Jump to content

lazer

Üye
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lazer

  1. Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır.Kimilerini yenilgi yıkar,kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar.John Steinbeck

  2. Sanırım bu sefer olacak.

    http://rapidshare.com/files/5279467/TXTSETUP.SIF.html[/CODE]

    Ekteki Txtsetup.sif dosyasını i386 dizinine atın ultraiso ile. Ama biostan jmicron controller'i devre dışı bırakmak ta bir çözümmüş.

    tamamdır.bu sefer becerdim.hata bios'dan kaynaklanıyormuş.bios'u güncelleyince sorun ortadan kalktı.bu arada jmikron'u devre dışı bıraktıkmı bu seferde yine mavi ekran hatası veriyor.yada h.d.d bulunamadı hatası veriyor.kuzey köprüsü kapandığı için diski göremiyor.adamlar garip bir anakart yapmışlar.ticari kaygı ile gerekli testleri yapmadan ürünü piyasaya sürerlerse olacağı bu olur.neyse sorun çözüldü.elinize sağlık.teşekkür ederim.

    selamlar... :)

  3. Çıkardığım bileşenlerin raid ile bir alakası yok. Fakat sürücü paketlerinin nvraid denetleyicileri ile sorun çıkarabileceği söyleniyor. Ama sizinki jmicron. Tek sata hdd bağlayıp da kurmayı denediniz mi?

    edit: p5b anakartta bir sorun bildirilmiş sürücü paketiyle ilgili olarak. daha derin bi inceleme yapacağım.

    edit2:

    İnşallah ultraiso kullanmayı biliyorsunuzdur.

    Öncelikle şu dosyayı çekin

    http://rapidshare.com/files/5141519/Jraid.sy_.html[/CODE]

    Sonra bu dosyayı ultraiso ile açığınız tncxp isosunun içindeki i386 dizinine atın. Dosya değişimini onaylayıp kaydedin. Düzelmesi umuduyla.

    akıla gelebilecek her türlü kombinasyonu denedim.şimdi verdiğiniz dosyayı içine monte edeceğim.ve tekrar ultra iso ile değişiklikleri onaylayıp oluşturacağım.ultraiso'yu yeterli şekilde biliyorum.bir not daha bugün asus p5wld2 se anakartlı yeğenin makinesinde bizim tnc yi kurdum.sorun çıkmadı.şimdi işlemlere başlıyorum.bittiğinde sonucu bildiririm.tabi kafayı üşütmez isem.51 yaşında bu işlerle uğraşılmaz ama neyse.girdik bir defa bu işlerin içine şimdi pes etmek olmaz değilmi?selamlar.. :)

  4. ahcı yada sata compotabilty modda dahi çalışmıyor!..yani kurmuyor.sadece raid kuracaksan o zaman kuruluyor.ide compotability mod'da normalde kuruluyor.kuzeyköprüsü açık.jmikron denetleyicisi var.oradan ide uyumluya ayarlıyorsun.1 sistem 6 sata raid bağlantısı olduğu için sanırım sorun çıkıyor.çıkardığınız bileşenler sebep oluyor olabilirmi?çünki normal cd'den kuruyor.bizimkinde sistem bileşenlerinden bazılarını çıkarmışsınız.tabi bu benim görüşüm.cevabınızı bekliyorum.ilk indiren ben oldum.galiba hiç kuramayacakta ben olacağım!. :lol:

  5. kusura bakmayın yazınıza cevap veremedim.saat 04:26 bendeniz pes etti.ne yapıyorsam nafile!.

    sistem

    mainboard:asus p5b deluxe

    işlemci:intel dualcore 3.4

    hdd:seagate sata 2 16mb 500 gb NCQ

    ram:2*1024 dd2 667mhz dualkit kingstone

    vga:leadtek winfast px 7800 gtx tdh vivo

    dwd yazıcı:asus 1608 p3p

    diğerlerinin önemi yok zaten bildiğimiz ürünler.

    not:kurulum northbridge'den yapılıyor.kurulumu mausdan seçerekte yaptım,3 tuşu ilede.sonuç aynı.

  6. emekleriniz için çok teşekkürler.ilk kötü haber ne yazıkki benden geliyor.normal kurulum başladı f8 bölümünde sistem mavi ekran hatası verdi.tekrar denedim bu seferde kur komutundan sonra ekrana 9 seçenekli menü geldi.ne yaptı isemde kuramadım.bilgilendirirseniz sevinirim.selamlar!

    not:orjinal cd'den normal kuruyor!.

×
×
  • Create New...