Jump to content

oxymania

Üye
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oxymania

  1. Ben aşağıda yazacağım yöntemi öneriyorum....   Dün bu konuya ilişkin bir sorun yaşadım. Yeni aldığım lenovo z580 modelide üzerinde win8 işletim sistemiyle geldi format atayım dedim boot etmedi ne dvd'de ne de usb'den. Öncelikle bilgisayar açılırken bios ayarlarına ulaşman gerekli.   Windows 8 Yüklü Bios üzerinde UEFI Boot ve hdD Üzerindeki GPT korumasının kaldırılması.... Yeni nesil Leptop lar artık Windows 8 ile yüklü geliyor ve üzerinde yeni nesil BİOS yazılımı yüklü UEFI boot menüsü aktif olarak. Windows 8 ile arası hoş olmayan kullanıcılar burdaki anlatımda BİOS ayarlarını yapmazlarsa Format atıp Windows 7 yüklenmez.. İlk önce PC açılırken F2 ile BİOS ekranına girilir. Normal şekilde F2 ile girmiyorsa PC yi kapatın Elinizle F2 tuşuna basılı tutun sonrada power tuşuna basın BİOS ekranına girecektir.. Bios Security bölümünden ( Boot Menü ) sekmesi Disable yapılır. (Bazı cihazlarda bu kısmı değiştirebilmek için güvenlik şifresi istiyor bunu herhangi bir sifre secip aktifleştirebilirsiniz)   Bios Advanced bölümünden ( Boot Speed ) sekmesi Disable veya Normal yapılır.   Bios Advanced / System Configuration bölümünden ( Boot Mode ) sekmesi CSM Boot yapılır.   Bios Boot Bölümünden 1. sıraya ( USB ) veya ( ODD CD ROM ) alınır.   Bütün ayarlar doğru bir şekilde yapıldıysa F10 ile kayıt yapılır. Ve format işlemine başlanır. PC yi CD ile başlattıktan sonra Ön yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor ve windows direk açılıyorsa Ya CD nin Boot özelliği yok yada CD bozuktur USB ile format işleminde ön yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor ve windows direk açılıyorsa USB nin Boot özelliği yok yada USB bozuktur..   Sonra..............................................................................................................     - İlk bu İSO dosyasını indiriyoruz masaüstünde dursun http://gparted.sourceforge.net/download.php - Aşağıdaki linkteki programı indiriyoruz http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ - ISO ve program indikten sonra programı açmadan önce flash belleğimizi takıyoruz. - Programı açıyoruz, Step 1 olan yerden GParted seçiyoruz - Step 2'den indirmiş olduğumuz ISO kalıbını seçiyoruz - Step 3'ten Flash Belleğimizin olduğu sürücü harfini seçiyoruz - Create dedikten sonra işlemlere başlayacak... - İşlem bittikten sonra sorun olan bilgisayara flash belleği takıp pc yi açın. F12 yada F10 boot menüsünden USB belleği seçin (Eğer olmuyorsa F2 ile BIOS'a girip Boot kısmından önceliği USB'ye vermelisiniz. - Karşınıza bir ekran çıkacak Enter deyin. - Yine bir ekran çıkacak enter deyin - Dil soracak 31 yazın - Ardından çıkan soruya 0 deyip enter deyin. - Sizi bir arayüz karşılayacak. Üstten Aygıtlar diyip yeni bölüm oluşturun diyin. - Eğer Pending diye bir yazı hatası alıyorsanız görünüme gidin işlemleri temizleyin deyin bir daha üstteki işlemi yapın yaptıktan sonra bölüm oluşturun ve bölüm tipini NTFS yapın kaydedin.   Daha sonra istediğiniz şekilde format atabilirsiniz...
  2. Eski bir BİM çalışanı olarak şunu söyleyeyim, mağazaların bağlı olduğu farklı bölge müdürlükleri bulunmaktadır, herbir bölge müdürlüğüde kendi bünyesinde o hafta tüm yurtta indirime girecek ürünler dısındaki ürünlerde bölgesel kampanya düzenleyebilir. Ayrıca yeni mağaza açılışlarında da böyle indirimler düzenlemektedir. Son olarak başka bir arkadasında belirttiği gibi BİM'de kredi kartına taksit olayı söz konusu değildir.
  3. Laptopunuzda bu kısmı değiştirebilmek için güvenlik şifresi istiyor bunu herhangi bir sifre secip aktifleştirebilirsiniz.  Boot Admin. Security Password die bir secenek var onu aktif hale getirin herhangi birsey yazabilirsiniz şifre olarak ama unutmayacagınız birsey olsun ornegin "1" gibi şifreyi girince ilgili değişimi yapabiliyorsunuz.
  4. Büyük ihtimalle kurulum yaparken kullandığınız win7'de hatalı ya da eksik dosya mevcut, başka bir dvd ya da usb hazırlayarak kurulumu yenileyin, aklıma gelen başka bir hata da ramlerden kaynaklı bir hata olabileceği.
  5. Windows 7 Home Premium 64 Bit versiyonunu kurabilirsiniz benim notebook'ta 3 GB ram var sorun yaşamıyorum.
  6. usb bellekle denedim boot etmedi, nt6 hdd nedir die sorsam?
  7. Aynı Windows 7 DVD'si ile başka bilgisayarlara format attım herhangi bir sorun olmadı. Sadece bu bahsi gecen cihaz sorun cıkardı.
  8. Arkadaşlar "Asus X61GX" model laptopuma windows 7 kurarken cihaz sürekli "Bilgisayar Kurulum Bilgisayarınızı ilk kullanım için hazırlıyor" ekranında kalıyor. Kaç kez denediysem ve o ekranda saatlerce beklediysem de olmadı bu sorunun çözümü için yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  9. Wallpaperlarını ayrıca paylaşman mümkün mü?
  10. Linkte herhangi bir sorun yok. Paylaşım için teşekkürler.
×
×
  • Create New...