Jump to content

Doktrin

Yeni Üye
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Doktrin

  1. deli_petro06, 13.04.2020 - 05:06 yazdı:

    @forjest 

    Üstat bende neden bu tip bir yükleme şeklinde ısrar ettiklerini anlamıyorum. Gördüğüm kadarıyla Archlinux kullanıcıları ciddi seviye de var. Geliştiricileri insanlara işkence etmekten hoşlanıyor sanırım. Bir işletim sistemini yüklemek için en az 30 defa deneme yaptım. Ve bazıları en az 2-3 saat sürdü. En sorunsuz yüklemeyi yukarıdaki videoya göre yaptım. Tam sorunsuz diye düşünürken kurcaladıkça sistem kendisinden soğutuyor. Yüklemeyi yaptım, dil kendiliğinden ingilizceye dönüyor. Ses butonu yok. Diğer dağıtımlarda olduğu gibi, program yüklemek için bir mağaza yok. Yüklediğim programları tek tek kod girerek yükledim. Benim sıkıntım da birşeyi yapamadığım da takıntı haline geliyor. Diğer Linuxlardaki gibi kolay kurulum, ardından kolay program yükleme seçenekli bir sistem geliştiremiyorlar mı? yoksa geliştirmek mi istemiyorlar anlamış değilim. Yine tam istediğim gibi bir sonuç alamadığım için daha önceki denemelerimden ekleme çıkarma yapıp tam anlamıyla dolu dolu bir archlinux yüklemesi yapmaya çalışacağım. Son denememde en azından daha önce siyah ekran konusunda açtığım konunun cevabını almış oldum. Tam anlamıyla yükleme yapıp, insanların neden archlinux tercih ettiklerini anlamaya çalışıyorum. Videodaki arkadaşa da tesadüfi denk geldim...

    Pamac manager kullanarak programlarını yükleyebilirsin.Terminalde;

    sudo pacman -S linux-headers git dkms
    git clone https://aur.archlinux.org/pamac-aur.git
    cd pamac-aur
    makepkg -si

     

    • Like 2
  2. canavar123, 22 saat önce yazdı:

    Masaüstü bilgisayarda USB ile birkaç kez başlatmama rağmen kullanıcı giriş ekranında tıkandım. Laptopta ise sorunsuz boot ettim ve performansının çok iyi olduğunu görünce MX Linux dosyalarını yedekleyip kurulum yaptım. Başta root dizininde 10GB alan olmasından dolayı yetetsiz geldi. Ben de 30GB'a yükseltmek için bahane elde ettim. Sistem gayet kararlı ve beğendim..

    Masaüstü ile laptop arasında en belirgin fark laptopta önceden MX Linux 18.3 kurulu olmasıydı. Bunun soruna sebep olacağını düşünmüyorum şahsen. Dün zamanım olmadı ancak bu sorunu bugün çözmeye çalışacağım. Buna sebep olacak bir şey veya belki de girebileceğim bir kullanıcı hesabı var mı?

    photo_2020-02-02_11-35-06.thumb.jpg.c3b348f91a26ea9ad33351ba95307e2a.jpg

    Kullanıcı ismi 'winbuntu' Parola kısmını boş bırakın.

×
×
  • Create New...