Jump to content

ironi

Üye
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ironi

  1. Techsmith Snagit 19.0.1 Build 2653 Portable (521 MB) https://dailyuploads.net/hgsnjqcise9o
  2. olur Fat32 ye harf atanmış ordan açılır uefi de yüklersin ama Win8 de yine diğer 10 gb NTFS kısmı göremezsin. Kafa karıştıran önce ki yaptığında Fat32 olan kısım görünmezdi win8 açılıyordu ama mins klasörü görünmeyen kısımda olduğundan programlar gelmiyordu. Şimdide tam tersini yapmışsın.
  3. önce 4. adımdaki exFAT leri değiştir. Legacy için NTFS yapabilirsin ama UEFI sistemler için Fat32 yapman şart. Yani ilk aktif bölümü Fat32 diğerini NTFS yap.
  4. Yinede partisyonları görmeme gibi bazı sorunlar yaşadım. USB belleklerde NTFS yapılan verilerin atılacağı kısım ilk bölümde, FAT32 olan aktifleştirilen ön yüklemenin yapılacağı kısım 2. bölüm yapmakta fayda var. Çünkü Windows 7 ve 8 de yaşadığımız sorun "Windows, yalnızca çıkarılabilir bir diskte ilk bölümü tanıyabilir." Böylece USB belleği Windows 7-8 de kullansak NTSF kısmı görünüyor. KMPE Windows 8 x86 ile açsak bile NTSF kısmı görünecek sizin daha önceden söylediğiniz gibi MInst dosyalarını da NTFS içerine KMPE altında kopyaladığımızda sorunsuz çalışıyor. Ayrıca bölümlemeyi MiniTool Partition Wizard gibi başka bir programda yapmakta fayda var.
  5. Bu şekilde Windows 8 in programlarla birlikte açılmasını sağlamış olabilirsiniz ama bu seferde aynı flash belleği Windows 7 de taktığınızda NTFS olan kısmı göremeyeceksiniz. Tahminim FAT32 ve NTFS olarak flash belleği 2 parçaya bölenler Windows 10 da 2 bölümde göründüğünden, sistem olarak Windows 10 kullananlar ya da KMPE de Windows 10 ile açılış yaparsak sorun yaşamıyoruz. Fakat Windows 8 ya da 7 de sadece Bootice ile Accesible (ulaşılabilir harf atanması yapılan) bölüm görünüyor. FAT32 KMPE nin olduğu partisyonu accesible ise Windows 8 de tüm programlar çalışıyor fakat NTFS kısmı görünmüyor. NTFS kısmını accesible yaparsakta Windows 8 açılıyor ama programlar olmuyor.
  6. Madem böyle bir yolu seçtiniz o zaman pek hoşuma gitmesede mecburen kullandığım bir alternatif sunayım... Link2SD bu programın pro sürümüyle programların istediğin kısımlarını sd kartta oluşturulmuş 2. bir primary partition a taşıyabiliyorsun. class 10 kart kullanmama rağmen dediğiniz gibi açılması 1 2 dk sürebiliyor. SD kartaki bir sorun bunuda etkileyebiliyor. Widget kullandığın uygulamaları taşıyamıyorsun çünkü widget çalışmıyor.   Düşünürsen aşağıdaki anlatıma benzer konular yardımcı olacaktır.   http://www.replikacep.com/hafiza-kartinda-ext-alan-olusturma-ve-uygulamlari-ext-alanina-tasima-t2383.0.html
  7. Nasıl olsa sağlam bir temizlik yapmışsınız root ve pek çok şeyi göze almışsınız. Özel bir donanım varsa mini hdmi gibi desteklemez ama o sınırı kaldırmak içinde CyanogenMod gibi bi custom rom yükleyin öyle bir deneyin.
  8. Faronics Anti-Executable Standard 5.x için serial yada keygen bulabilirmisiniz?   Aşağıdaki serial var oda artık geçersiz. KDZN4R6H-GGAC3SG6-3RCVTC2V-PK2NFSS4-TPM93DSP   Enterprise için keygen var ama standart için bulamadım.
  9. Öncelikle telefonla bilgisayarı birbirine kablosuz bağladığında bağlantının internet üzerinden veri alışverişiyle olmadığından bağlantının yerel ağdan olduğundan emin ol. İnternet kaynağını kes hala telefonu bilgisayardan kontrol edebiliyor musun dene. Eğer internet üzerinden bağlanıp yönetiyorsan telefonunu browser dan sayfa açmasan bile kotanı harcarsın. Olmadı usb kablo ile bağlanıp telefonu yöneten programları dene.   Bilgisayarına da NetLimiter programı nı kur istediğin programın bağlantı tirafiğini engelle kısıtla....
  10.  HDD yi başka bir usb kutu deneyebilirsin. (ide - sata mı ona göre elinde olan başka harici usb kutu yada yenisi)   Bende direk pc ye bağladığımda da görmemişti. Başka bir diske   MiniTool Power Data Recovery   Active@ File Recovery for Windows   programları ile kurtarmıştım. Format çekme seçeneğini sona bırak.
  11. Rastgele IOPS performansına baktığınızda fiyatında artığını göreceksiniz. Sıralı okuma yazma hızı belki dosya kopyalamada iyidir ama çalışan işletim sisteminde rastgele okuma yazma hızıyla CORSAIR Neutron GTX gibi bir SSD daha iyi sonuçlar verir.   CORSAIR 120GB Neutron GTX kullanıyorum memnunum.   120 GB tek işletim sistemi için yeterli. Ben sanal işletim sistemlerinide (VMware vs.) SSD üzerinden çalıştırmak istiyorum paramda çok fazla diyorsanız 256 GB alabilirsiniz.
  12. Kaydettirilecek pasaportun yurt dışından geliş tarihinden itibaren olan bir aylık sürenin geçip geçmediği kontrol ediliyormuş IMEI kaydı için. Yani kendi üzerinize kaydettiremezsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_80194282/tm.htm http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/21820134.asp
  13. IsoBuster ile yazdığın ama içi boş görürnen cd yi okutabilirsin. Eğer normal bir şekilde programsız görmek istiyorsan önce cd markanı değiştir ( sony gibi markalar değilde sadece cd sektöründe olan markaları dene) buda olmazsa dvd-rom un ömrünü dolduruyor demektir değiştirmen gerekir.
  14. ironi

    Jdownloader

    kendi ayarlarını yedekle yada JDownloader klasörünü yedekle ve aşağıdaki dosyayı kullan anlayacaksın. [code]http://s2.dosya.tc/server3/dtkUCd/JDownloader.rar.html[/code]
  15. ironi

    Jdownloader

    anladığım kadarıyla config klasöründeki database.script dosyasına kodlanarak yazılıyor. mesela senin kullanıcı adın ironi ise orada ...a6176612e7574696c2e486... gibi geçiyor. şu günde bulduğun yüzlerce şifreyi paylaşsan yada nasıl bulduğunu söylesen bizde faydalansak iyi olurdu.
  16. varsa bulaşır.. yoksa bulaşmaz.. taratmışsın ama yindede eğer varsa formattan sonra farklı antivirüs programlarıyla taratırsın.. silmene gerek yok...
  17. Hard Drive Inspector Pro Hard Disk Sentinel Professional gibi programlarla diskin sağlıklımı bakabilirsin sonrada yine harici disk olarak başka bir pc üzerindeki partisyon programlarıyla (Paragon, Partition Magic vb) yeniden herşeyi sil partisyonlara böl yavaş biçimlendir.
  18. [code]http://fc05.deviantart.net/fs70/i/2010/158/9/a/Desktop_Wallpaper_by_Squee4Starscream.jpg http://farm5.static.flickr.com/4045/4648505836_c469d13ae5_b.jpg [/code]
  19. sorun telekom dns lerine bağlı kalmadan sansürsüz internet ise buda çözüm yollarından biri arkadaşlar sonuçta yasaklı, yeni, eski bir adresi 2. bir yerden sorsada sormasada açıyormu olayı olarak değerlendirelim..
  20. diyelim ki bu programı dün kurduk ama bügün, şimdi açılan www.xxxx.com sitesinin ip sini nereden öğreniyora cevap verirseniz herkes anlayacak..
  21. Hewlett-Packard, Dell ve Toshiba, 100 bin dizüstü bilgisayarı Sony tarafından yapılan bataryalardaki aşırı ısınma sorunu nedeniyle geri çağırıyor. Geri çağırma, Japonya’da Sony tarafından üretilen ve dünya genelinde Hewlett-Packard, Dell ve Toshiba marka dizüstü bilgisayarlarda kullanılan "2,15Ah lithium-ion" bataryaları kapsıyor. Bildirilen 40 aşırı ısınma vakasının bazılarında duman veya alev alma, bazılarında da küçük hasarlar rapor ediliyor. Sony, batarya sorununun, Ekim 2004 ile Haziran 2005 tarihleri arasında imalat hattındaki ayarlamalardan ve elektrot için metal folyodaki özürden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Şirket, 2006 yılından sonra yapılan bataryalarla ilgili hiçbir sorun bildirilmediğini ifade ederek, geri çağırmaya konu olan batarya sayısının son 6 yılda üretilen 260 milyon bataryanın içinde çok ufak bir bölüm olduğuna dikkat çekiyor. Kaynak: Milliyet alıntı
×
×
  • Create New...