Jump to content

elmor

Üye
  • Posts

    286
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by elmor

  1. @elmor;

    Acaba nasıl bir sorun ile karşılaştın. Bunu bizler ile paylaşırsan sevinirim. Bunun dışında Senin paylaştığın çok eski sürücüleri ekliyor. Yani yeni çıkan kartların hepsini destekleyeceğini düşünmüyorum. Ama driverpack gelişmeye açık bir program ve hala yeni driverlar ekleniyor güncelleliyor ve siliniyor.

    Bence tutumun biraz yalnış ama yinede her yiğidin yoğurt yeğişi farklıdır.

    Başarılar dilerim.

     

    Çok abartmışsın sevgili kardeşim ya, ben zaten programı herkes için istemedim, kendim için istedim, sanırım 50 ye yakın sürücü destekleniyor bu program ile, yeter de artar bile benim için, drvpack 100 tane eklese ne olacak, denerken bile içimi baydı artık, en az 10 defa entegrasyon yaptım, her seferinde txtsetupta birkaç dosya hata veriyor, neyse ben isteyen olursa işi görülsün diye yükledim, tavsiye falan ettiğimden değil, işine gelmeyen gitsin drvpack ile cebelleşsin ne diyeyim :)

  2. Herkese selamlar, elimde yine buradan indirdiğim bi program vardı, i386 içinde çalıştırdığımızda otomatik sata sürücülerini entegre ediyordu, sadece o programdan verim alabilmiştim, drvpack ile yaptım ama birsürü hata veriyor, forumdada o eski programı araştırdım, forumun altını üstüne getirdim ama bulamadım, elinde o tek tıkla sata sürücülerini entegre eden program varsa biri lütfen ekleyebilirmi ?

  3. internette hiçbiryerde şu dosyanın linkini bulamadım

    File Name:tr_windows_8_pro_vl_x86_dvd_917731.iso
    Languages:Turkish
    SHA1:F25930D5D81EFDB7652A74E0A244FD387B2AD236

    hakikaten bi gariplik var
  4. [quote name='ozanaus' timestamp='1351279875' post='1250664']
    bu düz wın8 pro dur

    crack ıcın forumda konu var bakabılırsınız

    ve sızden rıcam konuyla ılgılı kımse ozel msj atmasın
    ne soracaksanız konuda yazabılırsınız
    [/quote]

    MSDN de 3 sürüm görünüyor

    windows 8
    windows 8 enterprise
    windows 8 pro

    ben seninki hangisi onu soruyorum
  5. Kullanıcı dizinlerini aşağıdaki regedit anahtarı altından değiştirebilirsinz, Belgelerim ,sık kullanılanlar, masasütü gibi..

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders[/CODE]

    Yani orada Common Desktop ayarının karşısına D:\Desktop yazarsanız masaüstünüzdeki tüm içerik oraya kopyalanır, yani orayı kullanırsınız, aynı şey belgelerim ve sık kullanılanlar içinde geçerli, kullandığınız klasörleride gizli yaparsanız iyi olur tabi..

  6. atlıyoo kardeşim hiçde uydurulmuş bişey değil birebir sahidim bütün bios tipleri değilde atlayan var windowsta biosu daha fazla kullanıyo sorun bundan kaynaklanıyo yoksa dos mucezesinden değil olay atlayan var default ayarlara donmuyen bioslar dan anlaşılıyo zaten olay ben çizgininde içine gir dedim birsürü anakart yolladım oraya teknikerim orda elbette en basit yolu anlatılcak ben windows da olmaz demiyorum dosun daha sağlıklı olduğunu soyluyorum nokta kaide alan alır almayan almaz....

    Yahu seninle eğri oturup doğru konuşulmaz. Bir kere de erdemli ol ve bazı şeyleri kabul et. Halâ niye üsteliyorsun anlam veremiyorum, ikide bir teknikerim teknikerim yazıyosun, ama biosu söküp kendin yazamıyor başka bir yere gönderiyosun, sen bir biosu anakarttan söküp internetten basit bir yazıcı devresi bulup, devreyi hazırlayıp biosu yazdıramıyorsan ne işe yarıyor senin teknikerliğin ? Senin yapabildiğini şu forumdaki çoğu kişi yapıyor zaten.

    Birkaç gündür (Win 7 çıktığından beri) slic işlemleri ile uğraşıyorum, neredeyse 20 ye yakın biosu modifiye edip varsa anakartın windows grafik programı ile yazdırdım, olmayanları dos ile, şimdiye kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım, zaten göçerttiğim biosları söküp kendim yazdırıyorum dumper ile, ama inanın bana grafik ile dos arasında hiçbir fark yok, yeterki dosyayı düzgün editleyin... Herkese kolay gelsin..

  7. bordun üretildiği siteler bak baklaım hepsi bios yazılım ana programları dos tabanlıdır 1.olarak dosu koyarlar hadi ben yanılıyorum diyelim ordaki üstadlara bakın hepsi dos derler ve dosla ilgili boot programları onerirler....dos pek bilen olmadığı içinde mecbur kalıyolar windows tabanlı yazılım programı üretmeye donanım üreticileri mecidikodye koyde cizgi eletroniğe bi uğra bak istiyosan dos altında çlışırlar winde biosun boot la ilgili bazı kısmlar yazılmaz atlanır. türkiyenin en büyük anakart tamir yeri....

    Sanrım anlamak istemiyorsun, dos sadece grafiksel ortamı olmayan bir işletim sistemidir, windows ise grafik arayüzü olan bir işletim sistemidir, sonuçta ikiside işletim sistemidir, her ikisinde de kullanılan programın komutları aynıdır, tek fark, birinde komutları el ile yazarsın diğerinde fare ile tıklarsın. Winde biosun boot la ilgili bazı kısmlar yazılmaz atlanır demişsin, yahu bundan daha komik ne olabilir, yani şimdi dünyada milyonlarca insan windows dan bios yüklediği için biosunun bazı kısımlarını yazamadılarmı ? Kulaktan dolma bilgilerle birşeyler yazmak için mesaj yazmayın ne olur, haa birde cizgi den sözetmişsin, al sana birde link

    http://portal.cizgi.com.tr/library/topic.aspx?id=67[/CODE]

    umarım bundan sonra bu konuda fazla ısrarcı olmazsın..

  8. yok malesef hiç açılmıyosa teknik servislik dos ortamında(ozel komut vererek /all /?) yapımın herzaman daha sağlıklı olduğunu soylerim bilgi seviyesinin azlığından %80 windows ta yapıyo tncde yapın arkdaşlar nedememi bekliyosunuz geçmiş olsun........+modlu biosunusu çekerken flash dosmu denmiş windowsmu bakın diğerleri oldu okey gibi msj dikkate alın .....!!!

    istanbul82 çok abartıyorsun, sonuçta ikiside aynı işi yapıyor ve aynı komutu kullanıyor, burada yapılan tek yanlış ya yanlış bios yüklenmesi yada doğru biosun yanlış modifiye edilmesi. Yoksa, ne dos üzerinden nede windows üzerinden bios yüklenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Eğer windows üzerinden bios yüklemede bir sakınca olsaydı hangi firma kendisi tarafından böyle bir program üretirdi ? Neredeyse kaliteli tüm anakart üreticilerinin windows üzerinden bios yüklemeye olanak veren programları mevcut.

    Aslında windows üzerinden bios yüklemek daha avantajlı, çünkü benim şu ana kadar kullandığım çoğu flasher eğer farklı bir anakarta ait dosyayı yüklemeye çalışsak biosu flaşlamaya izin vermiyor, ama dos üzerinde çoğu flasherde bu durum sözkonusu değil. Bu yüzden, eğer biosunuz doğru modifiye edildiyse ve elektikleriniz kesilmezse yada şarjınız bitmezse bu işlemi windows üzerinden rahatlıkla güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

  9. Bu arada az önce yaşadığım bir tecrübeyi paylaşayım;

    Toshiba satellite L300 model bir laptop a win 7 yükledim, slic dump ile baktığımda version 2.0 görünüyordu, MDL forumlarından 2.1 için mesaj yazdım, birkaç saat olmasına rağmen ilgilenen olmadı, bende şansımı deneyerek hiç bir modifiye yapmadan son çıkan orjinal biosu yükleyerek tekrar slic dump ile kontrol ettim, versiyon 2.1 olmuştu, key ve sertifikayıda yükleyince bios dosyasında hiçbir modifiye yapmadan windowsu aktifleştirdim, bence bios dosyasını modifiye etmeden önce slic dump ile bi kontrol edin, eski notebooklar belki olmayabilir ama yeniler 2.1 olabilir, bu durumda riske girmenize gerek kalmayabilir, sadece key ve sertifika ile aktivasyonu halledebilirsiniz...

  10. Arkadaşlar benim Acer aspire 5610 laptop var biosu flashlamak için aşağıdaki adresden flahslanmış dosyayı indirdim daha sonra biosa yazdırmak için bios exe dosyasının içine attım ve exe yi çalıştırdım.Phoneix ara yüz açıldı henüz hiç bir şeyi seçmeden vede bir şeye tıklamadan bilgisayar dondu saatlerce bekledim donma normale dönmedi,bende o şekilde laptop açıkken pili çıkarttım. ne yazıkki pili taktıktan sonra bilgisayar açılmadı aynı şekilde elektiriğe takıncada önündeki enerji lambaları yanmıyor,şimdi bizim bios veya anakart gittimi. ne yapabilirim (teknik servise ******ürmeden yapabileceğim birşey varmı masa üstü olsa kasayı açarım az çok bilgim var sökerim takarım fakat laptop hiç uğraşmadın ne yalan söyleyeyim arkasından bir kaç yerini açtım ama biosu ve pilini bile bulamadım. lütfen yardımcı olurmusunuz. teşekkürler.

    Laptop Bilgileri

    Acer aspire 5610

    Anakart: Acer aspire 5610

    Bios : phoneix

    burada flahslanmış bios dosyasını indirdim.

    http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=7828&highlight=acer+aspire+5610[/CODE]

    Canım kardeşim, insan sadece ilk mesajı okurmu, baksana sonraki mesajlarada, orada konuyu açan kişinin bilgisayarı da aynen seninki gibi olmuş, bana sorarsan hiçbirşeyi kurcalamadan direk servise ******ür..

×
×
  • Create New...