Jump to content

strangerone

Üye
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

599 profile views

strangerone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

12

Reputation

  1. Ekran kartınız sorun çıkaracaktır. Intel Graphics 3150 için Mac desteği yok. Wifi AR9285 tanıtmak kolay. Ses kartınızın modelini göremedim. Universal ses kextlerinden biriyle çözülebilir belki. Ancak ekran kartı olmayınca güvenli modda açılmış windowsa benzer. Kolay gelsin.
  2. Mountain Lion dmg olarak aratırsanız orijinal sürümleri nette bulabilirsiniz. Dmg dosyaları orijinal mac sistem dosyalarıdır, Intel ya da amd tabanlı pc lere yükleme yapmak için ek programlar gerekir, bildiğim bir iAtkos tarafından hazırlanan iAtkosML2 bir de Niresh tarafından hazırlanan ML2 var. Nette ML dmg olarak aratırsanız orijinal ML dosyalarına ulaşabilirsiniz.
  3. Eğer istemiyorsanız bütün hdd gitmez, ancak mac sistemi nereye kuracağınıza karar vermeniz gerekir ki o bölüm farklı bir format isteyecektir. 1. Eğer windows 7 silinmesin iki sistemi bie arada kullanabileyim diyorsanız windows üzerinden yerel disk c de bir bölüm oluşturabilirsiniz ve o bölümü sistemi 10.8.2 ile başlatıp disk izlencesi ile Mac Os genişletilmiş (Günlüklü) olarak formatlayıp mac yüklemeye geçebilirsiniz ki böyle yaparsanız resimdeki sizin hata olarak adlandırdığınız durum oluşmaz. (Ancak bu durumda mac yüklemeden sonra windows boot hata verebilir ama düzeltilebilir.) 2. Yerel disk d kalsın diyorsanız disk izlencesi ile yerel disk c yi formatlayın ve sistemi kurun. Dosyalarınız kaybolmaz. Tabi sistemi açabildiğinizi farzediyorum. Eğer açamazsanız dosyaları kurtarmak için yeniden windows kurarsınız:) 3. En önemlisi sistem sürücülerinizin mac sistemde kexti var mı, araştırın. Elinizdeki sistemi windows 7 kurulumu gibi düşünmeyin sadece sistemi ve tanıdığı donanımı kuracaktır. Öncelikle ekran kartınızın modeli, wifi ve ses kart modeli, ethernet modeli nedir mac sistem için kext var mı araştırın. Kolay gelsin.
  4. Sistemin diline gelince; kurulumu ingilizce yaparsınız daha sonra sistemdenki dil seçeneklerinden Türkçe dil seçeneğini en üste taşırsınız dil Türkçe olur. 
  5. Arkadaşlar, kuruluma geçmeden önce elinizdeki pc nin mac için uygun olup olmadığını araştırmanız gerekir. Sistemi bir şekilde yüklersiniz ancak ekran diyelim ekran kartınızın sürücüsünün mac için karşılığı yani kext'i yoksa sistemi açamazsınız, açsanız da güvenli modda açılmış windowsa benzer. Aynı şey diğer sürücüleriniz için de geçerli. Uyumlu wifi kart kexti ya da ethernet kexti yoksa sistem işinize yaramaz. Ses içinde durum aynı.  drcslm sizin sorununuz flashla ilgili olabilir. Nette Aynı sistemi 8GBlık flasha geri yükleme yapmak isteyenlerin flashın 16GB olması gerekiyor şeklinde yorumlarına rastladım. Ayrıca mac yüklemesi için biosda achi modun açık olması gerekiyor. Sisteminizin 64bit desteği olması gerekiyor. Kısaca yüklemeye geçmeden önce sabır ve araştırma gerekiyor. Kolay gelsin.
  6. Mac için office 2011 var ve nette kolayca bulabileceğiniz office 2011 kırılmış seriale gerek yok.
  7. Çift ekran kartınız sorun olur. Harici ekran kartını tanıtamazsınız. Kurulum yaptığınız dvd özelleştirme seçeneklerinde "Nvidia'yı etkisizleştir" seçeneği varsa Intel HD çalışır yoksa sistemin açılmama sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Optimus özellikli laptoplarda  henüz çift ekran kartı çalıştırılamıyor. Ses kartı ve wifi kart modeliniz önemli. Bunları belirleyip Mac os için kext var mı araştırın. Aynı işlem ethernet girişiniz için de geçerli. Kolay gelsin.
  8. Wifi kart modeli ( örneğin Atheros 9285 gibi), ekran kartı modeli ve ses kartı modeli yazabilirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz. Aynı zamanda 64bit desteği de olması gerekir. kolay gelsin.
  9. Zorlu bir uğraştır mac kurulumu ama uğraşırım diyorsanız evet kurabilirsiniz. Gigabyte anakartlar şanslı kartlardır. Ekran kartınız gt9500 sistem tanır. Nvidia ekran kartlarını sever mac. Ses çözülür. Burada önemli olan ethernet bağlantınız yani kullandığınız modelin kext'i (windows driver karşılığı) var mı yok mu araştırmak gerekiyor, bu arada sistemin 64bit desteği olmalı. Önce kurulum araştırması gerekiyor ki sitede de nette de bu konuda epey kaynak var. Leo ile başlayın derim. Kolay gelsin.
  10. DSMOS has arrived... Sorunun sebebi genellikle ekran kartıdır. GraphicsEnabler=No -v PciRoot=1 -v parametreleriyle açmayı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.  
  11. Marka ve modellerini yazarak SL için kext olarak aratın. (Örnek wifi için Broadcom 5227 D kext şeklinde) Kext bulduktan sonra kext utility vs ile yükleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
  12. VoodaHDA  Mac Os X' de sürücüsü bulunamayan ses kartları için kullanılan ve farklı versiyonları olan bir kext'tir (Kext windows'daki sürücünün Mac karşılığı) Atheros'un hangi versiyonu hepsinin bir model nosu vardır.
  13. dj sms gerekenleri fazlasıyla yazmış. Mac kurmak biraz sabır işidir. Kuruluma başlamadan önce epey bir araşyırma gerektirir. Ekran kartın Mac ile barışık tanıtabilirsin 4 GB ram güzel, E6550 işlemci ML2  kaldırır ben e6200'e kurmuştum. Ses sorunu en fazla VoodaHDA ile çözülür, ethetnet kartı nedir yazılmamış kext aramak gerekir. En başta da sabır gerekir Kolay gelsin.
  14. Evet ahcı mod ayarı Ayrıca sanırım 64bit desteği olmalı.
×
×
  • Create New...