Jump to content

Vatron

Üye
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vatron

  1. Emeğine sağlık. Başarılı bir çalışma.
  2. katılımsız kurulum kullandım ve bende aynı sorunu yaşadım. program files içindeki idm nin klasörüne girdim ve IDMan.exe ye sağ tıklayıp uyumluluk menüsünden "Bu programı yönetici olarak çalıştır" ı işaretledim. sonra çalıştırdım ve çıkan uyarıya evet dedim. sorun çözüldü :)
  3. Aynı sorun bende de var. Güncelleştirmeleri buluyor, yüklüyor ama sonra değişiklikler geri alınıyor. İlginç bir durum???
  4. sazan gibi atladık ve wmc için keyi girdik. tabi aktivasyonda gitti. iyide anlamadığım şu: aktivasyon neden gidiyor? peki şimdi ne yapacağız? format atıp tekrar mı aktive etmemiz gerekiyor? ------------------------------------------------------------------------------------------------------ sorun kendiliğinden çözüldü. keyi girdikten sonra pc yeniden başladığında, aktivasyon gitmişti. ancak ben manuel olarak tekrar yeniden başlatıp kontrol edince aktivasyonun kendiliğinden geldiğini gördüm. yani şu an için sorun yok çok şükür. [b]Ancak bir sorum olacak; bu windows 8 de güvenli moda nasıl giriyoruz? F8 e defalarca basmama rağmen girmedi.[/b]
  5. slmgr /ipk XNMGC-T2F3H-8KWQK-QM9CK-HCBQP bu key ile etkinleşti. teşekkürler
  6. yazılım lisans himeti ürünün etkinleştirilemediğini raporladı... diye bir hata çıkıyor... olmuyor...
  7. [quote name='KenanK' timestamp='1346063474' post='1234753'] Ozaman söyle yap... Önce CMD ekranını yonetici olarak çalıştır... Ardından programı normal çalistir... [/quote] Yine olmuyor. En iyisi biraz daha beklemek.
  8. [quote name='KenanK' timestamp='1346019954' post='1234661'] [center][b]Hala aktivasyon gerçekleştirmeyen arkadaşlar var ise.. uyarı kaldırıcı bişe buldum.. isteyen deneyebilir... anahtar ve sağ alttaki sürüm numarasını kaldırdığı söyleniyor.. bende sistem etkinleşik olduğundan deneme fırsatım olmadı... deneyen biri olursa sevinirim...[/b][/center] [center][b][img]http://i47.tinypic.com/5wc805.png[/img][/b][/center] [center][CODE]https://rapidshare.com/files/3236900688/Windows8_Activator.rar[/CODE][/center] [center][b]Yönetici Olarak çalıştırın...!!![/b][/center] [/quote] Yönetici olarak çalıştırdım ama [b]" This service needs to have a valid argument to run"[/b] şeklinde bir uyarı verdi.
  9. isviçreli bilim adamlarından sonra şimdide arjantinli bilim adamları mı çıktı
  10. Nice yıllara TNCTR. 2007'den beri en favori alışkanlığım. İyi ki varsın...
  11. Bugünkü Linux PC kullanıcılarının bir çoğunun işletim sistemlerini Windows'la ön yüklü gelen bir PC'ye yüklediğini sanırız söyleyebiliriz. Zira bazen Windows'lu bir PC satın alıp Linux'u kendiniz yüklemek, daha ucuza gelebiliyor. Ancak Windows 8 ile beraber bu durum değişebilir. Windows 8'de bulunacak bir "güvenlik" özelliği, Windows 8 sertifikalı donanım üzerine Linux'u yüklemeyi imkansız kılabilir. Red Hat geliştiricisi Matthew Garett, blog'unda "muhtemelen şu an panik yapmaya gerek yok" diyor ve ekliyor: "Ancak endişelenmeye değer." "Sorun", Microsoft'un Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) adındaki donanım tabanlı güvenli boot protokülünü kullanmak istemesi nedeniyle meydana geliyor. Teknoloji, rootkit'lere ve diğer düşük seviye saldırılara karşı koruma sağlamayı amaçlıyor. Garrett, UEFI anahtarlarını şöyle açıklıyor: "Bir üretici, anahtarını makineye yüklemişse kodun bu anahtarla imzalanmasının tek yolu, imzalama işini üreticinin yapması. Bir makinede birkaç anahtar yüklü olabilir, ancak ikili verilerinizi imzalatamıyorsanız, yükleme yapamazsınız." Microsoft, Windows 8 logolu makinelerin güvenli boot etkin olarak geleceğini açıklamıştı. Garrett, bu makinelerdeki Windows'un bir Microsoft anahtarı ile imzalanmış olacağını tahmin ediyor. Linux gibi diğer işletim sistemleri ise şu an herhangi bir imza içermiyor. Dolayısıyla bu işletim sistemlerini kullanılabilir hale getirmek özellikle istenmedikçe Garrett'e göre "OEM ve Microsoft anahtarlarıyla gelen bir sistem, Linux'un genel bir kopyasını çalıştırmayacak". "Kernel'lerin de imzalanması gerekiyor" Çözümler arasında Linux'un imzalanmış bir sürümünün sunulması var, ancak Garrett bu durumda birkaç sorunun ortaya çıkacağını söylüyor. Bu sorunlardan birincisi, GPL olmayan bir bootloader'a ihtiyaç duyulacak olması. İkincisi ise kernel'in de imzalanmasının gerektiği, ancak bunun kullanıcılar ve geliştiricilerin kendi kernel'lerini oluşturmalarını imkansız hale getirecek olması. Son sorun ise Linux dağıtımları imzalansa dahi, gereken anahtarların her OEM'e dahil edilmesi gerektiği. Garrett, Microsoft'un üreticilere bu özelliği kapatmaya yönelik bir firmware sunabileceğini de söylüyor. Ancak bu durumda bile Garrett'e göre tüm donanımların böyle bir seçenek sunma olasılığı düşük. Tüm bunların kökten çözümü, Linux'un yüklü olduğu bir PC satın almak olabilir. Ancak şimdilik bir şey söylemek için erken ve durumun nasıl bir hal alacağını zaman gösterecek. ( CHIP )
  12. Klite Mega Codec 7.7.0 yüklü olmasına ve bugüne kadar oynatamadığım bir video olmamasına rağmen WMP 12 ile görüntü alamadım sadece ses geldi. Bende Media Player Classic ile denedim ve donmasız, sorunsuz izledim. Müthiş görüntü var... ( intel i3 2,5 ghz, ati radeon hd 1 gb, kingston 1333 mhz 4 gb )
  13. Notebook, Mouse, Flash Bellek, Harici HDD, Modem, Ev Telefonu, Cep Telefonu, Bir sürü CD & DVD, ToolBox (Tornavida, vida, keski vs.) Bisküvi, Kurabiye vs. Su bardağı, Sigara, Çakmak
  14. * Windows 98 activator linki var mı? * 8 mb onboard ekran kartım var. Hangi oyunları tavsiye edersiniz?
  15. [b]dns[/b] ler her sitede işe yaramıyor ne yazıkki. Özellikle belgesel siteleri [b]IP[/b] bazında engellendiği için [b]dns[/b] onlarda işe yaramıyor. [b]HotspotShield[/b] kullanırsan her siteye girebilirsin. Ama bankacılık gibi önemli yerlerde kullanmamanı tavsiye ederim.
  16. Bende yaklaşık 4 yıldır [b]isimtescil[/b] ve [b]turhost[/b] ile çalışıyorum, memnunum çok şükür.
  17. turkiye.gov.tr düzeldi. sanırım bizimkiler çalışmalara başladı. ama tib.gov.tr halen açılmıyor. sayfa bembeyaz
  18. [quote name='mucit41' date='09 June 2011 - 17:24 ' timestamp='1307633073' post='1026774'] tib.gov saldırıdan vaz gecilmiş yada durdurmuşlar,site online. [/quote] tib.gov.tr açılmıyor. Lutfen bekleyiniz yükleniyor gibi bir yazı var ama yüklenmiyor. turkiye.gov.tr de açılmıyor.
  19. [quote name='istanbul82' date='19 May 2011 - 11:22 ' timestamp='1305796968' post='1013416'] [b]hızı yükselsenizde takip edin gece 1:30-40 civarı genelde yine düşürüyolar mantık şu ülke genelinde bant genişliğini kısıtlayarak tvbu alan kullanıcarın bant genişliğini arttırak aa biz 8-9mb le bile mukemmel tv hizemeti veriyoz sorunlar giderildi diye msj vermek tvibu alıp cihazı parçalayan insanlar olmuş o derece bu alt yapıda tv hizmeti verilir se işte bu olur ! yabancı ülkelerde en az bu hizmet 20 mb verilir e tabiii bura türkiyeee![/b] [/quote] Evet, bu sabah itibariyle baktığımda hız yine 5'e düşmüş. 3 kere arıza kaydı bıraktırdım. Santral ise cebim ve ev telefonum açık olduğu halde aboneye ulaşamadık diye not düşmüşler oraya. Başka bir alternatifde yokki başka yere geçelim
  20. [quote name='seco_can_can' date='07 May 2011 - 11:48 ' timestamp='1304761706' post='1006250'] çok fazla kullanmayanları seçmişler yani aslında güzel taktik ) [/quote] Öyle değil. Bence istanbul82'nin dediği gibi bölge seçmişler. Ben sabah akşam yoğun kullanıyorum. Ama geçen gün hızımın günden güne düştüğünü tespit ettim. 4440375 i aradım ve hızımın düştüğünü söyledim. Karşımdaki bey'de; sinyalleri yenilediğini söyleyerek tekrar bakmamı istedi ve düzeldi. Ben şimdi bu haberi okuyana kadar anlam verememiştim. Demek ki başkalarına da aynı şey olmuş.
  21. Ben bunları kullanıyorum. Pek çok yerde hız için tavsiye ediliyor: 8.8.8.8 8.8.4.4
  22. [quote name='KemalALKIN' date='06 May 2011 - 19:12 ' timestamp='1304701945' post='1005951'] arkadaşım video komikte olayın aslı böyle değil açıklamayı izle yada oku doğru bir yerden öyle konu aç bende ilk o kadar abarttıki belli haber siteleri vs bende öyle zannettim [/quote] Olayın aslı nasıl peki? Hangi yere bakarsam bakayım aynı şey yazıyor. Onları ilgilendirmez benim hangi siteye girdiğim. TTNet'e 7 lira filan fazla vererek veya ücretsiz yazılımları kullanarak gereken kontrol süper olmasada sağlanıyor. Amaç; Çin gibi bizi kontrol etmek. Böylece herkesin ziyaret ettiği siteler, yaptıkları işlemler kayıt altında olacak. Amaç istedikleri kontrolü sağlamak. Yetişkin içerik, oyun, müzik, film, program, maç izlemek vs. için daha çok interneti kullananlar zorlanacak. Çünkü ne yapılırsa yapılsın bunların önüne geçilemiyor. En kolayı, onların izin verdiği siteleri yayınlatmak. Böylelikle onların denetiminden geçmeyen sitelere erişilemeyecek. Ayrıca; kim en çok hangi tür sitelere giriyor, bu da tespit edilebilecek. DNS filanda artık işe yaramayacakmış. İlla engeli aşmaya çalışanda suç işlemiş sayılacakmış. Ben iyi tarafını göremiyorum.
  23. Bu da benden [center][spoiler][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1304373321__adsz.png[/img][/spoiler][/center]
×
×
  • Create New...