Jump to content

TLT63

Banned
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

About TLT63

Recent Profile Visitors

637 profile views

TLT63's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Afaki konuşmayalım lütfen. Sanırım senin XP CD'inde problem vardı demek ki. Oysa ben de kaç makinaya bu şekilde XP kurdum hatırlamıyorum. Lütfen önce sağlam bir XP CD'si bul ondan sonra tekrar dene. Ben olacağına adım gibi eminim. Zira çok yaptım bu işi. Özellikle Laptoplara harici HDD'den çok uyguladım.
  2. İlk gelen mavi ekran komutlarında hız farkı olabilir. Ancak PC yeniden başladıktan sonra değişen hiç birşey olmaz.
  3. Olmayanlar düşünecekse sen ne demeye cevap yazıyorsun ki ? Senin aklın, CD Romun ve floppy'in varsa, probleminde yoksa ne diye bu bilgileri baltalıyorsun arkadaşım? Bırakta ihtiyacı olanlar yazsın. Amacın ne? Seninde bildiklerin varsa yaz da bizde öğrenelim. Ama sen önce emeğe saygıyı öğren bence.....
  4. Pekala!!... Bir soru sana: Sen laptopları tanıyormusun acaba? CD Romu olmayan yada bozuk olan laptoplarda nasıl çözüme ulaşacaksın ? Diyelimki harici HDD taktın. XP'yi nasıl yükleyeceksin?
  5. Bir adet Cardreader, bir tane de MMC Kart alarak ta bu işlemleri yapabilirsin.
  6. Neden 2'ye 3'e ayırdığınız harddisklerden birini denemiyorsunuz?
  7. Dosya sistemi NTFS olan sürücüyü MS-DOS'ta çağıramazsın ki. Çağıracağın sürücü FAT yada FAT32 Dosya sistemi ile biçimlendirilmiş olmalı.
  8. Dosyalar temizlenip yeniden yüklenmiştir. Yukarıda tazelediğim linkten indireceğiniz dosyalarda Virüs, Trojan yoktur. NOD32 ile temizlenip yeniden yüklenmiştir. Arkadaşım sen dalga mı geçiyorsun bizimle!!! Virüslü dosyayı niye paylaşıyorsun forumda? Winimage.rar dosyasında (win32/parite.B virus)ü var ilgililere duyrulur. Amacım sadece paylaşımdı. Başka yerlerde de Winimage Programını bulabilirdin. Amacım sadece: CD Rom'u bozuk, Floppy'si olmayan HDD'lerde İşletim Sisteminin nasıl kurulabileceğini anlatmaktı. Ama herkes bir KULP uydurdu. Daha ne diyeyimki. Oysa bu bahse konu programları başka yerlerde de bulabilirdiniz. Neden biz bu kadar kötü düşüncelerdeyiz? Bir türlü anlamış değilim...... hayır anlamadığım trojan bulaştırınce ney olacak ? Sen mi imal ettin trojani senin hangi egonumu tatmin edecek ?Git PKK sitesi göçert bende senin elinden öpim Teşekkür edeceğine, kalkıp PKK benzetmesi yapan arkadaşım; Düşüncesizce şu dönemde sarf ettiğin cümleler için ALLAH seni affetsin. Amacım sadece: CD Rom'u bozuk, Floppy'si olmayan HDD'lerde İşletim Sisteminin nasıl kurulabileceğini anlatmaktı. Sende hemen bir KULP uydurdun. Daha ne diyeyimki. Oysa bu bahse konu programları başka yerlerde de bulabilirdiniz. Neden biz bu kadar kötü düşüncelerdeyiz? Bir türlü anlamış değilim...... Dosyaları virüssüz olanlarla değiştiriniz. Aksi halde çöpe taşımak zorunda kalacağım. Dosyalar virüsssüz olarak yenilendi. Teşekkürler.
  9. 6) İşlem bitince programı kapatıp, USB Flash belleğinizi açınız. 7) USB Flash belleğinizde aşağıdaki dosyalar görünecektir. Şimdi belleğinize yeni bir klasör açıp "AA" ismi veriniz.(Arzunuza bağlı olarak başka isimde verebilirsiniz, ancak MS-DOS'ta çağrı yaparken fazla yazmayalım diye ben bunu örnek verdim.) 9) "AA" isimli klasörün içine, WinXP CD'sinde bulunan tüm dosyaları kopyalayınız. (Tabiiki CD Rom'unuz bozuk olduğundan bu işlemi başka bir bilgisayarda yapmak zorundasınız. ) 10) Bu işlemlerden sonra da PC'nizi USB Flash Bellekten başlatınız 11) PC'niz en sonunda MDOS'ta; A:// şeklinde görünecektir. Bundan sonra aşağıdaki işlemleri yapınız: 1) A://D: (USB Flash bellek Sürücü harfiniz) yazıp Enter'a basınız. 5) D:/Cd AA (Yaratıp ta ismini AA koyduğumuz klasör) 3) D:/AA>Cd i386 yazıp, Enter'a basınız.("i" harfine dikkat: Büyük harf yazıyorsanız "I" olmalıdır.) 6) E:/AA/I386>WINNT yada winnt yazın ve Enter'a basınız. 7) Kurulum başlayacak ve bildiğiniz CD kurulumu gibi yükleme devam edecektir. DİKKAT :WinXP Dosyalarını HDD'nizin herhangi bir bölümüne kaopyalarsanızda, bu kez A:// kısmına bu HDD Sürücünüzün ismini de verebilirsiniz!!! NOT : USB Flash bellek yerine Cardreader'a koyacağınız MMC kartlar ile de bu işlemi yapablirsiniz. ( Bu bilgi DORUK101 arkadaşımızın sorusu karşılığı eklenmiştir.) HERKESE BAŞARI MUTLULUK DOLU GÜNLER TEMENNİLERİMLE....
  10. CD Rom'unuz bozuk, Floppy'iniz yok. Peki ama PC'nizi nasıl formatlayacak İşletim sisteminizi nasıl kuracaksınız? Öncelikle PC'nizi mutlaka MS-DOS Sisteminde başlatabilmelisin. 1) Bunun içinde USB Flash Belleğinizi MS_DOS'tan başlanacak şekilde ve FAT yada FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekiyor. a) Flash Belleğinizi MS-DOS ile açmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: Önce buradaki Linkten şu dosyayı indiriniz. Bu dosyalar iddia edildiği üzere Virüs yada Trojan yüklü değildir. Temizlenerek tekrar yüklenmiştir. http://rapidshare.com/files/64920045/Win98_WinImage.rar.html 2) USB Flash belleğinizi takıp FAT yada FAT32 olarak biçimlendiriniz. 3) İndirdiğiniz Winİmage dosyasını açınız. 4) Sonra Win98.exe dosyasını bu pencereye bırakınız. 5) Daha sonra resimde görülen ayarları yapınız. Ve tıklayınız.
  11. Arkadaşlar, upload ettiğiniz bu dosyaların hepsini indirdim. Ve hepsini tek tek denedim. Sorunum: CD'ye yazdıramıyorum. Nero 7 kullanıyorum. Teşekkürler....
  12. Ben bu Live CD'yi bir güzel indirdim. Programıyla da birşetirip iso uzantılı hale de getirdim. Ancak gelgelelim; CD'ye yazdırmak istediğimde bir türlü yazdıramadım. Sebep nedir acaba?
  13. Ben daha bir anlaşılır olur diye resmetmek istedim. Hepsi bu.
  14. Şu zamanda CD'den yapılan formatlamalar ne kadar sağlıklı acaba? Şimdi size bir soru: HDD'nizi önce bir CD ile formatlayın, Sonra da bir kurtarma programı açarak silinmiş dosya araştırması yapın. HDD'nizi sonra bir FDİSK ile formatlayın ve gene bir kurtarma programı açarak silinmiş dosya araştırması yapın. Bunları icra ettikten sonra sizinle tekrar görüşelim. OK?
×
×
  • Create New...