Jump to content

amb_drivers

Üye
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amb_drivers

  1. Denenmiştir. Herhangi bir sorun yoktur. Hatta korumaya alınmış diskin biçimlendirilmesine de izin vermiyor. Linuxta da korumaya devam eder mi, deneyip görmek lazım.
  2. Scrip öncesi yani diskpart komutu ile korumaya aldığım flash diskimin, iş yerindeki bilgisayarda da korumalı olduğunu görüyordum. Farklı bir şey olacağını düşünmüyorum. Sonuçta evde koruma sağlayan iş yerinde de sağlar.
  3. Linux iso dosyalarını kullanabiliyoruz mu, nasıl?
  4. Teşekkür ederim. Tam anlamıyla arzu ettiğim buydu.
  5. Evet köylü üstadın çalışması sorunsuz çalıştı. Teşekkürler.
  6. Teşekkür ederim. Forumda varmış indiriyorum. KMPE ye nasıl entegre edecem. Bu konuda da yardımcı olursanız memnun olurum. KMPE dizin yapısı şu şekilde:
  7. Rufus ayarları bu şekilde yaptım gene çalışmadı.
  8. Varsayılan nasıl geliyorsa o şekilde kuruyorum usb ye. Kullandığım bir çok bilgisayarda sorunsuz çalışıyor bu şekilde. Sanırım varsayılan olarak gpt mod yüklüyor. Sistemin neyi desteklediğini nasıl öğrenirim ki?
  9. Merhabalar. Evde çocuğun kullandığı bilgisayarda kullanmak istediğimde 32 bit hiç çalışmadı. 64 bit ise videoda da görüldüğü gibi uygulamaları yüklerken takılıp kalıyor. Sürücü sorunumu var bilemedim. Aynı sorun @karadurak üstadın yaptığı eski sürümde de devam ediyor. Reklam olmaması için bilgisayarın linkini koymuyorum ancak resmi şudur. Video
  10. Kullanılan komutlar şunlar. diskpart list disk select disk --> işlem yapılacak disk attributes disk set readonly --> salt okunur attributes disk clear readonly --> salt okunur iptali
  11. Merhaba arkadaşlar. Usb belleklerimizdeki verilerin kazara silinmesi veya virüs bulaşmasını engellemek için salt okunur yapmak ve iptal etmek için bir script yazılabilir mi? Her seferinde komut ile bu işlemi yapmak yerine bir script ile korumaya al veya korumayı kaldır işlemi çok faydalı olacaktır. Kod yazmada mahir üstatların ilgisini rica ediyorum. https://hizliresim.com/a3717qd
  12. Bildiğimiz klasik yöntemle telefon numarası tuşlayarak aranmıyor. Bir numara var ama telesekreter Türkçe konuşmuyor. Amazona kullanıcı bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra sırasıyla Müşteri Hizmetleri> Satın aldığınız hangi ürünle yardım talep ediyorsanız onu seçin > Hasarlı ve kusurlu ürünü tıklayın açılan menüden en alttaki daha fazla yardıma ihtiyacım var > arama talep edin tıklayın bir kaç saniyede müşteri hizmetleri sizi geri arıyor.
  13. Üstat amazonla görüştüm. İlk görüştüğüm temsilci ürünüzün garantisi devam ediyor. Öncelikle sandisk firması ile görüşün. Oradan alacağınız bir belge ile ya para iadesi yaparız ya da stokta varsa yenisini göndeririz dediler. Tamam dedim. 2 saat uğraştım sandisk firmasına ulaşamadım. Google da var olan tüm numaralar iptal olmuş. Sonra şikayet sitelerini okudum. Kısır döngünün alası garantide dönüyormuş. Sonra tekrar amazonu aradım telefona çıkan başka bir temsilciye durumu anlattım. Tamam madem yetkili servise ulamaşıyorsunuz biz yardımcı olalım dediler, peki dedim. 2021 yılı haziranda almışım kartı 135 lira gibi. İlk etapta bu parayı iade edeceklerdi, dedim ki ya bu parayla 16 gb lık sd kart bile alınamaz, haklısın dediler. Tekrar sistemden kontrol ettiler garantiniz bitmiş dediler. Güle oynaya sonlandırdık görüşmeyi. Gülermisin ağlarmısın. :))
  14. Yorum yapan, görüş bildiren, yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Konuya yazılan her öneriyi yaptım, kısır döngü gibi her seferinde başa dönüyor. Kartın bozulduğuna ikna oldum artık.
  15. Teşekkür ederim arkadaşlar. @amd_turkey üstadın dediği gibi sd kartın bozulduğuna kani oldum. Bilgisayarım>Yönet>Disk Yönetimi de aynı sonucu verdi, Ubuntuda da benzer bir sonuç çıktı. neticede sd kart biçimlendirilemedi.
  16. Merhaba arkadaşlar. Aliexpresten bir adet araç kamerası almıştım. Bu kamerada kullanılan 128 gb Sandisk Ultra sd kartta bir sorun oluştu. Ne windows ortamında ne de KMPE üzerinde bulunan disk programları ile biçimlendirme yapılamıyor. Aslında biçimlendirme tamamlandı diye mesaj veriyor ancak sd karta dönüp baktığınızda diskte bulunan klasörlerin yerinde durduğu ve kapasitesinin de aynı olduğu görülüyor. Bir türlü sd kartı sıfırlayamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Ekran videosu
  17. Teşekkür ederim, sorun çözüldü gibi görünüyor.
  18. Teşekkür ederim arkadaşım. Format işleminde disk ikiye bölündüğü için sadece fat32 lik kısmı formatlanmıyor. Ntfs formatlı bölümde formatlanıyor. Her hangi bir tool veya antivirüs ile kurtarma imkanı yoksa mecburen format atmak gerekecek gibi.
  19. Merhaba arkadaşlar. Kullandığım bellek 128 gb lık usb fit olarak bilinen bellek. Bellek fat 32 ve ntfs olarak ikiye bölünmüş ve fat32 lik bölüme kmboot kuruludur. Dün işyerindeki bir pc ye takmak zorunda kaldım. Fat32 formatlı Kmboot bölümüne virüs bulaştı. Normalde usb den boot edince virüslü alandaki kmboot çalışıyor ancak windowstan bakınca klasörlerin isimleri kısayol olmuş duruyor. Format atmadan kurtarabilirmiyim. Windowsta iken ekran görüntüsü Kmboot tan boot edip PeWindows ile açınca ekran görüntüsü
  20. Üstadım her iki yöntem ile test ettim. 1- \Tools\BootInst\Config\Grub_DVD ini dosyasındaki ilgili satırı ntfs olarak değiştirip OtoKur_{TekBölüm} modülü ile kurulum yaptım. 2- Bootice uygulaması ile gerekli yapılandırmaları yaparak kurulum yaptım. Her iki yöntemde de legacy modda KMBOOT çalıştı, uefi modda ise grup komut satırı açıldı başkaca bir ilerleme olmadı. Yapmak istediğim ise aslında OtoKur_{ÇiftBölüm} ile yapılan işlemin tersini yapmak. Yani KMBOOT'u ntfs ile biçimlendirilen bölüme kurmak fat32 olarak biçimlenmiş alanı ise veri depolama alanı olarak kullanmak.
  21. Cevap için teşekkürler üstat. OtoKur_{ÇiftBölüm} modülünde de sanki KMBOOT gizli bölüme kuruluyor ve formatı da ntfs oluyor. Kod bloğunu yanlış yorumlamıyorsam.. [Format] FileSystem=ntfs Check= ;Description Desc=HideBoot plugin Exe="%$BootInst$%\$Gdisk$\format.cmd" HideExe=yes ;Free space on the hidden partition HideSpace=1000
  22. Teşekkür ederim, linux isoları çalıştı. Şunu merak ediyorum; OtoKur_{TekBölüm} modülü varsayılan olarak usb yi fat32 şeklinde formatlayarak KMBOOT'u kuruyor. \Tools\BootInst\Config\Grub_DVD ini dosyasındaki [Format] FileSystem=fat32 Check=yes FileSystem=fat32 yi FileSystem=ntfs olarak değiştirirsek usb yi ntfs olarak formatlayıp KMBOOT'u kurmazmı, başkaca bir yapılandırma gerekirmi?
  23. Komutlardan kastınız _win klasöründeki MBOOTMGR_1064.wcs ve MBOOTMGR_1086.wcs dosyalar ise bunların içerisinde linux'a dair her hangi bir komut satırı bulunmuyor.
  24. Merhabalar, linux live iso'larını bu sürümde de kullanabiliyormuyuz.?
×
×
  • Create New...