Jump to content

cumali99

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About cumali99

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cumali99's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

14

Reputation

  1. İşletim sistemleri başlıklı konu çok genel bir ifade. Her ay 35 DVD'yi neden çöpe atıyorsun? Birde herşeyin bir bedeli vardır. Güncel sisteme sahip olmak istersen zorluklarına katlanman gerekli. Örnegin ben Usb bellek kullanıyorum hiç çöpe attığım bir şeyi hatırlamıyorum. Bu arada kullandığın işletim sistemini belirtirsen soruna net cevaplar gelecektir.
  2. @FırtınaLimanı, nazik düşüncelerin için teşekkür ederim. Manjaro Linux'u live halinde Türkçe olarak kullanabilirsin. İlk açılışta dil seçimi için klavyeden F2 tuşuna basarsanız çeşitli dil seçenegini görürsünüz. Buradan Türkçe seçili iken enter tuşuna basın. Masaüstü geldiginde menülerin Türkçe olduğunu görürsünüz. Live Cinnamon Geniş bilgi için bakınız: http://manjaro-tr.org/forum/thread-703-post-4990.html#pid4990 Resimli kurulum rehberi için: http://manjaro-tr.org/forum/thread-594-post-4069.html#pid4069
  3. Manjaro Linux'un şu sürümünü kullanın dememiz doğru olmaz. Linux kullanımında yeniyseniz önceden bilgi toplayıp biraz araştırma yapmanız gerekli. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. Düşük donanımlı bilgisayarlar için Openbox ve Xfce sürümü, yüksek donanımlı bilgisayarlar için tercihe göre Gnome ,Cinnamon,Kde veya Mate sürümü olabilir.   Öte yandan kurulum bittikten sonra paket yöneticisi ( program yöneticisi ) pamac veya octopi ile uygulamaları yükleyebilirsiniz. Youtube gibi kanallarda manjaro diye aratırsanız bir çok görsel bilgiye ulaşabilirsiniz.   Türkçe anlatımlı video:   http://www.youtube.com/watch?v=fIaDRszaVqQ   http://www.youtube.com/watch?v=rZ9-cfXwkE4   http://www.youtube.com/watch?v=9--ONS6i-0I   Diger videolar: http://www.youtube.com/results?search_query=manjaro&sm=12
  4. Net-edition sürümü hariç tüm sürümleri live olarak kullanabilir fikir sahibi olabilirsiniz. Bu çeşitlilik Linux zenginligidir. Hangi sürümü begenirseniz onu kullanırsınız.
  5. Genellikle Manjaro Linux'da sürücü sorunu yaşamazsınız. Manjaro mhwd aracı ile ( donanımları otomatik tesbit eden araç. Manjaro HardWare Detection ) sürücüler tesbit edilir ve kurulur. Birden çok ses kartı kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ancak tercih ettiginiz masaüstü ortamını live olarak denerseniz net sonuca ulaşırsınız. Bir kaybınız olmaz.
  6. Manjaro Türkiye ekibi adına katkılarınız  için teşekkür ederim @forjest.
×
×
  • Create New...