Jump to content

halilt

Üye
  • Posts

    226
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by halilt

  1. İlk yaptığım şeyler bunlar zaten.Bunlar standart bilinen prosedürler.Belirttiğim gibi profesyonelim.Bunlar ilk seviye kullanıcı veya sistem operatörlerinin kullandığı yöntemler.Nette ilk aramalarda zaten bunlar çıkar karşınıza.Daha ileri seviye teknik yardım gerekiyor. setupla kurulup çalıştığı win10 10240 yapıdaki sürücüyü yedekleyip inf köklerine ulaşabiliyorum.Ancak kurulabildiği aynı sisteme sıfırdan bu yedekle kurulmuyor ilginç olan..İllaki exe den kuracaksın her koşulda.Öyle illet bir şey.Bu yüzden sürücü köklerini düzenleme konusunda bilgi gerekiyor bence.Ya da ne bileyim o sözkonusu exe yi açıp içine bakmak.
  2. Bu site zaten kullandığım bir site.İd ile baktığınızda çıkan bu linkteki olmuyor.Ürünün kendi paketinden çıkan cd de MT7603UN Driver var.Bunda wifi diye bir setup var tek tıklamayla kuruluyor.Ama 1507 yapı sonrası tüm sistemlerde -en az 8 sistem denedim.Group policy dahil tüm ayarlara baktım-olmuyor olmuyor...Sadece imza zorlamasından ibaret değil,uyumsuzlukta var. Sorunum aleti kullanmakta değil.Topu topu 100 tl lik alet.Ben onu her türlü win7,win 8.1,win 10 ilk sürümlerde zaten kullanırım.Derdim:Bunca yıllık profesyonelim 20 yıldır bu işin içindeyim,nasıl olmuyor meselesi.
  3. Öneriler için teşekkürler.Bakmadığım sadece grup ilkesi kaldı.Denediğim sistemler home veya SL olduğu için gpedit.msc ektradan eklemem gerekiyor.orjinal Pro veya ltsc kurup ordan bunuda deneyeceğim.Sanırım sürücünün digital imzası eski.Mediatek gerek duymamış.Piyasadaki en ucuz usb wifi adaptörü bu. yapı 1507 ye kadar geçerli. o yüzden emrenin Ltsb 10240 veya 8.1 de hiç imza engeline takılmıyor.
  4. Arkadaşlar şöyle bir sorunum var : mediatek bir usb wifi adaptör aldım.inf sürücüsü nette yok.DPack ,sdı vb bilinen sitelerin kataloglarında yok.scape ve bazı sitelerdekiler uyumsuz .setup lı bir driver var (wifi diye) bir oradan kuruyorsunuz.Ancak sürücü imza sorunu yüzünden windows çalıştırmıyor.İmza zorlamasını-regedit,gelişmiş başlangıç vb- tüm yöntemlerle devre dışı bıraksanızda olmuyor.Sadece emrenin win 10 ltsb 10240 yapı ve Tr_by ın 8.1 pro da bu engele takılmıyor.win10 11 yeni birkaç sistemde denedim.Düzelmiyor.Kurulan sistemde driver yedeğini alıp o şekildede denedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Donanım id: USB\VID_0E8D&PID_7603&REV_0001 USB\VID_0E8D&PID_7603
  5. Üstad iyi bayramlar,çalışmalarınız her zamanki gibi yine mükemmel.Naçizane bir önerim olacak sadece.Bildiğiniz gibi özellikle mediatek vb.usb ürünler sürücü imzası konusunda sıkıntılı.Lakin piyasada en çok satılanlarda bunlar.Çoğu modifiye windows -buna sizinkllerde dahil bugün bu çalışmanızda rastladım-imzasız sürücü yükleme konusunda zorlama - ek müdahele gerektiriyor.Çalışmalarınızdaki ek özelliklere bu zorlamayıda kaldıran ayarlar eklemeniz yerinde olur diye düşünüyorum.Sağlıcakla kalın.
  6. Üstadım öncelikle teşekkürler,iyi bayramlar.Multiboot üstünden gerçek cihaza kurulum yaptım.Bence mükemmel.Herşey Türkçe.Sistemde herhangi bir sıkıntı görmedim.Sadece sormak istediğim: bende yeni kurulum ekranı geldi.Oradan kurulum yaptım. Eski kurulum ekranı demişsiniz ama bende hiç çıkmadı.
  7. Nette gördüğünüz bios backup tool vb universal programları tavsiye etmiyorum.Bios yazma teknik serviste her markanın yetkili servis teknisyeninin ulaşabildiği elektronik kütüphanelerde saklanan markaya özel eprom prg ları aracılığı ile yapılır.Son yıllarda artan kullanıcı talepleri dogrultusunda OS üstünden eprom yazabilen programlar sunuldu ancak OS nin epromda bug oluşturabileceği riski her zaman vardır.Olayı tıptaki ameliyathane prosedürlerine benzetmek mümkün.
  8. Cihazın servisinin yaklaşımı en başından tümüyle standart bir uygulamadır. Size güncel olanı değil en stabil ve sorunsuz olanı verirler. Kediyi öldüren meraktır. Hoş o meraktır yine insanoğlunu ilerleten. Yani kediyle aramızdaki bir farkta budur. Lakin bir diğer farkta kedinin 9 canlı oluşudur. Aslı şuymuş: Eski bir İngiliz atasözü “Bir kedinin dokuz canı vardır. Üçü oyun oynaması, üçü gezinmesi ve kalan üçü de durması için” der. Teşbihte hata olmaz. Kusura bakmayın. Mesleki deformasyonda olabilir. Ama bizler olaya hep profesyonel kafayla bakarız. Öncelik hastanın canıdır yani. Gerisi tamamen sizin sorumluluğunuzdur. Saygılarımla...
  9. Bilgisayarınızda önemli bir sorun yoksa bios güncellemek gereksiz ve riskli bir iştir daima. Yaklaşık 20 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ülkenin en çok satılan markalarından birinin yetkili servisinden emekliyim. Hem kendi markam hemde onlarca markanın cihazı elimden geçti. Halende çalışıyorum. Yaptığım bios yazma sayısı -tamir ve versiyon zorunluluğu hariç-bir elin parmağını geçmemiştir. Kısacası çalışan şey kurcalanmaz der eskiler. Anakart cihazın tamiri en zor parçasıdır. Herşeyini değiştirebilirsiniz; sabit disk-ekran kartı-powersupply-ram vb -istediğiniz kadar format atabilirsiniz. Biz eskiden şöyle derdik: Bios yazacaksan önce bir yedek anakart gerekir. Uçağa binmeye benzer: düşmez ama ya düşerse... Cihazınız linux dağıtımlarında kapanıyorsa zaten donanımsal bir sorun yoktur. Sabit diski -mümkünse değiştirip- sıfırdan microsoft veya msdn orjinal windows kurun. Olmazsada fazla kurcalamayın. Kapatmayın PC yi uykuda bırakın olsun bitsin.
  10. mbr seçeneğiniz yoksa 32 bit kurmanız mümkün değil.Mecburen 64 kuracaksınız uefi cihaza.Aslında önerdiğim LTSB 2015 zaten neredeyse 32 bit win 8.1 veya win 7 kadar hafiftir.Bunlardanda zayıf cihaza Tr_By ın 8.1 pro 32 bit kuruyorum.Dahada alt cihazlarla nette gezinemez bir video bile izleyemezsiniz zaten. Forjest üstad Tr_By ın 8.1 çalışmasına temel programlarda ekleyerek gayet performanslı bir derleme yaptı bunuda deneyebilirsiniz.
  11. İşim gereği yüzlerce çeşit model ve konfigürasyonda cihazlara kuruyorum.Bu özellikte cihazlara forumda en uygun win 10 bu, üstüne tanımam.Tercihen Tr_BY ın yaptığı 8.1 ler vardı.Özellikle 32 bit olanı.(sildi onları ama benim arşivimde)Görev yöneticisinden başlangıçta yavaşlatanları kapamayı unutmayın.Bu sistemde öncelikle brave tarayıcı kullanabilirsiniz.Firefox ta iyidir ancak youtube da bazen kasabiliyor tercihen operada olabilir.
  12. bu tarz hometech vb cihazlara bunu kuruyorum.Windows 7 den daha hızlı.İ
  13. Forumda Tr_By ın çalışmaları ile en çok beğendiğim ve sayısız cihaza kurduğum sistemlerden biri.Unutulmasına gönlüm razı olmadı.
  14. Üstadın yapımları herzaman olduğu gibi şaşırtmadı.Ufak sabit diski olanlar için elzem.Ancak bu tarz mini sistemlerde sistem boyutunu küçülttükten sonra gözlemlediğim en belirgin sorun çalıştığınız masaüstü vb her yerde yenilemede bekleme....Web de gezinirken veya herhangi bir prg uygulamada çalışrken hızlı ancak sıkıştırılmış sistemden dolayı başka windows a aktarıldığında sorunlar olabiliyor ki buda sonuçta tercih sebebi.Kısacası ufak dskli zayıf cihazlar için gerçekten ideal.Onlara cansuyu olmuş.Ellerinize sağlık..
  15. Her zamanki gibi mükemmel.Boyutundan dolayı sınırlı kullandığım 32 gb lık SSD sayenizde değer kazandı.
  16. Sayıyı ancak binlerle ifade edebilirim.Forjest üstadın tüm katılımsızlarını sayısız farklı cihaza yıllardır kurarım.Arşivimde en az birkaç yedeklerinide tutarım.Sürekli güncellerim.Çoğunlukla antivirüs uyarısı bile çıkmaz .Ancak her ihtimale karşılık dışlamalara ekleyip yönetici olarak kurmak daha iyi.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bu yüzden şahsına tüm paylaşımları için müteşekkirim.İyiki varsınız.Sağlıcakla..
  17. En kolay-pratik çözümü ben şöyle buldum: Ventoy usb multibootlu harici HDD mi kutudan çıkarıp dizüstü pc nin sata portuna bağladım.Bende m2 sata ssd takılıydı.(tercihen ssd yada Dvd girişine takılan HDD yada SSD de oluyor)Biostan bootu yeniden ayarladım ve ventoy multiboot la kurulumu tamamladım. Bu şekilde cihazda sata veya ssd de sürekli takılı ventoylu diskin bulunmasınin şöyle avantajlarıda var : Kendi sabit sisteminizin dism+ aracıyla install.wim yada install.esd sini yedekledikten sonra isosunu çıkarıp ventoyda bulundurarak çok kısa sürede -hemde sabit sürücünüzü herzaman formatlama avantajınızla birlikte-tüm kurulu ayarlarınızı tutarak istediğiniz sistemi gerçek makinada deneyebilirsiniz.Ardından istedğiniz zaman çok kısa sürede kendi sisteminize dönebilirsiniz.Yapmanız gereken secure bootu kapamak ve bios yükleme sırasını değiştirmek sadece..
  18. Üstadım son çalışmalarınızın hepsini indirip gerçek makinalarda kurdum.10 ve 11 leri LTSC 2019 ve 2021 leri tek pakette yapmanız çok yerinde olmuş.Performans konusunda zaten hepsi mükemmel.Diyecek söz yok.Sadece naçizane : kurulum ekranlarını renklendirmeniz tabii tercih meselesi sonuçta ancak inanın gözleri zorluyor hele 10 ve 11 deki o kırmızı seçim ekranı...Yine 10 yapılı tüm sistemlerde 11 teması default gelmesi... tamam sonra değiştiriyoruz ama ..Elbette bu tarz çok sevenler vardır ve sizde genel isteğe göre hazırlıyorsunuz .Ellerinize sağlık..
  19. Öncelikle tüm öneriler için teşekkürler. Kurulu bir işletim sisteminin kendi sabit sürücüsü üstünden format atılabilmesi,boot menünün düzenlenebilmesi özellikle benim sıkıntım olan uefi engeline takılmadan yapılabileceğini görmek faydalıydı. Konuyu ve sorunu biraz daha çeşitlendirmek gerekirse: easybcd veya wintoHDD eğer eksik anlamadıysam sadece hazırda kurulu bir işletim sisteminin üzerinden bu tarz usb vb sorunları olan cihazlarda işe yarıyor. Peki eğer bu cihazın usb vb leri bozuk,birde kurulu sistemi yoksa-örneğin HDD bozuksa-değiştirilmesi gerekiyorsa nasıl olacak? Senaryoyu değiştirelim şöyleki: Bu programlarla şu yapılabilirmi: Çalışan başka bir cihazdaki windows veya linux vb üstüne bu programları kurup bu cihaza diğer sorunlu cihazın HDD ssd ini vb usb kutu vb yoluyla takıp bu disk üzerinde operasyon ve programla boot bölümü oluşturup ardından diğer cihaza taktığımızda bu boot menü çalışacakmı?
  20. Çift katmanlı DL dual layer çözümü aslında uygun olabilir denemek lazım.İso ları uefi indirme diye bir şey yok.Esd veya wim olabilir şu anki teknolojide.Birkaç başka seçenekte var elbet ancak onlarda beta ve standart teknisyenlerin yapabileceği bir teknik değil.DL DVD seçeneğinde ise uygun diskpart komutlarıyla UEFİ yapabilirsiniz. Diğer USB port değişimi seçeneğine gelirsek: Zaten belirttiğim gibi -mesleğim- kendim yapabilirim.Ancak bu konunun başında denediğim yöntemlerdeki deneyimlerden de anlaşılacağı üzere standat usb port arızası değil.Yani port tamiriyle olmaz.Örneğin sd kart üzerinden iso yüklemesindede aynı sorunla karşılaşıldığı hatırlandığında aslında sorunun southbridge yada onun usb ön kontrol chiplerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Bazı intel işlemcili notebookların 4.nesilden sonra bu tarz sıkıntıları olduğu duyumlarım var.Bu tarz bir arızanın tamiri pek mümkün değil:yapan vardır belki ben bilmiyorum..Dolayısıyla sadece anakart değişimi yapılabilir.Sonuçta en uygun ve pratik olan: bu haliyle kullanmak ve formatı farklı bir PC de usb den yükleyip sabit sürücüyü değiştirmek. Bunca yıllık meslek hayatımdan tek öğrendiğim her zaman yeni fikirlere açık olmak. Konuyla ilgili başka teknik çözüm önerilerine açığım..Saygılarımla.
  21. En kestirme ve ekonomik yöntem bu. Bios ayarları uygunsa.Hatta eskiden başka bir pc de formatı sonuna kadar bitirip ilk masaüstü geldikten sonra -eskiden bu tip sorunlu cihazlarda özellikle en masrafsız olduğu için çok kullandım- söküp ait olduğu cihaza takardık.Ondan sonra sürücü vb.Ancak bunca yıldır hiç aklıma gelmemiş kurulum dosyalarının hdd ye kopyalandığı ilk aşama bittikten sonraki ilk restartta sökmek....installwim ya da install esd nin tam çalışmaya başlayacağı süreç öncesi...63 yaşındayım bu meslekten emekliyim ama hala çalışıyorum.win 3.1 den beri her çeşit ve modelden sayısız cihazın hem donanım ve elekroniği hemde sistem kurulumunu yapmışımdır.İnanın aklıma gelmedi bu kadar basit olan yöntem.Meslek alışkanlığı ya da zaafı diyelim hep arızanın zor olan kısmına bakarız.Ya da yaşlanmışız açıkçası.Herneyse çok sağolun. Kaldıki bu yöntemi çok benzerini kullandığımı hatırladım:Seri montajlamada OEM kurulum için aynı model onlarca cihaza tek bir cihaz üzerinde hazırlayıp HDD Yİ klonlayarak .
  22. https://www.sordum.net/10784/iso-dosyasindan-boot-edelim/ ilgilendiğiniz için teşekkürler ancak linkteki açıklamalarda da belirtildiği gibi gpt disklerde bu yöntemler sorunlu.easy bcd nin yeni sürümlerine bir bakayım bende belki uyumlu bulurum.
  23. i5 lenovo notebook (uefi) usb ve sd kart bölümü sıkıntılı olduğu için format atamıyorum.Dvd sürücü var fakat orj windows 11 isosu 4.7 lik dvd lere sığmıyor.Msdn veya ellenmemiş microsoft kurmak istiyorum.Kendi ssd si üzerinde 10 gb lık bir bölüm ayırarak dos üstünden denediğimde uefi engeli karşıma çıkıyor.Setup tan kurmak istemiyorum.( ilginçtir usbden ventoy veya rufusla denediğim WİN10_19045.3448.MULTi -wim iso-sorunsuz kurulurken microsoft veya msdn esd veya windows 11 ler fdisk aşamasından sonra win kurulum dosyalarının kopyalandığı herhangi bir yerde kopyalama hatası veriyor -usb sorunu gibi- ama bahsettiğim WİN10_19045.3448.MULTi -wim iso-sorunsuz rufus la kuruluyor.)
  24. indirdiğiniz windows isosunun hangi sürüm olduğunu yüklemeden anlamak için:Dism++ aracını kullanabilirsiniz.Dosya menüsünden kalıbı tak diyerek isoyu seçin.(Dosya türünü her ihtimale karşılık tüm dosyalar olarak belirleyin.Çünkü power iso vb programlar yüklüyse kalıp dosyası olarak seçtiğinizde görülmeyebilir)Seçtiğiniz isonun içindeki tüm edisyonlar ve sürüm bilgilerine ulaşacaksınız. Bir başka yol: İsoyu sanal sürücüye bağlayarak komut satırı üstünden dism komutlarıyla incelemektir.Örnek komutlar (siz sanal sürücünüz hangisiyse komuttaki :E Veya F gibi harfini değiştirirsiniz) : Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.wim Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.esd Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.wim /Index:2 Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.esd /Index:2 Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.wim /Index:1 Dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.esd /Index:1 gibi.İndex numaraları isoda bulunan edisyonlara göre değişir.Örneğin multi içinde 5-6 tane.Saygılarımla.
  25. Güzel bir tavsiye.. katkım olsun.Firefox kullananlar için microsof windows indirme sayfasında: menü+daha fazla araç +responsive tasarım modu na geçilerek yapılması mümkün.
×
×
  • Create New...