Jump to content

mutlux

Üye
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1391 profile views

mutlux's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

143

Reputation

  1. Yeni laptoplarda biosta genelde uefi Boot özelliği açık geliyor. Biosa bakınca uefi ayarlı iken Boot olarak bizim standart hazırladığımız Multiboot USB ler MBR olarak düzenlendiği için yeni laptop'larda uefi modunda boot hatası veriyor fakat BIOS ayarında legacy seçilebiliyorsa o zaman aynı USB legacy mode olarak boot ediyor. Eğer laptopa uefi kurulum yapmak istiyorsak aynı rufusun hazırladığı gibi GPT formunda ve FAT32 formatında bir USB hazırlamamız gerekiyor yoksa uefi boot olmuyor. O yüzden sırf bu laptoptan için ayrı bir USB hazırlamak gerekiyor ancak gpt formunda olan multiboot usb'ler bu sefer legacy modda boot hatası veriyor. Her halükarda 2 tane ayrı ayrı USB hazırlamamız en doğrusu. Birisi eski masaüstü laptop için normal hazırladığımız mbr formunda multiboot USB. Diğeri sırf yeni nesil laptoplar için GPT formunda multiboot USB.
  2. Sayın crasadure hazırlamış olduğu bootisox64.wim ve bootisox86.wim dosyalarının içerisinde DISM++ 64 ve DISM++ 86 için gereken dosyaları wim dosyalarının içerisine ekledim, bu şekilde kullanmak isteyen aşağıdaki linkten indirebilir. İndirme Link : https://userscloud.com/j2ggib236nlh
  3. Biraz önce merak ettim, iso dosyasını indirip denedim aşağıdaki Grub4 kodlarla boot etti ama sanalda denediğim için bilemiyorum PCde nasıl olur. title pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64 \n pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64 kurulumu geometry (hd1) && checkrange 0x80 read 0x8280 && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook ls /ISO/pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64.iso || find --set-root /ISO/pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64.iso map /ISO/pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64.iso (0xff) || map --mem /ISO/pfSense-CE-2.4.5-RELEASE-amd64.iso (0xff) map --hook root (0xff) chainloader (0xff) || chainloader () boot
  4. Slash lar programın koyduğu gibi olsun. Ben tlf dan yazdığım için onlara dikkat etmeden yazmış olabilirim. Gereken programlarda xorboot için eşit programı var. Çözünürlük seçeneği sanki vardı diye hatırlıyorum. Şimdide tlf dan yazıyorum. Eve gidince bakarım.
  5. Evet hem 7 hem 8 hemde 10 için iso dosyalarındaki install.wim dosyaları yeterli, illa iso dosyası koymana gerek yok. Mesela ben wim dosyalarını AIO şeklinde hem 32 hem 64 bit bütün sürümleri barındıran 7 nin 8.1 in ve 10 nun wim dosyalarını koyuyorum, Yanınada bazı performans edition adı altında olan mesela win10 pro performans edition gibi özel hazırlanmış windowsların iso dosyalarını koyuyorum..
  6. Aman yanlış anlaşılmasın bu dosyalarda windows iso dosyalarındaki kurulumlar yok.Yani sen kendi windows 7 olur 8 olur 10 olur hangisine ait iso dosyasını veya bu iso dosyaları içindeki install.wim dosyalarından kurulum işlemini başlatabilmek için bootisox86 dosyasını kullanıyoruz.Yoksa tek bu doosya ile kurulum yapmıyoruz.
  7. Sayın hakarakurt evet bootisox86.wim dosyası ile birden çok yöntemle format atılabilir, zaten bu seçenek ile açtığında karşına aşağıdaki gibi bir birden çok kurulum yöntemini içinde barındıran seçenekler sunan ekran gelir. Hangi yöntemle kurulum seçersen onunla kurabilirsin.
  8. Sayın gdbaran benim menülerde kullandığım bootmgr dosyaları şu şekilde; bootmgr ---> BCD bootmg0--> BC0 bootmg1--> BCM bootmg2--> BCL bootmgf--> BCF isimli bcd dosyalarını çalıştırmakta sen bunlara göre kendi bootmgr dosyaları oluştururken bcd dosyalarına aynı isimleri verip, bootmgr dosyalarınıda benim kullandığım isimlerle kullanırsan herşey sıkıntısız senin istediğin gibi çalışır. Mesela BC0 dosyasına bir bootmgr oluşturup sonra adını bootmg0 olarak değiştirip BOOT/ klasörüne atman bunun için yeterli. BM plus kullanırkende şu şekilde olacak ayarlar ; Font : BOOT/Fonts BCD : BOOT/BC0 Text menü : BOOT/bootvhd.dll gibi ayarlayıp istediğin temayı seçip make bootmgr seçeneği ile bir bootmgr dosyası oluşturursun. Bunun isminide bootmg0 olarak değişitirip usb aynı yere atarsın, işlem tamam olur. BOOT klasöründe olan diğer bc1,bc2,bc3,........... dosyaları bootmgr olmadan GRUB4 üzerinden bir komutu var bunun için sayın Köylü' ye çok teşekkürler, doğrudan o komutla çalışıyor.onların herbiri için bootmgr ye gerek yok.
  9. Eyvallah Sayın gsbaran. dediklerini inşallah bir sonraki güncelleme yaptığımda olduğunca yapmaya çalışırım. Önceki versiyonların linkleri tabiki silinmedilerse benim son versiyondaki linkler.txt dosyasında görünecektir. Şimdi işteyim, önceki versyonların kalıbları duruyor eve gidince tekrar bir usb ya da sanal diske kurup özellikleri ve versiyonlardaki yaptığım değişiklikleri bir not almaya çalışırım.
  10. Yani sen eklediysen önceden bir şey yapmana gerek yok. Ben v4 te bunu ekledim, NTFS kısmı BOOT klasörü içerisinde normalde grub klasörü yoktu.Bu grub klasörü tamamen bu oto menü için eklendi.Benim MENU.LST dosyası buradaki AUTOMENU.LST dosyasını çağırıyor ve çalışması için gereken dosyalarda bu grub klasörü içindekiler.
  11. Grub4 te GFX ler aynı sadece KMboot 1.4 sistemindeki otomatik iso bul seçeneği vardı onu ekledim. Bu arada arkadaşlar main.cfg dosyasında ufak bir hata vardı, şimdi düzelttim.bunu kullanabilirsiniz, ana sayfadan komple olarak düzeltip v4 linklerini de tekrar düzenleyeceğim, main.cfg
  12. Grub2 file manager konusunda sayın mephistooo2 nin hazırlamış olduğu secureboot olayını atlatmak için bazı dosyalar var ben onları buraya koydum. Bu her PC de gerek yon kullanmaya. Bazı Pc ler var secureboot olayını biostan kapatmaya izin vermiyor, ozaman kullanıyoruz. Onunla alakalı video ve anlatımlara Grub2 Dosya Yöneticisi konusundan takip edebilirsin. FAT32 dekia bcd dosyalarıı ayar yapmıştın v3 te . Bu dosyaları değiştirmeye gerek yok. Ama cfg uzantılı dosyalar var onlar tamamen editlendi, hepsini değiştirmen gerek. BM plus bize bir bootmgr dosyası oluşturmaya yarıyor, öncelikle bootmgr dosyası ne işe yarıyor, ona bakalım. Bootmgr dosyaları şu şekilde çalışıyor, kendi içinde hangi yerdeki bcd dosyası (adını hangisi koyarsan bcs,bcs,bcx ne dersen ...) bu dosyayı arıyor, kendi görselinde kullanılan fontların nerede olduğunu arıyor, kendi görselinde gerekli olan dll veya ini uzantılı dosyaların nerde olduğunu arıyor ve boot edilince karşımıza windows boot manager ekranı geliyor. BM plus ile biz hangi isimli bcd dosyası ve ana dizinden itibaren yolunu, kullanılan fontların nerede olduğunu ana dizinden itibaren yolunu, birde Bootmgr 8.1 seçeneğinde boot.ini, ya da Bootmgr 10 seçeneğinde BOOTVHD.DLL dosyasının nerede olduğunu ana dizinden itibaren yolunu belirtiyorsun. Sonra programın aşağısındaki temalardan birini seçip make bootmgr deyince programın olduğu yerde BM builds diyeklasör ve içerisinde de bootmgr dosyası oluşuyor.oluşan dosyanın adını değiştirerek usb de ilgili yerlere koyarsın, her ayrı ayrı isimlerdeki bcd dosyaları için ayrı ayrı bootmgr dosyaları gerekmekte,mesela benim usb de BCD,BC0,BCM,BCL dosyaları için bootmgr,bootmg0,bootmg1,bootmg2 dosyaları var. Bu programçok güzel ancak anlamak bayağı zaman alıyor. Çözünce çok mükemmelmiş diyor insan, sana kolay gelsin.
  13. Sayın gsbaran yaptığım değişikliklerin çoğu FAT32 kısmında, anladığım kadarıyla sen bootmgr dosyalarını editlemiştin. Ben bu dosyalarda hiçbir değişiklik yapmadım, sen kendi editlediklerini kullanabilirsin. NTFS kısmında BOOT/mbr klasörü içerisinde değişiklikler var. FAT32 kısmında btütün herşeyi değiştir kopyala yeni dosyalarla, sadece uğraşmamak için hani bcd dosyaları var dı ayarlama için bunları hiç değiştirme sendekileri kullan aynı çünkü.
  14. MX Multiboot USB yenilendi v4 çıktı. Yapılan değişiklikler; - legacy kısım grub2 menülerde aynı grub4 teki gibi değişiklikler yapıldı, - Uefi ve Legacy kısımlardaki Grub2 temaları ayrı ayrı olacak şekilde ayarlandı. - Grub2 menüler için ikonlar düzenlendi. - Sayın mephistooo2' e teşekkürler, Secureboot için gereken dosyalar eklendi, Download Linkleri v4 (güncelleme tarihi 28.05.2020 ); 1. https://userscloud.com/qse44li22wr1 2. https://yadi.sk/d/J_IuAMVbLRps9w 3. https://www.mediafire.com/file/fvsxp4axxtp1uln/MX_MULTIBOOT_USB_2020_v4.rar/file 4. https://uptobox.com/n3tcowf61r56
  15. Kardeş ben Dragon Auto Install PRO 2 kullanıyorum çok detaylı ama bir kere oluşturdum biraz zaman alıyor ama görseline bayılıyorum. Onun dışında bu forumda gördüğüm all in one platform var. Her ikisinde de özellikle birden fazla favori program listesi ayarlıyorsun, hemen bir tıkla ayarladığın bütün programlar seçiliyor ve hızlıca kuruluyor. Dragon link : http://freshdragon.blogspot.com/2011/12/auto-install-pro-2-toplu-program.html All in one Platform link : https://www.tnctr.com/topic/350658-all-in-one-platform-v443-hepsi-bir-arada-platform/
×
×
  • Create New...