Jump to content

artal73

Üye
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by artal73

  1. Bir yerde bir hata var kodları görmem lazım. Çünkü yukarıdaki yöntem çalışıyor.
  2. Kodlarınızı benim paylaştığım gibi paylaşır mısınız?
  3. Kırmızı ile altı çizili alanları ekleyin tamamdır. .
  4. Single Channel ve Dual Channel durumu vardır ramlarde. Tek slota bir ram takarsanız 800 mhz hızını görürsünüz, çift slot olarak yani 1adet 8 gb ram yerine 2 adet 4 gb kullanırsanız 1600 mhz i görürsünüz. Bilgisayarınızdaki ram sayısının 1 adet olduğunu var sayarak konuşuyorum tabii.
  5. Teknik olarak programın yazarının bunu anlaması çok kolay. Sanal sistemi gerçekmiş gibi göstermeye çalışmaktan başka bir yol aramanı öneririm.
  6. Programın, kurulu sistemin sanal mı gerçek mi olduğunu anlaması için sistemin çalıştığı bilgisayarın donanım özelliklerine bakması yeterli.
  7. Artırım adımlarının hepsi 3. döngünün içinde olduğu için her 3 döngünün degeri 10. adımda döngüden çıkış şartına geliyor ve dönğü sonlanıyor. Her döngünün artırım ifadesin kendi for bloğunun içine alırsanız dediğiniz olur.
  8. "Stack" ve "Heap" kavramlarını anlamalısınız öncelikle. stack ve heap ram üzerindeki verinin tutulduğu bölümlerdir. stack’de değer tipleri ve heap üzerinde bulunan referans tipli değerlerin adresleri saklanır. Heap'de ise referans tiplerinin değerleri saklanır. "new" anahtar kelimesiyle oluşturulan nesneler referens tiplidir. Heap'de tutulur ama adresi stack bölgesinde tutulur. Şimdi biz Form2 üzerindeyken "Form1 frm = new Form1()" ifadesini yazdığımızda ne oluyor? Form1'e mi ulaşıyoruz! hayır sadece açık olan Form1 nesnesinden yeni bir örnek türetiyoruz. Excel'deki yeni butonuna tıkladıgımızda açılan aynı sayfalar gibi. O halde belirli bir Form'a ulaşmak istiyorsak: heap bölgesinde bulunan nesnenin stack deki adresini point etmemiz lazım. 1. resimdeki "this" ifadesi ve 2. resimdeki "public Form2(Form1 frm1)" ifadeleri bu adreslemeyi sağlıyor. "Form1 _frm1;" ifadesiyle Form1 türünde bir "field" oluşturup _frm1 = frm1; ifadesi ile de aldığımız adresi _frm1 field'ına aktarıyoruz. Artık _frm1 Form1'i adresliyor. Vermiş olduğum Çözüm @KintaRo 'nun çözümüne bir alternatiftir sadece. her iki şekilde de çalışır.
  9. Form2'nin bir örneğini çağırdığınız yerde "this" anahtar kelimesini ekleyin. aşağıdaki resimdeki gibi. Form2 üzerinden Form1 deki Datagridview'e direkt ulaşmak içinse aşağıdaki resimdeki eklemeleri yapın. Artık "_frm1" alanından Datagridview'e ulaşabilirsiniz.
  10. Click eventini ekleyin ve "Null" parametre girerek çağırın. pictureBox1_Click(null, null); gibi.
  11. İf Else bloğundan sonra program görevini bitiriyor ve kapanıyor doğal olarak. Else bloğunun sonuna "Console.Read ( ) " metodunu eklerseniz kapanmaz.
  12. Selam. Programın Setup ve Crack'ini paylaşabilir misiniz?
  13. artal73

    Sistem Datatable

    Belleğe yüklenen Tabloyu geçici bir "xml" dosyasına yazıp, 2. uygulamaya oradan okutabilirsiniz.
  14. Forex piyasası hakkında teorik bilgiyi her hangi bir Foreks firmasının web sitesinden alabilirsiniz. Eski bir yatırımcısı olarak pratiği hakkında bilgi vereyim. Katılımcıların %80'inin kaybettiği bir piyasadır. Dünyadaki en oynak piyasadır. Kazanmak için dünyadaki sermaye piyasalarının gidişatını bilmek; piyasaya yön veren ülke merkez bankalarının politikalarını bilmek ve takip etmek gerekir. Kazanılabilir mi? Çok zor! ama mümkün tabii. Öncelikle Demo hesaplarda bir işlem stratejisi geliştirmek ve aylarca bu stratejileri uygulamak gerekir. Demo ve gerçek hesap arasında da işlem psikolojisi olarak çok fark vardır. Demo daki işlem yapma psikolojisi gerçek hesaba geçince tamamen değişir çünkü; kaybetme riski artık gerçektir. Hangi işlem stratejisini kullanırsanız kullanın uymanız gereken en önemli kuralı ben söyleyeyim: "Stop-loss" (Zarar kes). Bu kuralı uygulamazsanız kaybetmeniz mutlaktır. İşlem yapacağınız aracı kurumu seçerken SPK lisanslı bir kurum seçin. Yurt dışı sitelerden uzak durun.
  15. Var.  64 gb sandisk'i o şekilde kullanıyorum.
  16. ​Listbox Sender derken oluşturduğunuz bir Listbox eventini çagırmaktan mı bahsediyorsunuz?
  17. "WinAutomation" ile web ve windows kontrollerini manipüle edebilirsiniz.  Forumda son sürüm paylaşımı mevcut. http://www.winautomation.com/features/
  18. WinAutomation da iyidir.  http://www.tnctr.com/topic/64016-winautomation-20/?p=1575292
  19. Format öncesi Driver Genius veya benzeri bir program ile sürücülerin yedeklerini alabilirsiniz.
  20. "Ünite testlerini 1. üniteden son okudugunuz üniteye kadar çözün" dememin sebebi: geriye dönük hatırlatma yapmasıdır. Ders kitaplarını erkenden alıp, yazdığım gibi sistemle çalışan bir kişi sınav zamanına kadar bir kitabı en az 2 kere okumuş oluyor zaten, kafanıza bir şekilde yazılıyor yani. İnternetten kaynak bilmiyorum ama benim zamanımda A.O.F bürolarının çevresinde dershane kitapçıları vardı. Kitaplarda konuların özeti ve geçmiş yıllarda çıkmış sorular vardı. Sınavlara 10 gün kala test çözerken  o soruları da çözüyordum.   Murat Yayınlarının kitaplarını almıştım. kitaplardaki  sorularında neredeyse %50 çıkmıştı sınavlarda.
  21. Her derse bir numara verin.  Her gün sıra numarası gelen dersten bir, iki ünite okuyun ve sonunda ünite sonu testlerini çözün. kaçıncı ünitede olursanız olun. Ünite testlerini 1. üniteden son okudugunuz üniteye kadar çözün.  Sınav tarihine 10 gün, 2 hafta kala sadece testlere odaklanın. Kolay gelsin.
  22. Asus'un kendi sitesinden indirebilirsiniz. http://www.asus.com/tr/support/
  23. pairs'in dediği gibi Main Form kapanırsa program çalışmasını sonlandırır. Şöyle bir teknik kullanılabilir. MainForm ve Form2 adlarında 2 formumuz olsun. Form2'yi açıp MainForm u tamamen kapatmak istiyorsanız Application.Restart(); metodu ile programın     kapatılıp Form2 üzerinden başlamasını sağlamalısınız.  Programın hangi form ile başlıyacağı  Program.cs  class'ındaki  Application.Run();  metodunda belirtilir, Application.Run(new MainForm());   gibi.   Application.Run(); metodunu bir Switch içerisinde kullanarak açılacak formu belirliyebilirsiniz. Proje içinde bir dosyada bir anahtar kullanman lazım. string anahtar = "MainForm"; switch (anahtar) { case "MainForm": Application.Run(new MainForm()); break; case "Form2": Application.Run(new Form2()); break; }
  24. static void Main(string[] args)  altında degişkenleri tanımladığınız yerde.   bool rakamMi = false; tanımlamasını yapın. do while döngüsünden sonra gelen şu 4 satırı silip. Console.Write("İlk sayıyı giriniz: "; s1 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.Write("İkinci sayıyı giriniz: "); s2 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); aşağıda yazdığım kodları yerleştirin. do { Console.Write("İlk sayıyı giriniz: "); rakamMi = int.TryParse(Console.ReadLine(), out s1); if (rakamMi) { rakamMi = false; Console.Write("İkinci sayıyı giriniz: "); rakamMi = int.TryParse(Console.ReadLine(), out s2); if (!rakamMi) Console.WriteLine("Lütfen sadece rakam giriniz !!! "); } else Console.WriteLine("Lütfen sadece rakam giriniz !!! "); } while (!rakamMi);
  25. s1 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());  yerine bool rakamMi = int.TryParse(Console.ReadLine(), out s1);    kullanın.  "rakamMi" değişkeni true dönderirse rakamdır.
×
×
  • Create New...