Jump to content

cayro

Üye
  • Posts

    356
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

cayro last won the day on November 17 2017

cayro had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1451 profile views

cayro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

42

Reputation

  1. @abdulhey_ Çok uzun uzadıya bir konu. Burda en fazla genel bilgilerden bahsedilebilir. En son 18.400.000 civarinda bir bitcoin vardı. Net rakamlara googledan ulaşabilirsin. Tabii ki coin üretildiği için sürekli artıyor. 4 yılda bir bitcoinler 2 ye bölünüyor. Vs. vs.. Google da birazcık araştırma yaparsan ne kadar çok bilgi, döküman, video olduğunu görürsün. İşin mantığını bu sayade öğrenebilirsin. Yeri burası değil bence
  2. "Karşılığı yok" karşılığı yok deyip duruyorsun da neyin karşılığı yok? Bayağı karşılığı var. Yatırım yapabiliryorsun, kazançta sağlayabiliyorsun ve sonra o paranı geri de alabiliyorsun. Eee hani karşılığı yoktu? Çiftlik bank gibi yatırım yapıp hava aldıysan karşılığı yok dolandırıldım vs.. diye bilirsin. Sanal para mı demek istiyorsun? Eğer sanal para demek istiyorsan da zaten dünyada ki paranın da çoğu sanal. Yanlış hatırlamıyorsam %3 seviyesinde efektif para vardı. Yani basılmış piyasada dolanan paradan bahsediyorum. Manipulasyondan bahsediyorsun o her yerde var. Borsa da yapılmıyor mu? Arz ve talebin olduğu her yer de manipulasyon olabilir. Bence bakış açında sorun var biraz daha araştırmalısın.
  3. Daha önce de söylediğim gibi maalesef yanmaz. Led kalitesine göre 7-8 metrede civarlarında belki enerji vermen şart. Yoksa o güçle ledler üzerinde ki bakır yollar da zayıf bir yerden yanar. O tip durumlarda 0,75 kablo ledlerin arkasına sıcak silikon veya çift taraflı bantlar ile sabitleniyor. Bir şekilde kablolar saklanıyor.
  4. 12 volt 3 çipli ledler metrede yaklaşık 1.2 ile 1.3 amper arasında akım çeker. 30 metre için 36 amper size en az 40 amperlik kaliteli bir trafo lazım. Şunu da belirteyim gerilim düşümü olacağından ötürü her 5 metreye kablo ile enerji vermeniz gerekir. Yoksa ledleriniz sonlara doğru sönük yanar. Isterseniz 100 amperlik trafo alın o kabloları çekmek zorundasınız. Trafonun akımı yetse de ledler üzerinde ki bakır yollar yetersiz kalıyor ve voltajı düşürüyor. Not: XrayN 1.- Şerit ledler 12 volt ise laptop adaptörleri 19 volt civarında ledleri yakabilir. 2 - 24watt 12 voltta 2 amper yapar onunlada sadece 2 metre led yakabilirsiniz. Sonrasında ledler parlaklığını kaybeder. 30 metre led için 2 amperlik trafo önermeniz hiç olmadı! Yapmayın.
  5. https://downloadmirror.intel.com/29802/a08/win64_15.33.51.5146.exe @abdulhey_ driveri kur. Zaten yeniden başlatacak. Kurduktan sonra Yansıt ekranında en aşağıda "Kablosuz bir ağa bağlan" yazısını görmen gerekir. Göremiyorsan yazıyı miracast desteğin yoktur. Bir de tv ve pc yi yaklaştırıp mı denedin bilgi vermemişsin.
  6. @abdulhey_ daha önce de söylediğim gibi, YANSIT ekranın da "Kablosuz bir ağa bağlan" ibaresini görüyorsan. Driver yüklemene gerek kalmayabilir. Tv ile pc yi yakınlaştırıp deneyebilirsin. Yok öyle bir ibare göremiyorsan yukarıda ki verdiğim linkten 32 bit 64 bit hangi sistemi kullanıyorsan yükleyebilirsin. Listeye çok takılma yüklenirken hata vermezse sorun yok.
  7. Benim laptopta da 3. nesil i5 işlemci var ve yükledim. Yüklenirken hata vermiyorsa sorun yok yükleyebilirsiniz.
  8. https://downloadcenter.intel.com/download/29802/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-33- Linkte aşağıda ki listede işlemciniz varsa driveri güncelleyebilirsin. Şahsen ben 6-7 metreden (arada 2 duvar var) bile bağlanamıyorum. Ama arada duvar olmadan o mesafeden rahatlıkla bağlanıyor. Bir de bağlansanız bile atlama donma vs.. gibi durumlar oluyor bağlantı iyi değilse, telefon ile de bağlanırken bluetooth kapatıp deneyebilirsiniz. Bluetooth ile bağlandığını sanmıyorum onun için ayrı bir app varsa da o konuda bilgim yok.
  9. Farklı şeyler değil. Bir kaç saniye de bağlandıysan işlemcinin miracast desteği vardır. . Yansıt ekranına tıkladığında altta kablosuz bir ağa bağlan yazısını görüyorsan miracast desteğin vardır. Burada dikkat etmen gereken şeylerden birisi işlemci driver`in güncel olması lazım. Bir de aynı wifi ağına bağlı olsan da tv ile pc nin birbirlerine yakın olması gerekiyor.
  10. Kısaca söylemek istediğim aslında deneme yanılma yöntemiyle daha hızlı çözüm bulabilirsiniz. Bios güncellemeniz varmı bir kontrol edin. Biraz bakınınca şöyle bir video buldum. Benim wifi kartımda bu seçenekler yok eğer sizde varsa deneyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=8Zm606-qohY&feature=youtu.be
  11. (3. sata to dvd kızak içinden hdd'yi söküp boş kızağı laptop yuvasına yerleştirincede wifi ve usb wifi sorunsuz çalışıyor ) Daha önce de yukarda ki yazdığınıza istinaden söyledim. Tekrar söylüyorum. Dvd/Rw boşta iken öyle bir akım çekmez. (Bekleme modu kadar) Yalnız taktığınız Hdd boşta bile akım çeker. Usb portları akım sınırlamalıdır bunu da unutmayın. Herşeyi orjinal hale getirip Dvd/Rw ye bir dvd koyup ve yazdırın. (Hdd den bir kopyalama yapın büyük boyutlu) . Yani özetle sistemi maximum güce yaklaştırın. Bu sırada da wifi durumunuzu bir kontrol edin Not: Bir de gücü hesapladım sorun yok gibi anlayışa girmeyin. Unutmayın ki teoride olanla pratikte olan her zaman aynı olmaz. Birçok kayıp söz konusu bakır kaybından tutunda, ısı, elektronik devre ekipmanları gücleri artı toleranslarına kadar. Deneyleyin tavsiyem.
  12. Herkese hayırlı bayramlar. Gördüğüm kadarıyla gücü artırıyorsun. Ondan kaynaklı gibi görünüyor. Ilk olarak laptopu elektriktemi pilde mi kullanıyorsun. Eğer elektrik ise pilde bir (düşük ihtimal ama) deneyin. Yeriniz de olsam aynı voltaj daha güçlü bir adaptör bulabilirseniz onunla denemeniz. Profilinizde elektronikçi yazıyor buna güvenerek söylüyorum eğer wifi adaptörü ayrı bir besleme kaynağı (telefon şarjı gibi) ile deneyebiliyorsanız sorunu daha çabuk anlarsınız.
  13. Biosta hdd niz ne olarak görünüyor? Sata ise ide olarak deneyip bakabilir misin.
  14. Yazılımsal değil donanımsal bir sorun yaşadığın bariz bence. Bilgisayara bağlı ses kaynağı kullanıyorsun sanırım dinlediğim sesten o izlenimi aldım. Eğer öyle ise ses jac`ında ya da kablonda bir sorun var gibi görünüyor. Donanım çıkarıldı takıldı gibi uyarı ondan dolayı geliyor. Bilgisayara bağlı ses kablonu jac`ını ve bilgisayardaki ses çıkış jac`ını kontrol et. Mümkünse başka bir kablo ve müzik sistemi ile dene. Biraz jacla oynarsan düzelebilir gibi geliyor.
  15. Insider değilim. Önce Net framework güncellemesi ardından da KB4501375 güncellemesini aldım. IS derlemesi 18362.207 oldu.
×
×
  • Create New...