymış. Bir önceki biosu (f5) denedim oldu..
    http://rapidshare.com/files/434486738/M56SS3_SLIC.7z
    [/quote]
    Çok teşekkür ederim beta olmasından kaynaklanacağı hiç aklıma gelmedi.
  8. [quote name='tekogr' date='30 Kasım 2010 - 23:08 ' timestamp='1291159081' post='919606']
    Bunu bir dene.ISA ve 0+2 metodu ileyapılmış iki ayrı dosya var. Artık hangisi uyarsa....
    http://rapidshare.com/files/434151420/Gigabyte_GA-M56S-S3.7z
    [/quote]
    ISA olarak bende yaptım ve denedim açılışta biosa girmek için del tuşuna bastığımda siyah ekranda donup kalıyo tekrar orjinali ile güncelledim düzeldi 0+2 metodunu denemedim açıkçası anakarta zarar verebilirim diye korktum.Bu metodlar arasındaki fark nedir acaba.
  9. Bu biosu bi türlü modlayamadım hata veriyo yapabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum Acaba nerde yanlış yapıyorum uzun süredir bios modlamamıştım.Bide methodlar arasında bi fark varmıdır yani istediğimizi seçip ve hata almadıysak modlanmışmıdır.
    Anakart : Gigabyte GA-M56S-S3 (rev. 1.x)
    Aldığım hata :
    [img]http://img163.imageshack.us/img163/2433/sshot2i.png[/img]
    [code]http://hotfile.com/dl/84736339/a68904e/mb_bios_ga-m56s-s3_f6h.rar.html[/code]
  10. Update New BIOS yazan yere tıklayıp modladığın bios dosyasını göstereceksin. Program yüklü biosun yedeğini alacak ve Do you want to Update BIOS? seçeneği gelecek yani biosu güncellemek istiyormusun diyor tamam seçeneği ile biosun yüklenmesini bekle dua et elektirik kesilmesin.

    Resmi foruma yüklemeyi beceremedim linki : http://img5.imageshack.us/i/sshot1k.png/

×
×
  • Create New...