Jump to content

radyofon

Üye
  • Posts

    1044
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by radyofon

  1. Bildiğim kadarıyla sordum' da @bluelife üstadımızın katkıları var.
  2. Aşağıdaki örnekteki gibi olmalı. Tırnak işaretlerine dikkat. RegWrite('HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2', '1A04', "REG_DWORD", 0)
  3. en doğrusu üretici firmaların sitesinden indirmektir.
  4. firmware yüklemelisin ya da firmware programıyla yeniden partition oluşturmalısın. Firmware programları usb diskini görecektir.
  5. If StringMid(@AutoItVersion, 3, 1) = 2 AND @ProcessorArch = "X64" Then $q = 64 satırında hata veriyor.
  6. Şimdiye kadar bilirkişi olarak tespite gittiğim tv şikayetleri hep Philips smart tv'lerdi. Yazılım yönünden sorunlular. Güncelleme yapıyor veya durduğu yerde tv yazılımı bozuluyor, tekrar yazılım yükleniyor vs. vs. Fakat LG ve Samsung ile ilgili hiç bir şikayete rastlamadım. Babam 45 yıl tv tamiri yaptı ve oradan da bilirim ki tüplü Philips tv'ler güzeldi. Fakat iş lcd'ye gelince Samsung ve LG derim. Zaten çoğu firmanın panelini de Samsung üretiyor. Sharp'ların da iyi olduğu yönünde duyumlarım var fakat piyasada yaygın olan markalar yönünden bakarsak LG ve Samsung.
  7. Maalesef, hata veriyor. Apk dosyası indirip yapsan da olmuyor. Onu da denemiştim. Düşük sürümle youtube maalesef açmıyor.
  8. Casper TM105A tabletimde güncelleme yapamadığım için youtube açmıyor. Youtube versiyonu güncellememi istiyor fakat android yazılımı güncel olmadığı için güncel yazılım yüklenemiyor. Söz konusu tablet intel atom işlemcili ve maalesef casper' ın sitesinde de güncelleme yok. Bu tablete casper firmware haricinde başka bir firmware yükleyerek android versiyonunu güncellemek mümkün olur mu?
  9. Madem ki öyle diyorsunuz siz bu şekilde uygulayabilirsiniz. Uzun uzun bu konuları tartışmaya gerek yok. 90-270 V dediğiniz kavram da AC için geçerlidir ve 220 V'luk bir ürün 90V'da çalışması işi genelde cihaz değil parça bazında geçerlidir. Her ne kadar olsa da tavsiye edilen değer 220 volttur. O değerlerde devamlı değil anlık anlarda çalışması içindir. AC ile DC arasında çok fark var. Orada anlatılmak istenen olay başka. Neredeyse 35 yıllık elektronik mühendisiyim ve mühendisliğim boyunca kendi işim yanı sıra babamın dükkanında televizyon, video ve kamera ile çeşitli elektronik cihazlar tamir ettim. Anlattığınız bu durum benim meslekte öğrendiklerime ters. Çalışmaz değil çalışır ama istenen kalitede olmaz. Bir öğünde yarım ekmek yiyen adamın ekmeğini azaltırsanız doyar mı? diyorum ve bu konuyu benim açımdan burada kapatıyorum. önemli olan stabl çalışmadır. Yani kararlı çalışmasıdır. Bakış açılarımız farklı, tartışmaya gerek yok. Bu konuyu takipten çıkıyorum.
  10. Resetleyince factory default değerlerine döner, firmware en son ne ise o olur.
  11. Kapıların belli bir dB kaybı olduğu gibi duvarların da dB kaybına sebebiyet vermesi var. İnternette bu tür bilgileri bulabilirsiniz. Çalışma voltajı adı üstünde çalışma voltajıdır. Elektronik malzemeler ısınır. Bilhassa direnç, yarı iletken gibi komponentler. Yarı iletkenlerin (transistör, ujt, fet, mosfet vb.) bir çalışma voltajı vardır. Isınmasın diye voltaj düşürülmez, soğutucu malzemelerle soğutmaya çalışılır. Bunun için transistörler eğer güç transistörüyse soğusun diye alüminyum soğutucuya bağlanır. Her şeyden öncesi de ortam soğuklu da önemlidir. Bilgi işlem merkezi gibi cihaz salonlarının 18-19 derecede çalışması tavsiye edilir. Bu nedenle klima ile soğutma sağlanır ve ortamın nemsiz ve tozsuz olması da istenir.
  12. Bu tür elektronik ürünlerde ömür diye bir şey olmaz. Ömür boyu kullanır, arızalanınca da tamir ettirilir ya da yenisiyle değiştirme yoluna gidilir. Ömür dediğin şey lamba gibi led vb. ürünlerde olur. Ürün kaç voltluk ise o voltajda kullanman gerekir. 9 volt ile çalışan ürün olsaydı 9 volt adaptörle verirlerdi. 12 volt yerine 9 volt kullanıldığında da kararlılık olmaz zaten. Nitekim sizin ürününüz adaptörlü değil direk şebekeden yani 220 volttan çalışıyor. Sizin probleminize gelince de; üründe bir arıza var demek ki. İçerisindeki kondansatörler kurumuş olabilir veya soğuk lehim de olabilir. Açıp bakmak gerekir.
  13. Hattında arıza olup olmadığını, eğer aynı hatta telefon kullanıyorsan oradan anlayabilirsin. çevir sesi varsa hat sağlamdır. Telefon kullanmıyorsan arıza kaydı açtırırsın.
  14. Wireless koptuğunda modemde de dsl hattı gidiyor olmasın. Modemin ışığından bunu kontrol edebilirsin. Bir de modemlerin bazılarında release time süresi oluyor. Bu ayarı always olarak ayarlamak gerekir. Yani her daim hat açık kalsın diye.
  15. Programları katılımsıza çevirse tadından yenmezdi.
  16. Farklı kanallarda bağlantı yaparak deneyebilirsin. Modem herhangi bir parazitten etkileniyor olabilir. Ya da fabrikasyon bir arıza vardır.
  17. En yüksek Garanti Bankası veriyor diye biliyorum.
  18. Teşekkürler. Sonunda üstadlarımızdan biri cevapladı konuyu. Bluelife' ın yardımcı olduğu bir script içerisinde vardı bu komut. Ben de merak etmiştim. Teşekkürler üstadım.
  19. Arkadaşımız doğru bir noktaya değinmiş. Sistem geri yükleme ile sadece sistem dosyalarını ve programları kurtarırsınız, dosyaları değil. Testdisk' i de ve Minitool'u da denemenizi tavsiye ederim.
  20. R-studio, Easeus kullanabilirsin ama maalesef dosya adlarını kurtarabilmek olası değil. Bu programların çoğu dosa adı kurtarma da başarılı değiller. Hele bir de dosya adlarında türkçe karakter varsa, uzun dosya adları varsa daha da kötü. dosya kurtarma konusunda Recovery My Files da başarılı bir programdır. Partition kurtarma programı kullanarak dosyalarını kurtarabilmen olasılık dahilinde, deneminiz gerekir.
  21. MustDeclareVars kullanımı hakkında örneklerle bilgi verebilir misiniz? Meselâ Opt("MustDeclareVars", 1) kullanımı gibi.
×
×
  • Create New...