Jump to content

muharremerd

Üye
  • Posts

    1317
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

muharremerd last won the day on October 15 2018

muharremerd had the most liked content!

Profile Information

  • Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

muharremerd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

190

Reputation

  1. Ben de sizin gibiyim, yıllarca kendime ve buraya bir çok layt sistem yaptım. Ne olduysa bir anda bıraktım, bütün konuları, dosyaları sildim. Ama hala buraya güncel windowslar için bakmaya geliyorum arada ama lite yapan pek az. Mentalite 5 sene öncede aynıydı şimdi de aynı değişeceğini de sanmıyorum. Geçmiş olsun, inşallah iyileşirsiniz de tekrar dönersiniz.
  2. @hadibeolsun lite sistemler kişiye özgüdür bence, yıllardır sistem yaparım paylaşırım. Kendime göre yapmıyorum çoğunlukla, paylaştığım için herşeyi silmemeye özen gösteririm. Yabancı sitelerde birçok lite sistem mevcut ama benim yaptıklarımdan pek bir farkları yok sonuçta temel silinecekleri siliyorlar. İstisnaları belirtiyorlar zaten: süper lite gibi. Siz de sistemi kurduktan sonra arkaplanda çalışan servisleri kapatıp, mağazayı silip, birkaç tane program ile keyfinize göre ayar yaparak da lite yapıyorsunuz zaten ayrıca dism++, winreducer, ntlite, wintoolkit ile de wim düzenleme işleri kolaylaştı. Winreducer ile kullanmadıklarınızı birkaç dakikada silebilir kendi liteınızı yapabilirsiniz tek sorun herkesin hazır sistem istemesi sonrada orda hata var burda hata var demesi. Liteların sorunu da her büyük güncellemeleyle sistem dosyaları ve birbirine bağlılıkları değişiyor, mecburen defalarca yapıp test etmek gerekiyor.
  3. Temizlemek ne silmek ne, sonuçta winsxs te ki işe yaramayanları siliyor yani temizliyor ya da yok ediyor ya da .... ?
  4. maalesef silemezsin, ama el ile winsxs i silebilirsin sorun olmaz.
  5. winreducer in winsxs silme kısmı var, deneyebilirsin. ben bütün sistemlerimde silerim. tek sorun güncellemeler yüklenmez.
  6. Yıllarca burada sistem yapmış biri olarak şunu söylemek istiyorum: orası İngilizce bir site, ben de kendi çalışmama İngilizce entegre edip oraya göndersem buradakinden daha fazla indirilir çünkü genel bir dil ki benim gibi layt sistem yapanlar var orada ama hepsi İngilizce. Bende size oradaki çalışmaların TÜRKÇE olanını yapıyorum. Diğer arkadaşlarda bunun gibi sistemler yapıyor. 2-3 temaya bakıp "keşke böyle yapılsa" demekle sistem yapılmıyor ve de sistem güzel olmuyor maalesef. Kendi sistemlerimi yıllardır kullanıyorum ki 1 haftadır Far Cry oynuyorum, sorun bile çıkarmadı.
  7. https://www.teamos-hkrg.com/index.php?threads/extreme10-mpb-windows10-rs5-x64.74313/ Yenisi çıkmış hatta bir sürü. benim yaptığım gibi layt sistemler çok. Bu site tnctr benzeri bir site zaten, yapılan windowslar burda paylaşılıyor. Üye olun takip edin.
  8. Sisteme bakarsanız, fazla silinen birşey yok. genel, çok kullanılmayan şeyler silinmiş. RAM tüketiminden çok boş alandan tasarruf için yapılmış.
  9. Sistemi yükledikten sonra güncelleme kısmından ya da dil değiştirme kısmından dil değişmiyor mu? Dil işlemi, silme işlemlerinden önce yapılmak zorunda çünkü dil dosyalarının çoğu ve dil ekleme seçeneği silindiyse sonradan müdahale yapamazsınız.
  10. Winreducer dene. Daha kapsamlı. Dism kullandığın için mecburen hepsini teker teker yaparsın ama komut dosyası oluşturursan tek wim içindeki bütün sürümlere sırasıya güncellemeleri, reg dosyalarını ve ayarlarını sırasıyla yaptırırsın. Yapman gereken tek şey komut dosyasına tıklamak olur. Sitenin değişik yerlerinde bir ton komut dosyası var, arayıp bulman lazım ya da kendin yaparsın.
  11. dism ile yapmayı neden denemediniz?
  12. Winreducer, uzun süredir kullanıyorum. rs4 uyumlu çıkmasını bekliyorum. dism ile bir yere mount edip .net3.0 ve diğer sürücüleri ekleyip, store harici her şeyi silerek kendinde basitçe yapabilirsin sonra da dism++ ile de telemetri gibi istemediklerini silersin. zaten bir kaç denemeden sonra basitçe yaparsın.
  13. Senin mantığın sorunlu ? yapılanları iyi oku bence. Gizli versiyon yok, efe34'ün yaptığı wim içindeki core versiyonu mount edip cmd komutuyla core sistem dosyalarına müdahale ederek onu enterprise olarak göstermek yani wim içinde gizli versiyon falan yok, Efe34'ün yazısını iyi oku.
  14. Gizli versiyondan kastınız nedir? Wim dosya formatını rar ya da zip uzantısı olarak düşünün. İçindeki windowsları 7zip ile görebilirsiniz zaten, gerekli dosyaları da 7zip ile çıkarabilirsiniz. Gimagex hızlı bir şekilde wim içindekileri çıkarmaya, bir yere mount etmeye ya da kendinize göre wim dosyası oluşturmaya, wim içindeki windowsların başlıklarını falan değiştirmeye yarayan küçük bir program. bunun yerine DISM GUI adında bir program da var ondanda faydalanabilirsiniz.
×
×
  • Create New...