Jump to content

ney69

Üye
  • Posts

    183
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • İstanbul / Kadıköy

Recent Profile Visitors

2628 profile views

ney69's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

69

Reputation

  1. bu modelde sadece notebook görüyorum, masaüstü demiştin sistem için. Hometech'in bir tane notebook'undan zamanında ağzım çok yandı şimdi markayı gördüğüm an arkama bakmadan kaçıyorum, herkese de aynısı söylüyorum. Muhtemelen destek vermemişlerdir 2020 yılında malum resmi destek bitti.
  2. R9 3950X makineme zorlanarak kurmuştum eski C&C Red Alert serilerini tekrardan oynamak için CSM enabled, Boot Order'de format atacağın usb'nin GPT MBR farketmez ilk sırada olması gerekiyor diye hatırlıyorum. O zaman ekran kartım GTX980'di şimdi RTX4070, ekran kartının WIN7 desteği maalesef yok.
  3. Yusuf İpek isimli bir arkadaşta incelemiş
  4. 11 de diskler gözüktüğünden yedekleyip format attım. Format esnasında farkettim ki reFS yapmışım diskleri. 11 muhtemelen bu sebeple chkdsk ile taradı sonrasın da da raw yaptı. Neden reFS yaptım şu an aklımda değil inan.
  5. tüm disklerim GPT fakat sorun Win 11'in CHKSK ile kontrol ettiği disklerin tümü Windows 10'da RAW oldu (şu an için belki de tek bende). 10'a dönmek için önce 11'de acık olduğu için yedekleri alıyorum. Sonrasında Firmware güncellemelerini yapacağım RAW olarak gözüken disklerin, sonrasında 10'a devam sanırım. 11 iyicene soğuttu kendinden
  6. 2TB SSD'de yok fakat 12TB olanda var fakat Seagate yedek al öyle yap dediği için güvenip yapamadım. Şu an 11'de disklere ulaşabilirken yedekleyebileceklerimi seçip yedekleyeceğim sonrasında firmware güncellerim sağolasın. Fakat 11'e geçme konusunda karar veremiyorum.
  7. Arkadaşlar, Windows 11'i sıkıntısız şekilde WintoUsb ile harici ssd'ye kurdum. Malum diskler çevrimdışı geliyor, disklerden bir tanesini (hem de en büyük diski 12TB) içeri al dedim, aldım ama RAW gördü. Kendi editlediğim 11'di sıkıntı vardır diye hemen Windows'u kapatıp normal kurulu olan sistemden (Windows 10) açtım, oh disk görünüyor bir şey olmamış içime su serpildi (ama bitmedi maceram). Sonra dışarda her zaman kullandığım ISO ile gene WinToUSB ile SSD'ye kurdum. Diske bir şey olmadı ya rahat rahat tüm diskleri içeri aldım, Windows'u güncelleştirdim vs. derken sistem kapanıp açılınca Chkdsk devreye girip disk kontrolü yapmaz mı. Windows 11 de tüm diskler görünür durumda ve sağlamlar ama akşam oldu yarın uğraşırım deyip Windows 10'a geçtiğimde iki diskim (biri 12TB, diğeri 2TB) RAW olmuşlar. 2TB olanı 11 üzerinden yedekleyip 10'dan format atıp açarım dedim ama 12TB olanı ne yaparım diyorum. EaseUS, Partition Recovery vb. indirdim ama hadi bir şekilde kurtardı diyelim lakin bu sorun gene karşıma çıkarsa diye tereddütteyim. 11'e kalıcı geçmek istersem bu problem yüzünden ne yaparım düşünmekteyim. Var mıdır içimizde duyan/gören vs. böyle bir sorun.
  8. Teşekkür ederim, bir ara korkmuştum görünmez/bloklu vb var diye. İlk fırsatta deneyeceğim.
  9. Bu konuyu okuyan, cevap yazan arkadaşlar, acaba beni görebiliyor mu? Acizane bir soru sordum, ne bir yok olmaz, ne de şöyle yap vb. diyen bir arkadaş olmayınca kendimi görünmez/bloklu vb hissettim. Acaba Acaba diye kafamda deli sorular.
  10. Hayırlı akşamlar, daha önce MrRush arkadaşın açtığı konudaki iot yapmak için gereken AutoUnattend.xml ile bu konudan bakarak yaptığım AutoUnattend.xml dosyasını nasıl birleştirebilirim. Her iki dosyada tek başlarına çalışıyor. fakat kontrol ederek yaptığım birleştirme çalışmaları hep başarısız oldu. Benim hazırladığım dosya [url]https://www.dosyaupload.com/4ODMc/ercautounattend.xml[/url] MrRush arkadaşın konusundan aldığım AutoUnattend.xml [url]https://www.dosyaupload.com/4ODMd/AUTOUNATTEND_-_IOT_OK.XML[/url]
  11. DH'de konusu var, arada gereksiz konuşmalar olsa da baya bilgilendirici oraya da bak derim.
  12. https://www.tnctr.com/topic/1059317-windows-10-güncelleme-sonrası-ağ-ve-yazıcı-paylaşımı-sorunu/?tab=comments#comment-2480439
  13. bunlar kaldırılması gereken güncellemeler, exe yapmanın hiç bir manası yok. Yüklenmesi gerekseydi ve yapılabiliyorsa ustalar detaylı cevap verir.
  14. YAZICININ BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYARDA VE WİNDOWS 10 YÜKLÜ TERMİNALLERDE; DENETİM MASASINDAN, PROGRAMLAR VE ÖZELLİKLERİ AÇIN VE SOL ÜSTTE YÜKLÜ GÜNCELLEŞTİRMELERİ GÖRÜNTÜLEYE TIKLAYIN. VE LİSTEDEN ŞU GÜNCELLEŞTİRMELERİ “KB5005565” , “KB5006670” , “KB5004331” , “KB5005539” mouse sağ tıklayın ve kaldır seçin, Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp çıktı almayı test edin.
×
×
  • Create New...