Jump to content

spilay

Üye
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by spilay

  1. spilay

    Virüs Mü?

    bitmez13, 16 bitlik eski bir programı, çok yeni bir işletim sisteminde çalıştırmaya çalıştığınız için de böyle bir mesaj alabilirsiniz. Uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Aynı işletim sisteminde daha önce çalışıpta şimdi çalışmıyorsa ve aynı hatayı diğer prog. da da veriyorsa dediğiniz gibi virüs de olabilir.
  2. spilay

    Mail.ru

    digitall arkadaşım, verdiğin programda sorun yok. Güzel çalışıyor. Ancak benim anlamadığım yada beceremediğim bir durum var. Yardım edersen sevinirim: İndirdiğimiz 3.5 mb. civarındaki link içeren skymonk dosyasını hiç kurmadan,senin portable programın ile nasıl indirebileceğiz?
  3. spilay

    Mail.ru

    SkyMonk kurulumu esnasında ekrana gelen görüntüde "Extended İnstall" diye altta bir yazı var. Ona tıklattığımızda "İnstall Mail.ru Sputnik" seçeneği görünüyor. Başındaki tilt işaretini kaldırdığımızda mail.ru denen fıtıktan kurtulmuş oluyoruz. Bir nebze tabi.
  4. Serhat kardeşim eline sağlık paylaşımın için. Ancak megaupload yasaklı siteler arasında olduğu için indiremedik. Size sıkıntı ve zahmet vermeyecekse başka bir link olarak yükleyebilr misin?
  5. DePPoL, en fazla 2 gb.yazılabildiği gerçekten doğru mu? Ben, 2.1 yazdırdım, kurulum yaptım. Gonzor'da bir sınır olduğunu bilmiyordum.
  6. Arkadaşlar Zorin Os 5.0 çıktı. Ben hayatımda böyle mükemmel bir linux kullanmadım. Ubuntu temelli. Kurulum biter bitmez Compiz ayarlamaları ve kurulumu dahil her şeyi hazır. Başlat menüsü 10-15 çeşit farklı görünümde ayarlayabilirsiniz. Açılış ve kapanışı, özell,ikle kapanış hızı çok hoşuma gitti. Görselliği de, kullanımı da gerçekten çok güzel. Unity'ye alışamamam, kubuntu'yu gnome3' e çevirememem neticesinde yanlışlıkla buldum. 1,1 gb. boyutunda. Arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ederim. Acer 5536g dizistüm var. Bütün sürücüleri otomatik tanıdı ve kurdu. Az kalsın beni bile tanıyacaktı Belki aşırı övdüm ama kesinlikle tavsiye ederim. Bir çok linux kurdum. Linux görmemiş biri değil sayılırım. Tavsiyemdir.
  7. spilay

    Gvz Pc Okur

    Lazzi, paylaşımın için teşekürler. Ancak, programın hangi versiyonu bu. Umarım 1.0 değil de 2. versiyonudur.
  8. Eset kullanan arkadaşlarım acaba güncel avira kurup bir tarama yapabilirler mi? Cpav,msav vb. zamanlarından beri 20 yıllık blg. si olan ve kullananan birisi olarak avira güncellenmiş haliyle bir denerlerse iyi olur. En azından ksybedilecek bir şey yok.
  9. SupperDupper arkadaşımın eline sağlık. Ama oyun tam facia. Ne grafik var, ne ses, ne oynanabilirlik, ne vuruş hissi... Filimi gibi kendi de berbat. SupperDupper kesinlikle alınmasın. Kota sorunu olan arkadaşlarıma tavsiyem, oyun resimlerine aldanmasınlar. Ben aldandım.Çok pişmanım.
  10. Çok nazik, kibar ve mütebessim bir şahsiyetti mübarek. 1 yıl içinde 16 milyon olan maaşım 38 milyona çıkmıştı. % 138 . Söylenecek çok şey var. Ama susmak ve sessizliği dinlemek,ve de merhumun ardından dua etmek vakti. Mekanı dünyada gönüller, ukbada Cennet bahçeleri olsun.
  11. papazjoe arkadaşım acaba, eleni- anna vissi olabilir mi
  12. Avirayı 10 yıldan fazladır kullanıyorum. Daha dün Avast yüklü dizüstünde Avira ile 4 tane Conficker virüsü sildim. Ondan evvel birkaç gün önce Esset kurulu blg. den 100 küsür virüs temizledim Avira ile. Bu siziniçin belki bir ölçü olmaz ama deneyimlerim bu şekilde. Key derdi yok, güncelleme derdi yok, kasma derdi yok, lisans derdi yok. Daha ne olsun. Antivirüs teslerinde yıllardır 1. sıradaydı 2010 yılını da Gdata nın ardından genelde 2. bitirdi. Gdata ücretli. Diğeri Free. Paralı olanı da var. İsteyen paralı olanı da alır. Bence gerek yok ama siz bilirsiniz. Şunu da itiraf etmeliyim. Avira en iyi virüs tespit edebilen yazılmların başında gelirken ondan bir alanda daha iyi olan Kaspersky var. O da buluduğu virüslü dosyayıtamir edip temizleme konusunda Aviradan daha iyi. Avira nın tamir oranı diğerine göre daha düşük. Temizleyemediğinde Avira hemen siler. Vb.
  13. taba arkadaşımın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Ben, yaklaşık 10 yıldır avira'dan şaşmadım. Ve bu yıla kadar sürekli 1. liği vardır. Bu sene 2. olduğu da doğrudur. Free olan versiyonunu kullanıyorum. Aynı zamanda zone alarm free de var. İşte size yeterli bir güvenlik. Eses kurulu bir sisteme arkadaşlar avira free 'yi kurup güncelledikten sonra bir taratın arkadaşlar. Amacım Nod32'yi kötülemek değil. Ama yıllardır en fazla virüs tespit oranı alan bir Avira'yı önce bir deneyin, olmazsa beğenilmesze diğerlerine şans verin derim. Aynı anda iki Antivirüs kurulu olmamasına da dikkat etmek gerekir. Çünkü bunlar kıskanç oldukları için birbirleriyle anlaşamayıp oroz dövüşüne direbilirler. Bir zamanların Cpav ve Msav antivirüslerinde olduğu gibi.
  14. İsmi Amvo.exe ama gerçek amvo virüsünün etkisiz hali değilmiş demekki. Şimdiki açıklamanız, daha açıklayıcı oldu benim için. Teşekür ederim. Şimdi çalışmanıza devam edebilirsiniz. Size izin çıktı ( Şakaydı) Allah kolaylık versin.
  15. Ferdi Bey, açıklamalarınızın samimiyetine inanıyorum.Ancak yukarıdaki yapmış olduğum açıklama ile ilgili bir cevap alabilir miyim. Bir virüs, bütün antivürüs programlarında aynı virüstür. İsmi değişik olabilir, o kadar. Neden aynı olan virüsleri, sizin programınız bulabiliyor sadece de, aynı virüsün kodları Avira gibi programlarda bulunmasına rağmen tanıyamıyor. Yoksa virüs diye verdiğiniz amvo.exe gibi virüslerin adı Amvo, fakat içeriğindeki zararlı kod sizini yaptınız kendi programınızın bulacağı şekilde düzenlenmiş zararlı kodlar mı?.
  16. Arkadaşlar, virüs dosyasını indirdim. Klasik bir takım virüsleri, dosya adına exe uzantısı verilerek oluşturulmuş. Amvo.exe gibi. Ancak, virüslü dosya denilen bu tür dosyaların hiç birisini Avira 10, virüs diye tanımadı. Amvo virüsünü ben o kadar çok temziledim ki Avira ve daha eski sürümleriyle. Ama amvo.exe denilen ve kendisinin amvo virüslü olduğu ifade edilen bu dosyanın avira tarafından tespit edilememsi beni şüphelendiriyor. TurkAntivirüs Pro'yu indirdim. Ama kurmaktan vazgeçtim. Ve şu şüphe hasıl oldu bende. İndirilen virüslü denilen dosyaların, TurkAntivirüs Pro içerisine küçük bir kodla, virüs diye yakalattırılıp, " diğer antivirüs programlarının bulamadığını buldu" intibası uyandırılmak istendiğini düşünmeye başladım. Ve kurmaktan vazgeçtim. Amvo gibi bittorent gibi virüsleri Avira, gözü kapalı yakalar. İşte kuşkulandığım durum bu. Amacım, bu programa günlerin yada aylarını veren arkadaşlarımı incitmek değil, bilakis kullanıcıda uyanabilecek kuşkuları dile getirmektir.
  17. SpyDevil arkadaşım, başına iş açtığım için üzgünüm gerçekten. Onca emeğin ardından problem çıkması biraz moral bozacak.Ama olsun. "Büyük zaferler, büyük savaşların ardından gelirmiş." değilmi. Kolay gelsin
  18. SpyDevil arkadaşım, dediğinde bir parça haklı olsan da www.virustotal.com adresinin sonuçları da ortada. 1991 den beridir blg. sahibiyim. Eğitici blg. Formatör öğretmeniyim. Nolur yanlış anlaşılmasın. Biraz blg. tecrübemin olduğunun bilinmesi için yazdım. Kolay gelsin.
  19. AntiVir 8.2.1.224 2010.05.03 TR/Patched.Gen ClamAV 0.96.0.3-git 2010.05.03 PUA.Packed.ASPack F-Secure 9.0.15370.0 2010.05.03 Suspicious:W32/Malware!Gemini McAfee-GW-Edition 6.8.5 2010.05.03 Trojan.Patched.Gen www.virustotal.com/tr tarama sonuçları. Arkadaşlar, uyarımı kendinize hücum ve karalama olarak algılamayın. Eleştiri, sadece övgü dolu sçzler değildir. Daha iyi ve daha güzele yönelik her yapıcı uyarı, olumlu katkı verir. Benim yaptığımda budur. Şahsınıza ve güvenilirliliğinize değil, programın Vista sp2 de reset atma ve Avira9 (4 Mayıs 2010 güncelleme) virüs alarmı vermesidir. Reset atma sebebi, beta olması olabilir. Ama yukarıda verdiğim antivirüs programlarıın da virüs uyarısı vermesi dikkat edilmeye değer. Ayrıca, diğer antivürüs programları da herhangi bir virüs bulamadılar. Ama Avira ciddiye alınmalıdır. Ve virüs uyarısı vermesinin sebepleri araştırılmalıdır. Program, bildiğim kadarı ile sunmaya çalıştığı hizmetle benzersiz. Uğraşan arkadaşlarım, büyük bir özveride bulunuyorlar. Değindiğim hususun olduğunu da açıklamak, buda benim minnacık hizmetim olsun. Hayırlı geceler.
  20. Arkadaşlar kurulum tamamlandıktan sonra vidimov.exe programında Avira 9 virüs tespit ediyor. Ve ardından Vista Sp2 iki defa reset attı. Haberiniz olsun. Yanlış alarm olabilir. Ama Avira ile 2 defa tespit edilince reset atıldı. Dikkatli olmalı. Aynı zmanda paket şifreli. Winrar ve 7zip programının açabileceği bir şekilde paketlenmiş ve şifre konulmuş. İsterseniz dikkat edin.
  21. Araba ilk kalkışta aşırı patinajdan dolayı hep spin atıyor ve yolda tutmak çok zor oluyordu. Bilmiyorum pack lerle bu sorun halledildimi. Oyun mükemmel. Ah birde şu sorun olmasaydı.
  22. Klavye ile oynarken ilk kalkış patinaj sorunu için silmiştim bu oyunu.Sizde de aynı sorun var mı? Varsa nasıl hallediyorsunuz? Lojon89 a da teşekürler. Elllerine, klavyesine sağlık.
×
×
  • Create New...