Jump to content

TOLGAHAN5

Üye
  • Posts

    328
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by TOLGAHAN5

  1. Su anki ruh halimi anlatan tek parca ... Bozkirin tezenesi Neset Ertas tan gelsin.. Herkese hayirli aksamlar .. Genclerede: Gencliginizi dolu dolu yasayin diyorum ve bu dilekte bulunuyorum.. Benim gibi yasli olan, benden yaslilara da söyleyecek birse yok zaten.. HEPIMIZE GECMISLER OLSUN ..
  2. Hic birsey olaz. Anakartada hicbirsey olmaz. Bios cokerse sadece bios Cipi progremi bozulur. onuda en son ihtimal olarak bios programer pro ile halledebilirsin. Cok ucuz olan birprogramlama yongasidir. Bunu kullanmakta kolaydir. Biraz arastir. kolay oldugunu göreceksin. Cipi bile yerinden sökmek gerekmiyor. Uzaya uydu firlatmiyoruz zaten... En cok dikkat etmen gereken uygun versiyon ve gücün kesilmemesi. Yani pilin yeterli seviyede dolu olmasi ve elektirigin o anda kesilmemesi.. hepsi bu kadar.. Olurda aksilik olursade cözüm assagida.. Assagida linkini verdim. En son ihtimal bunlarla tekrar programlayabilirsin.. https://www.aliexpress.com/w/wholesale-bios-programmer-tool.html
  3. Erken Baslamissin Kardes... Iyi muhabbetler
  4. Samsung, Seagate FireCuda, Ve WD (Western Digital. Yani Sandisk) en iyi markalardir.
  5. Yani tahmini olarak daha cok zaman var. O zamana kadar daha bircok sey degisir. Biz bile o zamana kadar ikinci Astronotu uzaya yollariz.. Iyi forumlar..
  6. Iyide bu deve ne zaman gelecek bir bilgi varmi. Merakla bekliyoruz.
  7. Youtubeden Video, mp3 ve daha bircok formatta indirmek istersen YouTube By Click programi üstüne bir program tanimam.. istersen bir dene..
  8. Isteyip istememesi sorun degil. 180 gun sonra tekrar otomatik olarak 180 gün uzatarak aktivasyon yapabilir. Ama bu kalici demek anlamina gelmiyor yani. Trial Reset programlarindan farki yok yani demek istedigim bu..
  9. Malesef Kalici bir etkinlestirme degil bu. Diger aktivasyon programlarida 180 gün etkinlestiriyordu. Bir farki yok yani.
  10. Malesef arkadaslar denedim hicbir ise yaramiyor. Aktivasyon falan yaptigi yok.. Office bakinca etkinlestirildi yaziyor Ama OSPP.vbs dosyasindan komut satiri (CMD) kontrol edince kalici hicbirsey yok.. Malesef. Ama eskisi gibi 180 günlük aktivasyonu yapip kullanabilirsiniz...
  11. TOLGAHAN5

    M2 Ssd

    Daha gelismis adaptörler var. Daha iyi verim alabilirsin. PCIe x16, Olanlarini bir arasatir istersen. SSD ve M2 fiyatlari arasinda pek bir fark yok. M2 den sasma derim...
  12. TOLGAHAN5

    M2 Ssd

    Adaptörlerden al. 1 TB M2 yi sistem olarak kullan, 512 gb M2 olanida adaptöre tak kullan. Yedek Hafiza olarak. Zaten ne yaparsan yap sonucta ikisinide sestemde kullanamayacaksin. Birisi mutlaka yedek olacak sonucta.. Ayrica SSD lerin zamani geciyor. Bundan sonra cogu bilgisayarlarda M2 olacak. ileriye dönük olarakta düsünmek lazim..
  13. Sistem diski olarak taktiysaniz yani Windowsu bu diske yüklemek gibi bir durumunuz varsa Windows o bölümleri otomatik olarak olusturuyor ve kendi dosyalarini koyuyor. Bu normal....
  14. Hic bir degisiklik görmedim. En iyisi yine DFX. Yeni adiyla Fxsound
  15. Benim Leptoopda da var. Denemedigim bir yöntem kalmadi ama düzelmedi. Artik onu öyle kabullenip kullanmaya devam ettim. Yapacak birsey yok sanirim kardes..
  16. O zaman kardes sende uefi kur. Zaten simdiki sistemler genelde Uefi. LegacyBios lar tarihe karisiyor artik.. windowsu da uefi olarak usb ye yaz. disk bölümlerinide gpt olarak bicimlendir...
  17. Istersen birde bios unu güncelle. Ama eminimki Bu sorun Bios ta M.2 Ssd yi yeni aldigina göre arizali olma ihtimali biraz uzak..
  18. Bios ayarlarinda bir karisiklik var yanilmiyorsam. Bios ayarlarini sifirladinmi hic acaba. Hepsini sifirlayip öyle dene birde istersen.. Ayarlari görmeden anlamak biraz zor.. SATA, AHCI, IDE, RAID ayarlarinada bir bak. Oradan degisiklik yap bakalim belkide isine yarar..
  19. Arkadas Bios ayarlarina bir bak . Bende Usb den yükleme yaptiktan sonra kurulum bittikten sonra tekrar yükleme usb sinden basliyor normalde ama PC simdi yeniden baslatiliyor dediginde usb yi cekiyorum ondan sonra kurulumu tamamliyor.. acaba sendede böylemi oluyor.. Ama usb yi cikarmazsam tekrarda usb den yükleme bölümüne geciyor..
  20. Sen Dual boot mu yapmaya calisiyorsun tam olarak anlayamadim.
  21. Alakasi yok. Öncelikle bios ta M.2 SSd ni görebiliyormusun. Eger görebiliyorsan boot sekmesinde ki ilk baslangic sirasina al kaydet ve cik. Yani PC SSD den baslat demen gerekiyor.. Bende MSI leptop kullaniyorum..
  22. Benden tavsiye hic ugrasma derim. Bazen günlerce bile sürer. Ama bu günlerce ugras sonunda bulabilecegininde garantisi yok...
  23. Bizim amacimiz ISO yapmak degil o kolay is. Benim demek istedigim iso dosyasini yüklerken istedigimiz programlari secmeli olarak kurabilmek... Yani sadece Word , Excel, PowerPoint gibi..
  24. Bu program sürekli virus uyarisi veriyor.. Ama ben yindede bu tür programlarin hemen hepsini denedeim. Ama yanlis anlamiyorsam arkadasin istedigi kurulumda benim istedigim kurulum gibi. Bu programlar Tam sürümü indiriyor ve istedigimiz secenekleri kuruyor.. Ama birdahaki kurulumda yine karsimiza tam sürümü cikariyor ve yine bu programi kullanmamiz gerekiyor.. Yanilmiyotrsam arkadasin istedigi her kurmaya calistigimda indirdigim dosyadan secme imkani... ne istiyorsam o kurulsun. herseferinde bana tam sürüm indirmesin.... Yani eskiden iso dosyasina basardik ne kurulsun istersiniz derdi yada CD takardik ne kurulsun derdi onun gibi birsey...
  25. Guruplandirma ayarlarin ve görünüm ayarlarinda bir secim hatasi olmus. Oradaki bosluga sag tik yapip görünümayarlarini degistirirseniz olacaktir. Yani görünüm ayarlari, oradan döseme sacanagini secerseniz olacaktir. Kolay gelsin...
×
×
  • Create New...